Сноудън обяви, че иска да остане в Русия, САЩ недоволни

Бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън заяви, че иска да остане в Русия, докато успее да отлети със самолет за Латинска Америка. Той обеща да не нанася вреди на САЩ, едно от условията да получи убежище в Русия. Белият дом обаче не е доволен.

Обратно в новината

Коментари - Сноудън обяви, че иска да остане в Русия, САЩ недоволни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, което не казват нашите наведени пред Чичо Сам медии е, че изнесената от Сноудън информация реално е много по-скандална от всичко, което Уикилийкс е пуснал досега, че в САЩ и Европа набира сили движение за защите на Снодън, че според неговата информация Европейския парламент същите програми имат Великобритания - "Темпора" (по-модерна е дори и от Призмата на САЩ), Германия, Холандия, Франция, Швеция, че Полша е давала на американците съоръжения за подслушване, че България е също сред "наблюдаваните" страни.... Демократи, а? А посланиците на същите тия мракобеси ще ни дават уроци по "морал и етика"! Нещастници!

Оруеловите романи се сбъдват

Еди Сноудън не случайно е в Русия. И не случайно дава пресконференции в транзитната зона на Шереметиево. Колко му е на хамериканските рамбовци да нападнат с въртолети и да го отвлекат. Чудно, защо не са го направили до сега ...

Най-логично е: бивш агент от ЦРУ да избяга в Русия. Какво ненормално виждате в тази новина? Че къде да бяга?

русия и правата на човека - това звучи като майтап. кгб (фсб) сигурно вече са му изпържили и промили мозъка от разпити на снежко, който сам си е виновен. за него достатъчно говори фактът, че само бананови републики, известни с банани, комунизъм и дрога, му предлагат убежище. само остава и червивия орех да предложи снежко за шеф на данс след гафа му с пеевски.

Вчера стана известно,че от банановата република Русия Египет иска заем, както преди това същото го правили и някои други държави.БанановатаРусия дава заеми, тъй като тя е трета в света по златно-валутния си резерв. Преди дни Световната банка според рейтинга си причислява банановата Русия към списъка на богатите държави. Средния доход на човека там се води като висок, а преди беше средно-висок според квалификацията на Световната банка. Така, че твоята лъжа за бедна Русия не просто лъжа, а смешна опашата лъжа.Повече не се излагай. Изглеждаш не само прост, но и не адекватен. Що касае демокрация.Тя е в Русия на много по-високо ниво от САЩ, колкото да е странно за такива като теб и това е повече от очевидното, после всичките последни скандали свързани с САЩ. Държавата,която хвърли в затвора без съд и следствие хора и държи ги там с години, организира тайни затвори в Европа, която в нарушение на международно право бомбардира други държави, изтрива мирни жители в независими държави, която осъществява негласна цензура в медиите си и уволнява неугодни журналисти и се намесва във вътрешните работи на други държави, в това число с оръжието си и т.н. не може да се нарича демократична.Но за съжаление,това, което се набива от мощната американска пропаганда, за която се дават милиарди долари (необезпечени) ,трудно се премахва от затлачените васални глави.

аз мисля, че по-скоро ти си простия и неадекватния. достатъчно неадекватен си, за да не си разбрал досега, че русия още не е предложила убежище на предателя на собствената си страна. и достатъчно прост си, да твърдиш, че русия била 'развита демократична страна с високи доходи'. русия е една пост-комунистическа олигархия и виоките доходи там са само в москва. само дето москва не е русия.

Май на тебе са ти промили мозъка от американската подривна организация "Разтворено общество"...

Хамериканците посърнаха като препикани мушката. Обамата място не може да си намери. Иска да говори по телефона с Вл. Путин, но от руската страна му отговарят, че Президентът на РФ може да му обърне внимание след 3 дена.

Шпионираме,шпионираме та чак пушек се вдига! И колкото повече шпионираме,толкова повече пушек се вдига Йордан Радичков- Ние врабчетата

ИНТЕРЕСНО ЧЕ СНОУДЪН НЕ Е ПОИСКАЛ ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ В БЪЛГАРИЯ .... ЗАЩО ЛИ:))))))))

Няма как да поиска у нас убежище -такова могат да ти дадат само НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ ! А на света независимите държави са вече твърде малко -:(

Нека го прегърне руската мечка ...

По-добре руска мечка, отколкото американска хиена

Sangre sica

в америка хиени няма, там има пуми!

много са нагли, няма измакване от империята. един честен човек, и трябва да го смачкат...не знам какво бадеще ни чака, но никак не е розово.

Ако нямат Мръсни тайни защо американците се страхуват толкова много от този човек ? И колко Мръсни са тези тайни, та чак Президента на сащ се намесва в слчката ?

Един от тайните центровете за подслушване в Европа е на улица Козяк - в "Малкия Бял Дом" - оня с Американските морски пехотинци за охрана

черната печка в белия дом недоволна - Путин ще си го премести в другия крачол ....

на Български е Хенри драги ми журналисти. Явно не знаете вица "Гристо, Гристо а можеш ме гвана за к*"...

От снимката с притъмнен фон нещо силно ме съмнява дали самият Сноудън е на показ или някой набързо изфабрикуван руски двойник.. Ясно е, че няма да излезе от Русия... щетите които е могъл да нанесе на Щатите отдавна са изчислени и коригирани... Каквото и да продължи оттук нататък губещия еглупака Сноудън, освен ако не е руски агент от самото си начало разбира се от типа "жив камък" или "спяща клетка"

Глупакът си ти, защото така и няма да разбереш в кой свят живееш...

Горкото момче! Все още има илюзии, идеали, принципи и смелост да ги изрази!

За гей говори - значи теб.

сигурно дир има причини - фонтан. здраве да е цензоре..

Влакова катастрофа във Франция. Новина от преди малко. Пуснах коментар: "Странна работа - ако катастрофата беше в Русия - досега да се бяха появили 10-тина коментара колко смотани били руснаците." Да коментирам ли защо съм написал точно това?

всеки червен - и мародер. някои четем и руска преса.

Според съобщение на SFPD (полицията), оказа се че едно от момичетата които загинаха при авикатастрофата в сан Франциско е било прегазен от пожарната след като се спасило от горящия самолет ... за другото още разследват - но май пак ще се окаже прегазено

това го казаха по ус телевизията ощте сащтия ден...тази информаця е отпреди един век ..... браво на дир бг

да доди в България. по сигурно е. братушките преди за малко да издънят демокрацията. ще му дадем пари и опит с тяхното изчезване. никогаш нема да го намират ама никаде.

Е ЧЕ ПРЕДИ СНОУДЕН САМО УСА ЗНАЕХА ЗА ПОСТАВЕНИТЕ "ЗАДНИ ВРАТИ" В ГОГЪЛ, УИНДОУС, ЕКСПЛОРЪР, ХРОМ, ЮТЮБЕ, ИАХОО И ПРОЧИЕ И ПРОЧИЕ ..... ... Замислете се защо преди 2 години Германия препоръча на своите граждани да ползват Модзила . а Правителството им е на собствена версия на Линукс от 10 години ???

ОТ УЛИЦА КОЗЯК ЦРУ МОГАТ ДИРЕКТНО ДА ТРИЯТ КОМЕНТАРИТЕ В ДИР.БГ ... ПРИМЕР ПУСНАХ СЛЕДНИЯ КОМЕНТАР И ГО ИЗТРИХА : "РУСКАТА ГАЗЕТА" ГАРДИЪН ПОБЛИКУВА МАТЕРИАЛ КАК МАЙКРОСОФТ ПОМАГА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СЛУХТЯТ ГООГЛЕ НА How Microsoft handed the NSA access to encrypted messages Тайните досиета показват мащаба на Майкрософт сътрудничеството с Prism link криптиране отключено още преди официалния старт Skype работи да се даде възможност на Prism събиране на видео разговори Дружеството твърди, че е законно принудено да се съобрази

Изключително много съм впечатлен от дрънканиците на някакви малоумни русофоби, мужутурки и специалисти по всичко! То не са викове - продажник, боклук и т.н. за Сноудън, а пък и обяснения какви боклуци са руснаците и колко били зле. Бе - дреме ми точно на онази работа! НО - всички мишоци пропускат ЕДИН факт! ЧЕ СНОУДЪН С ДВЕ ПРИКАЗКИ ПОКАЗА КОЛКО ВЕЛИКА ДЕМОКРАЦИЯ ВИЛНЕЕ В САЩ, КЪДЕТО ВСИЧКИ СА ПОДСЛУШВАНИ! И - какво бе тъпоглавци? Истина ли е - истина е! Това, че досега НИКОЙ не се беше осмелил да го каже и докаже - не прави ли Сноудън някакъв герой? ТА - ТАКИВА КАТО ВАС - ДОРИ ОРЕШАРСКИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ! ЗА ВАС - ВИНЕТУ И ФИЗКУЛТУРНИКА, ЦЯЛ ДЕН - БОООООЙ, ВАШАТА РОДА, XXL И ЦЕЦА ВЕЛИЧКОВИЧ!

Такова усилие на мисълта за да се роди този тъп коментар. Дерзай, тъпчо, дерзай!

АЛО КОЗЯК - ДА МИ ПУСНЕТЕ ПО Е-МЕЙЛА СНИМКИТЕ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ В ИНТЕРНЕТ ПРЕДИ 5 Е.Т.

Те и това не могат да проумеят. Освобождението им е дошло в повече. Робския манталитет е непреодолим за някои наши сънародници. (Народе???)

Mekong Delta

Благодаря за коментара! Сънародници??? Глутница глупаци, които не могат да проуметя факта, че любимата им държава САЩ - НИЩО не става от нея! Че там е измислена полицейщината, а чичко Сталин или другаря Путин - са невинни младеници спрямо американските "стандарти"! Какъв е проблемът? Сноудън ДОКАЗА, че всичко в САЩ се слуша, след това се оказа, че в ЕС американски софтуери слухтят... И? ДВУГЪНКОВЦИТЕ ВЕДНАГА ОБЯВИХА, ЧЕ СНОУДЪН Е РОДООТСТЪПНИК!!! Направо имам чувството, че днес са пуснали българоговорящите кретени от американското посолство тук! А и руснаците - боклуци! И защо??? Че оня си седи на летището, а те си правят не душевен гъдел, а душевна Ч*КИЯ с американците!

Сноудън,..дън,...дън,...дън,...ДРЪН!!!

е друга ракия:) За русофобията ти става дума, ама твой проблем, Сталин ти разсипа живота. На мен пък Горбачов:) Ениуей:) Нямам фобия:)

Човекът видя как изглеждат рускините и ги сравни с американските изроди, луд ли е да иска другаде да ходи:)

Съгласна съм с теб, Наско, щото рускините не се тъпчат с гмо:)

водката лекува всичко, виното само мъже.

Видя, че рускините са много дашни и сами му се предлагат и кво ли си вика - я да поживея малко в това свърталище на блядки ;)

БРАВО ПИЧ, ТАМ СИ НА СИГУРНО МЯСТО!!! хАМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ТИ ДИШАТ ПУШЕКА ;-)

бил роден когато в Япония загина Беленко..

този не се спря!обикаля като недарена сватя целия свят,дано някои да му обърне внимание!трудно е да си никои в този жесток свят,които ни заобикаля!!!!като кукувица!

много просто изказване, тои е никои, а тези дето ни управляват са някои, така ли? кои им е дал тези права?

не си разбрал правилно,много бързо палиш,като българин,не схващаш тънкия намек-елементарно,да си никои,т.е.инвизибъл,да се слееш с средата,да избягаш от публичността,не е лесно и да го направиш,доста усилия трябват,малко е трудно да се обясни на такъв като тебе

Ръшофильковците да не тържествуват много-много. Олдридж Еймс, началник сектор в отдела за ръша на CIA, дълги години шпионираше за мужиците и те се разпаднаха.

Какво ти разпаднаха? Та според Роналд Рейгън мужиците направо бяха победени. То не беше писане на книги, то не беше чудо. Само дет мужиците не разбраха това и хич не им дреме за Рейгън.

Литовский Центр исследования геноцида и сопротивления обнародовал новую порцию документов, касающуюся деятельности советского Комитета госбезопасности. На этот раз материалы касаются слежки КГБ за иностранными туристами, посещавшими республику, а также контроля за литовцами, посещавшими зарубежные страны.

Отдавна Сноудън какво то е имал да каже,го е казал на руснаците. Колко време вече стои в Русия. Така че сега да си приказва каквото си иска, че нямаш да е против САЩ, че им мислел доброго, всичко това са "приказки под шипковия храст"

Това са много хубави приказки, които са чешки.

Целия свят зашитава този предател. Разбирам да е чужд шпионин, който да е разкрил аферата, а пък този е предал собствената си страна. Позор ! Да му дадат убежище в България и да го направят член на сещате се коя партия !:)

На коя партия? При герберастите ли??? Тия продажните бояджиичета, непребоядисали се комундета и читатели на Винету? Е, не се подигравай с човека, образован е.

И къде са кадаифа и чавето сега?

Ха-ха-ха на мужиците им се спецна задника от САЩ и не смеят да направят нищо. Сега да видим Сноудън как ще се измъкне от Алкашия, където очевидно никой не го иска, освен Ана Чапман - Атлантика и Пацифика са американски

горкият младеж изплю сливите що имаше в устата. Е то друго нямаше как да бъде.

Тукту, ама ти като чуеш понятието Русия, просто откачаш:) Що не си спретнеш някоя друга фобия???

Поправка това е ПУТКУ.

трябва да си хомосексуалист като съществото името на което си избрал за ник. ти одобряваш военното нахлуване в суверенни държави от страна на САЩ?какво би казал, ако някой нахлуе с военна сила в САЩ под предлог, че не отговарят на неговата ценностна система?

Чавес

Става ясно че който срита задника на Чичо Сам получава много малък шанс да си намери убежище на планетата. Е Г А Т И И Д Е М О К Р А Ц И Я Т А! (смъртна присъда?)

Ама ти сега ли го разбираш това? Откакто свят светува,животът (по-скоро отношенията в обществото) са си едни и същи,само опаковката си сменят ,няма как да е нещо различно! Думата демокрация,е за глупаците.Антагонизмът,потисничеството..си ги има и няма да намаляват. Забележи,как се сърдят,че не са им го предали ,при все,че той е в транзитната зона и по закон това е нвутрална зона,руски униформени няма как да влязат,нито да го вземат,това би било отвличане,и погазване на всякакви международни спогодби...Но те казват -"арестувайте го и ни го предайте". Значи,тези които най-много говорят за права и бла бла бла,настояват да се нарушат законите,освен това,бруталното погазване на дипломатическите правила със самолета на президента на Боливия... (странно, но факт)!

На този Сноудън ака ли му се, пишка ли му се? И той не знае.

горкия тъпанар, там ще е по-кофти от затвор с негри в ЮСА...

ТИ ДА НЕ СИ БИЛ, ЧЕ ДА ЗНАЕШ. ИЛИ ПРОСТО СИ ПЛЯМПАШ, ЕЙ ТАКА.

Някои, които понятие нямат какво е Русия - нито ходили там, нито чели нещо обективно за нея (ако чели нещо въобще), но обаче много са сигурни ,че тя е много зле. Ето ви, само един факт - Световната банка тази година според рейтинга си обявява Русия богата държава, тоест нивото на дохода там е висок в противоположност на предишния - средно-висок. Както виждате и предишните години тя не е се считала за бедна държава. Да се успокоят тези, които постоянно повтарят едно и също - колко била мизерна Русия.

ТВА ДА ОБЕЩАЕШ НА ПУТИН, ЧЕ НЕМА ДА РАБОТИШ СРЕЩУ САЩ Е НАЙ-ЧЕРНИЯT ХУМОР! и КГБ сигур настоява за тва :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Руснаците се оказаха по-големи джентълмени от самите американци. Щяха ли американците да постъпят така в аналогичен случай?! Съмнявам се много. Те са се обявили за единствената демокрация в света и няма други. Затова могат да правят каквото си искат. Май древната поднебесна империя, за чиято философия много малко хора знаят, скоро ще им разкаже играта.

Ако мислиш американците за големи демократи .........ужас

Този нещастник най- после си намери мястото, при пияниците...

не бяха тез пияници да си евнух с потури и чалма у някой харем сега

Ако за руснаците казваш пияници, то показва колко зле си информиран. Има не един, а два други народа, които са доста по-зле в пиенето. Ако малко се понапрегнеш току виж ще престанеш да се излагаш.

Мда, световно известни трезвеници са.

Ако този Сноудън е нещастник,какъв ли щастливец ще е тогава този Боб /или Леща/?

на тоя нещастник да му лапаш ЧУРКАТА КРЕТЕНЕ :)))))))))))))))