Анкара иска зелена светлина от Москва да атакува в Сирия

Турция изпрати началника на генералния щаб Хулуси Акар в Москва да поиска одобрението на Русия за военновъздушна кампания срещу кюрдите в сирийски район Африн.

Обратно в новината

Коментари - Анкара иска зелена светлина от Москва да атакува в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали той го беше направил президент - как ще го пита?

Може и да получи, че кюрдите са нелоялен съюзник, тръгнаха с арабите и американците срещу Асад и руснаците, затова и нямат своя държава, днес с едни утре с други, а може и да е проклятие, заради участието си в арменския геноцид.

Какво правят турците в Москва, къде е Тръмп,Меркел,къде е НАТО,а защо пренебрегнаха приятеля си и главен посредник Боко пожарникара ????

Ако си се потрудил да внимаваш в училище, ще си спомниш, че Русия притежава повече от половината богатства на света. повтарям, за да го осъзнаеш- 60% от световните богатдства са собственост на Русия, 20% са в двете Америки и 20% по останалия свят. Това е най-големия и реален властови ресурс и той е в ръцете единствено на Путин. Затова Форбс 4 пъти по ред го определя за най-влиятерната личност в света. Те не бъркат - зад него стои определящия световен ресурс, който с времето става все по-ценен. Това са реални богатства и територии, годни за живот, а не, примерно, хартийки, които са без реално покритие. Дано си ме разбрал правилно. И пак ти казвам - чети банкови анализи, а не такива на платени клакьори.

на морската медуза и другите безгръбначни е безсмислено да им обясняваш... ако имаха мозък, сами щяха да знаят това

Никой не може да респектира турчина така , както може да го направи руснака, никой.

Хич не е лесно да си предубеден трол, меко казано. Китай не може да ги подмине, защото си няма нито собствени суровини, нито собствени енергийни запаси. Китай, Германия, Кореите, Япония имат правото да бачкат от тъмно до тъмно, щото ако спрат - фалит. Същото е и ако им врътнат кранчето. А това става лесно - питай Ердоган. Така, че по-добре да прочетеш какво казват твойте идоли американците по въпроса, още по добре швейцарците, щото са непредубедени. Credit Suisse имат доста доклади потия теми. чети и не пиши идиотизми.

Знаеш ли, приказките ти наистина звучат много убедително, но само и единствено за някоя ученичка в пети клас или за баба Вуна, дето не е мърдала по далеч от табелата на село Тикале например. То в същност аз ти вярвам, че и ти си вярваш, но какво да ти кажа - човек вече не е нужно да е баровец или връзкар, за да отиде до тези страни дето ги описваш и да види с очите си как стоят нещата. Щели да умрат от глад Германия или Япония. Или пък Китай нямал ресурси :) Тези страни ще се оправят без нефта и газа на Русия, но запитал ли си се Русия какво ще прави ако спрат да купуват ресурсите й? Защо мислиш е тази неистова съпротива срещу всяка друга алтернатива на руския газ например? Защо мислиш бяха клаузите в Южен поток да не можем да транспортираме други количества газ по трасето, въпреки че на хартия щяхме да сме собственици на 50 % от съоръженията? Руснаците може и да са най-голямата държава по територия, но като брой са няма и 150 милиона. Китай е над милиард, ЕС е 550 милиона, Щатите са 250 милиона, Япония е 130 милиона. Както и да го гледаш, имаш на два милиарда срещу 150 милиона. Да говориш как най-технологично развитите страни щели да го закършат, ако Русия не знам кв'о що си е смешно...

Протестърчетата е време да осъзнаят световните дадености към момента. Напомням им постовете, в които величаеха Ердоган и техните военниъпо повод инцидента с руския Су-24. Та, момченца и момиченца, нали виждате, че винаги идва време да се плащат вересиите. Освен, че яко се бръкнаха да си платят гяволъка плюс големите косвени загуби, дойде и времето да поиграят на "войници" срещу тия дето им даваха "печелившия" акъл. Големите затова са големи - кръвта се плаща с кръв, страдания и с много-много усилия, парите отделно. Сега в Кремъл ще направят метана на който трябва, ще целунат ръка или каквото им подадат, ще вземат написания инструктаж и ще се постараят да го изпълнят. Щото иначе лошо. Тя Руската империя не е отвчера, та да си играе на сантименти и махленски оплювки. Колкото и да плюете, Сибир си е на мястото и статуквото в света остава непроменено.

Вината на ердо е твърде голяма, за да бъде оставен без отговор от Асад. Все пак тиловите бази на брадатите уруди са в Турция... А възмездието ще бъде през кюрдите.

Желязна завеса между Европа и ердоганска Турция! Сега! Иначе, каквато каша е забъркал турският диктатор в Сирия, подобна ни очаква и нас тука на балканите. Когато лудата му кратуна сметне за добре (например при някаква по-сериозна криза в ЕС и/или НАТО), ще "изгори" като подпалка мюсюлманските малцинства на балканите и ще запали огъня и на наша територия.

Проблемът както винаги идва от САЩ. Сирийското ръководство беше съгласно на кюрдска автономна област, с времето и други щяха да "кандисат". САЩ решиха да яхнат освободителния процес на кюрдите и да си правят свой американски Кюрдистан - по подобие на американското Косово. За разлика от Косово тук обаче има кой да ги бие през мръсните ръчички. От всичко това на-големият губещ са кюрдите.

Руснаците ще се възползват от Ердоган до момента , когато стане страшно и тогава ще го зарежат като патка на лед и сеира започва.

Всеки е със всеки съюзник и противник. По едно време така е било и в Гражданската война след Октомврийската революция. Накрая са спечелили болшевиките. Сега най-близо до тях са точно кюрдите.

Ако не ме лъже паметта, запитване има отправено и до САЩ. Така, че ще видим много скоро какво ще стане.

В едно съм сигурен. Отговора на Москва ще дойде много по-скоро от преборването на корупцията у нас.

САМО КАТО СИ СПОМНИМ КАК ЗАПОЧНА ТАЯ ЖЕСТОКА, БЕЗСМИСЛЕНА И БЕЗКРАЙНА ВОЙНА. НЯКАКВИ НЕДОВОЛНИ ОТ РЕЖИМА ХОРА МИРНО ДЕМОНСТРИРАХА. СЛЕД КОЕТО ЗАД ТЯХ СЕ ПОЯУВИХА ТАНКОВЕ. ТЯ СИРИЯ ВЕЧЕ Я НЯМА, НО НЕКА ПОНЕ СПРЕ ИЗБИВАНЕТО НА ХОРА, ЗАЩОТО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТОВА ПРЯКО ЗАСЯГА И НАС.

Май единственото, което иска е зенитчиците да не стрелят по него, че едва ли са забравили предателски сваления Су24.

Ако е за автономия на руснаците в Крим и Донбас и прекрояването на Украйна, официално сме против. Ако е за Сърбия, Сирия, .... тогава се сещаме за правото на народите на самоопределение :) Само дето нова кюрдска държава никой не иска: нито Турция, нито Иран, нито Сирия, нито Ирак.

ли ? Забравяш кюрдите !

!939 Хитлер и Сталин си разделят Полша ! Нищо ново под слънцето !

Малко си се объркал, има ново, в случая русия действа в Интерес на правителството на Сирия. И го подкрепя. А едно време никой не е питал правителството на Полша какво иска. В момента се води война за отблъскване агресията на няколко външни държави. Въобще ситуацията няма нищо общо с полската история.

Николовв

Това си е заучена фраза, която задължително трябва да се напише , когато в някоя статия се съобщава Русия!

От едната страна Асад, от другата Ердоган, от трета кюрдите / САЩ. А като се замисли човек и за петрола и става доста сложно. Какво ще реши Москва ?

И ся ко праим?! Напред- мотика, назад- тесла. Пат.

Тоя, докато не го треснат, няма да миряса. Ако не е Сирия, ще е Ирак, ако не е Ирак ще е Йемен, ако не е Йемен ще е Израел, ако не е Израел ще е целият Балкански полуостров. Скарал се е с всички по границите с Турция. Някой ден този необразован, див имам ще си го получи.

И този ден ще е един от близките 365.

Е те сега си еа мамата. Лошо, много лошо. В Сирия всеки си влиза и излиза, както му дойде. Кюрдска държава - а това явно е целта на САЩ, означава да я няма половин България, защото изгуби ли едни територии, Турция ще гледа да се намести в други, по-близо до Европа. Това България, Македония, Албания - че то не останаха Балкани, бе. Ще се делим като през 19 век - едните на Турция, другите на Австрия. Кошмар.

Интересно мислене. Ако на комшията ти му отнемат една статия, дали ще те търси компенсация от тебе?

Кюрдистан, на тереторията на Сирия не означава че Турция ще загуби теретория.. означава, че ще започне война за теретория, но не и че ще я загуби. Единственото , което постига САЩ с поведението си е да кара зорлем страни, които до сега са били противници, да се обединят срещу нов враг, който самите САЩ създават, като в крайна сметка губят все повече влияние в региона!

Разбирам желанието на Русия да се сработи с тюркието но в този случай съм на страната на САЩ. Според мен те се опитват да създадат една кюрдска армия която освен че ще може да създава проблеми в Сирия и да се бори срещу ИДИЛ когато чичо сам реши че главорезите повече не им трябват, ще може и да създава проблеми на ердогановата турция при положение че нео-османлията реши да се прави на велик. А това е добре за България.

Не, не е добре за България, ако създадът силна кюрдска армия - там ще има конфлик и съответно емигрантски поток от там насам - може да ти цъфнат комшии кюрди и сирийци.

sonibvc@gmail.com

Това е като да сравняваш косопада причинен от химо-терапията с шанса да се излекуваш от рак.

sonibvc@gmail.com

...а да не говорим че въпросните имигранти не искат да останат в БГ а само да минат от тук.

Бежанците са най-малкия проблем... Там има много по-голям проблем.... и то не един а са няколко Иран, Сирия, Турция, Ирак. До сега беше лесно. Турция има проблем с Кюрдите и използването на този проблем ги поставя в лоши отношения с другите страни (особенно в Сирия кюрдите си имаха едно добро място за живот).... Получат ли кюрдите държава от тереторията на Сирия, военни конфликти между "силаната 30 хилядна армия" с Иран, Турция, Сирия и Ирак са гарантирани или в най-добрия случай неконтролиран конфликт между кюрди и араби в самата Сирия на изток от Ефрат (който конфликт в момента се разгаря).... Много е сложно е там...

Неоосманизмът, ще си го има с Кюрдистан и без него!Турция, ще е регионална сила с и без тези територии.Въпросът е КОЙ има интерес от Кюрдистан!Със сигурност не и Турция, а щом се подготвя от САЩ,няма да се подкрепи от РУСИЯ и ИРАН.А, война до нас, не е и в наш интерес, а Бойко го знае и затова толкова говори, за мир!

sonibvc@gmail.com

Не съм съгласен...няма да го има. Виж цифрите. Имаш една 80 милиона турция. Спред самите фесове, кюрдите са към 20 и кусур милиона. Това е грубо 25% от турската икономика. Без това, феса няма да има толкова пари и ресурси да провежда политика дето им се нрави. И много други произлизащи от това работи...внимение и ресусри ще бъдат насочени към тази кюрдска държава което неизбежно ще намали същите за региони като Балканите. Видяхме как ни засегна войната в Югославия...имаше икономически последици но не беше края на света и безпорно, дори и да нямаше война, икономическите плюсове нямаше да променят съдбата ни.

Държави-агресори нямат място в Европа, още по-малко - в ЕС. Още по-малко, мюсюлмански анти-секуларни държави, чиято територия и население са 90% азиатски.

Работата е там, че никой не пита теб.

Ако някой си мисли, че САЩ жалят кюрдите, много се лъже. Имат за уреждане сметки с Турция в последно време. Не може да купуваш оръжие от където си искаш според чичо ви Сам. И те така .................. !!!

Да, но и САЩ немогат да си позволят току-така, да изпуснат партньор като Турция в близкия изток..... и то не само по военни причини, а основно по географски.... Нека не забравяме, че цялата война в Сирия беше заради един газопоровод.... който без участието на Турция тотално си губи смисъла, а с действията си спрямо Израел и Палестина САЩ рискуват за загубят и други силни партньори (СА и ОАЕ), които между другото вече започнаха да работят по плановете си да намалят зависимостта на икономиките си от петрола... ще става интересно.... но да се надяваме, че ядрения параритет ще си свърши работата и ще ни предпази от световна война...

Съобщава се че генерала е заминал за Русия с "политическа делегация", без да се съобщава кои са членовете на тази делегация... Все по-силно се налага мнението, че кюрдите ще предадат Африн на контрола на правителството (както казах преди два дни, делегация на кюрди от Африн вече пристигнала в Дамаск)... По този начин Трците ще бъдат доволни ...частично (остава голяма площ контролирана от Кюрди - на изток от Манбидж) Дамаск, Русия и Турция ще покажат, че работят реално за възстановяване на мира, кюрдите ще получат мир и спокойствие по земите си там и ясно ще покажат, че не желаят делене на Сирия (нещо, което непрекъснато обявяват), а топката ще остане в САЩ (тези, които в действителност забъркаха кашата)

Когато турците свалиха руския самолет нашите комунисти анетамосваха и псуваха Ердоган, сега всички в един глес качват, че е велик държавник. Как така стана, бе мръсни поганци, та го заобичахте. Тези хора са готови майка си и баща си да продадат ако така нареди Путин. ОТВРАТИТЕЛНИ ПРОДАЖНИЦИ!!!!!!!

Когато турците свалиха руския самолет, нашите соросоиди пееха дитирамби и възхваляваха Ердоган, сега когато клекна на Путин, извини се и ще купува с-400, всички в един глас почнаха да го анетамосват и псуват. Как така стана, бе мръсни поганци, та го намразихте. Тези хора са готови майка си и баща си да продадат ако така нареди Юнкер или Меркел. ОТВРАТИТЕЛНИ ПРОДАЖНИЦИ!!!!!!!

От два стола се пада най накрая.

Щом не е най-напред пак добре.

що питаш Русия бе ибрик?,нали сте в НАТО и сте много отворени,питай НАТО и удряй пък да видим какво ще ти се случи.

Защото сирйската ПВО се управлява не от натовци, а от руснаци - близко е до ума.

Сега е момента да пуснем Супер Бойко, въоръжен до уши на М.Търново и да превземе за 24 часа Босфора!

Ай сакън! В Сирия се преплитат Американски, Руски, Израелски, Турски, Иракски, Ирански, Палестински и Европейски интереси. Та има относителна стабилност и противодействие в която и да било посока. Тук почне ли, няма да спре докато не Баба Вида не стане пак на конак.

Още от първият ден на европредседателството нашият ,,велик,,примиер започна реклама на този диктатор,който иска да убива хора.Никак не се връзват нещата с ,,демокрацията и уж европейските ценности.