Задава се война между Турция и Сирия

На 17 януари турската артилерия започна офанзива в подготовка на ново нахлуване на турски войски в Северна Сирия и по-точно към град Африн.

Обратно в новината

Коментари - Задава се война между Турция и Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На руснаците им става все по-трудно да останат в Сирия.Те Асад отдавна са го прибрали в подмосковието да го пазят от любовта на сирийският народ.

ха ха ха...предстои новите стари ортаци Ердо и Путя пак да се скарат. Най-смешни ще са отново нашите ни родни жалки,руски подлоги.Те сега страстно любят(по заповед)дружбата между двата народа -турският и русиянският. Въобще,руската подлога е най-жалкото и нещастно гъзолизещо създание родено в бедната ни държавица. Опорката за доставка на С 400 за Турьия също ще спихне.Няма Ердо да млати Др.Асад с тях,я.

А сега да го видим Путин? Кого ще отсвири, стария или новия другар. Залагам на новия.

Проблемът с Кюрдите и сблъсъкът на интересите само се демонстрира. Ситуацията изнесена в статията е филтрирана, целенасочена.

Сирия е исконно османска територия! Турция отдавна трябваше да сия върне и нямаше да има никакво война там! Руснаците от 1965-та са там и оттогава там непрекъснато се водят войни!

Катър си и тъй ще си идеш - като катър без история! Нали знаеш, че катъра е мелез и той история, т.е. потомство няма! Сирия ако и да е била някога османска територия, не значе, че е турска! Турция е толкова наследник на Османската империя, колкото България, Гърция или Египет! Анадънму?! Това, че шовинизмът в Турция си присвоява чужда история, може само да й изиграе лоша, мнооого лоша шега някой ден!

когато сащ от 10 000 хил километ влезнаха в сирия казвате ,че те ще се борят с тероризма. когато турция иска да прочисти своята граница от терористи,откъдето идват бежанците,КАЗВАТЕ,ЧЕ ТУРЦИЯ ЩЕ ВЪЮВА СЪС СИРИЯ. с тези коментаре искате да се харесате на своите спонсори от сащ браво на Турция,че не се плаши от сащ

Много си тъп Иванчооооо! Продажна руско подлого! Щом дяда Ивана е ортак с резаците , си готов и теб да те резнат ?!?

Иван си колкото си и Обама! Ердоган иска да прочисти кюрдите, които между другото воюваха с Ислямска държава ! Кюрдския въпрос е болна тема за Турция!

американците влезнаха със самолети и ракети и то много анемично... Турците влизат с гръм, трясък и танкове в град на 20 километра от тяхната граница. По тая логика могат да гонят кюрди и по линията Елхово-Харманли-Крумовград. За някое погранично село разбирам, ама това са 20 километра.... а като стигнат до там Алепо им е в периметъра на оперативно действие.

Сирия е завързана с Гордиевия възел.Който го развърже ще владее ЕврАзия./Александър М./

Имам колега от Сирия живее в африн.чухме се по скайп миналата година.каза:при нас няма война,ние нищо не искаме.африн е курорт или нещо подобно има руски военни,няма никакви ислямисти.руснаците си стоят в казармата и си пият кротко.какво търси Турция в африн?Турция иска да избие кюрдите в северна Сирия но това не си го представям.

как се казва колегата ти? да не е Али Саруф- колега на Stanko. а твоя колега да не познава една фризьорка и един таксиметров шофьор, дето и те по скайп съобщиха: - В Африн, температурата е "- 25 по Целзиий и ледниците в Африн почват да се топят! Те казаха, че познават твоя колега на Stanko и той като тях съобщава новини от Африн по скайп на други свои колеги!

Статията е манипулативна. Турция няма да води война със Сирия, а с въоръжавани по незаконен начин от САЩ и сие военни формирования на сирийска територия. Целта на всичко това е да се отцепи голяма територия от държавата Сирия, като върху нея се построи един огромен и постоянен "проблем", за да няма стабилност в региона. Дали ще го наречете опит за кюрдска държава или нещо друго, няма никакво значение, защото целта не е добруването на този народ, а геополитическа дестабилизация. Дори САЩ са заявили намерение, че в тази откъсната по незаконен начин територия от Сирия имат намерение да създадат армия от около 30,000 души, кръщавайки ги с някакво поетично име в стил: Сирийска демократична, свободна, патриотична и т.н ЦРУ глупости.

Аха, а въоръжаването на изрода и палач на собствения си народ Башар Асад от страна на Русия е законно? нима кюрдите не са единствената нормална страна в този конфликт? Или, другарю, това са последните директиви от Путинката?

Ан тъй. Той и Муамарката в Либия биде гоУем главорез, па за туй сега либийците са цъфнАли, вързАли и само просперитет им е у устата ;)

Седял си един президент от десетилетия по демократичен начи избран, а изведнъж решил да си избива собствения народ .... Тази опорна точка ви е най неадекватното нещо, когато спамите за пари.

виж какво мурзилке, що не изчакаш ко шъ каже путин, па тогава да пишеш?? нали кюрдите бяха ваши братя пъшкащи под турският гнет, и заслужаващи държава?? или вече не заслужават, щото ердоган ви е докт? ама пък иска да напада другият ви аркадаш асад! много ви е сложничко положението! изчакай путин!!

виж какво пинко, що не изчакаш ко шъ каже прокопиев, па тогава да пишеш?? нали кюрдите бяха терористи в натовска Турция, и НЕ заслужаващи държава?? или вече заслужават, щото ердоган ви е враг? ама пък не иска да напада асад! много ви е сложничко положението! изчакай прокопиев!!

Наши братя са само и единствено Братушките! Всички останали са потенциални наши врагове!

Както ,,играта,,с Украйна....Какви ли опити не правиха за да провокират война.....и да ревнат...Като се огледа човек Русия отвсякъде е заобиколена с такива спящи ,,проблеми,,...

ЧАКАМЕ ОПОРНИ ТОЧКИ. ТУРЦИТЕ ПРИЯТЕЛИ ЛИ СА ИЛИ ВРАГОВЕ?

ПИПО

Всичко е въпрос на интереси.

Преди малко almasdarnews съобщи, че Дамаск е отказал на кюрдите да възстанови държавните учреждения в кантона Африн, тъй като PYD отказва да позволи сирийските сили за сигурност поемат пълен контрол над кантон Африн. Има сведения, че руските части, които бяха разположени там са напуснали областта.

Медиите пак разпалват конфликти и омраза! Турция не воюва с държавата Сирия! Турция в изпълнение на съглашенията от Астана и Сочи, където страна беше и Сирия, чийто суверенит беше нарушен от хибридните терористи на идил-ал-кайда-ал нусра изпращани в Сирия от чужди държави( СА, Ирак- съюзници на САЩ) и в последствие от кюрдите, които се присъединиха към хибридните терористи в Сирия, като етническо прикритие за чуждите наемници терористи от СА, Ирак и т.н. Турция ще контролира кюрдските сеператисти и хибридните терористи от идил-ал-кайда-ал-нусра, които използват кюрдите за свое прикритие в Сирия! За каква война става въпрос?

Война няма да има. Сирия няма войска, която да изпрати срещу турите, кюрдите ще трябва сами да се справят. Сирийската армия е обезкървена. След седем години война, загубите на млади боеспособни мъже е голяма. Елита на армията в момента атакува джихадистите в провинция Идлиб . След 15 дни боеве двете страни са в тупик. Няколко дни никакво движение. Като два преуморени боксьора в десетия рунд. Искат да довършат противника, но нямат сили .

Турция не воюва с Сирия! Турция в изпълнение на съглашенията от Астана и Сочи, ще атакува кюрдските сеператисти и хибридните терористи от идил-ал-кайда-ал-нусра, които използват кюрдите за свое прикритие в Сирия! За каква война става въпрос?

всички турци са подли, нагли и безмозъчни !!!!

да ни лапаш наи-нагло "наглите" ни карабини

Турчин със сини венци.

какво разрешение бе,третополов???

БРЦК

Ахахаахаха. Хапчетата свършиха ли ?

Нищо няма да направят турците. От Москва ще получат точно същия отговор, както и от Америка. Ако тръгнат на война, това е край за Турция. Това не е като да биеш и стреляш по жени и деца в Анадола. Тук ще срещнат добре въоръжена, 30,000 армия от изпечени ветерани, специалисти по партизанска война, готови на всичко. И най-вече, с мисълта, че бранят земята си. Трудно е да се биеш с такива хора.

Турция не воюва със държавата Сирия! Турция в изпълнение на съглашенията от Астана и Сочи, където страна беше и Сирия, на която суверинитета и беше нарушен от хибридните терористи на идил-ал-кайда-ал нусра изпращани в Сирия от чужди държави и в последствие от кюрдите, които се присъединиха към хибридните терористи в Сирия. Турция ще контролира кюрдските сеператисти и хибридните терористи от идил-ал-кайда-ал-нусра, които използват кюрдите за свое прикритие в Сирия! За каква война става въпрос?

Айде стига русофилски и туркофилски глупасти!

Подготвяното нападение на Турция няма нищо общо с войната срещу ИДИЛ. Напротив, то доказва голямата роля и значение на Турция по създаването и разрастването на това ужасно формирование, заплашващо човечеството от векове на религиозно мракобесие и терор, познати ни от миналото. Няма спор, Турция е превзета от назадничави, опасни сили начело с този борец за религиозен фанатизъм - Реджеп. Целта на сегашните действия е разчистването на сметките с противниците на режима на Реджеп. Турция е с въоръжена до зъби армия, с модерни оръжия и елитна подготовка на войската. Кюрдите са бедни, окаяни, съсипани от Идил и подобни на нея. Така че, ако плановете се осъществят, няма съмнение, че военната акция ще се окаже лесна. Не вярвам, че този конфликт няма да донесе до последици, които ще са трудно прогнозируеми.

БРЦК

Горе долу е така, ама кюрдите сами са си виновни. Съюзиха се със САЩ против Асад и Русия, и турците освен заради преврата и заради тях се преориентираха към Русия и Асад. И сега понеже САЩ загуби - кюрдите ще си плащат за грешката. Политика - не кавам ,че е правилно. Кюрдите заслужават свободата, но явно още не са дорасли.

Аз покривам мнението на 99%

Вижте младите хора на снимката. Умират заради комплексите и лудостта на шепа хора. Тръмп искал 10х ядрени оръжия сякаш досегашните не стигат да се срине 10х света... На всички надъхани келемета от форума ще кажа че няма добри и лоши, има лоша и огромна концентрация на власт и сила, което може да е пагубно за всички, трябва баланс и по-голямо равенство, трябва ни многополюсен свят без оръжия, поне не ядрени

НИКОЙ НЕ БРОИ ПТИЧАТА ГЛАВА (АСАД) ЗА ФАКТОР !!!!! ТУРЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ СЕ РАЗБРАХА !!!ТУРЦИЯ ЩЕ ЕЛИМИНИРА АМЕРИКАНСКИТЕ КУЧЕТА (КЮРДИТЕ) ОТ РАЙОНА !!! ТОВА НАПЪЛНО УСТРОЙВА РУСИЯ И ИРАН !!! А БЪЛГАРИНА НЕКА ПАК СЕ ОПИВА ДА МИСЛИ И ДА РАЗСЪЖДАВА !!!!

МНОГО Е МЪДЪР ДЕДО ИВАН - И СЛУША КАКВО МУ СЕ ГОВОРИ ... ВМЕСТО ДА СЪЮЗИ ТУРЦИЯ И САЩ СРЕЩУ РУСИЯ - ГИ РАЗДЕЛИ ПО КЮРДСКАТА ЛИНИЯ И СЕГА ЩЕ ГИ ЧИСТИ ОТ РЕГИОНА ЕДИН ПО ЕДИН .... САМО АЯТОЛАХА МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ ТОКЛОВА КОВАРЕН ПЛАН НА РАШКИТЕ :))

Ердоган може да надува перки, но прекрасно разбира докъде му се простират възможностите и че много лесно може да настъпи мотиката. Не е толкова прост, колкото изглежда.

Сега вече става ясно ЗАЩО Краварите се пробваха да направят преврат на Ердоган ...

Без благословията на САЩ и Русия турците могат само да обстрелват кюрдските села и камънаците около тях.

Турция си го търси и ще си го намери. Ало, къде сте тръгнале срещу САЩ? Много си вирнаха носа, имали голяма армия, но нямат голям мозък. Русия била с тях? Никога, ама никога Русия не е била и няма дъа бъде с Турция. Дори да посегнат на България, Русия веднага ще ги срита по топките. Два близки народа.

Много си се объркал за 27 год. нашите управници направиха всичко възможно да не сме приятелски народи.А Ердоган има топки за разлика от нашите,които стоят на четири крачета и чакат да ги подпират отзад.Турция никога няма да допусне 17 год. някой да източва държавата им като нас как ни източват с американските централи .

Такива като вас, дето пишат такива глупости как американците основно били източвали държавата- ако сте, наистина, толкова късогледи да видите, кой точи тази държава и я държи блокирана и спира всякакъв прогрес, откакто я е превзел със сила през 45 год, значи си заслужавате съдбата.. Бедите, които Америка е нанесла на България, вероятно, не са никак малко, но основният проблем е бил и за съжаление остава Русия, която ни е хванала в железен капан от повече от 70 години и изцежда всички живителни сили.. помогнаха да се избият повечето интелегенция, откраднаха каквото можаха (и то не е било никак малко) и след това промиват мозъците на хората какви благодетели били...

Нещата се развиват прекрасно. Путин пак гризна дървото.

Пич рано си прекалил с пиенето,по добър подарък за Путин от конфликт между Турция и САЩ няма.Третият пол виете на умрело,голям кеф ,вийте.

ТУРЦИТЕ ПИТАХА РАШКИТЕ ... РАШКИТЕ КАЗАХА : "МОЖЕ ДА УДАРИТЕ САМО ЛЕТИЩАТА ПРЕЗ КОИТО САЩ ЗАРЕЖДАТ С ОРЪЖИЕ КЮРДИТЕ " ..... ОБАЧЕ НА ЛЕТИЩАТА ИМА АМРИКАНСКИ ЧАСТИ .. И ТУРЦИТЕ ИЛИ ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В КОНФЛИКТ С РУСИЯ ИЛИ СЪС САЩ :))

ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМ АНАЛ ЛИЗАТОР, ХОХОХО

Да са мислили кюрдите,след като са заложили на краварника да ядат сега банана.Наглоста на краваристан е безгранична в чужда държава на 10 000 км от тях въоръжават 10-15 000 души.Абе няма ли някой който да въоръжи 50-60000 души в краваристан да стане като в Сирия за да разберат майките там какви ги върши тяхната държава по света носейки смърт и разрушения.

американците спасиха кюрдите от идил руснаците не го направиха

Русия спаси държавата Сирия от ИДИЛ и САЩ.Браво на Русия.

Путин премести пешката в другия крачол и каза : ШАХ-ШЕХ

каспаров беше бит арестуван и изгонен от путин

Начи му е дошъл акъл в главата. Оказва се, че боят помага.

оставете нека си дрънкат манерките военните ... икономическли и стратегически , сега е момента да се натисне европа и тръбата за турция да се отдели и за варна ... утре като русия и турция се сдавият ние може да имаме някаква национална изгода .

а трите нули е стратег

Наистина много ми се иска турците да имат наглостта да нападнат. Тогава първо ще се окажат в международна изолация, при това пълна. Второ и Русия и САЩ ще трябва да заемат позиции, отричащи турската агресия. И трето, сирийците и кюрдите заедно ще нанесат сериозни поражения на турската армия. А ако за капак се включи и Иран циркът ще е пълен!!!!

и като се събудиш - то всичкото се оказало наобратно, нещастници

Кюрдите нападнали Турция ? СИрийците им помагат САЩ и Русия осъждат агресията над суверенна и беззащитна Турция Ердоган моли Бойко за помощ!! Бойко тъчи запасан с два револвера и пожарникарска каска ... :))))

и аз тъй си мисля...наобратно: турция е най-толерантната държава в света цялата международна общност начело с Армения ще подкрепи нейната толерантност в Сирия Русия и САЩ ще заемат твърдо позиция в мощна безусловна подкрепа сирийци и кюрди ще се хванат гуша за гуша и толерантността ще ги разгроми Иран ще се предаде само след едночасова толерантност от граничната линия

Мноооого си смешен Русия иска Турция да нападне,след като са се заиграли с краварите да ядат банана.

Кюрдите винаги са ги използвали за проксисили....Сега от САЩ....Турция защитава себе си,от америчка агресия.......направо кофти бъркоч,защото много по-лесно е да рушиш,отколкото да създадеш.

на български се казва: американска сръбски агенте

Като гледам колко турски студенти в донаборна възраст има в големите български гадове, на турците не им се ще хич да прегарят в новата война на Ердоган срещу кюрдите.

мислите ли че кюрдите ще забравят че само сащ ги спаси когато идил ги нападна??? асад и путин бяха заети да избиват деца в болници в алепо! истината накрая ще излезе и всички ще я знаят

Лъжите ти са направо отвратителни.

аскера беше зает нещо покрай майка ти.......????

Не знам какво забравят кюрдите, ама те ходиха на килимчето в Кремъл, а не във Вашингтон.

Да, последната болница там я разрушиха 14 пъти и толкова пъти убиха последното дете в нея и последния лекар. А, не. То лекари нямаше, бяха избягали от Идил в западната част на Алепо. Заедно с всички, които можеха. И да попитам: ти като се погледнеш в огледалото какво виждаш? Гадно е, нали?

Закрият. Тя е пълен анахронизъм, особено в сегашния си вид. Св. управници обаче явно имат интерес от нейното съществуване и в бъдеще тя само ще създава проблеми в района и на своите съседи.

що все в чужди чинии гледате бе дебили ? ха ха ха

Путин пак ще целува ръка на султана, хохохо

По западните медии опищяха днес орталъка, че това- Турция- Сирия щяло да нанесе огромни щети на отношенията с НАТО.

Могъщи руски летци ще защитят Сирия ЮТюб/watch?v=CSvtH3HwhCQ

Няма да разреша.

хахахахах това беше добро :)))))))))))))))) руските джендъри най-транс в света :)))

Кюрдите трябваше да мислят, преди да заложат само на САЩ и Израел... Няма пълно щастие!

нямаха избор когато идил ги нападна само сащ им помогна и ги спаси! лъжите на руската пропаганда не са всесилни

Изборът им беше да са против Асад, а ИД им беше горница!!!

Турция щяла да нахлуе! Ами САЩ не са ли вече нахлули?

Турците треска ги тресе от кюрдите край границата им, зер, в Турция си ги имат достатъчно и типично по османски маниер, искат да им пречупят още в зародиш мераците за нещо повече от съвместно съжителство! Не, че долюбвам кюрдите, и те са джагали в края на краищата, но, вижте Ербил, тяхната автономна столица в Ирак, вижте Киркук и Сулеймания - градовете са невероятно благоустроени и процъфтяващи! И вижте също големите арабски градове на юг - Багдад, Кербала, Басра, Наджаф, колко по-изостанали и западнали са! И защо има такава разлика? Защото в тях живеят араби, по природа нехайни, мързеливи и не дотам обичащи чистотата и реда! А за кюрдите, макар и от същото котило, това не може да се каже! Просто последните искат свобода и независимост, задружни са и имат нагласата за държавност и дисциплина! Разбира се, има и изключения, все пак това е Близкия Изток, но фактите в случая са красноречиви - кюрдите изнесоха голяма част от тежестта на битките срещу И.Д. и с основание очакват нещо повече от похвали и потупване по гърба за свършеното!

Кюрдите не са араби по произход, а индоевропейци. Що се отнася до сирийците, те говорят арабски, но също не са араби по произход, а арабизирани местни народи.

Донякъде съм съгласен с теб. Помнейки преди 30 год. студентите, които учеха във ВМИ - Ст. Загора, имаше араби от всякъде, но само тия от Сирия бяха почти бели и не се различаваха особено от българите.

Кюрдите са същата пасмина като арабите, къде се женят между роднини и раждат най -малко 7 деца, са прости като цървули и далеч от всичко

Пълна каша и нови страдания за кюрдския и сирийския народ. Жалко !

очаквах мощен русофилски удар срещу издухан в коментарите ама няма явно путлер е приятел със султана :)))