Сергей Лавров: Русия не смята да воюва с Турция

Русия не възнамерява да воюва с Турция, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Сергей Лавров: Русия не смята да воюва с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГОСПОД,ДАВА СИЛА НА РАЗУМНИТЕ,ДА ВРАЗУМЯВАТ НЕРАЗУМНИТЕ!!!АКО РУСИЯ,Е БЕЗОТГОВОРНА КАТО ТУРЦИЯ,ЩЯХМЕ НА ЮГОИЗТОК ДА ГРАНИЧИМ С ПУСТИНЯ!!!

А групата на петербургските писатели, повечето влиятелни и със стохилядни тиражи, публикува отворено писмо в което поискаха от Путин, да им вземе Цариград, дори не по християнски или стратегически съображения , а просто ей така, по "метафизически съображения" , които били в това да безумната империя цел, която да и придава някакъв смисъл и то още още през 2008 година.

+По думите му свалянето на руския самолет от Турция изглежда като планирана провокация. Прав е, ама само руския Генщаб, известен с тъпотията и лъжите си може да планира подобна провокация! Кой прати самолета там на заколение? Ердоган или руснаците?????

не смята,а не може,гладна мечка хоро не играе

Лавров, що не оплачеш и сваления хеликоптер, с морския пехотинец, дет го направиха богат кат оловна мина ?

Не се ли усещаш каква измет си ?

Споко,който трябва, ще му напомни. Те ония руснаците не забравят,пък и си записват. Рядка гнус е тоя,признавам му го.

Предупредиха ли? Предупредиха. Падна ли? Падна. Всичко друго е ...

"Оцелелият руски летец на сваления бомбардировач Су-24 Константин Мурахтин се връща в строя след като се възстанови напълно. В момента той се намира в болница в Латакия, предава РЕН ТВ. Константин разказал пред телевизията, че е жив и здрав и след изписването му ще настоява пред командирите да го оставят в базата, като желае да продължи да изпълнява бойни задачи в борбата с терористите. Щурманът от Су-24 разказва също, че след като се приземил, не е могъл да премине границата. За самата атака Мурахтин споделя еднозначно: "Турците не ни предупредиха по никакъв начин и не се свързаха с нас".

Радиото не слуша, картата не гледа, а за какво са вози? Жалко че не пилота а този дръвник е оцелял.

Кой го каза туй за предопреждението -почувствалият се постфактум наакан Ердоганчо ?

И не трябва да воюва - от тук нататък започва икономическата разруха на Турция. До този момент турците ползваха конфронтацията между Русия, САЩ и арабските държави за собствена икономическа изгода, но се нацвъкаха и сега накъдето и да се обърнат ги очакват проблеми. Преди две години точно поради същата самонадеяност се скараха и с Израел и сега в Близкия изток им остават само лукавите суадити, но пък те ще ги прекарат при първа възможност...Така че, дерзайте "османци", очаква ви мъка...Били не разбрали, че стрелят по руски самолет. Късно е за тъпизми...

Искам да добавя: Видяхме групата сирийски турци , която се гавреше с тялото на убития руски пилот и викаше нещо за това какъв е аллах - е , скоро ще чуем че са се присъединили към аллаха и пощипват дебелички ханъми в рая, разбира се , благодарение на руски посредници на Мохамед с турско-сини баретки.

Сега е момента да поискаме газовия поток, вместо в Турция да излезе в България. Хем подготовката му от руска страна е в ход, хем европа одобри построяването на хъб у нас, хем трасето му ще е по-кратко и през по предвидими и сигурни държави. Но за да стане това, са нужни мъдри и печени политици, каквито, уви засега през последните години не се забелязват у нас.

Хъбчо може да е поумнял , ама надали . Пък и трябва да слуша началниците защото ЦРУ-то бди и топки държи , ама яко.

момент е, но нащи путйовци ще 4àкат бр\ксел да каже!

ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ТУРЦИЯ,ТРЯБВАШЕ ДА МИСЛИ ПРЕДИ ДА ПРЕДПРИЕМЕ ТОЗИ ПРОВОКАТИВЕН,СПРЯМО РУСИЯ АКТ!!!ШУРЦИЯ ТЕПЪРВА ЩЕ УСЕТИ КАКВА ГРЕШКА Е ДОПУСНАЛА!!!

Що, кой още има да изплаче ?! Шойгу още не се е вайкал. . .

Надявам се разума да надделее.

И няма как - докато дъщерите и синовете ви са заложници на хубавия живот отвъд океана!

Да ти се връща.. с пълна сила!

Явно обаче Турция смята да воюва в Сирия: "...правителствената армия на Сирия е предприела активно настъпление в района на падане на руския фронтови бомбардировач Су-24. Информацията е на портала Военный Информатор с позоваване на сирийските медии. Вероятно Турция замисля контраудар с използването и на подкрепяните от нея туркменски племена, екстремисти от които разстреляха руския пилот във въздуха. Двадесет танка, дислоцирани в западните провинции на Турция, бяха прехвърлени по жп линия в Газиантеп, в южната част на страната. От тук, охранявани от полиция и жандармерия те са били докарани до сирийската граница, се казва в съобщението на Anadolu. Едновременно с технихата към границата съсСирия за били прехвърлени и пехотни части. " Иран ли е следващият?

вече е там.Има войски около Алепо.

Да,вярно,забравих,че освен Хизбула има и редовна армия. Ами... мисля,че няма какво да се каже повече. Само китайците още не са се обадили май.

като теб

Всичко е за пари, влияние и набиране на роби. САЩ обаче и техниет фашистки масончета са не просто за пари защото си ги печатат и начукван необезпечени, и не за какво да е влияние, а за глобално такова в което се включва тотаелн грабеж и депопулация на коренното население. В тази ситуация ние Българистан мнооого отдавна изгоряхме сурови недопечени. Тъжната истина е, че с гаранция 99.9 нищо добро не се пише на сегашното младо поколение което ще остане на тази прекрасна територия. И тук ще се напълни с резаци на всеки МЕТЪР. Хубавата новина е че ще има по какво да ловувам със страст и тръпката вероятно ще е велика. Това последното е шега колкото тази че Лавров не слята да воюва в Турция официално и по братски.

Сериозни новини се коментират сериозно. Бог да прости руския пилот! И руснаците не изоставят своите. Така, че всички тук които пишат глупости, съдят по себе си. Но то си е за тях.

Не изоставят своите ?! Този го изоставиха. Добре, че турците се застъпиха пред тюркмените да го опазят жив. . .

Поне наясно си как стана операция по освобождение?

Турция за неагресивно инцидентно нарушение на границата сваля самолет, а нашата граница я нарушават ежедневно стотици "бежанци". Стига вече двойни стандарти, да затваряме и ние портата най-накрая. То не е нужно и да затваряме толкова границата, просто трябва да започнем всеки бежанец да го вкарваме в затворен бежански център (тип затвор) и 1 година да се проверява кой е откъде е и да решаваме дали да му дадем статут. Те сами ще ни заобикалят тогава.

В Аризона ветерани от американската армия обикалят границата с лично оръжие и връщат обратно в Мексико всички нарушители, които пресичат незаконно. Напоследък оттам имало много незаконни от Бангладеш, Пакистан и Афганистан. Голямо чудо е с орки точно от този район на Азия: напъплили са всички континенти!

Отникъде взора надежда не види .Станишев бега Парванов подписа за членство в НАТО Михайл Миков не е тавряз и е от уевски.Северните дребосъци пак се осраха Остана ни само мавзолея на Ленин

Точно така. И умната с границите, че и Волен не може да ви помогне..

Виждам, как Кюрдистан набира сила! Остава да му се уточнят границите!!!.. Ирак първи няма има нищо против...щото и самият Ирак гоняма никакъв!!!

Сирия и ръшите там ще жертват сирийската територия на кюрдите! Тоо сега - тя вече не е тяхна!!

да му мислят резаците!! Воленчо прави и там - ДПС!!?- турски Кюрдистан

Престоят в Европа те е затъпил яко. Човекът ти каза много проста истина, но явно ти трябва време да зацепиш.

Пак са усрахми кът Баххх мааа му Америка ша на привземи

-А смее ли г-н Лавров? Ха-ха - руски кавали в изпълнение на баян и позитан!

Естествено, че руслямците нема да воюват с Турция. Това би означавало война с НАТО, което пък от своя страна означава, че всичките им скътани кинти на жужу, медвежонко и останалата паплач изчезват. А от това тях ги боли най-много..

Ако мислиш, че на Жан , Ханс, Дитрих ..им дреме на кура и за нас... ееее -ще си го вдигнат да защитят турчолята??!

Неизпълнението на т.5 от Договора за НАТО ще доведе до неговото много скоростно разпадане. А това е нещо, което Европа, САЩ и Канада не могат да си позволят.

Ти пък, а Лавров (ей го на снимката) хортува, че Русия не, не смята да воюва с Турция. Та успокой се, 'тополите' сигурно са ги подготвили за демонтаж ;-)

Не е хубаво да се лъже,Захарова е подчертала,че турският външен министър лъже,както и въобще Турция в тази ситуация,Лавров е отказал всякакви контакти и никаква среща няма да има ,така е поне според РИА-новости,хубаво е да си журналист,а не преписвач

Говорителят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че Танжу Билгич не казва истината. За сега няма никакви уговорки за скорошни срещи нито в Турция, нито в Русия, нито където и да е.

Сергей казал, ракетите неразбрали, САЩ казали, а в Турция пръднали, Германия клекнала, а на Боко и пастирката им замисало недостатачно и решили да омажат ситуацията в собствен сос. Замислете се? Далеч съм от идеята да Ви поучавам като знам, че от мизерия го правите това пусто тролене без значение за КОЙ. В тази информационна война която е следствие от хитрата и подмолна ционистка световна политика всеки е подведен да мисли, че неговия шеф е по-силен, че този или онзи ще спечели. А те всичките босове ни играят театър след които от нас трябва да останат само 500 милиона чипирани и послушни роби!!! В тази модерна война срещу ОБИКНОВЕННИЯТ ЧОВЕК!!!в състава на които влиза и всеки ТРОЛ без изключение няма да има пощадени освен ако не се откажем да вършим мръсната работа на подмолните ФАШИСТКО-ЦИОНИСТКО-МАСОНО-ИЛЮМИНАТО-ТЕМПЛИЕРСКИ ръчички. Тези гадни ръчички които сега се потриват отново и очакват поредната си плячка и поредните си жертви за поредният си кървав ритуал. Ако това ви е трудно да го схванете то жална Ви майка на вас и на всички в радиус от 10000км около вас. Събудете се!!! Те задкулисните и техните пионки по върховете ни правят театро и искат ние да гинем и тънем в мизерия.

И казваш, от всичките зомбирани 500 милиона, баш ти, умник най-изявен, прозря гнусните кроежи на ционистите...Да ти имам самочувствието...А може и да не е самочувствие, ами сериозно разстроен мозък...

Явно съдиш по себе си платен трол или си мислиш,че всички пенсионери са като теб....ами дълбоко грешиш и ако няма няколко жалки трола които всеки ден храчат тук за всичко и по всякаква тема може би няма да има и обратната реакция но явно едни копейки все пак стигат за парче хляб на изоставените бивши подмазвачи на властта

Кремълската клика така го е закъсала за пари(не рубли) че няма да прави на въпрос някакъв си самолет..Ще седнат, ще обсъдят, обичат турския народ..Такива ми ти работи...И задни части ще дадат, щом трябва

Гледай какво става с турското посолство в Москва.

И ся кво само да квичим ни остана.И в кръчмата не моа да ида щото ми викат руски кавалин и ма черпят водка ако извикам да живеее СССР.И Волен на предаде и Станишев и ни остана един саде мавзолей с Ленин

Де да са крием за празниците незнам.

ПАК ЛИ ТОЯ ОТ ПАЧАВАРОстан

Жалко,повечето българи/не цигани,турчоля и евреи/ се надявахме да унищожите мръсната османска педерастия веднъж завинаги.

Навсякъде по света, едната страна на войната е местна, а другата е САЩ. Защо в Турция да е изключение?

Кой подтикна нагло резаците така да са самопреебат?

Руските ракетни войски със стратегическо предназначение са получили заповед да насочат най-мощните ракети Топол-М с междуконтинентален обсег право към двата най-големи града на Турция, коментираха източници от руското военно министерство. Русия е твърдо решена да даде лютив отговор на Турция за сваленият руски самолет Су-24 и вероятността за военен отговор от руската страна никак не изключен. С тези си действия Турция накара Русия да затвори изцяло сирийското въздушно пространство за натовски самолети и от тук нататък всеки натовски самолет, който наруши сирийското въздушно пространство ще бъде свалян без предупреждение, а Русия ще въоръжава кюрдите с най-модерни оръжия включително и най-новите руски системи за залпов огън и ще, при всичко положения Русия ще създаде собствена военна база в нов свободен Кюрдистан, допълниха от руското военно министерство.

добра фантазия младеж напиши книга, за първи път от години адекватна реакция на братушките - а че нато нарочно им свали самолета си беше ясно защото руснаците си помислиха че могат всичко

Стигат само 2 ...и 1 за резерв!?

... и като се събуди гледаш напълнил си памперсите ...

Ти много си осведомен :) смешни сте повечето в този форум.. :) Жалко само за пилота. Поредна жертва на лилипута.

А къде снимат турските сериали? Няма ли гледаме Ферхондето, ба?

Вече обзавеждат студио .. в Пазарджик!? Там...!

Руснаците са умни момчета и знаят колко е опасно да се заиграват точно сега. Така, че стига сън в зимна нощ.

Хляб и сол имаме, ако другото ни окрадоха краварите. Ще има с какво да си посрещнем братята московци. А по всичко личи, че са близо!

Бре, големи застъпници, голямо нещо. Добрите руснаци и лошите турци. Майка Русия и еврогейовете. После нямало хибридна война... Ще ви го напиша черно на бяло: Турция купува евтин петрол от ИДИЛ, а Русия - същия евтин петрол, но от Асад. Всичко е за пари, колкото и да се пънете, че Русия воюва от добри чувства, истината е една - петролните долари са еднакво сладки навсякъде по света!

Сори, ама не е така, Русия си има достатъчно петрол и газ (ако случайно не знаеш). Това което е вярно, че се води борба за геополитическо влияние и това всички го правят, но не е задължително да си цапаш ръцете точно с ИДИЛ както правят гаджалите.

И какво ми каза сега - че една богата държава не иска да стане по-богата, защото се казва Русия? И тя е добра, а другите са лоши, защото преди 130 години при една от многобройните си войни, отново за пари и власт, каквито са всички войни, пътя и е минавал през нашата територия? Ами не - всички са еднакви - убиват за пари!!!

А отстреляния майор у Пискарьовското кладбище ли ще го погребат с почести, или анонимно у подвижния крематориум, според донбаския обичай на зелените човечета ?

но с техните другари туркмените-да. Днес в туркменските планини (там ,където убиха единия пилот) се е отворил ада.Масирани бомбардировки с всички възможни средства.

Падишахът"..оставя всички канали отворени", а вчера отвори и нов такъв!?..А?

Турчолята изпълниха точно указанията на "маккейнчетата"!

Да, де, но с една малка разлика! Маккейн е бил в плен при виетнамците, а както се знае, инструментите на братята монголоиди са с малко по-ралични ТТД от тези на Големия мечок. Та ако Маккейн е оцелял само с психични разстройства от онова време, то след онодване от мечока, резултатите със сигурност ще са по-плачевни за потърпевшите!

Абе а някой платен комунист може ли да даде разумно обяснение как сваления самолет е свален на 500 км от територията на ИДИЛ ? Или историята е - А какво прави мойта ръка в твоя джоб !

Да, връщал се е от мисия и затова е летял спокойно защото си е мислил, че вече е далеч от ИДИЛ (ама не), схващаш ли господин "социалистически чук"?

Сваленият над район, където няма ИД, руски самолет, е най-яркото доказателство какви ги върши Путин в Сирия, удряйки например туркмените в северната част на страната, които оказват яростна съпротива на ИД (но и на Башар Асад.От всички подробности около случай, тази е най-неудобната за Москва, която потвърди къде се е случило да ударят самолета й и така призна косвено многобройните западни твърдения, че Русия тероризира противници на Асад, а ИД му е за оправдание

А какво ще кажеш за това, че 90 процента от атаките на Турция в Сирия са срещу кюрдите, които воюват с ИДИЛ? Русия винаги е казвала,че ще бомбандира ВСИЧКИ терористични групировки,които са срещу Башар Асад

Башар Асад=светски режим. Армията на Асад не воюва в името на Алаха. Асад защитава християните

За сега ..

И като се замислиш само, че всичко се случва заради онези г.дове, които нахлуха и продължават да навлизат в Европа...Всички държави са на тръни заради случващото се с онези изтрещели мозъци /джихадисти, терористи и т.н./ и всеки започва да се прибира навътре и да си пази територията. Убедена съм, Турция не го е направила с някакви подбуди...чисто просто на всички са им опънати нервите вече. Относно Русия - колкото и да негодуват другите "големи", време беше да се включи! Как ти е да виждаш как в течение на няколко месеца, държавите около теб биват буквално погълнати от орки, а никой нищо не прави, за да ги спре? Единствено и само вайкане, и...нищо! Дано не позволят да се наруши мира на континента ни, заради някакви ненормалници!

И тоз още не беше изплакал :-)) Да им пратят турчолята дар един мастербокс с хартиени кърпички.

Не мога да разбера логиката на средностатиситческия нашенски трол. Не си гледа голия задник, а се захванал да злорадства за проблемите на Русия - свален самолет, проблеми в Крим, вместо да се замисли кой ги създава тези проблеми и с каква цел. А за нашите политици, докато се кланят на Запада, да не ни отпери някой "цивилизационен код" от източна посока?

Турчаците много дълбоко подвиват опашка и сядат послушно на задните си части. През това време руският ботуш стъпва където трябва и за нула време оправя каквото трябва. Русофобите отхождат малко газ, но скоро им минава. Светът става малко по-мирен.

ДОШЛО Е ВРЕМЕ ЗА НЕЗАВИСИМА КЮРДСКА ДЪРЖАВА

във Филиповци ли

Тия самальоти не бяха ли НЕСВАЛЯЕМИ???

Бъркаш ги със Стелт-овете...Може да е заради ниското ай-кю

Нали ти е високо IQ-то, бе, льольо! Що сега не можеш да вържеш 2 прости неща! Или едно е да сметнеш лицето на 2 кръга, друго е реалният живот, където цифрите, не наредени по щампа, не помагат на зубрачите! Сега, когато бомбардировачите ще са със съпровод от изтребители и наземна ракетна подкрепа, което е закон в авиацията по принцип, да видим дали джагалите ще са толкова смели да бъркат по чуждите дупки! А и защо сега смениха плочата, след като и поръчителите им им биха шут в задника и ги оставиха да се оправят сами с Русия? Да ти приличат на използвани капути? Щото на мен - да! А, за да ти стане малко по-ясно за какво става дума, ще ти дам един пример, като за твойто IQ. Искате с жена ти да правите дете и когато си лягаш до нея, тя ти тегли един шут и ти рамазва топките! Дали ти би взел превантивни мерки да се предпазиш в подобен случай, дори и да си с черен колан ? Никой не очаква мръснишки номера от , уж , партньори! Но мръсникът си е мръсник, независимо от обстоятелствата! А ние, за съжаление искаме да сме съюзници с такива мекерета и главорези! При това, след като сме им яли лайната 500 години!

И РУСИЯ И ТУРЦИЯ СА СТРАНИ С УМНИ И ДАЛНОВИДНИ ПРАВИТЕЛСТВА , ТЕ ЩЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМА , ИЗУЧАВАЙКИ И ПОЗОВАВАЙКИ СЕ НА ФАКТИ!!!

Далновидни, еле па рашистите, ама друг път...

Далновидни, еле па рашистите, ама друг път...

Ква полза от високо АйКю, като имаш паркинсон и постваш по два пъти с треперещи ръце. Или си се развълнувал от съдбата на югоизточните съседи?

Заекващ ли си ..или дебил?

С две думи: САЩ подкрепя ислямизирана Турция помагаща на терористите, а Путин - светската държава Сирия, бореща се срещу тероризма.

Точно в десятката