САЩ смятат, че руският Су-24 е ударен над Сирия

САЩ смятат, че сваленият от Турция руски изтребител е бил ударен във въздушното пространство на Сирия след кратко навлизане в турското въздушно пространство.

Обратно в новината

Коментари - САЩ смятат, че руският Су-24 е ударен над Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На това му се вика информационна война. Всеки си дрънка кавото си иска... Няма доказателства, няма нищо, а само приказки и предположения. Покажете данни от сателитите или и те виждат света по различен начин :)

прииска ми се и на мен да си имаме с 300

самолетът е навлязъл за 3 секунди в турския въздух, обаче Турция ги е предупредила. че ще ги убие 65 пъти......такъв мерак само да ги убият.....

Радостна новина - ще има и още: Ликвидиран е туркоманският генерал Рашид Багдаш, координирал операцията по унищожаването на руския Су-24, съобщи ексклузивно News-front.info. Изданието не съобщава подробности за обстоятелствата по ликвидирането на висшия военен. Припомняме, че Су-24 от руската авиогрупа, действаща в Сирия срещу бази на терористичната групировка "Ислямска държава", беше свален с ракета "въздух-въздух" от турски изтребител F-16 над територията на Сирия.

САЩ смятат, че руският Су-24 е ударен над Сирия ,защото е атакуван от сирииска територия защото мястото етолкова тясно че неможе да завие и мине отзат за атака .

До 42. Продължава темата ''давай ми камиончето, взимай си кукличката'' Какво се пада на трети когато двама си имат конфликт. Става въпрос за конфликта Русия - Турция, каде е мястото на Бг в този конфликт?! Останете си Вие скрит на мястото и не се бъркаите в работите на батковците, Те и без вас щте си решат проблема. Ха, и като сте си скрит там, четете историата на Прабългарите...за Великият Хан Аспарух и за другите...... На БГ език Ви пиша уважаеми '''42''... на родният Ви език, с буквите на Кирил и Методий ви пиша а не на Турски нито пък на Патагонски. И БГ речник да Ви пратя за да правите проверка на моя правопис и проверка на другите Български речи във форума.....Да Ви имам проблема!!! Не го казвам иронично.....!! Останете си със здраве!

КВО СА ПРАЙМ ТУК....? САМО СЕ ПЕНЯВИМ. ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ, ЧЕ ТУРЦИЯ ИСКАШЕ ДА ГЛЪТНЕ ТЕРИТОРИИ ОТ СИРИЯ. КАК ДА Я ЗАЩИТЯТ И СЪЮЗНИЦИТЕ Й? ПРЕДУПРЕЖДАВАЛА, ВИДЯЛА, ИЗВИКАЛА 10 ПЪТИ КАТО РАПЪР ЗА 3 СЕКУНДИ И В 4-ТАТА СЕКУНДА СВАЛИЛА САМОЛЕТА. НЕЩООО.... НЕ СЕ ВРЪЗВА. АМА ЗАБРАЙЛА ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО В ЕВРОПА -- ДИПЛОМАТИТЕ НЯМА ДА СЕ ИЗПОКАРАТ ЗАРАДИ НЕЯ

От ''дълбоката политика'' м-у Россиа и Турция преминахме на тема Български речник и правопис. Стана нещо като ''Давай ми камийончето, взимай си кукличката''. Макар че не съм Българин, говория ви езика много по добре от много ''Българи'' Да ви направиа ако желаете синтактичен и морфологичен разбор на изреченията ми ? А за ''братя'' - нима не знаете вие от каде е дошъл Хан Кубрат /прабългарите/ и от каде са дошли Турците ?! За ''сбит'' погледнете моля Речник на Българският Език /вж. глагола сбивам/...а думата ''опраскан'' я няма в този ви речник - на Български ли е? Във какви форуми я използвате ?

Като начало - страхотен правопис!!! Браво!!! Това беше ирония!!! (Провери в тълковния речник, защото не е нещо за ядене като арония!!!) А по-нататък - пълен мисловен колапс !!! Въобще, по-добре се скрий някъде!!!

ердоган!!!!!!! Загиналият руски пилот е Сергей Александрович Румянцев. Бог да прости душата му! Той умря за вас. За нас. АЗ СЪМ РУСИЯ!

Ама Тях май никой не ги пита и те съвсем засегнато веднага дават коментар.Дебнат на радара а..

Брех брех...братя Българи! Споко...не се трежете толкова за нас Турците! Писали сте коментари тука отколкото Руснаците в ТАСС. На самите Руснаци не не им е грижа от колкото на вас! Това са дълбоки политики - ще се разбереме ние с тях но всеки ще си знае мястото! Щом сме го ударили този самолет значи е имало защо и всички последици са изчислени и приети предварително от страна на Турция. Реакцията на Турция е в рамките на интернационалните договори. Не става въпрос за 3 секунди, самолетът който бе сбит беше предупреден още преди 10 мили преди границата. Предупреди се да смени ротата си на Юг, т.е. към Сириа а не към Турция. Представете си че Турски изстребител нахлу в БГ териториа без предупреждение - какво ще направите ? Ще го посрещенете с добре дошъл?

Никак не е вярно, че след като се определяте като "..нас турците.." сме братя.Тези квалификации си ги използувайте между вас, докато играете табла.Не се ТРЕЖЕМ за вас..понеже сте наясно с дълбоките политики..Само се усъвършенствувайте в писането и изказа ..или си пишете в други ведомствени форуми където може да си използувате по прости форми като "сбит" и ..."опраскан" да речем

Ти пък с кой ще се разбираш, бе? Като че ли някой те пита за нещо. Най-много да те пратят за пушечно месо.

Руският пилот се е обезбирил внезапно и е пресекъл за 3 секунди браздата докато е отпил глътка водка.В това време турският пилот е бил в полет и е гледал сериала за татко Резак и Ферхонде,тъкмо когато мъжът на Ферхонде краде парите.И изведнъж казва -САКЪН! и без да иска натиска едно зелено копче,което пък изстрелва ракетата.Патова ситуация ,така да се каже

минохвагача е добър....с 120 гаубица ште можеш ли

Питам се защо мамка му, ние българите сме винаги от лошата страна исторически и сега погледнато, това някаква прокоба ли е или сме родени дупедавци?

Нямамкакво да допълня - Пръдлювци !!!

Ударен бил над Сирия. Но я да видим с каква траектория е бил. Ако е паднал в Сирия и се твърди че е ударен в Сирия, това означава само едно - идвал е от Турция. Следователно във всички случаи е нарушил въздушното пространство на Турция. Вдигната е двойка изтребители, прехванали са го, и когато са се опитали да го накарат да се приземи на турско летище руснакът е тръгнал да бяга. естествено по посока от Турция към Сирия. И тогава са го опукали. Само така може да е паднал на сирийска територия. Защото ако е бил по курса от Сирия към Турция и са го опукали над Сирия е щял да падне в Турция, нали така. Ама не е. Руснаците са си мислили че ще се разхождат безнаказано из въздушното пространство ан Турция, както го правят над Украйна или България. Да, ама не. Сега вече знаят че там стрелят.

Абе, мозъчко, това да не ти е училищна дъска, има малко повече пространствени измерения в реалността.

КВО ША КАИШ ЗА НАРУШЕНОТО ГРЪЦКО ПРОСТРАНСТВО 5 ПЪТИ НА ДЕН ГОДИШНО ОТ ТУРЦИЯ???? ХА СЕГА!!! БОЛИИИИ, МНООГО БОЛИ, КОГАТО ПАТКАТ ЦИСТЕРНИТЕ С ПЕТРОЛ, НОСЕЩИ МИЛИОНИ ПЕЧАЛБИ, НО НЕ НА ТУРЦИЯ, А НА СИНОВЕТЕ НА СУЛТАНА ИМ

верно е много тъп

Честита да Ви е независимостта от Турция! България е с Вас! И на Вас Ви отне много време, но си струва!

САЩ,ЩЕ СА ПРИНУДЕНИ В ЕДИН МОМЕНТ ДА ПРИЗНАЯТ ИСТИНАТА!!!ТОГАВА ТУРЦИЯ ЩЕ РАЗБЕРЕ КАКВА ОГРОМНА ГЛУПОСТ Е СВЪРШИЛА!!!

ЗАЩО КАТО??? С ТОЗИ АК ТЕ ДОКАЗАХА ПРЕД СВЕТА,ЧЕ СА ТАКИВА!!!

ЗАЩО КАТО???С ТОЗИ АКТ ТЕ ДОКАЗАХА,ЧЕ СА ПЪЛНИ ИДИОТИ!!!

Кравите няма как да не го признаят...Все пак освен техните сателити има и руски такива..И ако пробват да излъжат, ще ги хванат във явна лъжа..А след взривените болници на Лекари без граници, вривените сватби и погребения..не им трябва още един скандал но този път с Русия!!

нямат скрупули при лъгането - явно тук нещо друго замислят, със сигурност по-коварно

И какво от това, че САЩ го казват това. В 9 от 10 новини се казва, че Русия е нарушила въздушното пространство на Турция. Дезинформацията си е в ход. А иначе не само САЩ, но и други страни имат сателити и наблюдения. Те знаят къде е бил самолетът. Важното е ЗАЩО е свален, съвсем умишлено този самолет????? /хайде сега от Дир-а не го публикувайте този коментар, както обикновено правите/

Щом чичо Сам смята ,че руският СУ-24 е свален на сирйска територия,значи е истина Ердоганчо.Руснаците от тук нататък да унищожават всички турски самолети,които са на 30 км. от сирйското въздушно пространство.

....относно зверствата на руснаците в Германия,каквото повикало,такова се е обадило....

Особена разлика между САЩ и Русия няма - и двете държави с демагогия и притворство защитават "националнтте си интереси", но в същност предледват изключително прагматични цели, свързани с нефта и природния газ. И двете държави няма какво да правят в арабските страни, защото целта им е една - ограбване на богатствата им и налагане на хегемония в региона...До тук - съществени разлики на практика няма. Има обаче една съществена разлика - докато САЩ и западните страни са успяли да осигурят на народите си достатълно добър жизнен стандарт, Русия е на светлинни години от стандарта на тези страни. На няколко стотин километра от Москва и Петербург животът не се е променил с нищо съществено от времето на феодализма - кал, мизерия, пиянство, престъпност и корупция...

ще получиш моите поздравления , когато прочетеш , това , което си написал и си направиш правилните изводи !дерзай, дерзай!

Не е зле да научиш поне българския правопис, защото си допуснал не малко правописни грешки в текста...

По едно странно обстоятелство развитите западни държави се оказват бивши метрополии, които са си забранили да ограбват природните богатства и хората на колониите. Пак по едно странно обстоятелство, въпреки тези благородни действия на западните колонизатори, бившите колонии днес са най-бедните държави в света. В Америка пък глупавите индианци са предпочели да влязат в резервати, изоставяйки своите плодородни земи и полезни ископаеми, с единствената мисъл да дадат възможност на бледоликите да осигурят достатъчно добър стандарт за себе си и своите деца.

Има голяма разлика между САЩ и Русия, накратко: те са двата края на тоягата, с която управляват света. В Русия има богатства, а истинските пари са далече от тях, в САЩ, щото пари и богатство на едно място нали се сещате, не се държат. Русия има космическа програма в действие, а на САЩ им я спряха, щото нещо не им се получаваше и сега руснаците им извеждат спътниците с Протоните. За другите неща ще се сетите, като осмислите това...

Venko

Русия има космическа програма със затихващи функции. Един "Съюз" им остана, щото и "Прогрес" нещо дават фира напоследък. САЩ имат няколко космически програми, които развиват. С две от тях например снабдяват и международната космическа станция. Иначе до станцията летят и кораби на европейската космическа агенция. Те возят 3 пъти повече товар от корабите прогрес.

ОЩЕ РАЗЛИКИ: 1.ИСЛЯМЪТ ДОСТИГА РУСКИТЕ ГРАНИЦИ. ЗНАЧИ И ТЕРОРИЗМЪТ. 2. ПЕТРОЛЪТ НА ИЗТОКА КАСАЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ. ЩО ДА НЕ КЪСАЕ И РУСИЯ ПО ТАЗИ ЛОГИКА?

Има една голяма разлика.Че САЩ не са осигурили на народа си достатъчно добър стандард, а народа на САЩ си го е осигурил, чрез много бачкане в условия на безмилостна екплоатация.И плащайки данъците си, е осигурил възможност на държавата си(елита) да се меси в делата на много други държави с цел още по-голямо обогатяване(пак на елита)

С 1200 нарушения на гръцкото пространство за половина ,турция е трябвало да остане без самолети по тяхната логика.Терористични турски боклуци!

Турция е терористична държава,подкрепяща пряко тероризма!

за съжаление , има още доста такива , които упорито се прикриват (като мишки от котарака)! някойо знае ли каквo е уговорил "нашия"премиер с катар, преди два-три месеца ??

Нямаш човешкото право да сваляш самолет, който е навлезнал за толкова кратко във въздушното ти пространство. Щом е паднал на сирийска територия, най-вероятно се е съобразил с предупрежденията и е напуснал. Щом имаш време да реагираш и то от въздуха, значи това решение е било взето далеч по-рано от самото кратко навлизане на самолета в турското въздушно пространство. Може би още, когато руските пилоти пишеха на бомбите "за Париж" и "за наши"?! С този си акт съвремена Турция окончателно се самоопредели като защитник на радикалния ислям. Ердоган никога не е крил привързаността си към ислямските догми и се стреми да ги налага. Турция е най-силната ислямска държава в региона и нискоинтелигентното й ръководство има болни геополитически амбиции. Жаждата за все по-голяма власт на глупака винаги се изражда в агресия. Щом наричаш свои братя тези, които стрелят по падащ пилот с възгласи Ааалах акбар, как да се тълкува?! С кого се договаряш като купуваш петрол от територията на Сирия?! На кого плащаш?! Европа трябва да се разграничи от Турция като неин съюзник. Срамно е за нас европейските граждани един такъв съюз като НАТО с участието на Турция да ни прави съучастници в атентатите, които всички ние преживяваме. Крайно време е Европа да прогледне и да спре да се прави на добрата горска фея - не за друго, ситуацията го изисква!

Твърди се, че руският самолет е свален от турски истребители. Но никой не обяснява как е възможно турските самолети да са маневрирали само в турска територия.

Абе ти наистина си много тъпо парче!!! Швейцария е защитена от БАНКИТЕ!

Турция вкарва в конфликт НАТО и Русия! Разделяй и владей!

За зверства на руснаци разправяш? Един съфорумец вече оприличи те с човешки отпадък. такъв си.

Всякакви се опитаха да го прескачан на чичо Путьо, но Мамутоглу прекали. Турският пилот не е натиснал спусъка на своя глава. Това е команда отгоре - да го гръмнем пък да видим какво ще направи Путьо. Бой и ене не се връщат, нали? Сигурен съм, че отговорът няма да закъснее и ще бъде много болезнен. Вкл. и в икономическо отношение. За проект "Турски поток" например смятам, че може да се говори само в минало време.

Веднага ти казвам: В скоро време можем да чуем за новата държава Кюрдистан в региона.

На какво се Натресоха турците-Бусурмани след свалянето в Гръб на Руски самолет : -Вчера още Загубиха 5 000 000 Руски туристи=5 Милиарда...Годишно ! -Турция искаше Зона Забранена за Полети в Сирия !! С позиционирането на С-400 на границата Сирия-Турция ..Зоната на Забрана ще е на дестки километри ...в Турция !! -Турските бизнес инвестиции в Предприятия,строителство.. от стотина милиарда в Русия, ще бъдат принудени да Прекратят дейност ! -Кюрдите скоро ще си получат Независима държава ,а Турция ще бъде раздробена и ще загуби границите си с Ирак,Иран и част от Сирииската граници ! Русия ще започне да въоръжава Кюрдите скоро ,и да ги спонсорира ! -Турция е Непредсказуем играч,и играе сложна игра ...според вицеканцлера на Германия=Турция Загуби кредит на доверие И на Запад ! ===Турската Приказка ...Свърши !

Бреееей..... за 3 секунди 10 предупреждения!

опитаите се да предопредите съседа си 10 пъти да не прескача през оградата ви и всичко това за 3 секунди

Как би трябвало да е заченат и да се е пръкнал на тоя свят подобен човешки отпадък като тебе? Акъл не ми го побира! То бива да имаш пристрастия и убеждения, но все пак трябва да запазваш човешкото у себе си! С такива като тебе е омерзително дори да си помислиш, че сте сънародници! Впрочем, такива като теб по принцип са безродници!

Да припомним на г-н Ердоган изказването му от Юни 2012 г., когато сирийците свалиха турски самолет, навлязъл в сирийското пространство. Тогава той каза - навлизането в чуждо въздушно пространство за кратко не е причина за атака! Нещо да кажеш сега, г-н Ердоган? Запази си обясненията, които ще даваш на руснаците, защото генералите им са се наточили здраво да свалят поне една турска ескадрила, само да влезе с половин крило в сирийска територия! Само прати още веднъж турски самолети да бомбардират кюрдите в Сирия! И нека пилотите ти да си носят вазелин!

графитена грес ще им трябва, че не гори.

Стана ясно , че турция е идил , че наште българоубиици се чудят да останат или да продължават да се въртят на стола от ,,Жикина династия ,,и една добра за БГ. новина. Може би се отлага отцепването на част ат нашта територия след като турчолята нагазиха мечока по опашката. Дано се спасим , че до сега с бодра крачка ни водеха към сценария косово.

Имай предвид, че Ислямска Държава е издала смъртна присъда на Ердоган. Толкоз по въпроса.

много "хитра"измислица на ердоган, да прикрие интимните си отношения с терористите , които тай самият обучава в тероризъм ! колко ли човек трябва да е наивен , за да се хване на тая въдица ??!!

Ти присъства на оперативката им ли?

Американците са казали, че ислямистите са обстрелвали 2-мата пилоти с парашути при самоотбрана!? Това не мога да си представя, че здравомислещ човек може да си го помисли даже.... Сигурно докато са падали с парашутите са пускали и бомби ...

Това обяснение е предназначено за американците.

Ако руснаците не се поуспокоят, акциите на Газпром и Роснефт ще продължат да падат.

Гладна кокошка, просо сънува!

Тия предупреждения към руския бомбардировач на майчин език ли са ги отправили?

По повод мнение, че ако се предизвика референдум за излизане от НАТО, ще ни спретнат "българска зима". Глобално, България като неутрална, ще бъде ли по-защитена от евентуална агресия!

нато вчера доказа , че са агресори , въпреки лъжите на "нашите"медии, сега всеки да размисли , както подобава !

България като е неутрална, ще бъде ли по-защитена от тези агресори!

Коалицията Ислямска държава - Турция, САЩ и НАТО излезе на светло.

Смятаха Путин за арогантен и своенравен. Последно писаха, че бил прагматичен.

айде Създаде се нова държава Кюрдистан на територията наТюркие Кеф

Край! Туркия ке падне! 2015 г. Ислямиста Ердоган настъпи мотиката във възможно най-неподходящия момент. Дано само всичко за България се размине по-леко, защото идва интересно време.

Събитията доказват, че турската политика е агресивна. Ние ако сме неутрална страна, ще бъдем много по-защитени, ще можем да се противопоставим на евентуална агресия от нейна страна!

Неотралноста на дадена държава зависи от въоръжението и армията. За съжаление при нас липсва и едното, и другото.

Четох няколко коментара за Кюрдите как били играели със САЩ. Мога да ви кажа, че Кюрдите още помнят кой им предоставяше оръжие и ги тренираше за да затруднят максимално Турция. Сега е достатъчно да ги признаят за демократична опозиция да започнат да правят това което правят сега Турците в Сирия. Кюрдите и САЩ се използват взаимно но не си вярват. На Кюрдите им е ясно кой би избрал Вашингтон ако трябва да избира съюзник. Мога да ви уверя, че това няма да са Кюрдите а Турция.

Мисля, че един от отговорите на Русия ще включва кюрдите в Сирия и Ирак. Преди време техни представители водиха преговори в Москва, но тогава Путин предпочете да запази търговските отношения с Турция и не беше постигнато споразумение. Сега нещата се измениха на 360 градуса, още повече, че бойните формирования на кюрдите се показаха най-боеспособни.

Не на 360 бе брат- на 180...хаха, на 360 означава, че са пак на същото положение като преди, ох, че ме разсмя...иначе си прав!