Ердоган посъветва Русия ”да не си играе с огъня”

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди днес Русия "да не си играе с огъня".

Обратно в новината

Коментари - Ердоган посъветва Русия ”да не си играе с огъня” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ерДОГАНЕ скоро ще гледаш филмите Москва не вярва на сълзи след това НУ ПОГОДИ и накрая ВОЙНА и МИР

Като ги връщат в ковчези,Путин ще си събере катуна и ще ги прибере в Москва

ГРЕШИШ МУСТАФА,МОЖЕ ДА РЕШИ ДА РАЗШИРИ БОСВОРА..

НЕ МИНАВАШ ТИИ ,ТУК СИ ПЕЧЕЛИШ ПРИТЕ КАТО ПИШЕШ ГЛУПОСТИ.ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ТУРСКИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ СА БИЛИ НАД ГРЪДСКИТЕ ОСТРОВИ 374 ПЪТИ ЗА ГОДИНА ,ТОВА ЗНАЧИ ВСЕКИ ДЕН .ТРЯБВАШЕ ЛИ ГЪРЦИТЕ ДА ГИ СВАЛЯТ?

ако им стиска да свалят

ТОВА Е ОТГОВОР НА ИСТИНСКИ ТУРСКИ ДЖЕНТАЛМЕН.

REZAN NAGLEZ

Кирлив но надменен ганъо.

РУСИЯ СВАЛИ ДВА ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТА С НЕВИННИ ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ.ТОВА СИ Е МЕЖДУНАРОДЕН ТЕРОРИЗЪМ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО.

АСАНЕ ,ЗАЩО СЕ КРИЕШ ЗАД ХРИСТИЯНСКО ИМЕ?

на Турция сахата й тик-така. Те са поддържани единствено да са бариера на несигурността от Изток - това е тяхната толерирана роля. Но когато започнат да играят собствени игрички, забъркващи запада и НАТО в рискови игри - тя просто става излишна. Тюркия гитти

голям турски простак

Преди си мислех, че е имперска надменност , сега знам, че е рушка дебилщина....продължавайте да провокирате и ще получите още уроци по ''навигация''...

А коя беше тази Ердоган? ... Не мога да се сетя ...

Г-н Ердоган, много направи за Турция, но светът е голям и всеки е гражданин на тази Земя с равни права с останалите. Няма мюсулмани и други превилигеровани,нито и католици. Ами то , без колонии вие сте нищо. ХЕЙ , Вразумете се !

ердоган все още има шанса да се извини и да спаси положението, но изглежда е започнал да си мисли, че държи за топките всички - америка със базите на турска територия, европа с бежанците, а русия с важноста си за сирииската криза. обаче сега ще свалят турски самолети и тои макар да се репчи и плаши гаргите с "последствия" явно нервничи. проблема е, че за съжаление, откакто свят светува, държавите , които са световни сили са като гангстерските фамилии. щом някои пролее кръв на някоя от тях ще плати също с кръв. ако фамилята не отвърне, губи "уважението на другите фамилии" както се изразяваше дон корлеоне. та тези държави - америка, англия, франция... разбират също много добре какво ще се случи и пръста си няма да мръднат за ердоган. те самите биха направили същото.

Нито сте огън ,нито барут.За Диарбекир сте.

брееех, майка му стара! и едните и другите омърсени, ейййй лоша работа. допускам че руски търговци са се поблазнили от ниската цена и са търгували. допускам че турция играе двойна игра и ползва петрола за икономмиката си. дори мисля че сащ имат пръст в цоцането на нафта от ИД, ама се правят на светци. всички съседни страни май имат "топнат пръст" в меда. затова да спрат да купуват и ИД ще изчезне както се е появила.

"Същевременно Ердоган заяви, че САЩ разполагат с документално потвърдени доказателства, че руски компании и "Ислямска държава" продават петрол на сирийския режим." Ти му казваш на ибрикчията,че прави бизнес с джихадистите,а той ти казва,че Русия и джихадистите продавали петрол на Асад?!? Ибрикчия,защо Русия си я сложил наравно с вашия ДАЕШ??? От кога й е забранено да продава самостоятелно и където намери за добре петрол??? Не е ли синчето ти този,който купува година и повече петрол от джихадистите??? Ама Русия била тази,която продавала на Асад?!? Този прост ли е,тъп ли е,ти му казваш куме Иване в очите,а той тича за х.я да те хване,страшна логика:)))!!!

Много мразим Путлер! В лицето на Ердоган си намери майстора. Не съм фен на турчата, но те показаха истински характер. Цената на един самолет и живота на двама пилоти не струва нищо за Пу. Той е закарал толкова много потенциални жертви в Сирия. Но шамара, който му беше нанесен струва повече за него. Така е с диктаторите. Удариш ли ди по самочувствието-дотам са1

Синьо око, силно мразиш Путин-добре. В голяма грешка си обаче за самочувствието и ефекта от свалянето на самолета!Нещо не виждам Путин да се обяснява глупаво и да търси Ердоган по телефона, а той да не му вдига. В действията на турците в момента , въпреки гръмките изявления личи паника. те очакваха, че САЩ и ЕС плътно ще застане зад тях , но не се получи. Препоръчвам ти да проследиш как Русия е реагирала на подобни действия още от времето на Иван Грозни-безпощадно! Така ще стане и този път, ще се омекотят приказките, но ще почнат да измират всички замесени по случая. Пример-генералът , който е стиковал операцията па свалянето вече е покойник.!

Като те опънат отзад, тогава ще те питам, как са турчелята и харесало ли ти е!

The Blue Ass !

С това си действие, Турция показа, че по никакъв начин и под никаква форма не трябва да бъде допускана в ЕС (ако ЕС продължи да съществува разбира се)! Освен това в НАТО трябва винаги да имат едно наум, защото читаците се опитаха да вкарат НАТО в директен сблъсък с Русия, заради икономическата изгода на сина на Ердоган и заради духовната връзка между Турция и ИД. Най-добре е Турция на бъде напъдена от НАТО и да си зминава в ислямския свят, на когото принадлежи!

Е то остава и Ернасран да си признае, че са си дружки с ИД... Лошото е, че и ние сме им дружки, или поне скапаните ни управници.

За един руснак трябва да бъдат изтребени поне 1000 турски фесове!

Това вече е изпълнено ! Нещо друго ???

Кирлив но надменен ганъо. Бъди благодарен че са ви давали възможност 500 години да не умрете от глад.

Вече 10 год. Ердоган УСИЛЕНО ИСЛЯМИЗИРА Турция!?!! С намесата на Русия в конфликта с/у ИД опасността от създаване на НЕЗАВИСИМ К Ю Р Д И С Т А Н неимоверно нарастна , което ПРИТЕСНЯВА Ердоган и желанието му за ДОМИНИРАЩА страна в този регион базирана на ИСЛЯМИЗМА!!!!!В момента Турция "пропуска" на порции ИЗБРАНИ емигранти почти САМО МЪЖЕ м/у 18/30 години!?!? Така ПРИНУЖДАВА Европа "да му плаща" за да ограничава пропускането им!!! А решението за ЕС е ЕДНО:-- ЗАТВАРЯ ВЪНШНИТЕ ГРАНИЦИ!!!!! С 3-те милиарда евро/отпуснати на Турция/ България, Гърция , Италия , Франция и Испания НЯМА да пуснат и пиле да прехвръкне в ЕС!!!!! Логиката е ясна--щом бюрократите от Брюксел НЕ го ПРАВЯТ, или имат изгода , или ИМ ЗАПОВЯДАТ от САЩ?!??? Ако "получават" заповеди от САЩ , то тогава какъв ЕС сме!?!???? Пунта мара!!!!

Леле, колко насериозно се взема този. С репресивният си апарат в Турция можеш все още да си позволяваш много неща, ама само в Турция. А пръст можеш да размахваш на забрадената си ханъма. Глупак на глупаците. Край с имперските ти амбиции и политическа кариера. Слагай чалмата и отивай в Сирия да проповядваш радикален ислям. Европа не е за тебе, нито за Турция. Със сигурно можеш да сториш още много зло на света, както досега си го правил, но Велика Турция няма да се състои. Заради политически недоносчета като теб, Ердоган и премиера Давутоглу. Отвъд Босфора ви е мястото и дай боже, и това ще стане.

ДИКТАТОР И МАНИПУЛАТОР ПОТОПИЛ В КРЪВ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ИЗБИЛ ХИЛЯДИ И ПЪХНАЛ В ЗАНДАНИТЕ МИЛИОНИ.А ОГРОМНАТА И НЕОБЯТНА РУСИЯ ЗАЩО ДА ГО ИМА ЗА ОГЪН И КАКВО ТОЛКОЗ ДА МУ ПРАВИ СЕЛЯМ

никакви уддари в гърба само дето свалихте самолета. ако и гърците действаха с вас сега и да ви свалят самолетите при РЕАЛНО НАРУШЕНИЕ на границата щяхте да останете без ескадрила. нагли чалмалии.

Турция е ЧЛЕН НА НАТО! България също, ерго сме съюзници! България, срещу една евентуална външна агресия, има само една надежда и тя се казва НАТО! Същевременно, Русия(Путьо) възприема НАТО като враг No.1! Ще ви припомня една мисъл, популярна в Империя, владяла стотици години света - НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ, ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ! Интересите на България са вечни! А русофилската сган иска да полегнем пред жужето Путьо, диктаторчето, което без колебание, ако му се удаде възможност, ще ни извади и от НАТО, и от ЕС. И ако предателите на България искат това да се случи, ако искат поредната национална Катастрофа, ние не искаме! Майната му на жужето Путьо, нашето място не е в Евразия, а В ЕВРОПА!!!

Нещо много се напъваш, мюслитата добре ли плащат?!Глей като додат русите да не те дириме по мазите.

Фашага е тоя! И го обича отзад...

Като дойдат русите, тоя с ник IQ146 ще стане за секунди първи русофил и ще крещи повече от всички ни дето сме сега твърдо зад Русия, как той се е борил срещу българските русофоби.

С това IQ трябва да си разбрал, че с такова напъване само можеш да оцапаш гащите, но пък да получиш соросоидно потупване по рамото.

за ква агресия и инвазия говориш бе малоумник. ами те янките вече са си го забили в задника ти и даже го въртят ама теб ти харесва и говориш типично глупости като хомосексуалист

За твоя информация, ваше наведено Височество, България нито ще клекне на Путьо, нито на циганския султан, нито на еврейските кравари ! Да мрем, по-добре !

За хората, които предпочитат ИДИЛ и Ердоган, пред Русия, не е късно да си стягат и да заминават към Турция и Сирия. А това, че сме в НАТО е заради плиткоумните ни политици, а ла Радан Кънев. Ако им стискаше да попитат народа, един референдум да бяха направили. Няма да сме вечно в НАТО, сигурна съм. Нито пък вечно ще ни управлява сегашните предатели на България.

Българските дупедавци не са българският народ !

Съдейки по коментара ти, не можеш да разделиш на две магарета сеното!

за турчоляка отнемането на живот на 29 годишен пилот образован и високо интелегентен е като да се ишоди по нужда! но ще му го забият отзад.

Както каза и Зигмар Габриел, вицеканцлерът на Германия: "Турция е политическото крило на ИД".

Този става смешен. Нещо като е#хме жена ти, сина ти и кучето ти, но сега искам много да седнем и да си сътрудничим. И ако ти ни направиш нещо - това ще е агресия. Ако руснаците се закрепят в Сирия обаче и още повече , ако си сътрудничат с франсетата - турската икономика след две години ще е пълна леш.

Тоя Ердоган наистина ли е толкова тъп?!?!?! Ама, какво ли се чудя, то явно и комшиите не са случили с правилния човек, както ние с нашия президент...., па и един министър председател имаме!!!

Наглост.....

Жужето Путьо, масовият убиец от Чечня, Грузия, Украйна и Сирия, ме накара да симпатизирам повече на историческия ни поробител Турция, в сравнение с историческия ни освободител Русия... Никога не съм си и представял, че е възможно да се случи нещо подобно...

Ти си ясен.

о нещастнико! прости му господи тои не е виновен!

Просто си резак, другото са оправдания!!!

Пич, ти си ясен. За да угодиш на халката си си гогов на всичко. Просто не се оправдавай и не намесвай поробител или освободител. Нещастен безродник!

IQ, ти нещо да не си сбъркал ника с "АКО" , защото акото много мирише!! Човече, с простотийте които пишеш скоро ще бъдеш отписан от ведомостта. Ние сме те отписали тук!

От днес нататъче ще свляме всякакви самолети освен български, защото те нямат ...

Русия скоро ще бъде в пълна изолация, цивилизованият свят отдавна прекъсна взаимоотношенията си с нея, рашъните вече нямат в съседство приятелски страни освен авера на жужето последният диктатор на Европа Лукашенко и тук таме някои балкански дауновци, които сляпо я подържат зблуждавайки се че някога може да ги спаси от сигурното изчезновение на което са обречени.

Турция и турците, скоро няма да съществуват.

По скоро вас няма да ви има, че сте останали едни пенсионери ...

конете не умират когато псетата пожелаят

От същество с никнейм Мустафа, друго мнение не може и да се очаква! Русия, Мустафа, за разлика от любимата ти Турция е спасявала човешката цивилизация неведнъж. Ще я спаси и сега. Турция начело с "Талииб" Ердоган се опитва да спаси "цивилизацията" на орките. Бъди сигурен, че няма да се получи!

Май ще ми връщате земята в Тракия, за която изгонихте дядо ми и се опитахте да го убиете.

Ама, Мустафа, вий от "цивилизования свят" ли сте, ве!?!?

Западните държави сведоха глави, усетиха се, макар и късно и търсят за помощ Русия! Дори САЩ премисли и внимава вече. Огромен и високо технологичен Китай е с тях 100% и др и др. и др. Звучиш наивно и празно!

Ердоган къде е? В НАТО. Съюз на християнски държави. И една чифутска. Прочети си Корана: "Не взимай за приятели християни и юдеи...". Туй май лош знак, а? Над Истанбул бият камбани.

Голяма грешка колега съфорумник. Забравяш за Бразилия, Аржентина, Чили, Китай, Япония, Индия... и най вече Северна Корея. Боли го Пурин, че ще плаща малко повече за транспорт. Единственото което Русия губи от прекъсване връзките с турчалягите и запада е продажбата на горива на високи цени, бмв, фейсбук и гугъл... Поздрави

В Диарбекир има убит кюрдски адвокат,има сблъсаци между кюрди и турската полиция!Ще им запали Путин чергата...

Мъжо, аз те напускам, харесвам белите хора и искам да живея без черно фередже, ти не ми даваш, отивам да се омъжа за европеец. Ти си черен, грозен, зъл, нагъл и мазен си, лъжеш, имаш чалма, ълна с въшки, държиш ме в харем, не обичаш цивилизацията, държиш в себе си омраза към ближния, това не е по правилата на нашата религия, искаш да ме направиш камикадзе, а аз имам деца, млада съм и ми се живее и не ми даваш нищо хубаво. Ще ти пиша за първата брачна нощ, купила съм си белезници и чирвени прашки, свалила съм потурите. Надявам се да намериш мир със себе си поне, и очаквам да не ми се сърдиш и да не ме преследваш за да ме погубиш.

Глупава провокация!!!

ха ха ха,аишето не може да се изчука с европеец,защото всички са педали,също и с българин не може,защото и на вас пишките ви висят все надолу,с този глад дето ви мори и пишките ви не стават

Министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу каза- само за 10 минути можем да превърнем Турция в разтопено радиационно стъкло. Та този рязания да внимава кого плаши

а бе комуняга смотан,живеем в 2015 хгодина,живков,брежнев,черненко,андропов отдавна са мъртви

Що бе мюсли, през 2015 деленето на атома не действа ли?

Но е живо кучето Ердоган, а той живее в 13 век.

Наглият фес, не стига, че се осра, а и съветва!?По руската телевизия показаха снимка на сина му, заедно с двама от ръководителите на ИД!Е, кой си играе с огъня, никакви отстъпки на този нещастник, а нашите потурнаци и Кириак Стефчовци, включая и тук подвизаващите се такива, да си мерят приказките, че май за трети път сме на неправилната страна!!

Напоследък все сте си на неправилната страна, единствено между ХIV и XIX век ви провървя да сте на правилната.

Наистина си безумен!!! Добре, че през визираното от теб време са били българите, за да е имало какво да яде тая паплач, на която ти си подлога. Няма начин някога предците ти да не са молили на моя Бог.

Да, тази теза я чухме и от т.н. български политици, които казваха, че не е имало робство, а османско присъствие, че Априлското въстание е било бой между махали, че е нямало кланета в църквата в Батак, да сме вдигнели паметник на загиналите воини на Сюлейман паша в подножието на Шипка и прочие безумия, родени от няколкото им гънки или в резултат на надупването им на източните манафи, какъвто, без никакво съмнение си и ти, върви при Плевнелиев,той по произход е помак и обича възвратно-постъпателните движения с рязани карабини....

Дали това не е наглост.Някой да се осмели да съветва Русия какво да прави.Боже!

"Бибиип" Ердоган е този, който си "играе с огъня". Наглостта на този безотговорен "държавник" е безгранична, вкл. в буквален смисъл. Но е и страхливец! Припна веднага до централата на НАТО, като направи белята. Но нека всеки честно да си отговори на въпроса: Щеше ли да си позволи да свали СУ-то, ако Турция не беше в НАТО? Под негово ръководство Турция се превърна в най-големия крепител на тероризма и от икономическа и от военна гледна точка. Разбира се с активната подкрепа на САЩ и увъртанията на т.н. европейски ръководители!

Трябваше най напосле някой да им зашлеви шамара на мурзилките, защото се почувстваха безнаказани, започнаха анексии и войни в Европа, опитват се да сплашат света с демонстрации на оръжие докато повече от половината мужици живеят в бедност и нищета.

Винаги ме е било гнус от турски стоки и услуги. Вече ще внимавам повече в произхода на стоките.

по-голям терорист от Бaгдaби !

Което е верно, верно е - Русия доста си играе със "Солнцепек" в Сирия - оръжието й за дистанционно опожаряване. Освен това си играе с ракети и самолети и опърли доста бабаитски бради, шалвари и чалми. Само, че Ермангал, явно не вдява, че наистина, "всичко е само игра, всичко е само спектакъл" в сравнение с адския огън на ракетите "Сатана", който ще го сполети, когато Русия престане "да си играе с огъня" и подходи сериозно. Ако той успее да я предизвика.

Мисля си - не е ли време Дядо Иван пак да се разходи до Босфора?

Така е, турците не са забивали нож в гърба на руската мечка, а нещо друго и малко по надолу

България може да спечели от конфликта между Ердоган и Путин.И двете държави са донесли на нашият народ много беди и страдания

Верваме на секви идиоти, дето са се помислили за манипулатори.

Точно така!

Когато попитаха един изрелдки анализатор -Я Кедми за това от какво се е водил Ердога при издаване за заповедта за свалянето на руският самолет и какво от тук на там би направил,той отговори: Незнам и не ме питайте,аз не съм психиатър.За него и Саакашвили трябват медицински лица да дават оценки