Русия разположи в Калининград ракети ”Искандер”

Високопоставен руски депутат потвърди днес, че Русия е разположила в своята Калининградска област усъвършенствани ракетни комплекси "Искандер".

Обратно в новината

Коментари - Русия разположи в Калининград ракети ”Искандер” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има лим още памперси на пазара в Полша?

Не бе, ще гледат краварите дошли от другия край на света да им дрънкат оръжие по границата и да ги "разузнават". Как да реагират според вас?

Шило

Имат си, дислоцират си. На своя територия. А от простотия, ние пак сме мишена.

това неминуемо ще засили инвестициите,туризма, и общото благосъстояние на калининградчани!

Pазбира се!!! Mного по-сигурно миaсто става така...

туризма-флагман на икономиката --- теза на абсурдни политици ----------- туризма - генератор на раб места за готвачи и камериерки

Много ясно, че разполагат. САЩ първи започнаха да придвижват и дислоцират войски и въоръжение в близист до руските граници. Путин с пасти ли да ги почерпи?

в русия има само оръжия и нафта, какви пасти?

те пастите са в Подгумер у кръчмата...снимай ни ги с Аифоня дет си го турил на масата и ни ги прати...пък от дупките ко можеш да минеш към София още по добре...

Защо комплексът е наречен с гаджалското име Искандер?!? Това в оригинал значи Александър! Типичният руснак Шойгу ли го е предложил? Само питам.

те и Наполеон и Хитлер само питаха....и те кат теб не са чели Тютчев

Какъв Тютчев, тоя не знае да чете. Чукча писатель, не читатель.

Всъщност официалното обяснение на името е по скоро в астрологията. Не ги разбирам там нещата но има някакъв знак или символ с това име и има нещо общо със сезоните е зодията. Та там въпросния искандер е с много променливи характеристики в зависимос от комбинацията. А ракетата има възможност за много видове бойни глави. Та затова.

Цялата Раша, а това е 1/6 от земната суша, е само военни бази и нищо друго! Какъв цветущ град, център на култура, е бил Кьонигсберг, какъв обор в тор е Калининград!

Шило

Кога ходи там? Или на друго място в Русия?

Ами даваха на няколко пъти документален филм за Кьонигсберг, превърнат днес в Калининград - старата му част, немската, от 18-19 век, гроба на Кант, инфраструктурата и жалката действителност на тоя град под руска власт с панелките на Хрушчов! Като 2 различни свята са. Филмът завършваше с руски военен камион, натъпкан с цял взвод войници, които пееха: "Ние сами това го знаем - дето минем, трева не никне"!

За тези които по-доле спекулираха за ВТОРАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА-Т.Е. икономическото съсътояние на Русия, ЩЕ ви дaм цифрите от Американската разузнавателна служба (CIA) за Вътрешния Брутен Продукт (PIB-fr/GDP-en) за първите 14 държави, България и някои много коментирани държави от Българския Форум; НИЩО ЛИЧНО, но това е положението. За повече информация ви изпращам и Интернет адресът по-отдолy. List by the CIA World Factbook (2016) Rank Country GDP (millions of Int$); World 126,687,917 1 China [n 1] 23,194,411 European Union [n 2] 20,852,702 2 United States 19,417,144 3 India 9,489,302 4 Japan 5,420,228 5 Germany 4,134,668 6 Russia 3,938,001 7 Indonesia 3,257,123 8 Brazil 3,216,031 9 United Kingdom 2,905,392 10 France 2,833,064 11 Mexico 2,406,199 12 Italy 2,303,108 13 Turkey 2,082,079 14 South Korea 2,029,706 74 Bulgaria 143.1 75 Cuba 132.9 110 North Korea 40.00 112 Estonia 38.70 113 Mali 38.09 114 Georgia 37.27 115 Mongolia 37.00 143 Moldova 18.54 Kosovo 18.49 https://link/wiki/ListofcountriesbyGDP_(PPP)

То само с филми и пропаганда не става пич. Кога ходи там? Щото аз бях там октомви 2017. Града си е екстра. Има си градинки и паркове бол. Мното магазини и заведения и бяха бая пълни. И с хора и със стоки. Живеят към 0.5 милиона жители. Супер си е града.

Нали! Само пропагандата на чебурашка е абсолютната истина!

ватенките си просят пак крилати ракети по границата ами добре че Tръмп все още не ги взема на сериозно

Едно си Раша знае и едно си бае. Желязо тук, ламарина там, барутът е екстра. То бива прости хора...

Азиатската кочина ако не воюва се готви за война Такива са наследниците на Чингиз Кан правещи се на славяни

НА БАТКО КРЕТЕНЯСАЛИЯ СОРОСОИД .

Три големи ракети в задния Двор на росияните Наздраве :)

Правилно действие в отговор на НАТОвските действия-но трябва да сложи и в Куба....

стига с тези войни, този път немците са с останалия свят и с кого ще се бие Русия с цяла Европа и Америка е няма да стане, плаши гаргите за пари

Тогава гаргите защо грачат...

САЩ разполагат ракети със среден радиус във в а с а л н и т е си страни от НАТО в Европа!?!?! Руснаците с китка ли да ги чакат?????

Ми имат си ракети хората - разполагат ги. Ние нямаме и затова се правим на умни тук в чата.

Бравос.Те ракетите са за това.Само че требе отвреме на време да се припалват ей така за кеф.

Русия може да разполага на своята територия каквото си поиска и когато си поиска.Джендърите квичат от страх...

Vladimir Borisov

Кефиш ли се?:))))))))))

АЗиатската кочина ъерорашка- говняшка се готви за нова война . Разбираемо е след като на диктаторчето не му остава друг начин да държи мужиците в робство. Въпросът е кога Европа ще престане да си играе на социализъм и реши окончателно въпросът с варварите по границите и.

То на обединена Европа няма да и е за първи път да го реши, проблема е да не и е за последен.

Това изказване много добре онагледява висотата на джендър-интелекта.

АКО СИ ИДИОТ- ТО Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!

Калининградския завод за битова електроника пуска в продажба новите си хитове: Холограмни мобилни телефони, позитрони фурни..........

репликатори за водка, персонален телепорт и още мнооого ... :))) да е.а и пияните мурзилки смешни

Абе те утре ще изтрезнеят, ама ти ще си останеш алтаФ. Имай го предвид.

Искандер е наследникът на руския ракетен комплекс Ока. За времето си Ока няма аналог в света. Договорът за унищожаване на ракетите със средна и малка далечина между Русия и САЩ беше подписан през 90-те години. Този договор задължи двете страни да не разработват и произвеждат и да унищожат наличните си балистични и крилати ракети с наземно базиране с далечина на полета от 500 до 5500 км. Незнайно по какви причини Горбачов и Шеварднадзе включиха в този документ и тактическия комплекс Ока, който няма никакво отношение към този клас ракети. Унищожаването на Ока за военните на САЩ беше един от главните триумфи в епохата на разоръжаването. Приемането на искандерите на въоръжение за Запада беше неочакван и неприятен сюрприз.Основните предимства на Искандер са мобилност, голяма мощ на заряда- обикновенна бойна глава до 500 кг. взривно вещество, ядрена бойна глава с мощност до 10 килотона или касетъчна бойна глава състояща се от 54 бойни елемента и голяма точност до 30 м. Отклонение от целта. Комплексът може да използва до десет различни бойни глави; той продължава да се усъвършенства и днес и вече изпробва нов тип ракети . Във вариант Искандер К могат да се монтират крилати ракети Калибър с далечина на полета 1500 км.. Полетът на Искандер е независимо от това дали в небето над района на бойните действия има разузнавателни спътници или авиация. Целеуказването за него може да се получи и от специален общовойскови разузнавателен автомобил, от войник, който коригира артилерийския огън, или от снимка на разположението на целта на местността, която се получава в бордовата изчислителна машина на комплекса. Бригадният комплект на оперативно тактическия ракетен комплекс Искандер-М включва 51 машини: 12 пускови установки, 12 транспортно-зареждащи автомобили, 11 командно-щабни автомобила, 14 автомобила за жизнено осигуряване, 1 автомобил за техническо обслужване, един пункт за подготовката на информация.

Американците заявиха за разполагането на тези ракети преди няколко месеца, пoляците също. Дир.бг сега ли направи това откритие?

Интересна логика на русофилите значи, когато жужи Путин разполага ракетни комплекси "Искандер" до границите на страни членки на НАТО, това било значи с мирни цели и за тях може! Когато САЩ разполагат ПРО в съюзниците си от НАТО, то било с нападателна цел, но няма проблем рашани, приятелите ви поляци ще им видят сметката с няколко дрончета от по 35 Евра.

Абе от всичко, дето си написал, излиза, че най-зле са приятелите на САЩ, дето са си предоставили територията на НАТО (пак САЩ) да си сложат ракети, към които да се насочат ракетите на Русия. Та въпроса е, Тези съюзници, дето с в НАТО, малоумни ли са да стават цел, заради интересите на САЩ?

Да де! Ма глей ся де е проблема - ПРО вече е факт. Разположили са го. А ракетките се появяват сега! Да ти разтълкувам ли? Американците сложиха ракети около Русия и все повече притискат. Руснаците говорят по въпроса вече 3 -4 години. И вече явно им писна. Е това е отговора! Каквото повикало...., нали го знаеш.

И друго - Русия разполага ракети на собствена територия! Фащ разполагат ракети на чужда територия. Няма НАТО - МАТО! На територията на ПОЛША има АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ НАЛИ?

Защо руснаците квичат, когато някой разположи на СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ противоракетна отбрана?

Кой е разположил на собствената си територия противоракетна собствена отбрана? Май само САЩ

Доколкото знаем, фращ немат територии у Европа, нали?

Интересно чий го дирят краварите около границата с Русия.Дано да греша ама някой хубав ден може и да го намерят.

Чакат чемоданите да изстрелят първата ракета и да им смачкат фасона.

а фасона на соросоидите ще бъде смачкан в наи-скоро време!!!

Аз пък се надявам да НЕ грешиш. И много ще се радвам когато пиндосляците и техните слуги си го намерят!...Защото това със сигурност ще стане рано,или късно...

Оле,много посредствени тъпанари пишат тук.Някаква мишка,нарекла себе си петур, прави някакви съждения.Защо им е на САЩ да напада Русия,да я храни. Първо става въпрос за руските ракети Искандер и никой не намесва САЩ. Това са беспорно две велике сили.Ще ти кажа само дребна мишке,че за една армия освен доброто въоръжаване е много важно да има боен дух. Поинтересувай се ,какви думи е казал руският пилот в Сирия и се е взривил с граната да не попадне в ръцете на врага.Не съм сигурен,не дай боже с отечеството ми стане нещо лошо,че ние може да се защетим

трольо!Разсъжденията не са ти силната страна!Не можеш да се защЕтиш!А за нашето Отечество недей бра гайле!Има кой да ни защЕти от пияни руски пилоти!

A,тебе кои ще те защити? предателите не ги защитават,само ги използват...

Орлин Данев

Никой няма да те защЕти соросоиде! Освен Султан Ердо, който обаче първо ще те погали,после ще те намаже със зехтин,а след това ще ти вкара рязания ятаган...:)

Проблема ако дойде той няма да бъде отвън а ще е в самата Русия.Руската върхушка не е лошо че е въоръжена.Всяка страна и осебено Русия трябва да има надеждна отбрана.Въпроса е че руската върхушка паралелно със въпросите на отбраната трябва все пак и да нахрани народа.А гладна мечка хоро не играе както знаеме.Света инай вече елита се е заел вероятно да намали до минимална възможност брояна населението на Земята.И търси всякакви начини да го прави.За мен лично не е важно какво прави Русия в отговор на Запада и САЩ.По важното е защо се прави?Това важи и за двете страни.Отговорноста за живота на Земята е тяхна.Нека човечеството най накрая погледне в торбата на политиката.

Минусите към този пост показват точният процент на дебилите у нас - и то точно според нашия (високомразен) проф. Иво Христов. Неговите хора си мислят да оцелеят в такава война. Блажени са простите...

Това е добре...После във Венецуела,Куба,Мексико...Аляска.

Имам простичък въпрос , които постоянно отправям към психодесните русофоби- Козяци, но ЗАДОВОЛИТЕЛЕН отговор НЯМА ...и тъй като сте тъпи като селски мотики, ще ви помогна с жокер ... и така ето въпроса : Защо любимата ви супер-могъща държава САЩ просто никога до този момент не посмя да атакува тая омразна Раша и да се свърши веднаж за винаги с нея за да могат всички Козяци по всички земни кълбета да спрат да получават панически атаки само от споменаването на името Русия или от името В.В.Путин и ЗАЩО великата САЩ не вкарва великите си войски в кавички в Украйна и да изгони за няколко часа опълченците, и да демократизира юго-източна Украйна , а защо не и да окупира Калининград и да го върне на немците а защо не окупира пък и Крим за придобиването на който (и превръщането му в военна база) САЩ мечтае от десетилетия и да постъпи с Русия така както постъпи с Югославия, както постъпи с Ирак, както постъпи с Авганистан, Виетнам, Панама, Сирия и мн.др.държави???????? защо така стана , че тези държави бяха бомбени обстрелвани нападани унищожавани а в Украйна САЩ- не влизат да ДЕМОКРАТИЗИРАТ а се спотайват като пр-дня у гащи !?!?!?! Ето и възможните жокери : 1-во - безумен страх от реакцията на Русия ... 2-ро безмерен страх от реакцията на Русия... и 3-то животински страх от реакцията на Русия ... кой от трите възможни отговора е правилният??????? най вече въпроса ми е насочен към болното нефелно момче на име КГБ...

Баце Коко, какви атаки са ти в главата?

още един жокер: след Bтората Cветовна воина за кратък период от време (около 2-3 месеца) американците са били по-силни от руснаците с атомната бомба.Hо дори и тогава не са посмяли да ги нападнат,защото ги е било страх,че руснаците ще доида по суша с танковете да ги завладеят!!! (има архиви за това)

Е, готин, ти съвсем изруча жабето. Не знаех, че Атлантическият океан е пресъхнал...

Много добър въпрос ! Като гледам американците и Сев. Корея не се решиха да нападнат. Че един самолетоносач, че два самолетоносача, че малкия човек, че голямото копче. И накрая - нищо ! Сев. корейците си изпитаха ракетите и отидоха на олимпиада. Та така за приказките.

Путин ще ходи на птичи лов. Тия ракети ще ги изстрелват с нови ластици - това е топ новината.

До КГБ:Виждам че си дървен философ и никога не съм ти обръщал внимание на тъпите ти бръщолевения.Чудя се че за такива тъпотии някой все пак ти плаща. Моли се на бога,руснаците да не насочат и към нас своята техника.Скоро ти написа"ръждивите руски танкове" .Не ти обърнах внимание защото знам че си психо.Но сега те моля.Просто недей,моли се да си нямаме работа с тяхната войска.

Аз се моля рускините да насочват към нас ония си неща - това ми стига.

Pускините обичат истинските мъже,а не третополови!!!!

Кате, ама не мисли, че тоя психопат е българин - българин не мрази Русия. Най-вероятно е или турчин или циганин или третополов психар. Не му обръщай внимание грам.

Да настъпиш на два пъти мотиката на състезание при въоръжаването си е постижение, което само руснаците го могат.

Напротив. Да дръпнеш за трети път Руският Мечок за опашката и след това да поемеш дебелия мечешки с голяма червена глава...това само западните джендъряги го могат...и май им харесва... Първи път: Наполеон Втори път: Хитлер Трети път:...сега...ще посмеят ли? Мисля,че ДА...Май им харесва! :)

През 2005 г. за пръв път беше казано за разполагане на руски ракетни системи Искандер-М, при това, именно в Калининградския регион, а не някъде другаде. Тези планове имат стратегически характер, за тях се знае отпреди. Никой не е и криел, че системата Искандер всъщност е отговор на разполагането на американските системи за ПВО и ПРО в Северна Полша (както и на Южния фланг). Искандер е идеалният убиец точно на такива системи, каквито САЩ и НАТО се опитват да разположат на новия, изобретен от тях в режим на реално време театър на военните действия. И американските Пейтриът и конкурентните на тях френски аналози не са способни самостоятелно да отразят атака върху самите тях на крилати ракети със среден радиус на действие. В този смисъл е забележително планираното количество взаимно (адекватно) разполагани системи: САЩ и Полша говорят за 9 батареи Пейтриът и едновременно с това разказват за 10 руски батареи Ис-кандер. Вашингтгон не разполага със свободни запаси от системи за ПРО и ПВО, а въоръжените сили на Русия са натрупали Искандери на два възможни театъра на военни действия, което никога не е било в новата история. Москва вече е в състояние съзнателно да разпредели високоточното си оръжие на няколко театъра на военните действия, че и да и останат още ракети. В този контекст е много любопитна внезапна-та учебна проверка, проведена през март 2015 г. с частите на Западния военен окръг, Северния и Балтийския флот, въздушно-десантните войски и специалните сили. Десантчиците от град Иваново отработват действия в района на Печенга (т.е. на норвежката граница), арктическата бригада превзема земята Франц Йосиф, Северният флот освобождава т.нар. път на Горшков коридор за проникване в Северния Атлантик от Баренцово море между крайбрежието на Норвегия и Исландия, а Далечната авиация се прицелва към Норвегия, Исландия и Великобритания.

Бря!

ами...влезна!!!

Що е то Клиниград и що е то калинградска област? Това е бившата Източна Прусия със столица Кьонингсберг, окупирана от СССР след ВСВ. И след обединението на Германия по всички правила тази област би трябвало да бъде върната на Германия. Но.... каквото такова. Русия много обича да се хвали. Но понякога, точно когато й е най-мил света яде боя. Справка - Руско-Японската война от 1904-5 г., началото на ВСВ и т.н.. Да имаш нещо изнесено много напред под носа на врага е много примамливо. Но това е най-сигурната мишена. И в момента на изстрелването на първата ракета цялата Кьонигсбергска област ще бъде унищожена. Но не само. Ответния удар е страшно нещо. Той се прави от страх. И докато първия удар може и да е провокация, може да е недоразумение, може да е всичко, ответния удар е жесток. Неговата цел е да смаже противника, не да го дразни. И ако Русия си мисли че ще й се размине много се лъже. Ответния удар ще бъд енанесен от САЩ - на тях не им пука особено какво ще стане в Европа. И то директно по Москва и Ст. Петербург. И Крим. Без предупреждение, без лигавщини, до пълно унищожение. Ст. Петербург е на 12 мили ( 20 км) от предните постове. С крилати ракети ще бъде унищожен за минути. А Москва, да не забравяме е на около 600 км - не чак толкова много. И след като она немец можа деа кацне насред червения площад (по-голям шамар съветското ПВО не е получавало), то един масов нальот със 200-300 крилати ракети няма с какво да бъде спряб. 5 носители на ядрено оръжие да минат - край. Така че дрънкането на оръжие е беля работа

Събуди ли се бе ,стига си сънувал тези кошмари!Първо си изкарай двата пръста от контакта,избърши тотта си и иди в кенефа да се изпишкаш и да си смениш памперса,защото този вече ти прелива!

На твоя малкия, аз ще противопоставя моя големия. както се казва, тежка е царската корона... и т.н. И ако ти си мислиш че е по-добре да си имаш малък, но твой и отпред, съвсем случайно можеш да получиш моя, големия отзад. Много боли, да знаеш.

САЩ ще нанесе тези удари от посочените от тебе разстояния? И да ти обърна внимание, една крилата ракета, не е достатъчна да унищожи един 8 етажен жилищен блок с три входа.

Да, ако крилатата ракета е Фау1, тя не е толкова страшна. Но ако е Томахоук, носител на ядрено оръжие може да унищожи цял град. Справка - Хирошима и Нагасаки. И точнов това е смисъла на ядреното възпиране. Който пръв употреби ядрено оръжие знае че ответния удар ще бъде само с ядрено оръжие и никакъв друг. Теста с летищетов Сирия ясно показа как може да се преодолее и най-съвременната ПВО-ПРО (или поне така твърдят руснаците). Про9сто трябв ада имаш достатъчно количество крилати ракети и да ги изстрелваш с висок темп (по-висок от темпа на унищожение от ПВО)

И какво е това оръжие, дето ще унищожи "цялата Калининградска област" !? Ядрено ? Кой ще го употреби ? Ако Иксандерите и Калибрите смелят ПРО базита на американците с конвенционални заряд, американците ще отговорят с ядрени ? Хм, онзи ден си публикуваха ядрената стратегия, не е така.

Тъпак, Русия НЕ е окупатор, а ПОБЕДИЛ. Германия напада Русия и губи войната, а това се заплаща!!!

E? Къде е сега Германия, къде е Русия? (Само за твое сведение - Германия не напада Русия. Историята е хубаво да се знае - не да се пише, каквото сме чули от чичковците в партийния клуб.)

това във кои филм го гледа? само е нEкои Xоливудски...

АЛО ГЪЗНИЦИ,КОЯ ДУХАЛКА БЕЗПОЛОВА Е В МОМЕНТА ДЕЖУРНА НА ЦЕНЗУРАТА? ЯВНО Е НЯКОЯ МАЛКА КРАВАРСКА ФАШКИЯ И ЗАТОВА АКТИВНО МИ ТИРИЕ ПОСТОВЕТЕ!

Колко озлобени и ограничени хорица има...

Само така, братушки, ракети в средата на еурогейската кочина, а, прибалтийско-полските помияри да квичат, ха-ха-ха!

Ами ти в коя кочина си, родоотстъпнико?

Някой да ни пита? И именно затова не ни пита, защото ще си кажем, че не искаме бази на НАТО у нас, а си искаме наша армия! Преди, когато бяхме с рашките, имахме собствена силна армия и нямаше руски бази! Да усещаш разликата, родоотстъпнико!

Каквото повикало, такова се обадило , по законите на физиката на всяко действие има равно или по силно противодействие.

в смисъл? Явно на руснаците им е много слаб ангела, щом ги е страх толкова от НАТО, че неспирно се въоръжават. Доказано е, че НАТО е неефективна организация за офанзивни военни действия. С други думи братушките ги толкова страх от сенките им, че пълнят гащите дори без да са пили две малки водки. Странни хора.

У России есть всего 100 ракет с не истекшим сроком и то их собрали те же люди что собирают и не летающую Булаву. Да не будет никакой войны. Кто будет нападать на Россию? Сытые амеры которым есть что терять- Нет конечно. А Китай и сам мирным путем уже Дальний Восток осваивает с полного одобрения России. Да не нужна война сытому Западу.

Если не будет никакой войны, почему нахер нужные ракеты?

Булавата си работи много добре. Много по-лесни неща не могат да бъдат направени от първи път. Например Ф35 още не е постигнал заложените в заданието параметри. Първия зумвалт излезе от пристанището и веднага двигателят му се развали. Прибраха го на буксир, поправиха го и пак беше пуснат. Стигна до Панамския канал и се развали. Прибраха го на буксир. Пуснаха на вода вторият зумвалт. Излезе от пристанището и се развали... А относно изтеклия срок на годност - това се отнася за американските. САЩ са въоръжени с Минитмън и трайдънт, които са вече 40 годишни. Русия има Топол М, Ярс, Булава, Лайнер, Синева и др. които са разработени този век.

да, в случай, че не знаеш трети zumwalt няма да има. А американските ядрени запаси са толкова зле, че дори Тръмп знае. Тоест не е новина. Това, че руснаците имат нови разработки не означава, че имат самите ракети. Това да имаш по 20 от всеки вид не е като да имаш 200 или 2000. отделен е въпросът за какво са ти хиляди единици ядрено оръжие, след като с него може да унищожиш повече от колкото цели има в глобален мащаб...

Русия се защитава от своите съседи, те, разбира се,всички я обичат.

Не,тя не се защитава от съседите си,а превантивно се застрахова от тези съседи,които пожелаха Нато да ги набълбука с ракети и оръжия,които никога не са им били нужни за отбрана от Русия,която не ги заплашва!

Застрахова се, защото много я обичат. Кого точно от съседите си не е нападала?

"Новата система се състои от двойка ракети с насочване и обсег до 500 км." Искам да коригирам това изречение. 500 км е обсега на предлаганите за износ искандери. Колко е обсега на тези ракети за руската армия не е споменато никъде. Подобна беше ситуацията и с калибрите - за износ 500 км, после се оказа, че онези, които Русия ползва стрелят и до 2000 километра.

Между 500-5000км се водят ракети със среден обсег и те по договор са забранени. Може би за разпространение. Опитваха се да изкарат, че нашите СС-23 са над обсега и бе едно оправданията да искат да ги унищожим. За да влезнем в НАТО ни натиснаха от Турция и САЩ. СС-23 се водеха май с обсег 480км. А САЩ се опитваха да докажат с друго гориво, че стигат повече от 500км.

Ами ето, калибрите летят над 500 км. Забраната се отнася (ако не се лъжа) за тактическо ядрено оръжие. Тези в Калининград не са заредени с такова, вярно, че могат да го носят. Но не са! А когато им поставят ядрен заряд, всякакви договори вече ще са минало. За нашите СС23 срокът за монтиране на ядрените заряди (от Харков или Киев) беше 6 часа. Нашата армия беше подготвяна да може да одържи турска инвазия в продължение на тези 6 часа. След това щафетата поемаха ракетите!

с двоен стандарт.

Калибрите по скоро падат от колкото да летят!И въобще тези Искандери са голяма пушилка!НАТО има символично присъствие в Прибалтика,но путопропагандата надава вой, че е застрашена Русия и показва ,,врагът заради който уж росияните трябва да стягат коланите!

Време е този тумор наречен САЩ, да бъде заличен от лицето на планетата Земя.

Със сигурност тумор - мърша като теб ще бъде унищожена, отколкото демократична държава като Америка.

Лошото е, че си унишожихме нашите СС-23. Те са от този тип и стандаратно дори с ядрени глави АА-60. Идеални сигурно за стопиране на мераци на съседни държави.

Ти да не живееш в 19 век? Какви ядрени глави, какво сдържане ?

Избори идват. Трябва да се радват руснаците и да гласуват правилно. Ракети не се ядат, ама друго е да си мислиш, че си номер едно. Ракети и алкохол

Те не мислят,че са номер едно, те са номер едно.

Отидох на българското море. Пълно с руснаци. Отидох в Анталия - пълно с руснаци. Отидох на гръцките острови - пълно с руснаци. Отидох на Ривиерата - пълно с руснаци. Ходих в Пукет - пълно с руснаци. Отидох в Египет - пълно с руснаци. Ти през последните 40 години не си научил и един бит знание.

Да, но както вървят нещата в бедната и гладна русия скоро ще има гражданска война и хладилника ще победи телевизора.

Ти тъпанарино, бил ли си в Русия??? Та да видиш как живеят руснаците. После ги сравни с нас!!! Мизерниците.

А до 1994 та червената армия беше в Берлин. Само 25 години по късно Русия се прибрала в границите си от 1917та...вече не съвсем де

А преди ракетите ни бяха навсякъде чак до Берлин. Тъжно и жалко, ама вие се радвайте

ракетата е с малък обсег до 300 км., а не 500 както заблуждавате читателите си !

зъби се на целия свят, забравила да живее.

Тази новина с разполагането Искандер в Калининград я четем през 6 месеца. Публикувате едни и същи новини и ги представяте за сендация. Ебати тъпия сайт. Който иска да потърси същата новина да види за кой път я качват от години.

Защитатава се е точната дума. И не от целия свят , а от имперска Америка.

от какво се защитава, че някой ще им нападне кенефа ли !?

А-а, "Защитатава" ли било точната дума? Бравос!

КАТО СЕ ВИДЯ ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ ИМ РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ СЕГА ПЛАШАТ ГАРГИТЕ С ИСКАНДЕР(ДОКАТО СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ И ТЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ)ХАХАХА

Познайте дали и срещу американските бази в РБ няма насочени ракети, макар и с по-дълъг обсег.

всичко е относително до като пукне пушка и от гордите краварски свръх воиници са се изнизали като мокра връв и оставили бг базите с купища памперси и фекалии от бързане кои първи да спаси кожата !!!!!!!!!!!!!!!!!!ама голем го вадят на умряло куче като бг

А ми сега как ша намерим толкоз много паперс за НАТО ?

След ПРОтата в Румъния и Полша това, че руснаците си поставиха Искандер на собствена територия не е новина. Те предупреждаваха, че ще го направят. И след като тогава не ревахте, защо ревете сега. Путин си защитава страната, за разлика от няс. Айде на минусите, зомбита.