Руските олигарси увиснаха на шията на Кремъл

Алиансът на свръхбогатите руснаци е на път да прати руската икономика в тупик.

Обратно в новината

Коментари - Руските олигарси увиснаха на шията на Кремъл | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От както ЕСАЩ налагат санкции на Русия , Имунната Система на Русия се задейства !!! Страната за тези години става все по-автономна,независима от Западните пазари ! Това което не купува от Запада ..го намира другаде или есто си го произвежда вее Сама ! Загубените пазари на запад вее ги намери на Изток ...и с Протекционизъм Увеличи бързо Продажбите на собствени продукти в самата Русия ! Сега новите санкции ще върнат стотици Милиарди на руските богаташи ...в Русия на сигурно, ...а те ще станат силно зависими от Държавата ! Запада Възстанови Русия !

Не трябва да си психолог , за да разчетеш този "милиардер" що за човек е и какви ги "дроби"... Абсолютна мутра ...Една от големите перални на руския капитал...

Преди време бях в Русия! Не видях толкова окаяни хора, колкото има по улиците в София! И не говоря за Москва! Не знам защо така! Нали нашите СМИ все тръбят, че ония умирали от нямане и ние сме цъфнали в сравнение с тях! Май някой преднамерено и целенасочено ни послъгва за истинскоот положение на нещата? Ама друго си е, след като наистина си мислиш, че друг е по-зле от теб! Някак си по-топло ти става, след като не може да се скрие, че сме най-зле в ЕС! Ама аз викам да ни сравняват с най-бедните страни в света! В сравнение с тях ще сме като милионери!!!

Дреме ми за руските проблеми и за Дерипаска с неговия Русал! Кажете нещо за варненската групировка, за която не смее да си отвори устата даже ББ? В чешките медии се прокрадна една снимка, свързана с продажбата на ЧЕЗ, на която бодигардовете на Гинчето са на фона на мерджани с варненска регистрация! Дали това е случайност? По-скоро е закономерност, за която ДИР-ниците сте си наложили една страшна автоцензура! А иначе Дерипаски, Путини, Медведеви, Трампове, Тилерсъни и не знам си кой още ви е на пръстите....

Американците анулират визата на Дерипаска през 2005 защото е бандит... същия обаче посещава САЩ през 2009 година;) Според някой е получил така лелеяната виза защото е платил 1 милион долара на когото трябва, според други Лавров се е застъпил за него, според трети визата е издадена след като Путин го е нарекъл хлебарка а Уолстрийт джърнъл дори се опита да го изкара информатор на ФБР... Междувпрочем Русал също е под американски санкции някъде от 2005 година и на всяка четна година излиза по някоя статия че е на път да фалира заради наложените му санкции;)

В много интересни времена живеем...войната между русофоби и русофили се води във виртуалното пространство и е само вербална, но хубавото време изтича и до края на сравнително спокойните времена останаха 2 максимум 2 и 1/2 години, когато фалита ще дойде и почука на вратите на РБ и вместо войната между русофили и русофоби да се води както сега по форумите във вербална форма и часът на истината, когато настъпи след 2 години(когато парите от Европа рязко секнат) тогава ще вербалният формат на противопоставяне ще премине във ММА формат(кой кого)...а на здраве

Защо регулярно се появяват статии които обрисуват края на нещо си ,и то винаги свързано с Русия??? Капиталът няма националност, той се натрупва по критерий различен за отделния богаташ, но винаги след някаква икономическа дейност.Американските богаташи при едни условия ,Руските при други, Пазара на алуминий не е само в Америка , от него като материал се интересуват и други икономики. На пазара всичко се обуславя от ЦЕНИТЕ стига да са подходящи стоката ще се продава. От начало ще имат трудности ,но полека лека нещата ще се върнат на обичайните места. Няма нищо драматично и до сега всички виждаме, че целия шум по санкциите постепенно заглъхва.

ДИР, кажете за нашите олигарси, може би ще ни е по-интересно :) Ама не смеете, нали. Кажете как пашата притежава енергопро и как ше купи чез! Кажете как митко гърнето чисти София за жълти стотинки, а усвоява милиони! Кажете как пеевски усвоява десетки милиони по водните цикли и оставя кратери и гейзери из цяла България!

не си ли любопитен как курнелия стана собственик на едни активи дето трябваше да подготви за приватизация? а гергов как от свинар стана собственик на панаира в пловдив, и не само на него? а президент първанов как се сдоби с хотел на плажа не искаш ли да знаеш?

Не. По-скоро съм любопитен кога българският народ ще подкара всичките корнелии, първановци, герговци, плевнелиевци, борисовци, паши, домуси, пеевски, софиянски, черепи и т.н. паплач паразитна и ще ги накара да копаят тунела под Шипка с кирки и лопати.

помощник счетоводител в Москва започва то 30000 -40000 рубли ---- Или в лева е 700-1000 лв! Да ма извиняваш ама в "бедната" София са доста по-високи заплатите!

Айде бе! Отново лъжеш. Счетоводител в отдел с девет други счетоводители, във фирма с 400 служители, В СОФИЯ, взима 950 лева.

Взема ОФИЦИАЛНО 950 лв и на толкова плащат осигуровки и данъци. А "под масата" получава още два пъти по толкова. В София куцо куче няма да се почеше за по-малко от 1200 лв.

да ме извиняваш ама Москва не е Русия а само 10% от нея !!!! Много високи заплата ги изкара на рашлетата

Наистина си проЗД тиквуне,и то толкова проЗД,че чак кънтиш.......как свърши тази наша икономика бе главанак като с 200лв всичко си правил а????КАК свърши те питам,че още в тия години си живуркате и не вдявате,че беше един голям провал както сте и вие сега....БЕДНОСТТА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО НАКАЗАНИЕ ЗА ГЛУПОСТТА-ПОНЯЛ селски дебил?????

Крим ваш, Тръмп ваш, а сега и олигарсите са на ваша издръжка ...

ГЪРЦИТЕ ЖИВЕЕТ ПО ЗЛЕ И ОТ РУСНАЦИТЕ, А КАКВО ДА ПРАВИМ СРАВНЕНИЕ И С БЪЛГАРИТЕ! ТИЯ ДНИ 10 ГРЪКА ДОЙДОХА ДА МЕ МОЛЯТ ДА ГИ ВЗЕМА ДА МИ БЕРЯТ ДОМАТИТЕ!

ха ха ха... казваш че руснаците получават по 900 евро пенсия

Защо всички богаташи-приятели на Путин имат еврейски фамилии? Дерипаска, Абрамович, Векселберг, Ротенберг...

що питаш глупости все едно незнаеш че по майчина линия Путин е Шаломов.

до последните избори Путин се опитваше да ни обяснява как майка му не била Шаломова, а Шеломова. На тези избори след като му показаха родословното дърво си призна произхода в руския ефир и че не се срамувал от него, докато тати готвил на царя. Изведнъж се пръкна комунист ама и радетел на всички евреи ... предимно богатите.

В крайна сметка Тръмп май е един троянски кон, с който Путин придърва обратно олигарсите и ги държи да верига. Само дето сирийците платиха театъра.

ПУТИН И ХАКЕРИТЕ му помогнаха на Англия да излезе чрез Брекзит от ЕС и така Англия си СПЕСТИ МИЛИАРДИ ЕВРА даньци и вноски кьм ЕС за награда Англия РАЗИГРА ЦИРКА с Новичок за да могат да ИЗГОНЯТ и вцрнат изнесените капитали на ОЛИГАРИТЕ от Лондон обратно вМОСКВА /Атьпаците си блеят русофили-русофоби а ония си оправиха бакиите хитро и подмлоно/

Вижте колко са добре финансово руснаците и недейте да говорите повече глупости YouTube /watch?v=7ddfSnQbtrw

тия баби са платени от Сорос

Нов икономически модел, че какво ще е пък това нещо? :))

неп! нова икономическа политика! измислена и внедрена в русия от чичко ленин през 1920г! ефекта от нея е, че повечето останали живи, след революцията, кадърни руснаци, накрая се озовават в сибир!

Американците, нали са си нормални хора, не разбират, че руското стадо от кризи не се плаши..Щото от 100 години е в мизерията..Картошки и водка да има, пък му гледай сеира. Нормалните руснаци отдавна са на Запад..Че даже и в България

Само престъпниците и олигарсите са там, при твоите "нормални" дето се отстрелват по три пъти ката ден.

Два плюса,а? Ей не останахте и на пръстите на едната ръка олигофрени бездарни.

Барби,то вие "ката " ден си заминавате а младите дори не знаят,че сте още живи та.......храчете си до като още мърдате

БЕ КАКВО МИ ПИШЕТЕ ЗА РУСНАЦИТЕ? ИЗОБЩО КАКВО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТЯХНИТЕ ПРОБЛЕМИ? Я ВИЖТЕ НАШИТЕ ПИШЕТЕ ЗА ТЯХ, ЗА ТЯХ ГОВОРЕТЕ!! ГОВОРЕТЕ ЗА ЛОШОТО НИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ! ПИШЕТЕ ЗА КАЛПАВИТЕ ПЪТИЩА И ЗАНИСКИТЕ ПЕНСИИ! ТРЪГНАЛИ ДА НИ ПРОПАГАНДИРАТ КОЛКО БИЛИ ЗЛЕ РУСНАЦИТЕ!

Не знам кой къде е увиснал, но минималната заплата в Русия е 120 евро, а в България е 260 евро (а България е най-бедна в ЕВропа). Например един пожарникар в Русия получава 8000 рубли заплата, което е 105 евро (200 лева). Ситуацията е взривоопасна.

Харчи си ги тези евро у вас. В Русия се ползват рубли. Курсът рубла/долар няма никакво значение за средния руснак. Всички западни стоки се продават в рубли, та долари на руснака не му трябват. Свърши тая МВФ чрез Елцин да казват как да се прави пазарна икономика.

наистина си тъпа ушанка и дори е безсмислено да се говори с такива като теб но пък сте и пътници вече а в Скандинавия много харесвали рублите...горели по-добре от палетите през зимата и по-евтино им било:))))))))))

толкова ли сте прости, че непрекъснато пишете едни и същи глупости? И до къде сте стигнали като българската е по- висока? сорос ви избира от тъпи по- тъпи най- тъпи- неговите любимци.

Забравих, средната заплата на пожарникаря стига да си плати сметките, да внася лизинг за нов автомобил, да остане за екскурзия и да не си лишава семейството от нищо. За първо дете държавата дава безлихвен заем за обзавеждане. И в Русия се правят - тостери, телевизори, компютри, чайници, прахосмукачки... и пр. блага на западната цивилизация, нали така? Всички западни марки автомобили имат заводи в Русия, иначе нямат право да си внасят колите.

И да попитам - в България пожарникаря може ли с неговата заплата да си позволи лизинг на нов автомобил, да отделя пари за екскурзия, да не се лишава от нищо (като храна, кино, театър)? Ако обичате да ни осведомите, нали взимате повече в евро?

портиер начална зцаплата 12000 рубли. помощник счетоводител в Москва започва то 30000 -40000 рубли работник в кухня 16000 рубли ай смятай в евро и в долари колко

пожарникар начална заплата 19000 рубли и като добавиш евтините ток, вода и други комунални услуги и става интересно къде сме ние!!

Разход за рижийни по двустайно жилище в Москва - 80 лв. на месец. Това включва отопление, осветление, вода, телефон, асансьор и т.н. В България тази сума около 300 - 350 лв. С техните рубли могат да си купят и платят много повече неща, отколкото ние с нашите доходи, определени от МВФ! Така че, не се напъвай да ни хвърляш в заблуждение, няма да стане.

"Средняя зарплата пожарных в 2016 году составила 30-35 тысяч рублей. Зарплата пожарного в Москве - 40 тысяч рублей, в среднем, а в Ярославле - около 30 тысяч рублей." По покупателна способност се равнява на около 2500 лева.

Абе нещо смятате тия дето посещават дир за бая прости и неуки заблуждавайки се че сте нещо повече от тях... Като гледам изтегляйки капиталите си от там май на някой друг ще му виснат на шията проблемите... Бизнеса се развива с политика ама не е толкова зависим от нея а е обратното защото хрантути допълнително властващите там където се развива..

и те са толкова вторачени в себе си, че не могат да видят разликата между икономическите и финансови отношения в САЩ и другаде по света. Аве кауни, това, че политиката на "Тръмпи" доведе първо до покачване на индексите на Уолстрийт и след това до срив, което за средния американец, който си държи спестяванията в акции е болезнено. За руската икономика и средна класа, това изобщо не е така.

Новината е фалшива.

пусни си: в сша дерипаска готов сдать всех в обмен на имунитет! щатите не са се съгласили, шъ знайш!! разследването продължава.

Путин реално гледа само личния си ПР и личните си финансови постъпления! Няма начин държава да просперира с такъв ръководител!

Bалгарские висят на три манда, Tаваpишчу Xоику, барисcавичу! baba4ka Tadora4ka

издание, а и то почна да пише пропагандни жълтини. И как ще "увисне" точно Дерипаска на Кремъл? Ще иска субсидии да си покрие курсовите разлики от Лондонската борса ли? И какво я бърка икономиката на Русия котировките на чуждестранните компонии на Дерипоска на фондовите борси? Толкоз ли са малоумни, да смятат че Дерипаска продава акции на Лондонската борса на фирмите си регистрирани в чужбина и с парите строи заводи в Русия?

Не пречете на Путин да завърши започнатото от Брежнев и Горбачов,до пълната разруха на новото се се ре.

НАВЛИЗАМЕ В ПОСЛЕДНИЯ ЧЕТВЪРТИ ЕТАП НА ПЛАНА "Голгота" на ЮРИЙ ВЛАДИМИРОВИЧ АНДРОПОВ. ДЕРИПАСХА И ПОДОБИНИ НА НЕГО ОЛИГАРСИ ЩЕ БЪДАТ ПОДНЕСЕНИ КАТО ЖЕРТВЕНИ АГНЕТА ПРЕД ОЛТАРА НА РЕВОЛЮЦИЯТА. ПОДОБНА ЩЕ Е И СЪДБАТА НА НАШИТЕ ОЛИГАРСИ. ВСИЧКО Е ТОЧНО. ИДВА КРАЯТ ВИ!

Така е памперс,края ви се вижда с просто око вече и създателя си ви прибира "ката" ден както се изрази един ваш другар и след вас ще скъсаме тази срамна страница от историята ни и помен няма да оставим от вас-поняли???

Тръмп и Путин - унищожителите на тумора руска "федерация"!

да бе...!!! забрави 2008 година кои спасява банките в щатите...!!! ,,социализъм,,...!!! ктб-то при нас...???

Luna0102

Живи да ги ожалиш.

Това което не можаха да направят Путиновите амнистии, ще го направят санкциите срещу Путин и Русия. Пък доказвайте, че Тръмп не го е избрал Путин.

Spirit

Защо ли и по биография и по визия тоя шебек на снимката ми прилича на някой от Боковите приятели.

ПУТИНОВИТЕ приятели ДЕБИЛЕ! ПУТИНОВИТЕ