Лондон привика руския посланик по случая ”Литвиненко”

Британското правителство извика руския посланик в Лондон по случая "Литвиненко". Полицията поиска Андрей Луговой и Дмитрий Ковтун да бъдат екстрадирани.

Обратно в новината

Коментари - Лондон привика руския посланик по случая ”Литвиненко” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знаех, че и англичаните и то правосъдието им съди по предположения а не на база доказателства!

двамата убийци на Литвиненко търсени от Скотланд Ярд са депутати в руската Дума...после някои се пънат, че росията не била кочина :))

Луговой - беше дори номиниран за зам. председател на Думата (това става почти веднага след убийството), а преди година-две Путин го награди с орден "За заслуги към Отечеството". Нали знаеш в Путинова Русия как се става депутатин? Кой прави списъците? Ами гледай Българя и умножавай минимум по 10.

и така, я да видим: 1) тези руски служби са много хитри и коварни --- всекиго могат да убят, навсякъде да се промъкнат, даже под кревата на кралицата. 2)тези руски служби са много тъпи -- да убят не с някои препарат които дава ефект почти мигновено, а след 5 часа се разгражда и даже медицински светила не могат да кажат от инфаркт ли е заминал човека или ие бил убит. неее, те убиват с полонии, които първо се произвежда на 3-4 места в света (разбира се и в русия), второ убива бавно, даваики на жертвата възможност за многократни интервюта и репортажи на ббс и за да се даде технологично време да се обработи общественото мнение в англия... абе някакво противоречие ми се вижда между 1) и 2)....

Лондон привикал руският посланик хехеххе егати заглавието на слагачи. Аман от циркаджии. Аман.

Аман от западни кьорфишеци! "Вероятно, вероятно-пълни глупости!

Ако някой се чуди що е то тероризъм - ТОЧНО ТОВА Е британски ТЕРОРИЗЪМ!!!

Ти и за афганец не ставаш!

Тоз Съдия съчинения или романи пише, та нищо не се разбра. Следствие няма, Следователно няма и доказателства, Дори и присъда няма, Но съчинение т. е. роман, който разсме дори Агата Кристи в гроба... ИМА...УРРАААА!

...питате ли се защо Cноудан обикаляше като цvетарка тук и там и се кри парво ....а после стaна публичен.. а драги мои...за да не го свитнат веднага..признавам сега е малко по- трудно,но не е невазможно..а и трябва да е голям наивник ако мисли че, направеното от него ..ще се забрави от службиTе за ,които е работил и че сте му се размине....чух че, сега бил на мода много агресивна форма на рак !?!...не е чудно да го споходи..след време...

Сноудън е нарушил американските закони и ангажиментите, които е поел, постъпвайки на работа в службите. Американците не са го убили, а искат екстрадикцията му за да го съдят, нали? Литвиненко не е нарушил с нищо руските закони! Напротив - става неудобен защото огласява нарушаването им от висши офицери от ФСБ, ФСС и МВД. При това става дума за особено тежки КРИМИНАЛНИ престъпления. Затова е и убит, без искане за екстрадикция, без съд и присъда. Самият той е декларирал неведнаж че би се изправил пред руски съд (ако му се предявят обвинения), но ако му се гарантира справедлив и безпристрастен (и непременно публичен!) процес.

....западните служби..да си "берат всичката лаиCIина"...повдига ми се от двоини стандарти и от креSHтене "за човешките права" и "zаконност"..точно от ц р у.,ми -5 мосат и тем подобни...като CHе ли те деистват винаги в рамките на закона...точно пак в тези служби ...работещите там са ма много наясно ...какво правят...и какво е наказанието за изданка...затова там не работи всеки!!!...аиде моля ви се да престанете с простотиите!!!

Ми-5 уби Литвиенко. Нормален подход към бивш двоен агент. Плюс добра възможност да омажат руснаците като ги изкарат виновни. Сега периодично вадят случая от архивите когато преценят за необходимо.

Руснаците са си омазани и без чужда помощ. Станали са за резил и на кокошките.

Фашагите, естествено,никога няма да признаят, че Путлер е наредителя, а изпълнителите са технихора от службата на Путлер-любимото му КГБ!! Те имат институти и лаборатории за специални отрови с огромен асортимен!! Първата им желтва е Георги Марков-убит от КГБ-то по поръчка на БКП с одобрението но политбюро и Тодор Живков!! Сега историята се повтаря!1 Путлерофашагите ще лъжат и мажат, но никой няма да им повярва! Прави са англичаните! Само като се затрие цялата Империя на злото планетата ще си отдъхне! Да не забравяме и резаняците-и те са врагове на човечеството, но тъй като са на стъпало примати не са умни, но нефта им дава пари, наркотиците също и те купуват необходимото за убийства и грабежи!! И от тая сган трябва да се отървеме!!

Горкия, много си сбъркан. По рождение ли си така или в последствие си станал такъв?

И Луговой, и Ковтун са били служители на КГБ/ФСБ. А лабораторията на КГБ се намира на ул "Краснобогатырская".

TIREX

същото като с фъндъка" български чадър" на предателя и наркоман марков умрял всъщност от сепсис причинен от домашната котка.

Те и Арафат го убиха с полониум. На нас обаче десет години продължават да ни намилат Литвиненко. Не виждам какви ползи донесе смътра на Литвиненко на Путин? Какви са мотивите за една такава рискована операция? Със сигурност Литвиненко не е знаел нищо бил е никой граничар който е работел за ФСБ който на запад наричат агент.

Литвиненко е търгувал с оръжие в каквказ. Продавал го е н чеченците да трепят руснаци затова са искали да го арестуват но той бяга през Турция. Може би с тази си дейност от острова е пресякъл пътя на някое друго разузнаване, а сега набеждават Кремъл.

Нагло и безсрамно! Литвиненко е бил в Чечня, именно да контролира да няма оръжейна контрабанда. А оръжието се продаваше от хора на най-високо ниво. Като Сосковец - един от колегите на Литвиненко е позагазил защото се е опитал да спре цял самолет натоварен с оръжие, пък той бил на Сосковец. Огромни пари натрупаха през първата чеченска руските плутократи. Затова и предизвикаха втората (чрез взривените през 1999 г. жилищни блокове) - та пак да "текне"! И мотивите са съвсем ясни - Литвиненко в съавторство с Юрий Фелштински (доктор на историческите науки специалист по история на руските тайни служби, вкл КГБ) убедително доказа, че жилищните блокове са взривени от ФСБ! При това подготовката е започнала когато Путин е директор на ФСБ, взривени са когато той е премиер, а разследването набързо е прекратено когато става президент.

"Когато погребвахме Гриша Медведев, пристигнаха дванайсет ковчега наведнъж. Затворени. Някой реши да отвори ковчезите и съпругата на Гриша Лиля не можа да познае мъжа си. "Чакайте - вика, - та това не е Гриша. Той трябва да има бенка на рамото. Открийте му рамото." А Понкин й казва: "Недей, Лиля. Главата може и да не е неговата, и краката може да не са неговите. Но тялото е на Гришка. В неговия джоб намерих писмото от тебе." По-рано изпитвах злоба към чеченците. Но всичката се изпари. Днес знам кой е замислил тази война и нека всички, които ходят на гробовете на съпрузите и синовете си, да знаят. Искам да ги съдим. Заради Гришка, който лежи в гроба с чужда глава и чужди крака. И с писмото от жена си."

По това време Литвиненко е работил за МИ-5. За срещата му с Руснаците със сигурност са знаели неговите шефове. В ресоранта е имало наблюдение от МИ-5. Както са имали агенти отвън и в кухнята. Някак не мога да си представя как тези "тъпи" Руснаци ще сипят полония пред погледа на всички. Има детекторимза радиация по летища пристанища и гранични пунктове. Много шантаво ми се вижда. С това разследване ни правят на глупаци.

Ако можете да четете между редовете, ще разберете, че г-н Литвиненко е бил британски агент или най-малкото двоен агент, който е бил разкрит от руснаците. Знаем как се постъпва в такива случаи. При това всяко контраразузнаване би го направило по същия приблизително начин.

че убит от руснаците! А няма как да е бил двоен агент, защото не е бил никога руски разузнавач! Бил е оперативен офицер, занимаващ се с антитероризъм и е постигнал успехи в разкриването и превенцията на отвличанията. Т.е. занимавал се е с руските престъпни групировки (руската мафия). Убиват го защото разкрива, че взривяванията на жилищни блокове през септември 1999 г. са извършени от ФСБ. Но не издава тази тайна, защото никой не му я поверявал - той самостоятелно (почти като при журналистическите разследвания) стига до този извод и заедно със съавтора си (доктор на историческите науки и специалист по история на руските тайни служби, в частност ГБ) убедително го доказват в книгата си "Взривяването на Русия" (в мрежата има и 45-минутен клип).

Обаче, каквото "привикало", такова се обадило ...

Сега вече ми стана ясно онова обвинение, което "корифея" Цв. Цв. обясни като "обосновано предположение" !! Черпим опит с две ръце от "великите демокрации". Тотални смешници са тия англичани- да искаш екстрадиция без нито едно доказателство и имаш само някакви усещания ?!?!?! С такива обвинения си представям безпристрастността на британския съд !!! Ама нали трябва да подкрепят американците и затова го правят това "великолепно фелацио" !!!

Много по-вероятно е МИ6 да убийците и сега да се опитват да пускат димна завеса. Мълчанието на Москва е многозначително - вероятно имат доказателства за участието на самите ингилизи, и ги чакат да се понакат още малко.

Брех какви радетели за справедливост! Покушенията срещу Фидел Кастро може би бяха по нареждане на някой служител в автомивка! Каква беше причината да се нападне Ирак? Е намериха ли химическото оръжие което бе използвано за причина? Там загинаха хиляди а тук един двоен агент който е неудобен и за едните и за другите.

използвал вече - беше умъртвил с обгазяване 200 хиляди свои противници...

Рул, Британия! А бе рул, рул, ама де го оняаа ... Сега друг "рул" ... И не само вълните морски ... Та той вика да викаме по Путин - викаме ...

Нашите органи имат сигурна информация, че екипи на англииски и американски учени са направили ексхумация на мумията, на египетския фараон Рамзес ll. Проведено е разследване за причините на смъртта му, и има неоспорими доказателства, че за смъртта му са виновни в Кремъл!

Следва Москва да привика британския посланик и да го нахока, защото съответните британски органи не оказват съдействие по разкриване на поръчителя на убийството на принцеса Даяна!

2026 година. Руският посланик в Лондон беше привикан във връзка с убийството на Литвиненко. Кой ли беше пък тоя?

Невзрачна личност, продукт на КГБ. Те всичките са такива, клонинги един вид...

Сериозно! Като влязъл руския посланик при момата, погледнал я мило в очите, погледът му се спрял някъде под талията, бръкнал в левия си джоб и с отработено движение го прехвърлил на дясно. Махнал с ръка и си излязъл. Момата останала с влажен поглед и искрящи очи!

Много ми харесват кремлинският интелект и изказ. Сипи сега и по една водка! Велики сме нали? А и Крим наш!

Дразнят руснаците. А българите трябва да помним лъжите на ЦРУ с папата, измислиците за българския чадър на англичаните. Двете служби се опозориха и в Ирак, даже хванаха и Блеър че лъже. BBC оклевети Батето. Чак като си изчистят политиката от лъжи, може да им се обърне внимание на "общественото разследване".

и акъл

Ченгетата, управляващи Кремъл, са пълни с акъл?

Ясно е,че по света руснаците са шампиони на терористични екзекуции.И в България са пращали убийци от 1878г до сега.

Особено 1878 са пратили цяла армия, която е нахлула агресивно в пределите на Османската империя и ни е лишила от деликатното османско присъствие.

да бе, само едно Баташко клане е имало, а без руснаците щяло да има десет! Много са лоши тез руснаци за българи...

Въз основа на Откровенията на Определени 'наши' Тук - разследването ---> Следва да Се пренесе И у Нас.

Най-вероятно са източили каквото са могли от него и са го пожертвали за евтин антируски пиар. Или е възможно да е бил двоен агент и да е разкрит и убит от самите англичани. И се пише после на руснаците. Същия номер като с папата, който прикачиха на нас. Или случая с българския чадър, който е на път да се окаже дело на английските служби. Всичко върви по един и същи пиараджийски сценарии.

'на път да се окаже ?' С пренаписването на Историята ли са заели.. ами всичкото друго им е цъфнало и вързало. А най-големия антируски ПР правят не други а собствената им тролска 'дивизия Путланд'

Яяя, дърварин, ама ти си могъл да пишеш добре и на български? А защо трябва да ни лъжеш и мамиш? Също както лъжеш за Русия и Путин? Историята отдавна е написана. Дори за папата всичко излезе вече на светло. След време и за Георги Марков ще излезе същата истина. Малко си се объркал с еврейския манталитет, българите не сме канарчета. Глупак!

Интересно,защо Лондон отказа на Русия да се създаде комисия за изследване на плутония и засекрети пробите. Радиоактивните вещества за избягване на терористични заплахи се произвеждат от ядрените държави по определени технически параметри,по които винаги може да се разбере при нужда,в коя страна са произведени.

То да бе само това . цялата простотия е съшита с бели конци . но лошото е че има много лапни шарани , дето имат само три гънки , и им се връзват на локумите .

Три гънки ? Ти знаеш ли колко пилешки мозъка за нужни за три гънки ?

интересно , но лондон не отказа да участва в оная експертиза за черната кутия , дето ония в сирия де , и какво стана с експертизата , ще ни кажеш ли ?

Друг интересен факт с разни кутии е , че близо две години и още не казват за резултатите от MH17.

интересно, що за смърта на Березовски мълчат енгилизите? Що в обвинителен акт на всяка крачка употребяват думите "възможно" и "вероятно", ще крият от всички доказателствата и водят делото при затворени врата?

Двамата убийци бяха произведени в депутати е руската Дума....представете си за каква кочина става въпрос !

ти мислиш че в думата само тия са убийци ?

Не е хубаво да си пишеш сам и сам да си отговаряш. Вероятно имаш раздвоение на личността.

Абе шаран я ти ме светни. как се пренася плутоний в джоба , сипваш го в чайчето на тиквата до теб , без никакви предпазни екипи , и живееш до дълбоки старини ?! Тази история е за такива като теб . един модел преди човека с мисловна дейност.

не бе ! това е провокация срещу русия ! тоя си е от кгб, но е двоен агент ! ингилизите му плащат да компрометира русия ! взима го тоя плутоний от плутония , отива в английският хотел , изпива го с чая и ляга да умира за благото на короната е за срам на путин ! тъй ще да е станало ! преведи ми три кила рубли на сметка в рос банк 06578800567!

се дава орден "За заслуги към Отечеството"!

Все пак убийците в Русия са по-малко- намират се само в Думата. В САЩ са много повече- има ги във всяко училище.

сигурно е вярно .все пак в щатите живеят 10 000 000 руснаци !

Люговой е изтъкнат 'парламентарист', но от т.нар. 'опозиция' на Жириновски.

кочината е в главата ти никой без доказателства не вика на теб, че си от групата на убийци, нали? Затова не говори глупости или не ги повтаряй като тъп папагал.

Трябва да си безмозъчен индивид , за да повярваш, че Литвиненко е започнал да разкрива корупцията във ФСБ и за това е ликвидиран. Няма специална служба в света , която да не е заинтересована да има колкото е възможно повече корумпирани във съответните служби или ведомства на държавите - потенциални врагове. Вербуването на корумпирани служители от държави- потенциални врагове срещу пари е похват, най-масово използван от специалните служби още от времето на Мата Хари. Няма начин това да е причината за истерията в МИ 6 и вземането на крайното решение от правителството за замразяване на отношенията с Русия след ликвидирането на Литвиненко. Истинските причини са други и основно са две : 1. Литвиненко, като човек от службите, запознат с техните методи и нрави е продавал информацията която има на части , стремейки се да получава по-дълго време пари и протекция от английските власти. Дали са разполагали с тази информация или са действали на принципа, че колкото по-малко време е жив, толкова по-малко информация ще предаде, но ФСБ са го отстранили преди да предаде цялата информация. 2. Макар и да не звучи сериозно за такива взаимоотношения, но другият мотив за тази реакция на англичаните е бил - засегната чест. Те са обещали на Литвиненко защита за него и неговата съпруга и са се провалили.

и да кажат и да не кажат светът знае - комуняги-убийци. Делят мегдан с ислямска държава.

Брях, не знаех, че двамата Буш, Клинтън, Обама, Блеър, Камерън, Саркози, са комунисти. Не знаех, че Никсън и той е комунист.

Забравих Ердоган, както и вероятната намеса на Кралският двор в кончината на Даяна.

Такъв мозъчен бълвоч може да бъде само Made in USA. Като ти чета бозите, наречени коментари, съвсем сериозно ли си въобразяваш, че в България се връзваме на простотиите ви?

кво да кажат - вероятно и т.н. - дипломация, възпитани хора. Само така - що не си държат комунягите парите в рубли в Русия?

Това вече е върха "Вероятно е", "Възможно е", "Предполагаме"...тия вече тотално се резилят. Това са официалните резултати от разследването. Жалки смешници. И това са публикували и обнародвали в една синя книга от 500 страници. А нас ни критикуват еврогейците за нашата съдебна систма. Ето от къде черпим опит.

виж какво,00 ,това са думички които използват културните хора ! за тебе ,е ВЪЗМОЖНО да се ПРЕДПОЛОЖИ с голяма ВЕРОЯТНОСТ че си русолюбец ! което си е точно тъй!

То и от твоите писанки може да се предположи, че тази вечер си без онази ризка с връвчиците, но това не е доказателство за съда.

Те нямат преки доказателства това е ясно на всеки един умен човек

Втурнали сте се да защитавате Путин, но след като го правите за пари, той явно е виновен. Вашите напъни са неговото самопризнание, иначе нямаше да ви плащат.

Чети пункт 10.16 от доклада, там са им всичките доказателства!!!

и не през пръсти, освен ако не те зори английския. Има 'Open' и 'Closed' доказателства, които ще се представят на ФСБ-ските мутрагени при евентуален процес.

"Вероятно" не е от предпочитаната терминология в правото.

Най-вероятно не става дума за право.

не се използвa в прaвото ! В прaвото имa " докaзaно виновен"или " невинен "

aз съм прa,прa,прa внук нa Юлий Цезaр,aмa нямaм докaзaтелствa! Вероятно бaбa ми е извънземнa,но.....нямaм докaзaтелствa.. Вероятно е много порно звезди дa сa луди по мене,aмa нямaм докaзaтелствa.. ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКAЗВAНЕ НA ПРОТИВНОТО ? Един истински съд рaботи с ДОКAЗAТЕЛСТВA,a не с предположения !

бе бслъци,пише " обществено рaзследвaне" товa нямa никaквa юридичедкa стойност,товa е все едно aз и няколко съседи дa рaзследвaме кой се изхождa нощем в aсaнсьорa нa входa...и кaто приключим рaзследвaнето дa кaжем : " Вероятно е Пешо от гaрсониерaтa нa 7 етaж...и кaквa стойност имa товa...никaквa !

да се разбере, че опорната точка на "Савушкина" 55 днес е думичката "вероятно".

тази дама може само КУЧЕТО си да привиква---поканила го е а не привикала

не само може , и го привиква , но може и да си го изпрати .изпъди по точно !

Англичаните привикват Путин! Отговорът е -'Няма доказателства!"" Какво се чудя, то руснаците вече тръбят, че сваления СУ може би не е свален от турците и започнха да строят Турски поток:)))

Виж сега, кои са тия, че да привикват ръководителя на най-голямата държава в света. По скоро могат да пият хубав руски чай.

Путин да не се шашка. В Англия няма смъртно наказание, ако не се лъжа?!

ВЕРОЯТНО.

Пункт 10.16 от доклада The FSB operation to kill Mr Litvinenko was probably by Mr Patrushev and also by President Putin. И тва ли са доказателствата? ВЪЗМОЖНО !!!!

заповедта с подписите им в джоба си? Съдията Оуен казва: "Доказателствата, които представям, ясно установяват отговорността на руската държава за смъртта на Литвиненко". Пък ти ми отговори кои в руската държава могат да са отговорни за подобно нещо!

Направи си труда поне бегло да прочетеш смешният им доклад, и не ми се прави на ВЕРОЯТНО велик юрист!!! Триста и педесет страници с - възможно, може би и ероятно!!! Баси палячовците !!! Много си смешен в безсилната си тъпост.!.

Много лабаво го давате тука. на Прокопиев платените копои вече килията на Милошевич в Хага изметоха...

Като осъдят Путин в английски, или руски затвор ще лежи?

Той със сигурност би предпочел английски... мисля си аз. :)

Върви да го осъдиш и ще разбереш.

За сега се канят да го поканят за възобновяване на преговорите във формат НАТО-Русия. Може там да го попитат за възможното му нареждане за премахването на Литвиенко ?

Убиха бившата си принцеса,защото имаше вероятност престолонаследниците на Империята да се сдобият с близък роднина-тарамбук.Кой е издал заповедта,кой я е изпълнил-без коментар.Важен е престижа на короната.Иначе,ляха крокодилски сълзи,но те са шампиони по лицемерие.

Че английската принцеса какво общо е имала с убийствата и педофилските изцепки на Путин? Защо я намесваш по толкова тъп начин? А, тролски похват... Ясно.

Убита по нареждане на кралицата!!!!!

Неее, представи си, е Чарлз умреше преди нея. Уйлям ставаше крал, а тя - кралица-майка!

когато свалиха самолета в Турция, сега пак мълчи, значи нещо е гузен.:))

Докато мълча руската авиация унищожи един керван от 700 турски камиона с помощ за идилците.

Путин какво каза като го обявиха за убиец?

Той е рецидивист, претръпнал е. Сигурно се забавлява с някое невръстно момченце някъде.

Той човека си няма друга работа, че да обръща внимание на генномодифицирани английски малоумници.

Убийство в чужбина от агент на кгб още повече с полоний без знание на главния е изключено. Пък и за награда - депутат. Явна гордост у бандита, който така и не стана държавник, че е отмъстил. Ако беше държавник, щеше да го сравни със земята, че е предприел действия без негово знание и е уронил престижа на Русия. И мотивите сочат към Кремъл - изобличаване на дясната му ръка виктор иванов в досие и предсмъртното писмо сочи същото лице.

Не само Литвиненко а и цялото му семейство има нужда от полоний.

Мускалски, това в Московията май ви е практика, а? Карате наред, по домакинска книжка, нали? Комплексирани лилипути!

Литвиненко е започнал работата си ,като руски шпион!Клел се е!След това е почнал да взима пари от англичаните и да тъче на два стана.Усетили са го и преди да го гръмнат, той е починал от някаква болест-това е проблем на англииското здравеопазване.Никога не е работил по разкриване на убиици, с това се занимава Уг. розиск. Справка- Вл. Костов и още една серия такива.Като си дадеш дупето под наем ,трябва и да го пазиш!

Ми ние ако вземем да трепем руските агенти какво ще стане?Имаше случай от тайно заседание на Министерски съвет при тройната коалиция - засечени 5 души министри донасят секретна информация на руснаците. Няма да ни стигне полония.

защо лъжеш - плащат ли ти за това? Колко копейки? Вонящ глупак си ти! Прочети поне биографията на Литвиненко, пък после пиши. Не да си съчиняваш глупости! Пак ще повторя: Литвиненко никога не е бил шпионин!!!