САЩ, НАТО и Русия с обща противоракетна отбрана?

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен предложи днес алиансът и Русия да свържат системите си за противоракетна отбрана, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - САЩ, НАТО и Русия с обща противоракетна отбрана? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе човече по спокойно от злоба ще вземе да ти пръсне жлъчката.

Деде, знаеме ги такива като теб. Има едни учреждения, където ги има всякакви, и професионални политици, и наполеоновци и айнщайновци, и римски императори, че и извънземни. Обикновено казват кой от коя стая е, че да не ги бъкат. Ако трябва да се обобщи, при всички тях проблема е, че има големи различия в това, което те мислят за себе си и това, което другите мислят за тях. Или както беше казал един древногръцки мъдрец Ако някой ти каже, че си магаре не му обръщай внимание. Ако втори човек ти го каже - замисли се. А ако ти го каже и трети човек, сложи си самар. Та дедо Йоцо колко души досега ти казваха, че си магаре?

Седи си дедо Йоцо и мисли... Мисли и седи... По едно време се усеща, че само седи....

По жицата,колкото и да се чудиш, да виждаш свърх сили в мен и да не вярваш, че ти и аз да ползваме абсолютно еднакви източници за информация, ти си оставаш един тъп син галош с промит по сороски мозък, а аз -изграден западноевропейски демократ и професионален политик. Мозъчно в достатъчно количество, професионален опит, жизнена среда и логично мислене ти липсва! Знам, че никога няма да асимилираш тази разлика, защото си с кръгозора на дивия балкански субект. . Ориведече и со здраве!

Ако това е верно ми прилича на пакта Рибентроп -Молотов.

Дедо Йоцо, на всички е ясно, че мразиш Щатите и примираш за Русия. Това си е твое право, но когато даваш израз на тези си чувства без повод е смешно, а често предизвиква и въпроси каква е целта на безкрайните ти, еднообразни и натрапчиви постинги. Няма да коментирам елементарните ти твърдения, защото всеки, поне малко запознат, знае, че САЩ допринасят най-много за НАТО, което естествено им определя лидерската позиция. Освен това европейските държави са много по-силно ударени от кризата от САЩ, които пък вече излизат от нея, така че за какво използване на парите на Европа бълнуваш? Невероятно е как винаги имате пълна и точна информация за много събития и как никога не я интерпретирате правилно и не правите правилните заключения. Ясно е, че не е случайно. Единствено се чудя дали това е природна дарба и сте се събирали с конкурс във вашето клубче или е придобито впоследствие, естествено, със съответната помощ от снабдяващите ви с вътрешна информация.

Be to i za amerikanskite sovalki njakoi razpravjaha, 4e v sravnenie s ruskata bili kato Moskvi4i! Ne se argumentiraj, 4e padat. Mogat da padat tija deto letjat, ne taja deto rajdjasva v Kazahstanskata pustinja.

Реших да отида в саита ви, но едно изречение ми стигаше за да се потвърди що за мрънкячи и криптокомунисти сте се маскирали там. Не успяхме да сменим статуквото в последните парламентарните избори!!!! Ами защо не си кандидатирахте тиквите в изборите та да смените стаТИКВИТЕ?! Путин ли не ви даде команда!? Не съм ви търсил споменатата статия, но до сега не съм чул подобна възхвала на МИЛИТАРИСТИЧНИ ПЛАНОВЕ НА САЩ!!! Евалла дедо Йоцо, евалла Aurora, вие намерихте начин да демократизирате ботушките!!! Ами що не драснеш една депеша до Обама, спешно да прати към Кремъл няколко балистични ракети, та по бързо да се демократизират ботушките?! П.С. Още нещо ще те попитам. Като сте в чужбина, защо не търсите и тук измежду емигрантите съмишленици, а само виртуално се презентирате за пред евентуални червени балъци?! Страх ли ви е че ще ви видим муцуните?!

Звучи смешно- все едно BMW и Москвич да направят общ модел лека кола. Не е смешно, но си е предизвикателство. Но сравнението ти е удачно. Предполагам , че си сравнявал европейския Хеликоптер КУГАР с руския КА 52. Вярно , като ги сравниш то Кугарът е Москвич 408 И, а КА 52 е БМВ от 7-ма серия , при това тунинговано. Ама нали за това е военното сътрудничество - кой с каквото може - Западняците с Кугар /Москвич/, Руснаците с КА 52 /БМВ /. Важното е мир и разбирателство да има.

На последния въпрос мога да ти отговоря, ама не тук. Щото жена ми е разконспириала ника ми и ще стане сакатлък. А що е то момък добре го е казал С.Н. Паркинсън.

По жицата, нищо не си разбрал!!!! Мозъкът ти е твърде обременен от Сороските пипала.Прочети (До Хан Тукту 22:24ч.) може да ти светне нещо. САЩ няма пари да си купи и ностна кърпичка, Русия се съгласи на сътрудничество, за да деактивират САЩ и неговото НАТО( щото САЩ се мъчат да яхнат отново и да използват парите на Европа за новите си милитаристични планове под шапката на НАТО).Иди в нашия сайт да прочетеш новия ни коментар НОВИТЕ МИЛИТАРИСТИЧНИ ПЛАНОВЕ НА САЩ ТЛАСКАТ РУСИЯ КЪМ ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ideyazabulgaria.org

Чакай бе човек, не си момък, пък все ме питаш, що не си хвана гадже, вместо да пиша тук?! Ти как си с гаджетата?

Ще доживееш бе, мумиите изкарват по 5-6000 години...ха, ха, ха ... Вероятно и за червените мумии важи, бягай на Червения площад тоя с голата тиква още го държат там за назидание.

Така е хане,страшно си прозорлив! Но гнилото не е тука,нито в Дания,както обичаше да казва,ако не се лъжа,другарят Хамлет.Но както братята хамериканци купиха мене и тебе да дежурим по форумите,ботушките са направили нещо по-значимо - купили са таваришч Обама! И очаквам, след изтичане на мандата му под прикритие в Белия дом,да бъде назначен за вицепрезидент на Газпром и шеф на консорциума Берингов поток - газовата тръба,която ще опаше надлъж и нашир САЩ. А за Дядо Йоцо не се притеснявай - верно е,че пише опасни за дермокрацията неща,но аз съм спокоен,че болшинството от здравите сили тук във форума няма необходимата подготовка за да разбере писаниците му и поради това няма опасност да попадне под тленотворното му влияние...

Чета и анализирам дума по дума: Ех мечти, в Европа момко презират Русия...и подражават на САЩ ... Край на цитата. 1. Ех мечти. Не са мечти , а единствен шанс на Европа и Русия. 2. в Европа презират Русия Има европейци , които я презират, има европейци, които я уважават, има такива, които я мразят, има и такива /като мен ,например/ които я обичат, има и такива, които се страхуват от Русия. Сега ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧАТ ДА СЪТРУДНИЧАТ С РУСИЯ. 3. ...и подражават на САЩ На това какво да ти отговор?. Кой ли е прокопсал с подръжаване. По-добре да се учат от САЩ, защото от тях има какв да се учи човек. и 4. момко Де да бях момък...

Звучи смешно- все едно BMW и Москвич да направят общ модел лека кола. Taka e,но при ракетите сравнението е в обратната последователност. А и за колите не си съвсем прав - в Русия отдавна вече няма Москвичи,като същевременно почти няма и световна марка,която да не се произвежда в нея.

САЩ и Русия винаги са били по-близки отколкото са го демонстрирали публично. Както писах наскоро, един вид играят на доброто и лошото ченге. Конфронтацията и дрънкането на оръжие почти винаги е било главно театър за пред другите държави и най-вече за да държат в стрес собствените си народи, за да могат управляващите да правят каквото си искат. Увлечени в игрите си за пари и влияние те изпуснаха духа от бутилката и вече трудно могат да спрат страни като Китай, Индия и Иран. Очевидно е, че съвместните им действия са най-логичното и правилно действие за момента. Обединението на ресурсите на Русия с технолиите на запада наистина би довело до запазване на лидерската позиция на Европа и САЩ.

Ако не злобееш толкова имаш шансове за по-дълъг живот. Тогава би имало смисъл и да се живее:)

We spend too much energy on what divides us. We should instead focus on what unites us. Пилеем твърде много енергия за да се противопоставяме. Не е ли по-добре да се съсредоточим върху това което ни обединява.

ами то няма да останат врагове бре - дай цялата земя да се обединим!

До НикиВ: Това и Бжежински го прогнозира, ама влиянието на американските гадове в НАТО - няма нужда да ти обяснявам. Аз със сигурност няма да доживея Евразийския съюз и разпадането на НАТО, за съжаление!

Альоша трябва да внимава с чичо Сам!

... the international security environment does not wait for NATO and Russia to sort out their act. Quite simply, NATO-Russia cooperation is not a matter of choice it is a matter of necessity. ... обстановката е такава, че ... няма време да се разбираме ... нямаме избор ... сътрудничеството е ... НЕОБХОДИМОСТ. М би ... най-после правилното разбиране за ситуацията и край на колективната деструктивна лудост.

Тук има нещо гнило, щом червените шапчици започнаха да хвалят американския президент!!! Ей го, и дедо Йоцо го пусна трансвестията и спря да се прави на Aurora!

Противоракетна отбрана? Глупости. Изпратете Дянков в Иран и ще им съсипе икономиката само за една седмица.

Фантастично!Къде бяхте бе хора,преди 20 години...?

Звучи смешно- все едно BMW и Москвич да направят общ модел лека кола.

Ех мечти, в Европа момко презират Русия...и подражават на САЩ

решение след катаклизмите които сполетяха и двата противопоставящи се лагера през последните десетилетия е ОБЕДИНЕНИЕТО, ВЗАИМНОТО ДОВЕРИЕ, СЪВМЕСТНИТЕ ДОБРЕ ПРЕМЕРЕНИ РАЗУМНИ ДЕЙСТВИЯ за доброто на човечеството. Само този ход може да спаси света от ХАОСА който заплашва да ни залее. Дано най-после дойде акъл в главите на хората от които зависи бъдещето на всички ни.

САЩ са най-големите лъжци и блъфьори на междунарадната арена. Въобще не трябва да им се вярва! Дори и прословутата финансова мощ, базирана на долара се оказа блъф. Например , прочутата банка Лемъб Брадърс, която всички финансисти гръмогласно даваха за пример с нейния супер висок рейтинг, се срути в помията с гръм и трясък. Къде остана венцехвалената им стратегия за свободното либерално стопанство без никаква намеса на държавата ? Остана само на приказки и блъфове , защото когато ножът опря до кокъла, САЩ започнаха национализация на банките и печатане на долари. Нали кризата означаваше пречистване ???т.е фалит на негодните и разчистване пътя за просперитет на жизнеспособните фирми . На това ни учеха великите USA авторитети преди години, а ние всички ги гледахме зяпнали с телешки възторг.

Pak populisam

Не мога за си представя на фашагите от НАТО и САЩ да им идва акъл, ама все пак доста чудеса стават в този век!

Ванга предрекла Обама, кризата, възход и добро за България Вторник, 16 Юни 2009 A+ A- Ванга предрекла Обама, кризата, възход и добро за България Щом в САЩ започне да управлява тъмнокож, в Америка ще настъпят катаклизми. Това е едно от пророчествата на Ванга, изречено няколко години преди нейната смърт. Ванга предсказа: Когато начело на Съединените щати застане афроамериканец, ще се случи истинско чудо, чудо на чудесата ще започне световен разцвет. Това пише в популярното руско издание Аргументи и факти. Според АиФ българската пророчица много ясно още преди толкова време е дала да се разбере, че 44-ят президент на САЩ ще е Барак Обама. Доказателство са нейните думи, че следващият президен след Джордж Буш ще е черен човек. Ванга не стигнала дотук, а предсказала също, че през 2008 година в Америка ще започне голяма икономическа криза. Възможно било дори великата страна да се раздели на южни и северни щати. Световната криза обаче щяла да стане причина за невиждан възход след нея. Всички религии ще изчезнат. Ще остане само едно учение Учението на Великото братство. Като бяло цвете то ще покрие Земята и благодарение на него хората ще се спасят, допълва изданието Tamby.info. Като основно събитие на 2009 година ванга предсказала съюз между Китай, Индия и Русия. Това щяло да промени хода на човешката история. Специали сайт ufo.kz пък припомня, че Леля Ванга още в края на 50-те години на миналия век предсказва убийството на президента Джон Кенеди в Далас. Тя видяла и смъртта на Индира Ганди. Курск ще се окаже под водата и цял свят ще го оплаква... Тези и думи стават ужасно ясни през август 2000 година, когато загива екипажът на атомната подводница Курск. Преди да си отиде Ванга завеща на българите: - Направи добро и го хвърли в морето - то само ще намери пътя обратно и пак при тебе ще дойде; - Жената е огледало на мъжа, домът е огледало на жената, децата са огледало и на двамата; - Не глезете децата. Като им давате нещо, не им позволявайте да го дърпат от ръцете ви; - Не съдете ближните си. Оставете това на Бога, нека той съди хората за грешките им. - Който дава, ще остане с пълни ръце, а онзи, който гледа само да взема с празни. Кракът, който тъпче, изсъхва; - Събота е ден на мъртвите. Не вдигайте сватби в събота; - Помнете, че човек предполага, а Бог разполага; - Почитайте и уважавайте мъртвите, вярвайте в Бога, спазвайте закона; - Чакай от околните същото, което си направил и ти за тях, това е точно така, от мен да го знаеш; - Всеки може да мисли както си иска, а ти си длъжен по-често да проверяваш своите дела и постъпки; - Всеки сам си избира изпитанията, за да изкупи греховете си. Да не си мислиш, че хората страдат само защото трябва да страдат? - Който граби, един ден и него ще ограбят; - Който мрази, той не може да не предизвика омраза към себе си; - Който е прекарал целия си живот така, душата му няма да има мира, той че се измъчи и изтормози... Не можеш забогатя на Рупите, тия пари са попили човешката мъка и болка. Затова съм ги събирала и съм построила църква, дала съм ги в Божиите ръце, за да служат на хората, когато си ида... - Не се карайте по между си, мислете за България - Няма по-даровит и хитър народ от нашия. Ще мине време и България ще изправи снага, ще порасне самочувствието на хората, те ще се развиват духовно, че се появят нови таланти. Времето, времето то е нашия съдник; - Как да помогне човек на тия безверници? Кажеш му какво го е сполетяло, а той те гледа и не вярва... не вярва ни на мене, ни на Силите, дето ни пазят. А после, като мине страшното, веднага забравя, е си му протегнал ръка за помощ. Ее... не всички, но много са тия, дето забравят. Трудно можеш да помогнеш на безверника. И това добре го запомни на хората трябва да им се върне вярата, вярата... - Ще дойде ден, когато лъжата ще изчезне от Земята. Няма да има насилие и алчност, няма и война да има... а онези, дето останат живи, ще знаят колко струва животът и ще го пазят... Приписва и се още и следните мисли: България е благословена страна. Не случайно силите ме изпратиха тук. Българското писмо е едно от най-старите на земята. Българите ще станат духовни водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат. Ние сме много стар народ и това един ден ще разберат всички. Нужен ни е един Бог, един владетел и единен български народ. Сини, червени, зелени ако се обединят, страната си веднъж завинаги ще се оправи. Гордейте се, че сте българи. Не отстъпвайте от род и родина. Не се продавайте на Америка за пари! Ще се отвори земята и ще се разбере кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали държава са оставили и бел град. Македония е българска земя. Тя не е държава, а част от българската територия. Деца, в България ке стане добре... Ке се живее добре. Не се карайте всички сте Божии чеда. България ще се оправи чакат я добри дни. Ще дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, Самочувствието на хората ще порасне. Българит са силни вижте за какво се пее в песните ни и ще разберете как предците ни са живели. Тачете празниците те са средство за оцеляване. Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия. Но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета.... Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат... ... народ, който има планета вместо звезда, ще угасне както свещ при силен вятър. България има не само една звезда, а цяло съзвездие.

ДОПЪЛНЕНИЕ/Сега, понеже САЩ нямат пари да удовлетворат военната си промишленост, с новата идея за ново ПРО Обама се мъчи да намери парите от Европа или стара Европа да си отвори кесията и да плаща военните мисии на САЩ. ideyazabulgaria.org

Чул те Господ

Ако САЩ не нападаха други държави, нямаше да има никакви оръжия и войни, светът щеше да е безопасно и спокойно място и всички щяха да се занимават щастливо със смислени неща.

Похарчили са ги ама са си техни и могат да си ги харчат за квото си искат няма да ги дадат за АЕЦ-ове в България

Новата противоракетна отбрана на САЩ е нищо повече от нов опит за харчете на производството на военно промишления комплект са на САЩ и печалби за тях. Федералното правителство купува оръжието на корпорациите с парите на данъкоплатците и го харчи под нови милитаристични планове с голяма обществена демагогия за борба с тероризма. Това се получава поради липса в САЩ на антикорупционно законодателство 1 по подобие на Европа, за отделяне на корпоративните интереси от властта и политиката и даване възможност големите корпорации да определят политиката на двете партии -републиканци и демократи и на правителствата излъчени от тях. В САЩ цъфти и прецъфтява открай време олигархия- едрия бизнес управлява държавата в лицето на богатите хора, които държат и цялата политическа власт.Ето тава е лицето на представителната демокрация на САЩ ,намираща се в юношеска възраст спрямо другия модел- реалната демокрация на Европа. Обществения и демократичен модел се формира на базата на икономическия модел. Западна Европа и САЩ тръгват по различни икономически пътища след Втората световна война и развиват различни демократични и обществени водела. В основата на обществения модел на Западна Европа е от о60 години заложеното антикорупционното законодателство разделящо ефективно корпоративните интереси от властта и политиката и не позволява едрия бизнес да упражнява влияние и определя политиката на партиите, нито да се формира олигархия, за това там господства другия по -високо развит демократичен модел на реалната демокрация. Правителствата на развитите европейски демокрации са длъжни да питат данъкоплатците за всеки цент изхарчени от тях пари. България с вкарване на икономическия модел на американския План Ран Ът тръгна по обществения политически път на САЩ, създаде олигархия като него, даде й цялата политическа власт и излезе от Европа. Русия наследи ядрения арсенал на бившия СССР и това даде повод военно- промишления комплекс на САЩ да я постави в полезрението си като противопоставяне и сега се опитва да я вкара в своите планове с цел да тласка Русия към ново въоръжаване .Това е убийствено за Русия, чиято икономика бе унищожена с американския план ДЪЛЕС с вкарване на неолибералния икономически модел на САЩ и без такава нейния БВП се формира само от износ на източници. Вместо да влага прираста от БВП в икономиката за възстановяване на гражданските си производства, Русия тласкана от САЩ го влага във развитие на военно - промишления се комплект. Другото нещастие е, че в Европа и ЕС се управлява от десни сили, които доминират в ЕС -проамерикански настроени , далеч от хората ,често попадат под ударите на своите национални законодателства за корупция, симпатизират неолибералния икономически модел на САЩ( който донесе сегашната финансова криза), подриват създадената от левите сили на Европа- Европейската социална държава, импонират на милитаристичните планове на САЩ. Русия като млада демокрация стои пред голямата дилема -чий демократичен модел да избере-този на Западна Европа на политическия плурализъм, или този на САЩ- двуполюсния и модела на монопартийността. САЩ използва десните сили да подрива всякакво сътрудничество между Русия и Европа, защото САЩ не желая да допусне ЕС да се добере до енергийните източници на Русия-еврото ще стане твърде силен и ще измести долара като световна валута. За това използва сателитите си и млади демокрации в Иточна Европа най вече Полша, Чехия и някои балтийски републики;България ,Македония и Албания на Балканите и Турция и Украйна на Кавказието под носа на Русия. Путин прави сериозна грешка, макар че не дава политическата влас на олигархията, не се стреми да я ликвидира ,той като тя владее цели отрасли от икономиката не позволява да се развиват. Вчера Медведев критикува политическата система на Путин и поиска нова политическа система на Русия политическия плурариъзм- или пътя на Европа. Днес Медведев категорично отхвърли новите планове за разполагане на ПРО от САЩ в Грузия и новите пътища към въоръжаване диктувани от Обама и лакея му - Размусен. ideyazabulgaria.org

Наистина остава въпросът А от кого ще се пазят?, но все пак е по-добре да не монтират нови ракети един срещу друг. Най-добре би било да ограничат националните си интереси до националните си граници и да се откажат изобщо от ракетите.

Cenko mnogo sa mi interesni hora koito piluvat po usa tva vse edno e da sedi6 na danoto na gerana i da pliuva6 po glavata si tapa tikvo takava

Според мен ЕС и САЩ залязва за сметка на Русия, Китай и Индия... Сега остава, обаче, да поканят и Русия за член на НАТО :D А не разбирам, ако Иран все пак докаже, че не разработва ядрено оръжие, ще спрат ли конфронтациите и с тях ? Или ще им забранят да имат атомни електроцентрали ? Днеска четох анализ от някакъв турски вестник, опасения, че именно отношението на Запада към Иран и не признаването на Ахмадинеджад(не, че аз го признавам) го стимулират да си произведе такова оръжие, дори и да не е по план... Но сега е време и Китай да каже, че се чувства заплашен ... все пак, те се опитаха да замажат опитите с балистични ракети на Северна Корея, като потвърждаваха, че това били опити да изстрелят спътник ...

Ще напиша нещо , за което тутакси ще бъда обявен за малоумник. Шансът на Европа и Русия е тясното сътрудничество. Не казвам Русия да сатане член на ЕС или пък /опазил господ/ страните от ЕС да станат субекти на Руската федерация /нещо като 16, 17, 18 ..........43 и 44 република на бившият СССР/ Казвам го в смисъл на обща енргийна, митническа и външна политика. И задължително!!! - ОБЩИ СИЛИ ЗА ОТБРАНА /тъй като не виждам как Русия ще влезне в НАТО/. Кога ще стане? Не знам. Как? Понятие си нямам. Но такъв съюз ще бъде спасителен и за Европа и за Русия! Вижте само какви предизвикателства и заплахи ги дебнат: Китай, Арабски ислямски фундаментализъм, САЩ, наркотици, Енергиини проблеми, Климатични катаклизми, Индия, безводие и т.н. и т.н.

Аз бих казал, че колкото повече войски пращате където и да е по света, толкова повече оръжие ще имате нужда да притежавате, за да се пазите от тези, по които самите вие стреляте. Кризата не е финансова или икономическа - тя е криза на системата. Тази състема не води света на никъде и няма какво да я балансира вече след комунизма и затова тя агонизира в неефективност. Трябва принципно нов подход, но още много има докато се поеме в тази посока.

САЩ са похарчили 100 млрд до момента за щита. С тез парички 10 АЕЦ-а щяхме да построим

САЩ и Русия вече са залязващи световни сили. На преден план започват да излизат страни като Китай и Индия, а и съюзи от типа на европейския, които имат по-голям потенциал от колосите на студената война.

Абе защо не вземат да спрат да харчат пари за оръжия не ми е ясно ? Само за да се пълнят нечии джобове ли ?

Е срещу извънземните ли е тая противоракетна отбрана ????

Не от извънземните, а от македонците :) Те са огромна сила :)))

Една дебела НАТО-вска глава увря и най-накрая се сети , че няма смисъл от конфронтация, а е нужно сътрудничество и допирни точки. Дали не е късно вече или пък това прозрение има конюктурна основа само и цели извличане на изгода ???