Българските огнеборци с нова задача в Русия

Българските пожарникари в Русия имат нова мисия, съобщи главен инспектор Валентин Ангелов, командващ нашите пратеници там.

Обратно в новината

Коментари - Българските огнеборци с нова задача в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора до кога ще живеете в миналото? Престанете да ровите из историята, тя се тълкува различно от различни хора- ...фили /...фони . Било каквото било! А по отношение на статията- това е хубава новина! Със собствени услия и с помощта на други държави пожарите в Русия намаляват. Обърнахте ли внимание на факта, че в овладяването на пожарите участват и държави, с които Русия е воювала или е имало вражда помежду им - Германия, Турця, Полша, Украйна? Въпреки това тези държави и тези ХОРА са оставили миналите конфликти настрана и помагат, СЕГА, когато някой има нужда от помощ. Това се казва ЧОВЕЩИНА! Здраве и успех на всички, които помагат там където има нужда, включително и на нашите огнеборци в Русия.

до момчил:вземи си успокоителните и се успокои малко. само мога да ти кажа че и с кравта и живота на дядо ми /бог да го прости/ руснаците и такива като теб тяхни приварженици сте писали мрасната си исторя . разбирам че не може да преживеете че USA че наи-голямата даржава в света и ви прчи много да варшите марсотии по света но това е добре защото скоро вобще няма да ви има.пожара ще угасне в русия от само себе си или от дажда но проблемите на путинската даргава остават което е по-страшно.комунистическата магла няма да се разсее в сазнанието на хората .те са свикнали с тази магла разпространявана от такива като тебе.вкраина сметка обикновените хора стават жертви и плащат скапо а не такива драскачи като теб.

И защо трябва да ни занимаваш с дядо си?Твоите драми са си твои! Кой го знае какви ги е вършил! Няма пълно щастие, и в нито един строй всички не може да са доволни!Важното е болшинството от хората да са добре!А днес е точно обратното!

Руският народ е корав,издържлив, но когато става дума за въздух....!Както всички се надяват, така и аз всичко да свърши по-бързо, защото те си знаят истината за смога и пожарите...

През Москва минава Москва -река , огромна за нашите представи , пълноводна плавателна - сега вече започват наводняването , но след като изтровиха народа. Тези торфища горят почти всяка година , лесно беше да се предвиди , че в една много сушава година това ще се случи...но трябва да мислиш , а на руските управляващи никога не им се е налагало да мислят за народа по друг начин освен като за стадо ... в скотобойна ...

Коментарът е към реплика на АХАor с допълнение , че освен Москва река близо до град Москва е и река Ока , от нейните води започнаха да наводняват торфа вече...

123, при тези температури торфищата ще се напоят ако Амазонка минава през тях. Говорим за пожари на площ 200000 хектара. И ЕС разчиташе на природните сили, когато избухна вулкан доколкото си спомням...."Росбалт" още преди два дена писа, че територията на торфените пожари е намалена на половина....Поздарвявам българските огнеборци! Да се пазите, момчета, дас е върнете здрави и читави! А правителството да помисли къде да ви изпрати на море или планина за рехабилитахция. Да го напиша ли още един път? Щото нищо не чета по темата.

Успех на огнеборците ни ! Всичко друго на заден план .

Руснаците са велики - и при тях вали!!!

Дръжте се Братушки! Вие сте добри хора и дано Бог ви помогне!

Когато американците имаха урагани миналата година злобеехте. А сега за руснаците, то са молитви, то са съболезнования то е чудо. Само да не си повярвате, че сте добри и съпричастни хора. Купчина лицемери.

Те ураганите пак ще дойдат,но нови пожари в Русия няма да има

Едва ли някой по света си представя обикновен Джони Смит, ако по някакъв повод "иззлобее" срещу янките. Като кажеш САЩ, в представите на милиони нормални хора по света се появява я образът на бомбардировач с напалм, предназначен за горене на живи жени и деца в собствената им страна, я обеднен уран, предназначен да взривява живи жени и деца на една ръка разстояние от собствената ни граница, я американските бомби през втората световна, сринали София и много други градове и избили стотици българи, я Хирошима и Нагазаки, я статистиките за стотиците хиляди избити цивилни из Ирак и издевателствата в иракските затвори над местни хора, завлечени там без съд и присъда, я концлагерите в Гуантанамо - с политически затворници от целия, хвърлени там от янките БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА, "ПО ПОДОЗРЕНИЕ", ЧЕ ИМ ПРЕЧАТ на "демокрацията", я военните им бази в уж "суверенната" ни страна, дигнати тук ПРОТИВ ЖЕЛАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ, я насилието, жестокостите и порнографията, преливащи от американските "хитове", залели и удавили мозъците на собствените ни деца днес по американски патент... и пр. и пр. американски хубавини... К'во да правим, като на всичко това висят етикети "мейд ин Ю Ес Ей"?! А?! Ние ли сме им ги надписвали тези "продукции", ние ли сме им ги произвеждали?! И като са самите те - "запазена марка" на американската официална ПОЛИТИКА, какво искаш ти тогава от милионите нормални хора по света, които не я одобряват и им е невъзможно да я "заобичат"... Тъй че, драги, отправи забележките си към янките-политици, които рисуват физиономията на страната си, а не към тези, които не могат да се влюбят в нея. И какво да правим, драги, като руснаците не са нарисували такива образи по името си?! А напротив - написали са си историята включително със много собствена кръв, пролята в името на живота въобще, както и на СВОБОДНИЯ живот на много българи. За съжаление - включително и за такива като теб, неблагодарни или просто невежи пудели, просто свободно джавкащи днес по форумите срещу тях, в синхрон с нечия политическа показалка.

Приятелче, само за протокола да прибавим и нещо "Сделано...". Например подялбата на Полша дала началото на ВСВ, около 3 милиона цивилни германци убити през ВСВ, стотици хиляди германки изнасилени от славната Червена Армия, отказът да приемат капитулацията на Япония, довел по късно до атомните бомбардировки, окупацията на източна Европа и смазването на въстанията в Унгария и Чехия, износът на "революция" в десетки страни по света, което е еквивалент на днешният тероризъм и в резултат на който са загинали стотици хиляди, ако не милиони, въоръжаването на тези същите революционери/терористи, Чеченската война, около 1 милион цивилни убити в Афганистан по време на 10 годишната война (можеш да сметнеш по колко се падат на ден). Да продължавам ли?

я па мислим че нее много ясно кокло ще изчаме до земетресенитеов Калифорния ..или нещо там от арсенала по-нов....сигурне съм че няма ада е дълго обаче....

Боже, спаси хората в Русия! И нашите пази! Да се върнат всички живи, здрави!

"Бог помага но в кошара не вкарва" , това си е наша българска пословица , с други думи помогни си сам , да ти помогне е Бог. Тези торфища край Москва , ако бяха напоени преди месец-два тази трагедия нямаше да се случи. Сега тези всякакви "Ох добре , че заваля дъжд" са предателство и перверзно лицемерие спрямо неизвестния брой нещастни руснаци измрели в мъки от задух . Защо това се случи?

то у Бусманци или Подгумер няма такива полета не си пъни единствената клетка да разбереш не ти е дадено))))

Във Финландия торфените находища са дори по-големи от руските /колкото и да не ти се вярва/ но , поради това , че държавата е нормална торфа е под непрестанно наблюдение и контрол . Унищожителни за населението пожари във Финландия няма.

Смешно е за държава с претенции за "велика" сила , и народ с трайни мегаломански настроения да разчитат на дъжда , посоката на вятъра и най общо "Бог да се смили" . Той Бог е милистив "Бог помага , но в "кошара

Да беше чел новините (по-добре международните, в оригинал), да не беше се излагал. Ситуацията беше овладяна още в понеделник, с много техника и с усилията на огромен брой хора, които, за разлика от други народи, са сплотени. Радвам се, че и българи бяха сред тях в този труден момент. Представяш ли си някой да се опита да си представи някакъв като теб да е там, сред мъжете и достойните? Няма толкоз силно въображение, а? Но и ти си "на пост" - пред компа, да си гониш "задачите"...

Чета Момчиле. За сплотените руски хора , които като разбраха , че на пострадал ще дават по 200 000 рубли около 6-7 000 долара и герменци ще им строят новите къщи сплотено започнаха да си палят селските коптори и пожарите пламнаха още по нестихващо.. има за четене доста....

че е смешн мг се спуках от смях като гледах "великия" швраценегер във Великата Калифорния във "великите" еврейски щати

Личен проблем ли имаш с евреите ? Някакъв негативизъм се натрапва по отношение на великия богоизбран еврейски народ ...

браво на руснаците наи-накрая построиха канал 20 км. за водопровод няма тарби .всичките тарби отидоха за газопроводи и петролопроводи.лилипутите се сетиха че трябва и вода не само газ.имат лек напредек в мисалта.

Браво на Wlado

10 пъти по-добре.

Добра новина, дано им помогне. Все пак това са наши истински братя, гори Поволжието и централна Русия, Урал, Западен Сибир, все територии на Велика Волжска България. Това си е божие наказание за руския народ и държава, сериозно предупреждение за пренабрежението, изопъчаването и потъпкването на историята и правата на българската народност там. Крайно време е да се замислят и възвърнат правилното име на губернията от Татарстан в Булгария, или както си го искат. И дано се осъзнание това явлениие с пожарите, като сериозно предупреждение към управляващата националстическа класа на руснаците, че следва да се повиши вниманието и грижите за хората, природата, развитието и комуникациите в тия области. Това са истинските руснаци, дали много ген на днешна Русия, десетки милиони хора, брюнетите ираски тип, интелектуалци, вождове и учени, артисти, инженери и т.н. Вярвам че те, макар и изстразали двойно своите съдби, са корави и истински патриоти на Федеративна РУсия. А нашите пожарникари волю или неволю гасят и помагат на своите сънародници. Късмет и кураж.

Страшен си, Круме! Кръвта вода не става! Само политиката ни разделя. Затова е излишно да се делим на -фили и -фоби. Но, сега не е най-добрият момент да говорим за това! Ние няма да ровим в раните, докато хората са в беда!

само дето май там се с чалмички великите българи ...вий кат сте мераклийй може и да се пообрежете там фередженца твоа онва...

Радвам се за братушките. И да не беше заваляло сега, и адът да беше се отворил над тях, те щяха да го победят, защото са свестен народ, УМЕН, МИСЛЕЩ, МОЖЕЩ И СПЛОТЕН. Дано на никоя друга държава и народ не се изсипват подобни бедствия, за да не страдат хората - деца, жени, възрастни... Животът е даден не за мъка, нека да има повече радост и по-малко злоба. Успех им желая и бързо възстановяване!

Благодаря ти Боже!Нека вали та да им свършат мъките на руснаците!Ние трябва да се молиме да не станат при нас такива пожари,че тогава идва Апокалипсис!Нас няма кой да ни спасява!Трябва да викаме мутрите!Да не дава Господ на мизерния Български народ такива нещастия!АМИН!

Един дъжд в Москва беше достатъчен за да се подмокрят от умиление тукашните русолюбци. Вече и "велики нации" избуяха в спиртосаните им самогонни мозъци и духовете на Наполеон и Хитлер призоваха за свидетели. Ако дъждът прерастне в потоп сигурно ще обявят, че руски мореплаватели са извършили Великите географски открития. Забавни идиоти.

При всички положения тук има "забавни идиоти" В момента се сещам поне за един. Името му е Нибелунг. Само , че не е забавен.

Не волнуйся, Коля! Дъжд и над твоето населено място ще падне. И ти ще се почувстваш част от велика нация. Бъди оптимист, макар и видиотен такъв!

Не всички, само някои от Великите географски открития са направени от руснаци. Не им завиждам, не им се прекланям - имали са възможност, направили са го. А през тези години, ние ВЕЧЕ не сме имали нито флота, нито царство. По известни причини.

Охо Бохо да реагира така както тук...

евреите два пъти направиха революция в русия.1917 и 1991г.и два пъти обраха братушките до голо.да са живи и здрави, да дочакат и трета революция.

Радвам се за руснаците . Те изживяха истински ад . Дано да се оправят и да няма жертви .А загубите ще успеят да ги възстановят . Щом бог е с тях ....

СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ!

Най-после небето ни чу! Братушки или небратушки, няма значение! Важното е, бедствието свършва! Вярно е, че руснаците знаят 2 и 200. Преживяват и войни, и революции, и комунизъм, и перестойки, и демокрации. Та, един пожар ли ще им се опре!

Победиха даже и собствения си народ - 60 милиона избиха.

Това кой та излъга? Или си мислиш, че Сталин е бил руснак?

Милионите за нищо ги нямаш и лъжите също!

Кой ти го каза? Костов?

Анатолий Рибаков му го е написал предполагам.В книгата "Страх".Само,че там ставаше въпрос за 6 000 000 набедени за антикомунисти руснаци избити брутално в лагери в Сибир.Ако е останал някой от вас,който все още(може да) чете книги, му я препоръчвам.Интересна е...

Хубава новина за децата, но да бяха го направили по-чевръсто, а не да ги оставят 2-3 седмици да гълтат пушеците, а след това да ги оправят в санаториуми...

А ти колко чевръсто и за колко време би евакуирал или устроил 10 000 деца?

При тяхната централизирана система за управление - 2-3 дена мах. Интересна логика показваш - дори за децата не ти пука ако трябва да защитаваш системата. Не те харесвам!

руснаците са велика наця. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дръжте се, братушки! Ние сме с вас!

Горките хора, откъде им дойде това чудо?! Дано се оправят по-бързо, в което не се съмнявам. Те са силни.Успех!!!!

Корав народ са братушките и съм сигурна, че ще победят. Стискам им палци.

С такива "приятели" на руснаците врагове не им трябват. Каквото и да значи това "руснаците ще победят" по отношение на отровата в дробовете на млади и стари ... трябва много да го мразиш този народ-страдалец за да пееш химни за "победата" над трупове на хора и животни загинали от малоумието на управляващите в Русия...

Слава Богу. Господ чу молитвите ни.

Най-после дъжд за руснаците , ще се оправят , те са сплотен народ.

да се готвим и ние

Руснаците винаги побеждават. Наполеон и Хитлер го знаят много добре. С големи жертви, но побеждават. Евала на братушките, ние сме с тях!

Че той Хитлер е избил доста по-малко руснаци от Сталин...

Х%йню не пиши. На русских танках, мы писали кровью фашистких салдат, следующие слова: За Родину, За сталина. Специально для тебя скажу, что Сталин взял одну страну, которая была полностью разбита гражданской войной и оставил ее с непобедимой армией и атомном ной бомбой. Население России выросло за годы правления Сталина. А воры и идиоты, типа тебя, у него работали на благо страны.

А ти лично ли ги брои бе пич? Айде стига повтаряхте една и съща лъжа, че Гьобелс ще излезе много прав. Я сметни ( ако можеш) колко е било цялото населние на Русия преди войната и сколко е намаляло в резултат на войната и сложи и "жертвите на Сталин" , махни децата и пенсиите и ми кажи как и от къде се е запазил генетичния фонд и са се възпоризвели пак толкова руснаци. Другото странно е как пък никой не е забелязал, че "масово " изчезват хора (почти от всяко семейство). Къде са затворите които побират милиони? Защо никой не е открил масови гробове? И това при положение, че в бивша Югославия намират масови гробове дори когато става въпрос за десетки жертви. To бива манипулации, но тези са прекалено елементарни дори за децата, които се научили да събират и изваждат.

Сталин не е руснак.

ти си с тях,ама те с нас ли са,за дъжда и аз се радвам и го желаех.