Френски депутат иска „Мистрал”-ите за спасяване на мигранти

Френски парламентарист предлага "ембарговите" кораби да се използуват за спасяване и лечение на мигранти в Средиземно море. На ход са политиците.

Обратно в новината

Коментари - Френски депутат иска „Мистрал”-ите за спасяване на мигранти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много надземни и подземни богатства има в Африка и като се изтласкват хората оттам може да се граби безконтролно. Ако не е тази политика на изтласкване хората няма да прекосяват пустини и морета, за да се установят в Европа, а ще си гледат живота и нийде няма да ходят!

Немога да си представя що за идеотизам. С кораб за милиарди да вършиш работа като за една рибарска лодка? Наврмето сме продавали мотокари на японците, защото тежестите са били от чугун, абсолютно разхишение, това сега не е по различно. Явно на поговорката, " Простотията ходи по хората, не ходи по гората" важи не само за българите

На Русия няма да и трябват такива кораби. Никой не мигрира към Русия.

Кретен!1268

Абе П.едал Ум.рел. Няма ли да зачезваш вече. Заявиха че забраняват ползването на тролове. Или тва за щатското посолство не важи?

И купуването и продаване на гласове е пестъпление, ама ГЕРБ, РБ, ДПС, БСП, ПФ,АТАКА и тн, купуват. И Всички ние сме честни. А всъщнст идват на власт нарушавайки собствените си закони.

че кво .. аз кви небивалици съм плащал че на французойците мистраля ли няма да ме накарат да платя ..ще плащам и че се кефя че съм европеец ... малко мн тъп ама европеец

че ти ако беше умен за путин ли щеше да тролиш?!

Ще си изплащам сега на Франция и някое парче от "Мистралите". Дали ще издават персонални акции за собствеността. Те на това му се вика западняшка предприемчивост.

Мисля, че тези, които спасяват емигрантите трябва да ги пускат само на африканския бряг, а не в Европа. Очевидните безобразия в Африка изискват военна намеса, отстраняване на страите правителства и окупиране на държавите с цел създаване на правова държава, демократично гражданско общество с върховенство на закона. Европа има погрешна политика и влошава проблемите вместо да ги решава. Емиграцията не е решение за народите на Африка.

Въобще няма да е лошо да има 2 такива "болници" на вода. Катаклизми стават по целия свят. Тук цунами, там земетресение, ебола и т.н. ЦКЗ спокойно може да плати едната от тях и да се извършват спасителни акции от всякакъв вид. До сега няма плаваща болница никъде по света.

Тука един видни мислители пророкуваха, тук как Русия ще си получи корабите веднага, ту как Франция ще плаща едни солени глоби следващите десетилетия. Някакви новини по тия теми? :)

Току-що ми се обадиха по червения телефон. Ако събера двеста минуса, Русия ще получи и Мистралите и глобите едновременно до края на седмицата... Дерзайте, другари! Само от вас зависи... ;) п.п. Всичко е в ръцете ви. Точно както с любовния ви живот. ;)

Френски глупаци,кой ли ще ви вярва вече.Де Гол се е обърнал в гроба си.Поръчката на корабите бяха жест от Русия и Путин,към Франция и Саркози,за подкрепата на Франция за Русия,в конфликта с Грузия.Де Гол,който доведе Никсън до положение САЩ да се откажат от златния стандарт....До къде може да пропадне една страна...

Хубаво нещо е солидарността , господата искат да им платим корабите , защото Европейската солидарност го изисквала , да добре , а същата солидарност и към нас нещо ми убягва... СОЛИДАРНОСТТА по-принцип предполага двупосочност , а другото(за съжаление настоящо) е ИЗПОЛЗВАЧЕСТВО...

статия за преброяване на тъпите червени тролове

Може и за плаващи гълъбарници да ги използват.

мож да потрябат и в Черно море кът тръгнат мигрантите кът им спрем на братята алкохола

Идеално! Ще ги натъпкате с оръжие и ще ги пратите да спасяват емигрантите! Така спасихте 6 милиона българи: 2 милиона унрели 2 милиона неродени * 2 милиона преместени или изселени или емигрирали,

европейските политици да вземат да постоят мост над Сицилианския пролив.Така страдалците ще могат без риск на живота си да дойдат в Европата,а като благодарност за това че сме ги отървали от мизерията те ще ни поучат как да живеем по корана,а тези дето откажат ще им резнат шишарките.....и така след има-няма и едно поколение люлката на днешната цивилизация ще се превърне в днешната африканска клоака,с любезното съдействие на презокеанската империя

Съсипаха няколко северно африкански държави, бомбардираха ги и изтрепеха техни лидери, сега защо имало бежанци, естествено че ще бягат където има какво да се яде.

Гениално !!! Кораби ЗАТВОРИ-МОРГИ извън всякаква юрисдикция! Просто гениално !!!! За живее свободния свят !

Шило

"... и при необходимост да се предостави убежище на борда. ..." Точно така е, ама що не го пишат с истинските имена? Само че, руснаците ще се проявят като хуманисти, и параходите няма за бъдат ползвани за плаващи затвори! Франсетата що не гледат пилци в тях?

Нещо не си разбрал: Става въпрос не за борба с нелегалните имигранти, а да им се осигурява и транспорт до Европа. Така де, защо "горките сирийски дечица" да плащат на трафиканти? Европа да поеме и транспортните разходи на бъдещите си екзекутори.

Браво на франсетата. Най-после някой да се сети, че вместо оръжия корабите могат да се използват и за хуманитарни цели.

"Хуманитарни цели"????? Да се помага на орките окончателно да завземат и ислямизират Европа, вместо да се спре нелегалната имиграция? Това ли е хуманитарно? Еб.м ти хуманизЪма!

а кой ти каза че няма да ги връщат обратно откъдето са тръгнали ?? целта е да не давят по моретата, ама кой да мисли...

Как може да си толкова глупав!!!! Тъпите франсета въобще не ги интересуват бежанците, а търсят кой да им плати корабите!!!! И това сега ще бъдем ние,данъкоплатците от ЕС!!! С парите от нашите данъци!

аз съм глупав, франсетата са тъпи, а ти умния накрая ще плащаш щеш не щеш - така ли излиза колега ??

Аз предлагам Корабите да се дадат на Сомалийските пирати ! То хубаво но с това Руско оборудване да не стане САКАТЛЪК . Ще вземе някой изплашен кравар да реши да се прави на Герой и тогава какво .

Според идеологията колективизъм е национално предателство да се дават пари на хора, които не са от нашите. Тоест, според колективизма е лошо да се помага на другите, трябва да се помага само на нашите граждани. Тази идеология се изповядва практически от всички хора на подсъзнателно ниво и от мнозинството от хората съзнателно.

Българската пета колона - винаги е най-информирана, знаят всякакви подробности по договори, разходи, колко точно са загубите за Франция и въобще, страааашна информационна война ги е налегнала! Ще кажеш, че всеки русофил, който се вълнува от темата Русия - запада денонощно чете и превежда статии, новини, изказвания на висши руски полицити, а често дори имат и "секретна" информация! Да им е честито съветсткото гражданство, дано си заслужава!

Напрегни си задника и измисли нещо по-смислено!

Крайно време беше някой да даде една реална идея. Да се създаде постоянна линия между Либия и Франция. Да не се давят хорицата, кандидат Европейци с тези стари и претоварени гемии. Да има човешки условия за пътуване, нормална храна, чисти дрехи и удобни койки за утмора. Хубаво е също, вече на френският бряг да се изградят нужните сгради за посрещането им подобаващо. Това е бъдещето на Европата все пак! Началото може и да е малко неуверено, но после всичко ще тръгне като по масло.

По непроверени данни месечните разходи за мистралите само да плуват на едно място са 1 млн евро. Ако се наеме екипаж, гориво и обслужване и лекари, няма да стигне бюджета на ЕС за бежанците само за тези два кораба.

корабите "плуват", а счетоводителите "плават" нали така калкулаторче ??

Ти да не си отговорник по граматиката?

А ние /ес/ да ги платим.. Ура да ви таковам!

Френски глупаци,кой ли ще ви вярва вече.Де Гол се е обърнал в гроба си.Поръчката на корабите бяха жест от Русия и Путин,към Франция и Саркози,за подкрепата на Франция за Русия,в конфликта с Грузия.Де Гол,който доведе Никсън до положение САЩ да се откажат от златния стандарт....До къде може да пропадне една страна...

Спасявайте ги още, явно тези са ви малко! Париж прилича на Алжир и Мароко, Лондон е малкия Пакистан.... Малоумни, ненормални евро-бюрократи.

в атина има квартали където е голяма рядкост да чуеш гръцка реч

Викаш къде по-демократично и не фашизоидно е да ги отстрелват и потапят бежанците??? Това ли е посланието на Путин?

Принципно "евроатлантиците" нямат проблем с отстрелването на цивилни, а имат и богат опит в тази област. Примери искаш ли или сам се досещаш какво имам предвид, "докторе"? И ДА, АЗ СЪМ ЗА СТРЕЛБАТА ПО ОРКИТЕ И ПО ТЕЗИ КОИТО ИМ ПОМАГАТ ДА ИСЛЯМИЗИРАТ ЕВРОПА!!!!!

Муахахахаха! Това ми направи деня! Не само че франсетата ще загубят от цялата сделка, ами и с корабите ще им карат още чалмалии! Направо да се направи един европейски флот с двата мистрала- за превоз на емигранти, един разрушител- там ще е бюрото за издаване на паспорти, една подводница- за родилен дом, за да могат зачулените директо там да раждат, една фрегата- за джамията, и 2-3 снабдителни съда- за халал месо. Така ще може всичко да се върши в морето и когато слезе на брега, новият европеец ще може веднага да участва в изграждането на евроатлантическите ценности!

:)

Първия рейс на Мистралите с емигранти щял да бъде до приятелския Крим - да си видят корабчетата рашките - хах хахах

Да ги оставят на пристанището в Марсилия, тамошните мургави братя ще се погрижат за останалото.

Ето решение на проблема с интеграцията и изхранването на роднините на Бай МангаУ...!!! Що желЕзо и мед за "бране" има по тези "мистрИИ"...!!! :::)))

разгромен материал за КОРУПЦИЯТА НА ПОЛИТИЦИТЕ в Украйна. За забелязаните вече и от САЩ политически убийства и тайнствените "самоубийства" на бивши чиносвници - разследвали корупционни сделки при управлението на Янукович... За пропадналия със 17,6% БВП само за първото тримесечие на т.г. За ПРАКТИЧЕСКИЯ ФАЛИТ НА УКРАЙНА. Що се отнася до Мистралите. Хубава идея - хем Русия си получава парите, ХЕМ ФРАНЦИЯ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ НА ПУТИН ДА СИ СЛОЖИ ОЩЕ ЕДНА ЧЕРВЕНА ТОЧКА ЗА СМЕТКА НА ЕС!!!!

Първо върнете парите на купувача , а после си спасявайте когото искате. И не очаквайте от Европа да ви плаща за малоумщината

Нека узурпатора Путин си вземе парите :)

ДА ДАДЕ И РАЗРЕШЕНИЕТО ЕС ДА КУПИ КОРАБИТЕ??? АНДЪМО, ГЛУПАКО!!!! А сега просто си прочети как УСАто ИЗПИЩЯ НА УМРЯЛО, че ФРАНЦИЯ ГИ ПРЕДЛОЖИ НА КИТАЙ!!!

Това ,че не го харесвате си е ваш проблем,но като пишете - малко по интелигентно. Той,че ще си ги вземе,ще си ги вземе. А после? Вие ли ще осигурите поръчки на онези хора в корабостроителницата?

Нещо ми се чини, че нашта Тиква зарази цела Европа с тия неговите "днеска така, утре иначе, иди ми, дойди ми ..."

Мдааа, а какво ще правят франсетата с руското военно оборудване/окабеляване и т.н/ по целия кораб?!? Ще го махнат /и за чия сметка/, ще го върнат на руснаците и те така?!?

че то рушняците от кога произвеждат оборудване, че даже на франсетата са дали??? да си го прибират, че освен за старо желязо за друго не става.

Мили ми недосетливко, става въпрос за руско военно корабно оборудване /радио-локационно, комуникации, окабеляване и т.н/, което е инсталирано на Мистралите, все пак са предвидени руснаците да си ги ползват. Това оборудване на никого не върши работа/не може да го ползва ефективно/, като в същото време е РУСКО ВОЕННО такова и "рушняците" няма да го оставят в чужди ръце, че току-виж отишло по неведоми пътища във ФАЩ...за "мирни проучвания"...

как ШЕФОВЕТЕ НА ПЕНТАГОНА И ЦРУ искат от конгреса да разреши на ЛОКХИЙД и БОИНГ да купуват пак руските ракетни двигатели РД 180. ЩОТ КОСМИЧЕСКАТА ПРОГРАМА НА ДВЕТЕ НАЙ-ВАЖНИ ВЕДОМСТВА НА КРАВАРИТЕ е НЕИЗПЪЛНИМА ДО 2020-та година!!! Новата си совалка вчера я ФЪРЛИХА В КОСМОСА БАШ С ТАКЪВ ДВИГАТЕЛ. Последния им от предишната доставка..

от корпуса на корабите е произведена в РУСИЯ и откарана на буксир до франсетата за сглобяване... Ако рашъните си я поискат обратно - ДЪЛ ША ИМА КОРАБИ???

"Какво значат 1 милиард евро за Европа ..." Е да, нали са парите на електората, а не неговоте, какво значат 1 милиард евро.

ЕЦБ печата по 60 милиарда евро на месец .. така че наистина 1 млрд не са много.

Щом е така, защо не дадат на Украйна поне 5 милиарда, след като 1 е нищо за Европа?

Бюрократите лесно се самозабравят и започват да не осъзнават реалността зад цифрите. Навремето една обикновена оперативна счетоводителка на голям обект от национално значение възмутена ми каза: "Какво си ме запрепирал за тая дребна сума?!!" Ставаше дума за фактура на доставчик за ключово оборудване за само 415000 евро;-). Беше преценила,че не е голяма сума на фона на тези,които и минаваха през ръцете всеки ден,и беше отложила самосиндикално плащането.

тебе кат те гледам си голЕм данъкоплатец, може да ти вземат 22 евроцента от днешния тролки надник.

Френски депутат иска Мистрал-ите за спасяване на мигранти Доста са големи корабите.Предполагам,че няколо хиляди мигранти могат да се поберат на тях, което пък отваря възможността да те незабавно да се "извозят" към либийския бряг.

тези кораби щяха да си потапят уж.... сега решили да събират на тях емигранти.... или първо ще съберат емигрантите и после ще ги потопят? Така е не разбрах ква е идеята?!

А бе, що направо не ги подарят на емигрантите, за да може те да атакуват Европа по-добре и да са въоръжени с модерни кораби, въртолети и оръжия....

Хубави кораби са,така или иначе. След като няма да ги давате на руснаците поне не ги нарязвайте на скраб.

Идеята е супер.

Точно за това и тя няма как да бъде реализирана. В настоящата ера на свръхмалоумщината и масова идиотизация, струващите идеи са обречени на гибел. Достатъчно е само да се види, че тъпосапиенсът всеки ден и цял живот робува на пещера, каруца и помия, а няма време да усвои енергията която може да го направи свободен, въпреки, че вече знае как.