Ходорковски: Русия се движи бързо към бетонна стена

Михаил Ходорковски иска да го поканят за антикризисен мениджър в управлението на Русия, заявява московски експерт.

Обратно в новината

Коментари - Ходорковски: Русия се движи бързо към бетонна стена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трагедията на днешна Русия е, че тя е олигархична държава, изповядваща комунистически империализъм. И Путин, и Ходорковски са най-ярките примери за съвременен ненаситен руски олигарх. България преди и след 1989 г. имитира руския пример. Луканов нямаше повече акъл от руските му господари, за да планира нещо по-добро и демократично. Това пък, е днешната трагедия на България. Олигарсите на Луканов и ДС управляват задкулидно България, техен изпълнител са всички партии, участвали във управлението на държавата и най-вече ДПС и БСП.

Ето този Ходорковски е скъпо платен трол. По молба на германците Путин го пусна и стана: пусни (американско) куче да те лае.

От дълго и заслужено стоене в затвора,само бетонни стени ще му се привиждат.Това е един типичен олигарх,представител на щатската пета колона,целяща унищожението на Русия!!!

Бих го почерпил с удоволствие от кафето на Политковская...

Бъди благодарен на Путин,че те помилва.Щеше да гниеш в затвора родоотстъпнико.

Само му вижте физиономията. Гадовете си личат даже на снимка.

Ходорковски да не е решил да се самоубива? Поне ако ще критикува да критикува адекватно, а не само да преповтаря наложения дискурс от Фашингтон, Лондон и Йерусалим.

Щом Ходорковски жали Русия, значи там нещата се развиват много добре!

развиват се отлично... надолу!

ного писания от хора малко знаещи, необразовани, лишени от способност да оценяват трезво нещата, а най-вероятно платени, което е още по-унизително. В момента САЩ имат 10 пъти по голям военен бюджет от Русия- ясно е кой е заплаха за света и за Русия. Има повече от хиляда военни бази по света - ясно е кой е заплаха за света и за Русия. ФАЩ докара НАТО до границите на Русия, независимо от подписаните договори - ясно е кой е заплаха за света и за Русия. САЩ бързаха и пътуваха даже да завземат Крим, но кримчани и Русия ги изпревариха и Крим се завърна в Родината си / спасиха се стотици хиляди съдби/ - ясно е кой е заплаха за Русия. Като напомним, че ФАЩ са водили /и водят/ над 200 агресии, е ясно от кого трябва да се страхува светът, не изключвам и ние България е окупирана от ФАЩ!!!

Ами ясно е кой е заплаха - този, който анексира чужди територии, който води необявена война срещу съседите си, който непрекъснато прави мащабни учения, който непрекъснато се хвали какви нови мощни и разрушителни оръжия е направил, който си увеличава ядрения арсенала, който непрекъснато говори, че са му нарушени интересите, като не дава на суверени страни да си избират пътя.

до кога ще ти четем простотиите?

Псетата си лаят а Русия се развива, като независима и суверенна държава! Не се тревожете за икономическата и реформа!

Ходорковски: Русия се движи бързо към бетонна стена Да не се окаже накрая че не било стена а декор! Пък бетона не бил бетон а стиропор!

Щом този реве, значи Русия се движи в правилната посока! Западните дермокрации поддържат най-големите крадци и мошеници от Русия, помним Березовски, сега и този лае, а се забравя какъв крадец беше и как се опита да продаде добива на нефт на юкос на американците!Това са любимците на ес и сащ! Ако крадци като този бяха американци, отдавна да бяха в затвора с многогодишни присъди!

Може - като Немцов!... Гуриев постъпи правилно като се спаси във Франция. Всеки, който макар и мъничко се прояви като опонент на кремълските милиционерски вождове, ще бъде премахнат! Това не е ли ясно?

А ДОКАТО СМУЧЕШЕ КРЪВЧИЦАТА НА РУСИЯ ,ТЯ НА КАДЕ СЕ ДВИЖЕШЕ?ТАКИВА КЪРЛЕЖИ ,КАТО ТЕБ СМУКАХА СНАГАТА И .

ХАхаха като говориш в минало време нали си даваш сметка че си на 10-ти бал от демагогията. Свали розовите очила. Виж там Ротенберг, Дерипаска, Миллер, Абрамович, ... има там още 20-30 дето смучат. Тоя направи грешка и реши че може да се ебава с джуджето.

Хайде сега кажи нещо за тези дето смучат кръвта на България от "снагата и". Това ни вълнува повече...

Браво на американците.Имат готови агенти във всяка една точка на света.Този вече потрива ръце как да стане "мениджър" на Русия.

Как така не са ни дали да публикуваме тази статия. Щяхме на бързо да патентоваме и сложим в архивите без да я публикуваме. Ех... жалко. Сега ще трябва да мислим ответна контрастатия.

Дребен комсомолски деятел дошъл от нищото и налапал милиарди след това паднал от високо - всъщност прилича ми на един наш олигарх бандит Цветан Василев . Само че нашия дали ще влезе в затвора ? Сещам се и за друг руски бандит олигарх Березовски и той ги говореше същите приказки. В един момент използван и изхвърлен от своите западни господари се обеси. И този го чака подобна съдба.

Въпросният господин винаги е бил готов да продаде страната си. Ходорковсски, който изнесе и окраде Русия, Ходорковски, който обеща на Америка като/ако стане президент да промени "Закона за недрата" и по този начин да разпродава ресурсите на Родината си. Ходорковски, който смяташе, че е над закона. Ходорковски, който беше сключил договор с Конди Райс да продаде ЮКОС на САЩ!!!???

Е ти от едно чифутско крадливо мекере какво друго да очакваш?

Истината е, че на Русия и трябват твърди и непоколебими лидери като Путин. Олигарсите се замечтаха за времената на Елцин и отново искат да грабят за сметка на държавата и хората. Филма с олигарсите и хората, които се кланят само и единствео на парите, е много хубав за външните фактори. От такива хора не може да се очаква национално отговорна политика. Те ще продадат, подарят и разгравят всичко. Да не мислите, че са много загрижени за руския народ и Русия? Помислете отново! Разликите между едните и другите се виждат в упадъка и възхода на БВП-то.

Егати бързата скорост -ще срещнат стената след 10 години. Хвала на такъви анализатори:)))

отдавна. откак ни дерат за газта и ни затриват разумните хора. нема такоз дърво у природата да си сече корените само.

че те са си забъркани в бетона

да напиша някои факти, въпреки че те са широко известни, но кой знае защо по-долу са ми изтрили мнението. Олигарсите в Русия, които бяха създадени по времето на безхаберника Елцин, почти на 100% са от една етническа група, няма да я напиша да не ми изтрият пак мнението. В Русия тях ги наричаха "хората с двойно гражданство", близко е до ума защо. Тази етническа група е известна от хилядолетия с някои свои "способности", благодарение на които е била гонена от много страни от Европа. Путин ги разгони повечето, поради което той стана много лош, диктатор и т.н., постараха се да го изкарат какъв ли не, тъй като въпросната етническа група държи може да се каже повечето средства за масова дезинформация по света. Това обаче няма да мине, вече са много компрометирани. Може да се каже, че това беше втория поход на тази етническа група в Русия, също така неуспешен, както и първия - т.нар. ВОСР, когато властта в Русия на практика попадна в ръцете на именно тази етническа група. Това са фактите, но малко се знаят, защото не се пишат. Затова препоръчвам на любознателните хора, които търсят истината, да прочетат бестселъра "Бумерангът на злото", има го и в интернет, само трябва желание за ограмотяване.

Я кажи кой създаде Ротенберг и защо?

Днес целия форум е почти "червен" и всички поклонници на лилипута Путин са се изказали ласкаво за "икономическите постижения на Русия" която се стреми да постигне военния и икономическия "напредък" на Северна Корея.

Просто хората виждат истината и не са платени писачи-лизачи на щатски за.ници.

бухахахахахахахаха... поне имаш чувство за хумор, това го признах :)

Мнозинството средно-статистически граждани на Украйна в своята уникална наивност са много разочаровани от Евросъюза, защото не им дава парииии. Представата им за Евросъюза е като за една мила и пухкава благотворителна организация, която е длъжна да ги приюти и отглежда, щом те са пожелали да се присъединят към нея - нещо като ЕССР, който те възприемат като много богат и безусловно дащен. Представата им за благата, които досега са идвали от Русия (работа за милиони, пазар за стоките, нулеви мита, транзит на газа, плюс евтин газ и възможност да не плащат), те възприемат като абсолютна ДАДЕНОСТ, те дори са убедени, че всичко това БЕЗУСЛОВНО им се ПОЛАГА и им ПРИНАДЛЕЖИ по право, без от това да произтичат някакви техни задължения. Иначе мнозинството от така мислещите Украинци са много мили и възпитани хора но единственото засега , което не разбират (не се замислят) е, защо така на зле отиват нещата у тях))))))))

Упсссс това не беше по темата)))))

Че то кое от твоите писания е?

Нарцисе, ти засрами вожда, бе! Пишеш си и сам си отговаряш! Нали знаеш кои правят така?

В България има много информация за нечистоплътната дейност на Якос, но едва ли някой от нашите политици ще има смелостта да каже истината, защото освен с партийната линия. ще трябва да играе и срещу собствения имидж и интерес! А за Ходорковски ще кажа само, че е валидна максимата, че който не целува ръка, целува задник!

само с руса президентка. жените там държат повиче на водка от мажете и са целиват по убаво.

можи и оная прокурка от Крим. яка ми са вижда, и я харесват сички руснаце.

По добре ще е да е Ангела Меркел,нали са били роднини с Екатерина Велика...Тая руска пасмина само германска жена може да ги управлява.

Путин. така сие.

по същата логика аз мога да кажа Аз съм единственото решение този свят да съществува. Разликата между мен и тази мишка е че той е откраднал милиарди, а аз не крада защото е против моята религия и философия!

""На 29 год. е председател на Инвестиционния фонд за съдействие на горивно-енергийната промишленост, става заместник-министър и съветник на министър-председателя на Русия. През 1998-1999 е и член на Колегиума на Министерството на горивата и енергетикатаПрез 2003 г. е арестуван. Съдът признава Ходорковски за виновен по 6 текста от Наказателния кодекс, включително за укриване на данъци, фалшифициране на документи, злоупотреба с доверие, разхищаване на средства чрез мошеничество, неизпълнение на съдебни решения и други. Осъден е на 9 години затвор."" На този явно са му спрели кранчетата и сега всички в правителството са виновни.. явно сега го зареждат от американски плюв-кранчета :)))) и щом ти спират възможността да крадеш,веднага отиваш в другия-американския лагер...ГАДНЯР!!

dsco@

Те това е човекът на Вашингтон - с минало и лесно манипулируем. Виж Бойко и Меркел колко са предани на "партньора" си. Да връщат всички от Елциновия "семеен кръг" и ще настъпи демокрацията (якото крадене) на момента. Ще се подарят Курилите на Япония, Крим на Украйна, Абхазия на Грузия, руснаците ще свият опашка (като за Косово, Ирак) в Сирия и Ходорковски няма да слиза от първа страница на Time. А какво искат руснаците?

Водещ финансов консултант (Дейвид Джон Марота) обезпокоен от това, че импотентността на външната политика на САЩ, Obamacare, шпионския скандал с АНС , нарастващия национален дълг също и прякото антажиране на САЩ в Украйна както и евентуалната перспектива за нова студена война с Русия увеличават неимоверно много шансовете за финансова и социална катастрофа в САЩ, препоръчва на американците да си приготвят АВАРИЕН КУФАР, съдържащ хранителни стоки, оръжия и муниции, които да им помогнат да оцелеят . Комплектът трябва да включва елементи, които ще помогнат на САЩ-исаният да остане жив в продължение на 72 часа след началото кризата, включително и огнестрелни оръжия .На след като изтекат тези 72 часа (ако минат де) какво ще става натам финансов консултант (Дейвид Джон Марота) не съобщава на Марихуанските граждани))))

Защо въобще е на страницата ми. Предател Хордоровси.Да си ходи в европа и там да е олигарх.Стигат БГ идиотите,които ни готвят за унищожаване

Най-накрая някой ясно да каже, че царят е гол. Явно Путин сам съзнава, е положението му не розово и затова не казва дал ще се кандидатира за следващ мандат. За момента продължава да залага на усиленото въоръжаване, дрънкането на оръжие и ултранационалистическата реторика, но с това няма да може ще дълг да замазва икономическите проблеми. Жалко, защото след като започна добре, сложи ред и вдигна Русия на крака, той се отдаде на великоруски имперски амбиции, вместо да продължи да изгражда Русия като нормална и модерна държава.

акъл и за ефрейтор, а пък за майор се пишеш!

Major Payne

Ти нямаш акъл да си намериш свестно занимание и само тролиш, пък си тръгнал да коментираш кой има акъл и кой няма ;)

dsco@

Какаво очакваш от индивид с ник на черняк?

МаИор Пенис и Хазар Худорковски ще плеснат с ръце, ще се прегърнат - и право та формула по маршрута "Магадан - Колъйма". Що не се засрамите и не се покриете некъде. Нещо такаво като уважение, дали ви е известно? Ако - не, ще ви научат на уважение. Споко. Имате време. Милиарди години са пред вас.

Major Payne

За адвокатите е характерно, че слугуват на този, който им плаща ;) Кажи колко ти е мизата и ще ти дам двойно за да пишеш за мен:)

На твърдението на анонимника с позивна 454, отговарям така: това че малцина учат руски не е аргумент в защита на вашите твърдения г-н анонимнико!?!? Характера на "българина" е сложен и в изобразителен аспект може да бъде оприличен на " ДВУЛИКИЯТ ЯНУС" което значи следното " едно да прави (от практични съображения) , но друго да мисли !?!?! явно вие не сте "българин " след като не вземате под внимание тази особеност на "българският" характер.

колко деликатно само се изразявам)))) вместо да кажа : меркантилен-еснафски характер, казвам сложен характер))) по друго си е все пак

Ти наистина си сложен характер, щом репликираш себе си по подобен начин. И да внимаваш, ей! Че един толкова много се харесваше, че си налетя! А беше девствен!

Изолацията на една страна води до нейната изостаналост. Р. Ф. е подложена на външна изолация и се само подлага на вътрешна изолация. Както при сталин. Умния знае, че който го критикува е негов приятел, защото му показва грешките. В Р.Ф. обаче за такова нещо убиват. Лоша работа.

Малко ли открадна бе свиньо еврейска?

някои от на близките ми приятели са еврей. Внимавай к'ви ги дрънкаш че да не опиташ от самовара с полоний!

Русия се движи бързо към стената, щото си плува бързо в ,... "нейния си басейн"!?..!?

Този безродник явно е станал говорител на Ебамата по въпросите за Ръшата!?

Ходорковски и например Христо Ковачки, Валентин Захариев, Вълкът, ..... са еднакви образи. Те не са създали интелектуален продукт, а експлатират държавни активи за своя сметка. Ако са ви симпатични нашенските "приватизатори", подкрепяйте модела и в други страни - за мен разстрел и конфискация е най-справедливо наказание за такива деяния.

Китай переходит на российскую нефть и отказывается от саудовской)))) малеййй ми сега????? явно скоро трябва да очакваме (арабелски) крале и кралици в бели одежди на път за поклонение пред 170 сантиметровият В.В.Путин

Успех! Само САЩ консумират 4 пъти повече нефт от 2-рия Китай!!!

Ако си на ясно с истината ще знаеш че говориш пълни глупости, но не знам защо хората не се интересуват и не сравняват историите си. Америка е увеличила нефтения си резерв около 40 пъти за последните малко над 10 години. Ако трябва да сме честни се бяха презаредили за 3та световна защото не очакваха Ирак, Либия и другите им " цветни"революции да завършат толкова бързо. Като за начало Ирак ги измъчи, но явно си взеха поука и много добре се справиха с другите. Лошото е че отвориха кутията на Пандора без да разберат... от това ще страда човечеството ако се остави в ръцете на наследствени политици!

Ти ЗКПЧ ли си бил или партиен секретар?

россия трябва да бъде разформирована и да си остане само московия, каквато е била преди. да няма излаз на морета и океани а всички поробени от россия народи да станат независими.

Този да внимава него да не го насочат към стената,че първият път му се размина

Ходорковски може ли да докаже доходите си ? Или най-добрата защита е нападението...........

нарочи ли те руското 'правосъдие' не можеш доказа че не си национален предател и син на Сатаната..

Е как така демографски срив, липса на технологичен пробив и напускане на квалифицирани кадри? Нали тук във форума постоянно четем колко са добре руснаците и колко високи заплати имат, и как добре се развиват нещата?!?!? А тя каква се оказа???

Оказва се, че сега Русия е много по-добре от времето на Елцин, когато Худорковски имаше голямо влияние във властта.

Кой ти е казал, че Ходорковски говори истината. Говори стандартни американски клишета. които ни се пробутват от една година насам от американския черен пиар.

Ами ако всички са маскари от къде ще знаем истината? Или ваще говорят само истина а наще само лъжи? Щом лъже човека я ми кажи един нов Руски качествен потребителски продукт че аз не се сещам? Или пък дай една официална статистика как има бейби бум?!?!?! Или пък че най-големите имигрантски общества по развития свят не са Руски или намаляват?!?!?! Ама няма такова нещо!

Съвсем скоро приключва превъоръжаването на "руската" армия)))) така че т.н. "политическа"прогноза на комсомолеца Ходорковски може спокойно да мине в графата "порнографска" прогноза поради следните причини : Амнистия зарадва 400 000 бандюги в Русия .На свобода ще излязат хора, участвали в бойни действия за защита на страната, а също така изпълнявали своя воински дълг по време на контра -терористичните операции в Северен Кавказ, участвали във войната в Афганистан и в други страни, където са се водили бойни действия. Та ей така, седя си аз и си мисля, новите военни образци , които ни показаха на парада в Москва + тези 400 000 яко тренирани, бивши военни ако внезапно им хрумне да се разходят към Донецк и Луганск, просто ей така на една разходка само , колко ли време ще им отнеме ей така разхождайки се да стигнат да кажем до Киев А Русия + Украйна вече е непобедима ИМПЕРИЯ, а непобедимите империи никой не дръзва да ги закача, а тъкмо напротив непобедимата империя възстановява временно загубени в момент на слабост териториивключително и малка България)))) Малеййй ми сега ...соросоидите къде ще се крият тогава????

Ама направо още сега стани част от "империята" и емигрирай в Русия! Подозирам обаче че дори те няма да те искат защото само с фенщина не става!

баце Коко

Защо да емигрирам след като така или иначе не след много време те(рашките) пак ще са в Бг)))Мбу-а-ха-хаааааа

Сигурен ли си - бая проекти за по-отложени за 2020-2025. Виж обаче Щатите сега като натиснат леко газта ко стаа ;)

твърди Ходорковски и прогнозира сблъсък през 2025 г. С хоризонт 10г, прогнозата е страшно точна

Г-н Паисий... числата , които споделих с вас са правилните 80% русофили 16% не се интересуват от това,към коя група могат да бъдат причислени и само 4% активни(платени) русофоби... официалната статистика е просто стъкмистика и нищо повече...

Това не е вярно и абсолютно се доказва като се види колко човека към днешна дата учат руски език! Ако бяха хората такива фили щяха поне руски да учат а от както не е задължителен никой не го бръсне този език!!!

Този още ли не е в Сибир?

Беше. Малко му беше. Путин се показа джентълмен и го помилва. Втори шанс този покръстен хазар няма да има.