Над 50 % руснаци смятат, че Ленин е изиграл положителна роля

Повече от половината руснаци (51 процента) са на мнение, че основателят на СССР, Владимир Илич Ленин, е изиграл положителна роля в националната история.

Обратно в новината

Коментари - Над 50 % руснаци смятат, че Ленин е изиграл положителна роля | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Платена статия

Да я погребват тази мумия, крайно време стана вече.

Това ги е посъветвал немски авторитет на име Алцхаймер.

Мумията (и мавзолеят) на Ленин доказва колко руснаците са православни и славяни. Прави са украинците да ги наричат северните диваци. Не Евразия, а само Азия - там им е мястото!

Комунизъм никога не е имало и скоро с това ни мислене,няма да има!!! Имаше Цоциализъм!!! Политиците крадяха,а народите ни бяха облъчвани,колко добре живеят!! Нищо нямаше в магазините,затова сме имали и пари! В предприятията 2-ма работеа,десет стояха и ги гледаха и накрая всички взимаха една и съща заплата!!! Научиха хората на мързел! Защо капитализма в крайна сметка беше със 100 години изпреварил Цоциализма?!?!? Заради цялата скапана система!!! Овчи народ и крадливи политици,нямаше,как да има бъдеще такава система!!! Защо сега след,като падна тази система,не се оправихме?!?!!? Защото системата си е същата,отново Цоциализъм,старите крадливи политици продължават да са на власт,а овчия народ понеже не е научен сам да се оправя и чака ,както винаги на някой друг да го оправи,да,но няма вече кой!!!! Тук никога не е имало нито Комунизъм,нито Капитализъм,а единствено е царял Цоциализъм и продължава да цари!!!!

Супер изказване! Подкрепям изцяло.

Промиванете едва сега дава резултат

След като на пет поколения увреждат ментналните способности, а от 14 години и на последното (в Русия вече почти няма свободни и независими медии!) какво друго да се очаква? Всичко - и политика, и информация, и "икономика", и милитаризация се контролира от тайните служби (предимно ФСБ), които държат и цялата власт - с многогодишните й опит и традиции в репресиите и кръвопролитията, в подривните дейности, в тоталната дезинформация и декадентска пропаганда, в ограбването труда на гражданите си, във всяването на страх. С една дума - МРАКОБЕСИЕ!

Мен повече ме интересува как мислят българите за Ленин и за съжаление съм сигурна, че процентът им е много по-голям от руския.

В Северна Корея пък смятат, че Ким, там кой беше, е създал света.:))))

Ленин е прототип на днешния Путин. това, което съм чела е, че ниските хора са лоши, злобни и зли. А Ленин и Путин са много ниски за мъже и избиват комплексите си за това, правейки се на мъжкари, войнствайки. В същото време, в моите женски очи, особено Путин, пък и името му е едно, са жалки нещастници.

Компетентно! И убедително! Така дръж!

Така е , защото не са чели " Черната книга на комунизма ". Там е описано много добре ролята на Ленин и &.

Добре е да се чете и Игор Бунич!

Подобни анкети издават народопсихологията на руснаците: Да разширяват територията си за сметка на другите народи, дори и да е за сметка на стандарта им за живот. А това е и добре дошло за управляващите ги-че е е доста опростено управлението.

Не става дума за "положителната роля" на Ленин, а за отрицателните последици, които пратиха Русия в "третия свят".

И не само Ленин, другаря Й. В. Сталин е също с изключително голяма положителна роля, пък за другаря Н. С. Хрушчов да не говорим, той бе върха на най- положителната роля. За другаря Путин няма да пиша, нека всеки сам да си сомокоментира. Лек ден.

то затова руснаците са бедни и никога няма да достигнат нивото на благоденствие на запада!

Значи повече от половината руснаци са овце?!

Корейците са нация, която добре илюстрира ролята на държавата като институция и властта като инструмент... Едва ли северните корейци са по-тъпи от южните си събратя. Така беше и в Германия преди 1989-та.

Я радетелите за православна дружба да ми обяснят, в кой православен канон е регламентирано поклонение пред мумифициран труп?

А мощите на светците - какво са ?

Кога Руската православна църква обяви Ленин като светец? Пропуснал съм събитието...

е да не само страната е азяцка, но и очевидно 50 на сто от хората стават само за евразииски саюз.

Освен всичко което прочетох до тук...не прочетох, че Ленин е бил болен от СИФИЛИС, което в последния му стадий засяга и мозъка....е от тук следват и останалите му неадекватни действия...

Повече от половината руснаци (51 процента) са на мнение, че водката, е изиграла положителна роля в националната история.

Ако някой, който е чел някои от писанията на Ленин след това се разровил в американската и европейската икономика и правилата гарантиращи доброто функциониране ще намери достатъчно общи елементи. Така е и с наследството на Маркс и Енгелс. Те са учени и в държавите където се изисква истинска наука за управлението им всичко ценно и рационално се ползва. Това е видно и от просперитета на тези държави Само българските интелектуалци, повечето от които са издялани с теслата определят позицията си според това как духа вятъра. Затова нямаме нито едно грамотно управление за 25 години. Управляват ни полуграмотни идиоти и такива им пригласят отстрани. А тези, които се опитват да осмиват едно историческо минало нямат мисловен капацитет за да осмислят и разберат някои обществено-икономически и социални закони и тяхната непреходност във времето. И точно затова, че са слаби в акъла ги именуват "ЕКСПЕРТИ" и ги канят от телевизия в телевизия, а те ръсят простотии докато електората слуша чалга.

си прав. Защото в "творчеството" на Ленин няма нищо ценно. Да не забравяме, че все още около 20% от него е дълбоко засекретено. Включително така наречените "правила и норми за партиен и обществен живот", които съдържат предимно постулати от рода: "Не се прилагат в достатъчна степен разстрелите, което е архиважно! Трябва да се разстрелва поголовно - колкото повече, толкова по-добре!". И много "указания" за експроприации и разстрели дори на деца (или по случаен признак - всеки десети, примерно).

ЦК на болшевиките (всичките са евреи): На първо място в списъка на Виктор Марсден, е Лев Троцки (Лейб Бронштайн). На второ място е Ленин (евреин, най-малкото, по майка си - Бланк). На трето място е Зиновиев (Апфельбаум - писал и редактирал докладите и трудовете на Ленин). След тях, по ред: Лурие (Ларин), Криленко (Абрам, впоследствие народен комисар на правосъдието, Луначарский (Байлих- Манделщам), Урицки, Володарски, Каменев (Розенфелд мъж на сестрата на Троцки, и също редактор на лениновите произведения). Смидович, Свердлов Стеклов (Нахамкес). Бюро на Първия състав на Съвета на работническите и войнишки депутати, на град Москва (всичките евреи): Три съпредседателя: Председател на първия Московски Съвет, след революцята - Лейба Хинчук. Председател на Съвета на Работниците и червеноармейците - Смидович. Председател на Съвета на работническите и войнишките депутати - Модер. ВЦИК - Пети Конгрес на Съветите. От 62 члена, нито един неевреин 20 съветски комисари (министри), само Сталин не е евреин, двама пролуевреи и 17 чисти евреи (Йосиф Висарионович Джугашвили Сатлин, уж беше грузинец, но всъщност бил осетинец!? А реално е евреин, защото Джугашвили, означава - еврейски син, а и между съветските ръководители, място за неевреи няма! Комиссариат (министерство) на армията (всичките евреи) Комисар на армията и флота -Троцки Комисариат на вътрешните работи: (всичките евреи): Нарком - Зиновев (Апфельбаум) Членове на Петроградския ВЧК: (всичките евреи) Комисариат на външните работи (все евреи): Чичерин (полуевреин) Комиссариат на финансите (все евреи): Първи комисар бил Ами да си го тачат руснаците Ленин

Добре си ги изброил, но е добре и да се види какво става след това. Не става ясно как грузинеца успява да отстрани всички изброени от теб, че дори и да ликвидира физически повечето от тях ? Знае се, че е успял да ги противопостави един на друг и да ги ползува като маша: с помощта на част от тях първо изгонва Троцки от страната, после насъсква останалите към самоизяждане, и им прави прочутите процеси, където те се топят един-други и се покайват на всеуслушание. Молят го за прошка ... но всички свършват по един и същи начин. Това как го обясняваш ?

Ла(врентий) Берия, както казват французите

Какво от това? Какво общо има това с цената на гроздето? Самият Ленин не е руснак (баща - калмукско-татарски произход, майка - еврейка).

Като си толкова запознат с историята на СССР, имаш ли сведение как е коментирал фюрера процесите срещу Зиновиев, Каменев, и др. ?

Ленин е поредният руски кандидат-Император на Света! Император на СССР - Империя на Злото 1 Сегашен Император на Империята на Злото 2 е ПУТЛЕР!

Какъв император беше тоя бе. Той си умря от сифилист човека, така и неможа да издаде един закон без да му мръднат раката. Който не вярва - да се разрови.

Култа на Ленин е създаден от Сталин - в духовната семинария той е усвоил добре как се създава, поддържа и експлоатира култа към богоподобния. Сталин изгражда всичко така, че да се възприема лесно от простолюдието: храмове (партийни клубове), свети мощи, съратници и последователи, грешници и веро-отстъпници и т.н. И най-важното - жреческа каста, начело с Върховния Жрец - живо олицетворение и пазител на вярата.

Какви революции и еволюции. Това си е чисто еврейско дело за разбиване и овладяване на Русия с пари от еврейството. Ръководството на тази "революция" си е еврейско. Справка списание Американски Евреиот 10-ти септември 1920 година Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред. Това, че беше извършена по такъв чудесен начин в Русия, е благодарение на еврейските мозъци и поради Еврейската неудовлетвореност и чрез Еврейско планиране. По същият начин, чрез същите Еврейски психически и физически сили, тази революция ще настъпи в целия свят.

Абсолютно си прав що се касае Октомврийската Революция - цялото ръководство е от евреи. При това - високо образовани (Ленин е завършил гимназията и университета със златен медал !). След 1917 год. те овладяват силовите ведомства: Троцки - армията, а в НКВД над 50% са евреи, около 30% други неруски националности - поляци (Дзержински), литовци, латвийци, германци и т.н. Невероятното, обаче е това, как един неук грузински селянин успява сам да се справи с цялата група евреи и да им измъкне властта от ръцете ?!? Ето това е необикновеното в цялата тази история !

"Сам срещу вълци" или "И най-умния си е малко проЗд" ?

Когато буржоазията - хора от кръв и плът, които не пикаят одеколон - се самозабравят и оставят народите си в невиждана мизерия, тогава идва Ленин. Десните са противопоказни на човешкия прогрес, на хуманизма и морала. Не 50 ами 100 процента си обичат историята на Русия - годините на нейните велики победи - от Аврора до Космоса. Днес убийците от Майдана, кулаците, насилниците, социалните демагози, крадците и предателите се провалиха тотално. Никой нормален човек не върви с тях и зад тях. Ако бяха направили от страните ни нови Швейцарии, можеше и да успеят с този техен капитализъм. Но сега - не.

си толкова ментално увреден? Да не би да искаш да кажеш, че Ленин се е борил с мизерията? Та той за кратко време ограбва (и избива!) голяма част от народа си като го довежда до такава гладория, че на много места се практикува човекоядство!..

Просто младите забравят. И остават само сантименталните спомени, че тъй да се каже един хляб е струвал 10 стотинки.

Да така е. Аз (все още се смятам за млад) лично смятам, че това че имам сантиментални спомени не ми пречи да мразя комунизма, защото знам какво беше. А иначе... ееех, много обичах лимонови резенки. И сега ги има в магазините. Така че не ми липсват. Много обичах и така наречените "тунквани вафли". Имаше "Етър" май. Сега си купувам същите вафли, само че "Ная". Имаше и алтай, газиран, който сега не го намирам и не беше лош. Но пък тогава нямаше кока-кола. А за гадостите на комунизма не ми се говори вече. Омръзна ми. Радвам се, че сега ги няма.

А, в София имаше кола, в старите стъклени бутилки, но свършваше за нула време. Дядо ми това пиеше, Бог да го прости, щом разбереше, че са докарали, хукваше с празните шишета!/Говоря за началото на 80те години./

Имаше 3 вида хляб във Варна: Добруджа(800г) - 30ст, България(800г) - 40ст, Ръжен(250г)- 16ст. Незнам за хляб от 10ст. Кой ти каза?

Кой Руснаци- тези който са навсякъде в западна Европа или тези който са и ще си останат задръстени, точно като изкукалите в България който умират за комунистите и спират развитието на държавата.

Истинси полезните неща за човечеството идват с еволюция , не с революция. Кофти е, че за първото трябва време :)

Нито Сталин , нито Хитлер е заповядвал екзекуцията на жени и деца. Само Ленин го е правил. А те го боготворят ?!?

Понеже съм малко повече запознат в детайли със това какви са ги вършели диктаторите, смятам да доуточня нещо. Всичките са заповядвали да се избиват жени и деца. Разликите са в това, че Хитлер не е заповядвал екзекуция на германски деца, за разлика от Ленин и Сталин. Ленин е бил малко по-сдържан от Сталин във формулировката на заповедите си (не че не ги е издавал). Той е заповядвал на едро. Например: ЗАПОВЕД - Да се екзекутират колкото се може повече кулаци. Да се унищожат колкото се може повече врагове на народа, свещеници които проповядват подчинение, едри индустриалци и т.н. и т.н. Докато Сталин директно е нареждал: Тоя ми пречи, искам да го няма!

"Крачка напред, 2 крачки назад ! " кършеше ръце Ленин след разцеплението на партията си РСДРП("К"като"комунистическа"ли търсите- липсва!) на болшевики и меншевики още на 2-я си конгрес. "АБВ са предатели", завайка се СерГейчо, че Гоце се оказа по-лЕв и по-популярен от него, и разцепи Партията преди изборите. Спасибо, братушка !

За да има революция, подкрепена от масите, е ясно, че тези маси са живели много зле при руския капитализъм.Затова Ленин е бил почитан.Социализмът в руския реален вариант е имал много грешки и недостатъци, но е имал и много плюсове-безплатно образование, безплатна медицинска помощ, силна социална политика-ниски цени на електричество, топлина,вода, гориво, силно развитие на културата и пр.Строят, който го замени , засега не показва там , в Русия някакви големи постижения, а още по-зле е в България-срутване на икономиката,селското стопанство, образованието и културата, слаба социална политика.Много години остават докато се достигне нивото от 1988г.Засега капитализмът в РБ не е доказал почти нищо позитивно-той е на път да ликвидира нацията и страната чисто физически-2 милиона бяха изгонени от неговите "плюсове" и едва ли ще се върнат от тях повече от 10-20 %.В българия беше съборен палат за да бъде построена американска землянка.

уникални глупусти.... 2 милиона избягаха от БГ и къде отидоха? Капитализма е доказал, че работи за разлика от комунизма. Друг е въпроса че 24г нас ни управляват не капиталисти, а обикновенни апаратчици от ерата на комунизма. А тва за безплатното.... е те тва е проблема. Какво означава безплатно? Все някой трябва да го е плашал. Тва че го плаща "държавата" в никакъв случей не означава базплатно.

След 1989 г. (по-точно 1990 г.) бях за няколко седмици в Швеция. В Швеция има особен вид социализъм. При тях здравеопазването също е безплатно. И са си построили техния социализъм без помощта на Ленин. P.S.: Само да доуточня. Единственият им проблем на шведите (освен алкохола) са високите данъци. Всички се оплакваха че много данъци им взима държавата. Така че да, както и други изразиха мненията си тук, безплатен обяд няма. В крайна сметка, за да искаш да ти е безплатно здравеопазването, ако заплатата ти е 500 лева, тогава трябва да получиш 250 лв., а останалите 250 да дадеш на държавата. Е, и тогава ще те лекуват "безплатно".

Държавата го е плащала, но с нашите пари. защото нали ни бяха определили заплата колкото да не умрем от глад. И то за всички еднакво. Само за апаратчиците беше тайно какво получават. А имаха и привилегии. Например, за 3 стаен апартамент- наем 1лв и 50 стотинки. докато ние плащахме по 50лв за една стая.

Безплатни неща няма. Безплатна е глупостта ти, която ръсиш.

В първото изречение си прав. За да има революция, значи руският мужик е живял много зле при царя. Но след това, от зле е станало още по-зле. Странно защо, но смятащите себе си за "русофили" окачествяват моите коментари като "русофобски". Не виждам причина. Аз не мразя руснаците. Просто изразявам несъгласие с руската държава, което е различно. Значи - за да не си "русофоб", трябва да вярваш в руската държава като в някакво божество ли? Великият руски художник Иля Репин, който между другото е бил тачен и в СССР, има пощенски марки с неговия лик и т.н., е живял и преди и след революцията. В началото той е подкрепял революцията, именно защото е ненавиждал царската власт. Смятал е, че когато се свали властта, ще се изгради нова, демократична власт в полза на целия руски народ. Е да, ама не, както казваше Петко Бочаров. Когато вижда какви ги вършат болшевиките, Иля Репин емигрира във Финландия, където между другото има собствен имот и вила. Там остава до края на живота си. Много пъти съветски делегации са ходили при него на гости. Той ги е приемал (сигурно ги е черпил с водка и сельодка, нямам представа). Молили са го да се върне в Съветския Съюз. Обаче той е непреклонен: Заявява, че докато в Русия има болшевизъм, той няма нищо общо с тази държава. Макар да е негова родина. Сами си правете изводите.

изречение не мога съвсем да се съглася. "За да има революция, значи руският мужик е живял много зле при царя." Руските селяни, особено преди отмяната на крепостното право, наистина са живеели много зле, но ако (точно революционерите) не бяха убили Столипин и той беше извършил поземлената си реформа, селяните щяха да бъдат наистина добре. Столипин е искал да даде земя на всички селяни, а не да вземе земята от всички собственици, което бе целта на болшевиките. Селяните не са имали нищо общо с революцията, ако можем да я наречем така, не са спечелили нищо от нея, а напротив - загубили са възможността за първи път в тяхната история да живеят добре от труда си.

да напомним, че именно при така наречения комунизъм (което всъщност си е индустриален феодализъм) имаше ГОЛОДМОР, ГУЛАГ, белене, скравена, ангария за децата, купони за храната, пълни кретени назначени за управляващи и т.н. да не продължаваме, че няма да ни стигне седмица да пишем....

Това е обнадеждаващо, аз си мислех, че поне 80% от руснаците са идиоти, но се оказа , че само 50% са такива.Повече от обнадеждаващо!!

Злият гений на тъпите, неуките, мързеливите: бедни, зли люде ! Галеонска фигура на вярващите, че като окрадат ("експроприират", "разкулачат") богатия, ще станат те богати вместо него, че и света щял така да прокопса ! "Балсамираната" му мърша може да бъде видяна и помирисана с/у некоя обезценена рубла на Красная Площадь у Москва- епицентъра на Империята на Злото !

че е имало революция, един вид на бедните им писнало и се разправили с богатите, няма такова нещо. На една шайка крадци (произхождащи от сравнително заможни семейства, между другото) им дали възможност да беснеят и те се възползвали с всички сили - това се е случило. Не бедните селяни са разкулачвали богатите, а Ленин е подхванал най-обикновените селяни, след като е обрал най-богатите руснаци. Не е лошо да прочетете за мирните работнически протести против болшевиките, удавени в кръв, и селските бунтове в отговор на "гениалната" идея на Ленин, че ако искаш наистина да контролираш един човек, трябва да контролираш достъпа му до храна - Сталин я осъществи напълно с Голодомор-а. А американските вестници още през 1921 година са публикували сумите по личните банкови сметки на Ленин и приятелчетата му - няма под 60 млн. долара. Та така, че като са обрали всички наистина са станали богати, но за света не им е пукало изобщо.

Ленин е вечно жив, Елцин е вечно пиян, а бе изроди

Ленин и сега е от живите по-жив! Ленин жил, Ленин жив, Ленин будет жить!

плаща Москва в рубли, а иначе са побъркани от 100 г. комунизъм

с тяхните средства за масова информация и Сталин с ок, не е най-големия убиец в историята към 50 милиона са, ама то широка руска душа милион повече милион по-малко кой ти гледа

няма значение какъв фил си, но комунистите са безродови убийци

То тук няма какво да се коментира...

Някой знае ли каква е разликата между християнските религии и комунизма? Според мен, главната разлика е в това, че попа ти обяснява, че Бог е някъде Там... Горе! Докато партийния секретар ти обяснява, че Бог се намира в мавзолея на Червения площад в Москва.

Християнсклите религии опитват да проповядват християнски ценности. Почти безуспешно. Ако се проповядваха като за свободни и съзнателни хора, биха имали много голям успех за развитието на човечеството. За съжаление ги проповядват като догма и причината е ниското съзнание. Иначе християнските ценности са си чудесни. Факт е, че един по-истински християнин, който е осъзнат, е ценен човек за обществото и за себе си. И колкото повече, толкова по-добре. Комунистическата идеология е планиран провал на обществото. Тя е противочовешка. Базирана на погрешна теза, тя противостои на човешката природа и на механизмите, по които функционира обществото. И то не за да ги промени към добро, а да ги прекрои, нещо като генномодифициран продукт. Човешката природа е богоподобна, пътят е премесен с недостатъчи, а многообразието е начин за развитие. Докато комунизмът прави от човек безлично и немислещо същество. Когато мислите са продиктувани, то мисълта престава да съществува като процес. Става измисляне в най-лошия смисъл на думата. Аз не познавам комунист, който да не е изопачен човек. Коййто да знае къде се проваля всеки път комунизмът. Все изваждат малки часто то цялото и изопачават реалността, която обаче се показва с целия си блясък, било то олайнянен от комунистите.

Не сте прав?Цялата ценностна, система на съвременния човек е изградена върху християнските, правила и закони.-Не лъжи?-Не убивай?-Не кради?-Не прави на другите това, което не желаеш да правят на теб?-Виж гредата в своето око, преди да посегнеш към сламката в чуждото? и т. н. т.

Ти си абсолютно прав!!!

Никой не те кара да влизаш на сила в църква и да бъдеш християнин . При комунизма насилствените методи са в основата на тази идеология.

Ленин и СССР са велики

Попитали Иванчо в училище. -Кой е най големия, военен кораб в светът ? Без да се замисли, Иванчо отговорил.-"Аврора"!?-Как бе Иване? -Възмутил се учителя.-"Аврора" е крайцер от среден клас, който е гръмнал, един път и то с халосни, снаряди!-Халосни и един път, ама развалините които остави още личат по светът ? -Отговорил Иванчо.

дето се кланят на Ленин и разправят, че са русофили, дали знаят неговото изказване: "Плюя аз на Русия, защото съм болшевик"? Точно той има голяма роля в съсипването на Русия и руския народ, така че който го харесва е русофоб.

Болшевиките плюят и на майка си, убиват брат си, предават нацията си - без угризения. Станишев например раздава от България на турците срещу власт и окото му не мигва. Същността им е безчовешка и безродова. Това са лумпените на света. Може ли да се очаква друго?!

Истината е, че половин България вече е изкупена от руснацита а не от турците.

Митак, ти не си ли чел Пушкин? "...и не оспаривай глупца" "...и с ГЛУПАКА не спори" - сигурно за това не спорят с тебе.

ДЕТРОЙТА, ти като си русофил и не си американофил какви ги крепиш там у Детройта??? Защо не си при Путин?

И какво излиза от заключенията на разни умници...руският народ е прост и затова му трябват диктатори които да поизтребват по няколко милиона свои граждани само и само да я има Русия?!

Който не е съгласен си е негов проблем фактите красноречиво говорят така че мълчанието Ви е в знак на съгласие!

Не съм фен на Ленин, но ако не е бил той отдавна Русия щеше да е история. Още Хитлер щеше да я превземе а след загубата му във войната щеше да е територия на САЩ вероятно......Така че руснаците са си прави!

Русия отавна е история, ако не си забелязал. Това е подменена нация от провалени болщевишки простаци. Да си чул световен автор на стих, роман, музика или картина от един век насам? двама-трима и то от първа третина на миналия век. Когато все още има някаква инерция от истинската Русия. Днес е отанало само името, а държавата и народът са други. Повярвай. Комунизмът не е простил. А е изпростил. Много!!

Точно преди 100 години през Април 1914 Ленин написа статията "За Европейските съединени щати". Заключението му е: "При капитализма ЕСЩ ще бъдат реакционни!" Това виждаме днес в лицето на ЕС - слуга на транснационалния капитал и на САЩ.

Ами те не са малоумници като нас и си ценят историята!А Бък/Бакърджиев/ малоумвото копеле хората са построили мавзолея за 9 дена а той за две седмици ве можа да го разруши с модирна техника и бомби в центъра на София!Ние не си ценим историята а Европа и Света ли ще ни оцени просто никога няма да стане товаыЩе си останем само едни дупедавци на ЕС и това е!

То дупедаването минава и заминава ако не стане навик. При нас е навек, а навика ни направи колония на целия свят.