S&P понижи рейтинга на Русия. Москва: По заповед на САЩ

"Стандард енд Пуърс" (Standard & Poor's) понижи суверенния кредитен рейтинг на Русия. Москва отговори, че решението на агенцията е по заповед от Вашингтон.

Обратно в новината

Коментари - S&P понижи рейтинга на Русия. Москва: По заповед на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде възхваляващите S&P да прочетат статията от днес, че въпросната агенция се е споразумяла с американския съд да плати 1.37 милиарда глоби заради подвеждаща, невярна информация. Вие вярвате на доказан лъжец.

Че нали не им пукаше за запада, долара и щяха да вържат рублата за златото, да търгуват в юани и въобще да сринат долара, еврото и цялата останала загнила западна сволоч? Каква стана тя сега?

Да се смееш ли, да плачеш ли? Два милиарда! Товариш Путин, само да храниш новите ти приятели-гърците, ти трябват 20 милиарда годишно. Но най-хубавото е, че след като ги похраниш пет години ще ти покажат кукиш. На това са царе.

Подобряват се от Кремъл. Преди им беше виновна България, сега дигнаха летвата до Вашингтон. Напред друзя, утре ще обвините Луната, а следващата седмица Марс.

A рейтинга на Лемън Бравърс седмица преди фалита и Голямото пукане на балона беше ААА+!Смешници,кой ви вярва?!

СМЕШНИ ГЕРБЕРИ ,КОИТО ПИШЕТЕ ТУК,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НА ПУТИН НЕ МУ ПУКА ОТ НИКАКВИ САНКЦИИ??

На Путин не му пука, виж руснаците ще почнат вече да се осъзнават.

Защо толкова ги боли чукчите ? Нали всичко е под контрол! Рашките нямат ли си техен S&P? Невъзможно! Колко простички са тези проруски клакьори смърдящи тук? Опитайте се да мислите,...промити мозъци....

на горепишещия, след банковата криза в САЩ и ЕС, наистина вече не се обръща голямо внимание на рейтинговите агенции. Финансовите и другите икономически субекти си правят собствени проучвания. Просто загуба на доверие, като и в т.нар. "евроатлантически демократични ценности", каквото и да значи това.

Не може да водиш агресивна война и да имаш висок кредитен рейтинг!Народът е казал не става душата в Рая и кура до края!

Щатите имаш предвид, предполагам

щатите къде анексираха последно? Да ни припомниш ? Нови щати ли има някъде ? Путя е агресора

Плешивия джуджак изпада в ступор вече, подмирисал е вече откъм задника и е обул каявите бикини!! Скоро приливите и отливите ще са виновни! Раша загуби всяка чест и достойнство, ако не бе тъжно, щеше да е уникално смешно!!

Решението на "Стандард енд Пуърс" да понижи кредитния рейтинг на Русия до спекулативно равнище е взето по пряка заповед на Вашингтон, заяви високопоставен руски дипломат, ----------------- Не бе, по заповед на зелените човечета е :-)

Най добре да си заврете шибаните рейтинги знаете къде. Русия полека полека се отвързва от западната зависимост и от долара, стъпка в правилна посока. БРИКС малко по малко настъпват, заедно с десетки други държави нежелаещи монопола на запада - джудже. А кредитните реитинги си ги заврете.... знаете къде, както вече казах...

не полека а много решително се откъсва от реалността. Не нея разни физични закони 'измислени' от англосаксонци не и влияят.

Физичните закони най добре се владеят в най -новия боен самолет на Русия - пето поколение - гарант за сигурност и мир, и повод за натовците да се насират от страх, както есминеца Доналд Кук в Черно море .

Стига с тоя БРИКС, че ставате смешни. Та в тия държави 90% от населението живее в гета и не са виждали баня.

аз пък не мога да разбера путлера що реве, че някакава америкаска компания била променила рейтинга на държавата му. ми нали си има всичко, другите да му мислят и да си слагат каквито пожелават рейтинги.

Абе дреме ми на рейтинга, аз пари имам, останалите прошляци в населеното място да се оправят! Отивам при Ким.

от опит се знае.при евтин долар сащ изнасят изгодно свръх- произведеното си,при скъп долар,американците стават рентиери.как да не ги ожлиш!

някаква антируска истерия е нападнала форума. Да не са ви вдигнали надницата?

Най-точно, спряха парите за тия дето пишеха проруски и остана истината.

авнипутлеристка не антируска ние всички, които обичаме Достоевски не понасяме путлер.

станали панагюрци... На борсите няма заповеди господа другари. Там се води икономическа конкуренция. Вашите понятия са от миналия век.

ти си голям оптимист. то и миналия век се е знаело що е то конкуренция. руската империя на злото е с манталитет на златната орда от преди 1000 години.

Руснака ако се наака в собстените си гащи пак УСА ще е виновен!

ами така е, като няма тоалетна хартия заради ембаргото... я ти пробвай да се обършеш с вестник ПРАВДА!

дращи :)

Василий Небензя вместо да плаче, че американците ги цакат с топла бира, да си направи една рейтингова агенция и той да ги цака с топла бира обратно. Само трябва да убеди целия свят, че агенцията му е безпристрастна и готово.

Че то, ако е де рейтинг, да дигнат нашия и да се опрайм.

Да не повярваш-като във вица от времето на СССР-на въпроса колко гори Волгата от КПСС отговаряха с въпрос-вие защо биете негрите.

150 милионна Русия стартира антикризисен план за 2.5 милиона евро?! Бах посраните! Ето че бях прав преди година, като рзправях до къде ще докара келешът Путин нацията си. И не го твърдях само аз, но гледах колко много "русофили" се ереха колко велика е Русия. Ако си фен заради великостта сама по себе си, значи си бунак. Ако обаче имаш малко акъл и си русфил, ще ти стане жал за руския народ. А не да окрасяваш образа на келеша с одобрение. Днес работата е ясна. Путин печели месеци живот. Животът му струва колкото добруването на нацията. И нещата са на кантар. Може да има и война, но не ми се вярва руснаците да се идиотизират толкова чак. Все пак е възможно, защото така или иначе ги чака голям срам. Манталитетът им е такъв, че с бой ще ги е срам по-малко. Вместо да е обратното, нали ме разбирате за какво говоря?

1. Плана е обявен в рубли - 170 млрд. рубли, курса няма пряко отношение, защото тези пари ще се изхарчат за стимули, не за внос. 2.Аз те "разбирам" какво говориш, а ти разбери че ти изобщо не познаваш политическите, икономическата и военна реалност. Русия в момента "оглавява" бунта на Изтока срещу хегемонията на Запада, борбата е страшна, и Русия има доста начини да унищожи (буквално да съсипе) Запада, и то икономически, освен стратегическият ядрен потенцял, който може да затрие света, физически, за 15 минути... Обаче понеже тази "игра" м/у Русия и Сащ е малко като "игра", м/у две фирми дето гледат да се "надцакат", но една без друга не могат... Та ТОЧНО ЗАТОВА ПОСЛЕДНОТО, Русия променя реалността и се вече "гледа" към Изтока... вместо да затрие Запада... Щот в момента за Русия и Китай да "убият" Запада, ще е като да стрелят с/у себе си... Това обаче, вече се променя... колкото и да не се ще на определени кръгове...

на тези чифути си го дават самите те с подобни публикации - просто цитират самите себе си и си правят реклама. Собствениците на тези агенции са собственици и на всички тези медии, които ни промиват мозъците и пишат новата история с понятия като:"международната общност","Садам Хюсейн", "сепаратистите" и т.н.

"Антикризисният фонд е на стойност 170 милиарда рубли (около 2,3 млрд евро)/ " - утре или другиден при курс 150-200 рубли за долар ,как ли ще изглежда този план????

вече е близък момента, когато ще се разбере, че цялата финансова система изградена от америка ще трябва да се смени (реформира) - астрономически дългове на някои страни, които физически не могат да бъдат платени, смешни реитинги, борсови спекулации, страшни скокове на цените на суровините... като че ли швеицария се усети първа - преди около месец си поиска обратно златня резерв, които се съхраняваше в америка и се 'отвърза' от еврото. дано цялата работа протече гладко, защото инак не ми се мисли.

Браво,Браво!Само на Атака,и българските русофили трябва да се вярва,те ще оправят рейтинга на братската нам -СССР(сега Русия),и патриотарски на България. Експерти до експерти все наши икономически светила на световно ниво!Какво значи тук някаква си ЕЦБ и ФЕД!!!

Да,да...ясно е ,че Вожда и учителя др.Путлер вече посочи врагът ,който е виновен за всичко. Жалка комунистическа пропаганда за главоци.

И какво ново?! Задържи ли се рублата за повече от една седмица на ниво над 70 за долар... Да ви обяснявам ли?!

Това са спекулативни атаки. И в Русия много добре знаят кои са играчите и кой ги извършва. Не мога да ги мисля изпълнителите. Руснаците не забравят такива неща. Фалитът им е гарантиран. Няма случай да са пропуснали. Списъкът отдавна са съставили.

Фалитът на рашистите е напълно гарантиран . задено с демократични искания на поробените народи на Башкорстан , Татарстан , Дагестан и тн . Русия сама трябва да си плати сметката за пуснатия дух от бутилката . 50 млрд долара за успокояване на Северен Кавказ годишно вече ги няма . Въобще всички сметки ще трябва да бъдат платени от обикновените руснаци. След 1 година дали ще искат да плащат още? Естествено , че това е война . Русия започна тази война и този път ще се води до пълно сриване .

За какво се използват тези агенции, създадени от еврейската хунта, която управлява САЩ. Важното е, една държава да бъде подлъгана да вземе кредит. Той се дава при много благоприятни условия, ниски лихви. На държавата се дава много дибър рейтинг, измисля се ако е нужно. След което, в подходящ момент, държавата се разлюлява с политически или други начини. Веднага рейтинговата агенция намалява рейтинга. Едно от следствията е, че лихвените проценти рязко се увеличават. И държавата става кредитен роб. За това са нужни такива кредитни агенции. Както и за манипулиране на финансовите пазари в определена посока. Финансовият пазар е едно манипулируемо казино, лъжа и измама. За повече инфо: Как се завладяват страните? Чрез заеми. Е за това са тия агенции.

А кредитният рейтинг на САЩ е ААА. Т.е. най-висш. И е даден на държава, с 19 трилиона дълг, който постоянно расте и по никакъв начин не намалява. А Русия има рейтинг BBB- от тази агенция. А какъв е нейният дълг: 600 млрд. Такава е сумата, която САЩ дължат на Русия. И са 8 в света по налични резерви. Въобще тази оценка пълна подигравка с хората.

Като е толкоз носък дълга на рашата защо се срина като картонена кула?Защо за 1г.(смешни санкции)рублата поевтиня два пъти?Защо при толкова много ресурси ,населението е по-бедно и от БГ?Защо ръста на БВП за 2013 и 2014 е колкото на БГ?

Излез от люлинската панелка! В русия живеят два пъти по добре от у нас, в Москва може би поне 10 пъти. За жалост сега си финансов роб на запада за 200 евро месечно и да си купиш билет до русия и обратно за самолета са непосилни. Така е по лесно да се плямпат глупости дето някой идиот ги казал на някой, пък той казал на друг дето случайно го давали по телевизията...

Аз по-телевизията като видя рекламите за кредит сменям. Кредитен рейтинг,кредити за кола,бързи кредити-я си ги заврете.......

тези мошеници скоро ще са в историята. Да дават най-високия рейтинг на САЩ , докато фалират, само така:)))))))

Циркът продължава, какъв е кредитният рейтинг на Детройт?! Раздаваме си рейтинги, аз на тебе, ти на мене......... и накрая и двамата в киреча! Има ли жив човек на земята дето да е с всичкият си и да взема на сериозно тези рейтинги? Ала-Бала портокала! После що Русия има влияние във 2/3-ти от света!

Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс понижи рейтинга на Русия от ВВВ до СССР.

100 МИЛИАРДА ДОЛАРИ ЗА ЦРУ БЮДЖЕТ! ИМА ЗА ВСИЧКИ АГЕНЦИИ. ПОСЛУШКОВЦИТЕ ПЕЧЕЛЯТ ПОВЕЧЕ...

На фона на тази икономическа криза? Явно това е много важна агенция.

Някой знае ли какъв е рейтинга на S & P и кой им го дава? Рекламата?

Азиатската империя на злото взе да се сгромолясва бързо-бързо... Въпреки отчаяните подскоци на кремълското джудже...

Пропагандист си, какъвто си. Пари срещу поръчково писане.

Кой разумен човек се съобразява с агенциите продукт на рекламата, които изпълняват политически поръчки. Твърде много лъжа има в този свят, което е към своя край.

Разумните хора - не, но неразумните политици - да.

От тази новина ще си накривя калпака от лясно на ляво...Много ми пука за кредитния рейтинг на Русия,или за нашия...Нали кредитно-неолибералната политика на САЩ довеждат света до тези сътресения.За разлика от самите САЩ които само печелят от това за сметка на останалия свят.А защо нашите медии мълчат като риби за новината че модулът на САЩ в Международната космическа станция е обгазен и целият екипаж е евакуиран в руския модул?Защото става дума за американския модул,нали и ако беше за руския новината веднага щеше да бъда разтръбена...!

и уолстриит и лондонското сити и токио и хонк конг ТРЕПЕРЯТ от това какво ти пука на ТЕБ!!! всички изтрещяха

Ха Ха Чифутско-Макакските номера ? Следват: 1. Никакво връщане на 600 млрд.д.дълг кам З.Банки. 2.Сприране на газта за Европа. Резултатът ще бъде спадане на жизнения рейтинг на Евровасалите и Говедарите под нулата.

ТОВА СА СПЕКУЛАЦИИ, КАТО ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ТЪРГУВА ВСЕКИ СНАЦИОНАЛНАТА СИ ВАЛУТА ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ КЪДЕ ОТИВА ДОЛЪРА(ТОЙ И БЕЗ ТОВА Е БЕЗ ПОКРИТИЕ, АМЕРИКАНЦИТЕ СИ ГИ ПЕЧАТЪТ И ПЕЧЕЛЯТ ОТ ТОВА,ЧЕ ТОЙ Е РАЗМЕННАТА МОНЕТА В МЕЖДУНАРОДНАТАТЪРГОВИЯ) СКОРАО ТОВА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ И ТОГАВА ДА МУ МИСЛЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ

много се радвам на такива зъбчовци като теб фактите изобщо не ви пречат!!!!

И в какво по-точно не е прав човека?

е как може изказване с тема - срутването на руската икономика да е определено като извън темата - срутването на руската икономика???????????

Термин Срутване на руската икономика е използван от платените писачи като теб, Самата руска икономика е стабилна. Нещастен лъжец! Или както преди месец каза бивш шеф на Японската национална банка: Не е логично случващото се, рублата трябва да поскъпва, а доларът силно да пада. Кого се опитваш да лъжеш. И накарай шефовете ти да те ограмотят малко икономически.

В тайгата тази нощ няма да можем да спим поради тази вест. Яденето и пиенето са ни наше производство, вноса ни от Китай и се плаща в рубли и юани, пък ракетите са ни наследство от Брежнев. Стандарт Пурса да си прави измислени рейтинги на САЩ и тяхните пудели, ала БГ. Впорчем дали в БГ знаете, какъв ви е рейтинга по СП? Не се различава много от този на Украйна

Ама на вас в тайгата е знайно, че нищо не ви трябва - нито ток, нито Интернет, нито човешки живот. Така, че живейте си там безпросвертно със здраве - кой ви пречи? Само не се месете в живота на съседните си, далеч по-цивилизовани страни и не плашете света с ядрените си ракети.

Тия по цивилизованите да си прочетат учебниците по история и да не стъпват на нашата земя. С ракетите никого не плашим, те не са за плашене, а за употреба против русофобски хлебарки

Към 15 декември стойността на всички руски фирми спадна до 339 милиарда долара, сочи индексът Bloomberg Russia Exchange Market Capitalization (WCAURUSS Index). По данни на Bloomberg на 14 декември за сравнение стойността на същия индекс е била 384.9 милиарда долара. Това е по-малко от капитализацията на корпорации като Microsoft ($386.6 млрд.) и Apple ($643.9 млрд.). Когато се обобщят данните за 15 и 16 декември, най-вероятно ще се окаже, че всички руски публични компании струват по-малко от пазарната стойност на корпорации като Exxon Mobil ($366.7 млрд.), Berkshire Hathaway ($360.3 млрд) и Google ($352.7 млрд.).

Нека да прокоментираме и факта, че кредитния рейтинг на България е равен на този на Украйна. Или България наистина е толкова зле, ли това с рейтингите е лъжа и измама. Впрочем май ЕС, по настояване на Италия, миналата година прие такава резолюция?

В края на миналата година Русия наложи някои ограничения за вноса на белоруски стоки и се направи на много, ама много разсеяна по искането на Беларус заради силния спад на рублата, която повлича надолу и икономиката на Минск взаимната търговия да се реализира в долари. Та по този повод, както горчиво отбелязват руски медии от 21 декември 2014, президентът Лукашенко направи ред гръмки изявления по адрес на Русия. И ето, ще ви цитирам само едно от тях: Длъжен съм да ви кажа, че това е абсолютно глупава и безмозъчна политика. Ако щете вярвайте. Да, точно Лукашенко, известен като най-голямата подлога на Москва дори сред диктаторите от всички бивши съветски републики, нарича руската политика глупава и безмозъчна. И веднага след това заминава за Киев на разговори с управляващите там, които пък руската пропагандна машина продължава да нарича фашистка хунта.

Знаят ли самите руснаци, че съдът в Хага е осъдил Русия да заплати на акционерите на ЮКОС трудно възприеманата от нормалния човешки разум сума от 50,1 млрд. долара. Това е резултатът от безумната руска свобода с една дума на Путин да се национализират богатства само за това, че Хордоковски примерно не му е по вкуса. Това е свободата по руски. А от днешна дата върху главницата от 50,1 млрд. долара тече и лихва за забава на плащането с процент, равен на този на съкровищните бонове на САЩ.

Да те светна, че Русия не признава съда в Хага, в Пхенян и в Вашингтон тоже. Има съответни арбитражни съдилища по света за икономика и в тях Русия не е осъдена.

Да те питам тогава къде точно щяха да ни съдят рашняците за Белене, като не признават нищо?

Тя Русия не признава и международните закони. И си прав, че в това отношение си прилича с Пхенян- най-човеконенавистния режим в Азия. За това и двете страни са в дълбока световна изолация, като прокажени. Е , разбира се, българските путлеристи си ги харесвате.

специално за този случаи -моите адмирации за путин!Хордоковски се опита да продаде дялове от фирмата си на чужденци т.е. да продаде яаст от руски стратегически отрасъл...нима някои си мисли ,че въпросният олигарх е придобил парите си от закуски?от където дошло -там и отишло!все едно да рева за бизнеса на черепа или илия павлов ,или банев!

djoglev@

Може да се понижи кредитния рейтинг на Русия , но не може да се вземат ресурсите и.На първосигнално ниво природния газ освен за осветление и отопление е суровина за производство на карбамид и амониева селитра.С тези продукти се торят земеделските култури за производство на храна .Май това е причината кучетата в европа само да лаят, но не и да хапят!

никой от западна европа не иска да открадне ресурсите на други. те си ги КУПУВАТ. но русия краде ресурсите на народите поробени от нея.

djoglev@

А наш Тодор направо си ги обираше!

lu4ka

Я си припомнете, какво каза за природните ресурси на Русия Мадлин Олбрайт и тогава да говорим кой, какво, не иска да краде.

За Фич и Мудис вече беше писано, че са собственост на Ротшилдови и техен близък партньор Лахарири съответно. Интересно сега тази агенцийка чия е? Определяйки кредитни рейтинги би било добре да се използват обективни данни, като обем по отношение на БВП и структура на държавния дълг, бюджетен дефицит, златни запаси, запаси на природни ресурси. Нека направим сравнение между Русия, дето икономиката и уж "на пух и прах" и Кравария с процъфтяващата и икономика. Дълг по отношение към БВП САЩ - 1,1, Русия - 0,12. Структура на дълга - външен/вътрешен САЩ 72/28, Русия 20/80. Бюджетен дефицит САЩ - 3%, Русия - 1,2%. Златни запаси: САШ - $ 149 млрд. , Русия - $ 495 млрд. При това данните за златните запаси на САЩ са под съмнение, предвид волфрамовата афера и отказа им да върнат част от златните резерви на някои европейски страни, например Германия, съхранявани в трезорите на ФЕД. Стойност на природните ресурси: САЩ - $ 45 трлн., Русия $ 75 трлн. Данните са общодостъпни, и еднозначно обективни, за разлика от оценки на разни, очевидно пристрастни агенции, с неясен механизъм за формиране на нивата. Повярвайте ми, нито считам, нито твърдя, че руската икономика не изпитва трудности, заради драстичния спад на цените на петрола и санкциите. Но нека все пак мислим логично и обективно, особено за неща, които имат числени измерители.

Кви са тия "СТАНДАРТНИ И БЕДНИ" бе? Някво реалити шоу като "ГОЛИ И УПЛАШЕНИ"? Кви са тия рейтинги? Някаква измислена паразитна организациика, която никога нищо не е произвела, дори един болт, съди другите държави по измислените си аршини... Как може няква шайка кърлежи да ходи и мери пишка със страна като Русия? Все едно глиста в червото на слона да казва колко ще е тежък слона....

Незнам и аз какви са, къде и с кого са тръгнали да се мерят, но от както се обадиха тези стандартни и бедни, не те , а русняците станаха с има-нема 10% по-бедни. Та... една фирмичка, нищо и никаква, а за един ден бутна 1/10 от богатството на пияндюхите.

Тя и за това е създадена тази фирма. Да граби другите държави и бута неудобни правителства. Но вече не им обръщат особено внимание.