Гърция чака отстъпки в цената на руския газ

Гърция може да получи отстъпка от цената на руския газ и отмяна на ембаргото на Москва върху гръцките стоки, пише в. “Катимерини”, цитиран от „24 часа“.

Обратно в новината

Коментари - Гърция чака отстъпки в цената на руския газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БОЙКО,АКО ЧЕТЕШ КАКВО ПИШЕ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЧЕ ЦИПРАС НЕ Е КАТО ТЕБ КРЕПОСТЕН!

Писах писмо преди 20 години на Клудия Шифър, че я желая безумно и искам да се оженя за нея! И до дне днешен чакам, чакам, а писмото не идва .... Дали да не взема да потърся нещо друго за иб..не?

Супер ето от къде ще си купуваме газ. И двойно да ни я дават пак ще е по евтина от руската.

това комунистически тираджия в сащ е онзи щамар прист забравих как се казва

Съвет към гърците. Затегнете коланите, започнете да работите като в Европа, по-малко сиртаки и никакво узо близките 20 гдини.

Не ми се вярва отношенията между Гърция и Русия да станат особено топли в близко бъдеще. Просто едните са тръгнали да градят някаква си тяхна социална демокрация, а другите неолиберална олигархия с комунистически оттенъци. Това са две противоположни идеологии, така че няма как да се заобичат. Гърците нямат причини да вярват в добрите намерения на бившите си партньори в Европа след всичко което стана в последно време. Сигурно ще опитат да разиграят неутралната карта, не толкова заради преките ползи от споразумения с Русия, ами за да променят начина по който текат преговорите с Тройката и Съюза. Руснаците също не го правят толкова заради финансови изгоди, а по-скоро да предизвикат някакво разединение в позициите на европейските държави в предвид примката която американците се опитват да стегнат около врата им. Мисля, че това са временни тенденции обаче.

То това си е ясно, но не виждам прачки да се случи. Путин събра в Санкт Петербург цялата фашистка измет на интернационал и това не го притесни ни най малко (да не говорим, че ги и финансира), а този Ципрас тръгна с толкова гръмки обещания че май избора е гръмко излизане от ЕС или "въртене на задника" към който го хареса - Путин няма да пропусна да забие клин - че той само това знае да прави

Не мисля, че руснаците имат намерение да издържат някоя фалирала държава, едва ли търсят на кой да дадат пари без връщане. А и Гърция извън ЕС едва ли им е от полза.

Ципрас прави пробив в отношенията с Русия, не спазва хамериканското ембарго, наложено на ЕС, постига ефективна цена на доставките на руски газ, разблокира търговски квоти и забрани. А наш Офшорко обявява хибридна война на Русия и размахва някакви военни стратегии против руснаците. Борисов, поради глупост и хамериканско послушничество, ликвидира всички съвместни енергийни проекти и остави България без енергийна переспектива. България остава като остров всред енергийно море. От всякъде ни заобикалят газови тръби и нефтопроводи, строят се руски АЕЦ на изток, запад, север и юг ... но не и в БГ.

Идеално, колкото са по-далеч руските тръби, АЕЦ-и и т.н. от мен, толкова съм по-доволен.

тъп харуски трол от АОНСУ и ДС

Стигнах до думата "переспектива" и се отказах да дочета глупостите ти. Сам си обясни защо.

Все още не е ясно, дали гърците ще постигнат нещо. Дори и с популизъм е видно, че се опитват да прокарват политика в техен икономически интерес. Няма спор, че ние окаляхме пътеките за подобни стъпки, по които гърците сега вървят за облекчаване на търговията с Русия. Шанса да сполучат, е доста голям. Ако някой /както Б.Б./ продължава да твърди, че държавата НИЩО не била направила, то НИЩО ли е, президента да нарича Русия агресор и заплаха, министерство на отбраната да излезе с документ, че сме в хибридна война с Русия. Другия извод е, че министерски съвет и президентство, наистина нямат нищо общо с държавата. Освен Полша , и Германия /дипломатично/, никой от политиците в другите държави от ЕС не плю . Единствено ние. Добрата дипломация, освен твърди позиции с гръмки изказвания, изисква при нужда, мълчание и неутралитет. Колелото на историята се върти и ситуациите се променят. За сетен път, държавата ни демонстрира слаба дипломация и никаква далновидност.

Каква дипломация от Ганьо Балкански? Никога не е имало, няма и да има. 500 години слугинаж са отровили чувството ни за достойнство. А беднотията от соца направи така, че в политиката се отива заради пари, не заради идеи.

Русия се съгласи да свали ембаргото от една отделно взета европейска страна, същото ще поискат всички останали. А на Русия няма да й мигне окото да свали санкциите от Гърция Тогава на сухо ще останат само страните с най-истерична риторика, като нас Полша и Прибалтика.

Добрата дипломация, освен твърди позиции с гръмки изказвания, изисква при нужда, мълчание и неутралитет. Колелото на историята се върти и ситуациите се променят. За сетен път, държавата ни демонстрира слаба дипломация и никаква далновидност.

еврогеиски маимуни. след като това не ви засяга, не мога да разбера защо плачете на чужд гроб.

рИвеш ма евразииска маймуно? какъв гроб видЕ па ти? крилати фрази, а?

аз съм си добре в маями,пък тъпаци като теб да симислят каквото искат.и чао ти глупако че тръгвам на път с камиона.

чака, чака, чака, чака - рака, трака трака.... Тати каза че ще ми купи колело, ама друг път!!!

Гърция чака отстъпки в цената на руския газ Накрая политиката на Сириза ще прати Гърция в Евразийския съюз.

С Русия бяхме 45 г. и резултата го видяхме. Гърците бяха със Запада 45 г. и резултата го вижда всеки, който е ходил. Нека сега отидат с Русия. Резултата ще го видят много скоро. Ние го знаем.

като ти гледам написаното, маи си глупака на века.българия трябваше да бъде неутрална.нито с едните нито с другите.вечно под чехъл ли трава дабъде.

Ами БВП на Гърщия беше 30'000 $, цега е 24'000 $. Нашият сега е 14'400 $, беше 6-7000 $. Заплатите са им 1'000 $, нашите знаеш как са. Изводите си прави сам.

Ние плащаме най-скъп газ на Русия,защото вече 70 г.ни обират руснаците!От 44г окупация!Винаги ни обират и сме във фалит! Те не дадоха да разработим нашите находища и до днес чрез своите лакеи тук!И сега ни трескат с най-скъп газ!Но си го заслужаваме защото българите не мислят те сляпо лакействат и мързеливо чакат особено под бутуша някой да им го подаде!Те вече 70 г. ни го подават и с демагогия ни бълбукат..............

Глупостите, които пишеш и които споделят определен брой властимащи, донякъде обясняват защо за България няма отстъпки в цената на газа. Останалата част от обяснението е, че нямаме и кадърни национално отговорни заинтересовани управленци, които да правят нещо по въпроса.

Винаги ни обират и сме във фалит! - Това не е вярно, просто си плащаме за тарикатлъка, който ни е национална черта. Сигурен съм, че дори да ни подаряваха газта на границата, до мен ще стига на цена доста по-висока отколкото другаде. Просто монополът разкатава нещата на всичко.

пък как ни разработиха златните находища твоите приятели, ум да ти зайде! Пък как ни произвегждат и продават ток! Пък как им ядем ябълките и картофите и им караме старите коли! Пък как ни въоръжават с бракувано оръжие! Ех, настъпи бленуваното светло бъдещте, само дето сметките са солени!

Причина за това е нашата дипломация. Добрата дипломация, освен твърди позиции с гръмки изказвания, изисква при нужда, мълчание и неутралитет. Колелото на историята се върти и ситуациите се променят. За сетен път, държавата ни демонстрира слаба дипломация и никаква далновидност.

Винаги съм смятал, че всеки доблестен човек трябва да си изказва мнението, дори и да е неудобно за някои. Другаря Тодор Живков, който съветваше целия народ и своята Партия да се снишават до къде ни докара. Това е малодушие и никой който се самоуважава не постъпва така.

само чакат от некъде да падне нещо кьораво

Не,не чакат ами работят и се борят за собствения си интерес.А на теб ти е поставена висшата цел да обслужваш интересите на САЩ.

Ако си гледаха интереса, нямаше да допуснат да затънат толкова. Стига глупости.

Гърция ще получи по-евтин руски газ. Такава е световната тенденция и Ципрас се възползва, като истински грък. Украйна също ще получава газ за 250 долара за 1 000 куб.метра. Но при условие, че плати еднократно 3 милиардния си дълг, с лихвите, към Газпром. Само българските управници не се вписват в световните тенденции. Офшорко чака газ от Вашингтон и Брюксел, а Бойко мечтае за газови хъбове по турската и гръцка граници

Гърция МОЖЕ БИ, при добри условия за тях, и при прецакване в нещо в което не искат, като компромис за Русия и ако слушкат Пу, то тогава има някаква ВЕРОЯТНОСТ да получат по-евтин газ или поне ОБЕЩАНИЕ за такъв. Докато Украйна го получава вече.

Украйна вече си плаща старите дългове, а Крим е безценен за Русия. Хамериканците вече преглътнаха загубата на Крим. Даже не смеят да припарят край него, защото им се случват неприятности.

От два , че и три стола, сяда на земята.

тя българия вече седна от толкова европеиски столове,на толкова държaви

Ти трябва да го знаеш най-добре. Само мързеливите и ромите ''мизерстват''.

Да тичат в Москва и да свалят санкциите за България. България не е налагала никакви санкции на Русия, а санкциите от ЕС изобщо не влияят на българо-руските бизнес и финансови интереси.

наи много повлияха изказванията на плевнята.

Особено за ''браЦки'' народи. Нищо не сме направили на руснаците, че да ни тряскат със санкции за земеделския и хранителен износ. Нищо. Разбирам да им бяхме забранили нещо, да, но нищо не сме им забранявали и ограничавали на практика.

Докато гърчолята ЩЕ молят, ЩЕ очакват, ЩЕ се надяват, ЩЕ ЩЕ ШЕ ЩЕ..... и като при всеки комунуст говорят със ЩЕ... То Украинците удариха поредния шамар на Пу Винету и от 550 долара (450 със 100те намаление за наема за черноморския им флот ) през 2014 година и задължителни обеми които не им трябват.... сега плащат 250 и то за колкото обеми са им нужни.

Да, но на хората, които принципно имат проблем с разсъжденията, нормалната логика и фактите не им правят впечатление. Винаги ме е изумявало това, че стадото е склонно да вярва, че това, което казват Волен, Царо, Бюрека, Мишока Сергей и т.н., ще се случи, но не и да видят, че то никога не се случва. Ако някой каже "ще строим Белене" и 8 години във властта не го построи, той е ОК, но не е ОК този, който казва "няма пари не можем да построим Белене". Резултатът е един - Белене няма. Но пък е повече от видно, че хората не ги интересува всъщност дали има Белене, а ги интересува някой да казва, че ЩЕ ИМА Белене. Давам примера, защото на празноглавите ще им е трудно да схванат логиката при Путин, Украйна, Гърция и сие. Но тя е сходна: прави се това, което може да се направи, а не което му се иска на стадото и някой твърди, че ЩЕ се направи. Русия трябва да си пласира някъде газа, защото той не се яде. И колкото и да тормози Украйна и България, ще клекне, защото иначе няма как. И на Гърция ще клекне, и на Турция, и после на Германия, Франция и т.н. По-добре газ за 5 стотинки (дори и преди да е бил 10), отколкото за 0 стотинки, ако не се продаде. То е ясно, че в Русия се говори само как няма "да се дадем на долните капиталисти", а всъщност се чудим как да сваляме цените на повечето си стоки, за да можем да им ги продадем някак. Общо взето, нека видим резултата - евтиният газ ще е за всички, включително и за нас и нека не си мислим, че Путин ни е "прецакал". Американците и З. Европа много добре си изиграха картите като накараха малкото човече да развали досегашните договори, да продава на по-ниски цени и да не завземе нови пазари. А това, което той говори? Ами все едно Станишев строи Белене. Да видим резултата - руснаците нямало да дойдат в България. Че те никъде няма да отидат, защото нямат пари, а не защото щели да почиват в Русия. Аз, например, обявявам бойкот и няма да отида тази година нито на Бали, нито на Малдивите.

ето така се води политика, в полза на харода.а не като наще гащници, в ощърб на народа.

Тази на Украйна дето сложи на колене Русия и вместо 500 долара на "услуга" сега плсща 250 ли? :)))))

махни я украина.украина ще има газ до три месеца.газта се плаща предварително.като не си плати ,газ няма.

Това по партийните централи не могат ли да ви събират поне малко по-качествен материал?Съвсем са го ударили на пабирок.

"в ощърб на народа. " е да купуваш газ от Русия а да се чудиш къде ще изнасяш газ от Кипър и да предоставиш своите клиенти на масква...

Сега !Цялата тема си е пропаганда на Русия и кремълски мечти. Ами Гърция скоро ще изнася газ!!!!!!Кипър има залежи на природен газ, които ще стигнат за 250 години. За това съобщава директорът на дирекция "Енергетика" към министерството на търговията на Кипър Солон Касинис, предава гръцката национална телевизия.

Щерева, Псаки не ти ли казала, че Гърция и Кипър са различни държави?

Едва ли и тя знае,представите и за света се свеждат до САЩ и останалите територии.

Мисля, че прагматичната политика на гърците може да се характеризира с българската поговорка ХИТРОТО АГНЕ ОТ ДВЕ МАЙКИ БОЗАЕ.

Абсолютно... а нас колко апаши ни доят само... При това без да ни хранят.

Прав си, ама си остава АГНЕ , а Великден чука на вратата. Или както казва поета, за всяко АГНЕ идва Великден.

Май в Москва Путин ще си разкопчее дюкяна и ще му подаде неговата бозка.

Да грабиш, притискаш и дерибействаш в името на собствената си държава е похвално!Народа ще бъде супер доволен. Пример: САЩ!

А защо удобно забравяш 141 етноси и народи под руско иго и Кремъл им краде полезните изкопаеми и ги оставя да водят живот колкото да съществуват?

Щерева, ако някога заработиш, с надника си от 30 цента, пари за силиконови импланти, ноже да поведеш с голи гърди борещите са за свобода от руския окупатор 141 народа на Русия. :))))) Пък ако се намери карикатурист, който да те изографиса....

Сами дето пропускаш, че това безпорно е най-високо технологичната държава в света. Ако пък си дадеш труда и да разбереш как работят, може да ти се промени мнението, защо са най-добре. Руснаците още с дрегер ги проверяват преди да ги пуснат на работа. :)

Някой ден, когато съм в настроение, ще публикувам тук една интересна извадка с цифри и факти за тази "най-високо технологична държава".

Браво на гърците!Взимат кредити и не връщат.Да страдат балъците!

Номерът на гърците пред Меркел не мина. Сега ще пробват с Путин. Интересно е дали ще успеят да го заблудят, че народът им е по-беден от руснаците българите румънците, което не е вярно. След това ще пробват и с арменския поп да им прости греховете и лъжите докато омръзнат на всички, създателите на демокрацията. Легалният начин да крадеш от всички в името на потъпкването на гражданските права. Какво ще е следващото нещо, което гърците ще измислят, за да запазят социалните си предовивки - работа по 3 пълни дни на седмица и 16 заплати на година. на гърба на труда на останалите народи от евросъюза. АЗ им пускам 1 лев в подадената има за просия ръка. нямам повече.

Тия гърци до цената на газа опряха. И без пари да им го дава,т все тая :). Пак не могат да върнат парата.

Те, като гледам, не са се засилили да я връщат. Да му мислят тези, които са им я давали. И да си понесат отговорността за раздаване на очевидно неосигурени кредити.

Ама и за сега никой не им я иска. Обаче ако няма транш по великден няма да има заплатки и няма да има ципурас, лавракес, октоподес... и пари за курвите в Сандански .

Една държава да е стабилна и хората в нея да са добре, трябва да прави изгоден за държавата бизнес, без да се лакейства и роболепства пред разни велики сили.Интересите на България трябва да бъдат върховни.Всичко останало е безинтересно.

Насочената към защита на националните интереси, а не на поклони пред Вашингтон и Брюксел, политика на Сириза в Гърция вече дава положителни резултати. А ние продължаваме да стемен и превиваме гръб, защото управляващите ни са слуги на краварите. Само загубите и то преките, поради отлив на руски туристи и руски дребни инвеститори през тази година, вероятно ще достигнат милиард лева. Кой ще ги компенсира на българите и националния бизнес? Кравария, НАТО, ЕС? Надали. Най-много Тапетко с пухкавите чехлички и Ко. да бъде потупани по рамото и да изскимтят раболепно пред господарите си.

Ти к'во работиш, к'во произвеждаш, къде го продаваш и к'во са ти виновни кравария, НАТО, ЕС за нашата неспособност да работим качествено и ефективно ?

Правилно, 2. Ти още ли не си разбрал за ограниченията които ти поставя ЕС за развитие на промишленост и селско стопанство. България трябва да слуша и да е пазар. Да взима кредити. Защо се спрягат "американските Марици". Токът от тях е много по-скъп от този произведен в държавната ТЕЦ Марица. Технологията е българска, използваща нискокалорични въглища добивани по открит способ.

Най-виновни са нашите политици, които евтино се продават и защитават чужди а не наши интереси. Западът и най-вече краварите са виновни, защото имайки ни за съюзници, се държат с нас като с врагове.

"Само загубите и то преките, поради отлив на руски туристи и руски дребни инвеститори през тази година, вероятно ще достигнат милиард лева."-спестяваме си разходи на полицията за руски престъпления и разходи от покупка на лекарства за венерически болести... Май когато няма руснаци в България има повече ползи.

Щерева, това че ти не можеш да си позволиш при контактите си с транзитно преминаващи шофьори, предпазни средства е общоизвестно. Но не знам защо прехвърляш вината за венерическите си болести върху руските туристи. Но не знам дали си забелязала, в България вече започнаха протести, срещу властите, предизвикали със своята безотговорност и слугинаж пред запада, отлив на руски туристи. И то доста масови протести.

Не бъркай руснаци с англичани или други еврейски алкохолни туристи. А различните като теб винаги имат венерически болести.

Путин работи като Византийски Император - където може, забива клин и се опитва да разедини Европейския Съюз. Сега шял да дава отстъпки за газ на Гърция за Ю Поток и да купува гръцки плодове и зеленчуци. Много добре! Още отсега нашата руска партия Юруш се облизва как Гърция щяла да просперира. 16 заплати и пенсии плюс бонуси и добавки и безплатен ток и сиртаки! Да не забравяме и някакви си 250 млрд евро дълг, който е с 50% по-голям от целия златно-валутен резерв на Руската Федерация.

Гъркини не работят в България както българки в Гърция. Получават осигуровки и пенсии, което в България го няма. Сезонни селскостопански работници от България работят в Гърция, но гърци в България не работят. В Гърция няма българска бака, в България има гръцка банка, Пиреос, и не фалира като КТБ. Казват, че били зле, но при всяко положение в Гърция е по-добре отколкото в България.

Не спекулирай със разликата в стандарта който е в пъти по скъп в Гърция и тази разлика се използва от българите и гърците(които купуват с кашони храна от нашите магазини в Златоград)

го каза "ПОЛУЧАВАТ", но без да го заслужават и за сметка на трудолюбивите европейски народи, а мечтата на всеки балкански туземец е да "ПОЛУЧАВА" без да учи, твори и бачка.

ТИ ПЪК - ПАК ПОНИЖИ ПУТИН В ДЛЪЖНОСТ :))) НА ВИЗАНТИЯ И СА И ВИКАЛИ ЕДНО ВРЕМЕ ИЗТОЧНА РИМСКА ИМЕРИЯ :)) А ИМПЕРАТОР КОСТАНТИН Е БИЛ ИМПЕРАТОР РИМСКИ :)))

КОЯ ОТ БОТОКСИРАНИТЕ МАТРЬОШКИ ДЕТО ИГРАЕ ПИЗДИН ТИ Е НАЙ-ЛЮБИМА, А КОЛКО Е ЧАСА СЕГА В "ДЕТРОЙТ" И ВНИМАВАШ ЛИ ДА НЕ СЕ ИЗГОРИШ ОТ САМОВАРА ?

Геец, Путин защитава интересите на Русия. Прави го решително и най-важното ефективно. Това е причината да има непостижим за други лидери рейтинг не само сред народа на Русия, но и извънграниците и. Безсилната злоба и омраза, насочена към него, от страна на тебеподобни, също е резултат на неговата ефективност като ръководител на възродена Русия.

България е управлявана от политически проститутки, независимо как ще се наричат. Виждаме, как Сърбия, Гърция, Унгария и Австрия се ръководят от интереса на народите си. България се слага без дори да е искано нещо от нея.

Напротив, който се продава на Руския Император е руска политическа проститутка. В България това са Бесепе и Юруш

Гърция върви по опасен път,ще видим до къде ще стигне.

Тя Гърция върви по опасен път, ама ти хайванино от кога не си взимал Коледен и Великденски бонус? От кога не са ти плащали допълнителните извънредни? Да на зле върви, ама важното е, че днес е 24 градуса и слънцито ми се е облящило от 7:00 часа.

ПРОСТИ МУТРИ, ГЛЕДЙТЕ КАК СЕ ИГРАЕ БРИДЖ БЕЛОТ И СЕ УЧЕТЕ :)))

От писар акъл не щем!

Плетат си кошничката гърците, а ние знаем само да се навеждаме на краварите...

Pesh0

Ако Гърция получи отстъпки , от Русия и остане в европейския съюз. Аз ставам политически лидер за излизането ни от европа .

ти какъв ставаш. българите искат напускане на ЕС.

Януари 2014 - 450 долара / 1000 м3 Април 2015 - 250 долара/1000 м3 Януари 2014 - задължителна покупка на определени количества дори да не ти трябват Април 2015 - плащаш и получаваш на мига януари 2014 - 34 рубли за долар Април 2015 - 57 рубли за долар Честита "победа" на всички путлеристи :))))

Според последните изчисления, изграждането на 7-ми блок би струвало над 7 млрд. долара Проектът за 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй с участието на Уестингхаус е прекратен на този етап. US компанията не е потвърдила финансирането. Американските "братя" май не бързат да дават паряги а?;)))

Pesh0

ама подписания договор прекратен ли е ????????????????/ еда вли трябва да говорим с тях за решаване на спора нали ?

До тук четем само другите какви сделки и печалби правят ,а нашия политици с големите визите от щатите какво получиха :) ?

Преди десетина дни украинското правителство заяви ясно и категорично, че няма да купува повече газ от Русия. Ще прибира таксите от транзита и ще купува руската газ от Европа. И ето ги руснаците на заден ход! Шефът на ГАЗПРОМ Алексей Милер се е обърнал към руското правителство с молба за намаляване на цената на газа за Украйна. Досега Украйна плащаше по 329 щ.д. на 1000 куб.м.. Сега ГАЗПРОМ вече предлага цена от 250 щ.д.

милер и дружинка отдавна са готови и на 50 долара да паднат, а Путин сам си пише молбите и подписите от тяхно име....

От написаното излиза, че руснаците само ще дават. Защо да го правят, заради черните очи на гърка ли? Гръцката подкрепа за "Турски поток" е бла-бла, има нещо по-голямо, което крият. Подозирам вето за ембаргото на ЕС или нещо друго достойно за византийци!

Алексадр Лукашенко: "Больше всего настораживает то, что к этому процессу открыто не были подключены Соединенные Штаты Америки. Я считаю, что без американцев в Украине невозможна никакая стабильность... Если американцы хотят, чтобы здесь был мир и стабильность, они немедленно должны подключиться к этому процессу".

Ти хубаво си го запиздошил тук! Я дай да видим от къде си го взел?.!.

Гърция -е страната на боговете-Русия е най голямата пък

Боговете се срамуват от гърция, а и се присмиват на най-големите глупци.

milenanerva@abv.bg

не се прави ...хахах -знам те :))

И на мустакатите богини

pastoral -нали е тъпо да ти обявя истнското име и адрес- ТЪПО-леко и спокойно . Пиши си глупости колкото щеш

да, обяви го. на мене не ми пречи! давай! чакам...

Гърция -нали знаете ,че България е в черен списък на Германия за инвестиция-----фиууу прас