Украйна се надява да купува повече газ от Европа

Има вероятност Русия да спре доставките на газ за Украйна още преди тристранната среща по газовите въпроси на 2 март. Киев очаква повече газ от Европа.

Обратно в новината

Коментари - Украйна се надява да купува повече газ от Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата Украйна Съветският съюз я създаде Тази територия е била поделяна между Полша и Русия. СССР и даде статут на държава. Да не говорим колко войни са водени за Крим. След като Путин беше обявен за диктатор, военолюбец и агресор, аз взех една карта и на нея знаете ли какво видях знаете ли колко нови бази на НАТО има след разширяването на ЕС през последните 20 години 200. След това взех картата на САЩ и си казвам сега ще го хвана лошия Путин в крачка и започнах да търся бази на руснаците около Америка. И какво се оказа няма нито една. Аз нещо не разбирам 200 срещу 0, кой тогава е агресорът, кой води имперска, агресивна политика. Путин ли е агресорът или тези, които създават бази на Алианса? .( Костадин Чакъров)

СТАТУТ НА УКРАЙНА. След краха на руската империя след ПСВ.

Купува не е точната дума. Украйна няма пари и разчита на подаръци.

Браво Енергетик! Много точен коментар, няма какво да се добави! Имахме си едно югославско Косово, сега си имаме и украинско Косово...някой политици са способни да превърнат цели държави в енергийна и финансова пустиня!

е кво толко, сега да си садят палми и да отглеждат летен сорт маймунки! За това не трябва газ, само гъз!

Що се отнася до бъдещето - от гледна точка на енергетиката и без някакво прагматично споразумение с Русия, Украйна е напълно обречена. Русия вече заяви категорично, че след само 4-5 години ще спре изцяло транзита на газ за ЕС през Украйна. С ролята на Украйна като транзитьор и съответно възможностите и за шантаж е свършено завинаги - за което украинците трябва да се сърдят само на себе си. С изграждането на Турски поток, който ще заработи още от догодина и постепенно ще увеличава капацитете си, идва края на енергийното значение и тежест на Украйна. Вместо да проидължат да се възползват от удачното си географско разположение и да печелят, те решиха да се станат враг на Русия и основен плацдарм на САЩ срещу нея...Е, последиците ще ги сърбат десетилетия наред, но виновни са си самите те и менторите/господарите им от САЩ и ЕС. А идиотизма и предателството на нашите курво-политици, които унищожиха Южен поток и насила накараха Русия да направи Турция свой основен, стратегически транзитьор...е, думите са слаби за да изразят погнусата ми.

Истината е много проста - Украйна в продължение на 25 години получаваше руски газ на силно субсидирани, нереално ниски цени, поради две причини. Първо, заради стратегическата си позиция на транзитьор, който се намира между Русия и част от ЕС, и второ, по важно, заради това че Русия държеше, като минимум, Украйна да остане необвързана, неутрална държава извън НАТО и ЕС. Това беше много щедра и взаимно изгодна схема. Трябва да се има пред вид, че Украйна - потребителите/населението и плащаха за газ по-ниски цени от потребителите/населението на самата Русия. И така в продължение на четвърт век. ДОРИ И СЕГА, след драстичните повишения на цените за газ, електроенергия, цените за тези неща в Украйна са по-ниски от тези в Русия. Което впрочем, е добре известно на руския народ и е основателна причина за негодувание.

Т.е. Украйна иска да купува същия този руски газ, но от ЕС и то на вересия...Много умно, типично в укробандеристански стил. Ама няма да как стане. Първо, газът, който получаваха по т.нар жиртуален реверс от Словакия и Полша, беше и продължава да е временно решение, за което Русия просто за сега си затваря очите, защото газът пак е руски и парите отиват в крайна сметка в Газпром. Просто минават през посредник. Русия би могла много лесно да врътне крана и на този тарикатлък, защото това е юридически незаконна схема, но защо да го прави, след като парите пак ги прибира тя. Друг газ, освен руски Украйна няма откъде да вземетя няма терминали за втечнен газ, а газ от Норвегия, например, дори и технически тя не може да получи, да не говорим че цената ще е поне 50% по висока от руските доставки, така че пак не им върши работа. Основния проблем е че Украйна е напълно банкрутирала държава, която няма пари за енергийните си доставки/нужди. А безплатен газ или нефт НИКОЙ няма да и доставя, при никакъв вариант.След като Украйна не може да плаща за руските доставки, които са най-евтините, как и с какво ще плаща на други хипотетични доставчици??? Г

Американските и западните"стратези" искат да бъдат посредници и да продават по-скъпо (пак руски)газ на Украйна! Ама това,че украинците нямали пари-какво ги интересува западняците! Западняците ще отпуснат "заеми" на Украйна,с която тя ще им плаща газа, за да я загробят съвсем!После за сметка на"дълга"ще приватизират на безценица всичко украинско! Точно това е целта на занятието! :)

Досегaшния опит нa укрите ( и нaшия също ) покaзвa,че колкото,и дa си зaвирaш глaвaтa в aмерикaнския зaдник не получaвaш нищо освен смръдливи гaзове зa вдишвaне и,потупвaне по рaмото !

Е, чак пък нищо? Хунтата си делнаха 5 милиарда тихичко. Изкараха за едното бунга-бунга на Санта Барбара или Бевърли Хилс за следвЩите 30 год!

съм бил,и товa ,което със сигурност знaм,че тaм без пaри не дaвaт нищо ! Ще го нaучaт и укрите ! Дa не зaпеят после познaтaтa песен " Върни се зло,че без тебе още по-голямо злa " Ще видят те кон боб яде ли !

Тaкъв филм,нaпрaвен превод нa пaри,пa се изгуил някъде по трaсето НЯМA ! Кaто не си привел пaри ,нямa кaк някой дa ги получи ! Укрите дa не си мислят ,че Европa ще им дaвa гaз без пaри ,нещaстници,тия сa бетер цигaните бре !

Унгария затвори тръбите щом започнаха мобилизация на етнически унгарци в Закарпатието...Беларус и Русия свалиха лимита за доставки на Полша,щом разбраха ,че реекспортират руске газ с надценки към Украйна и спряха далаверата на шляхтата! Гърчат се от кражби хунтаджиите ама не им минават вече номерата!

Работата на украинците стана "Надай се к.ре на пияна жЕна!"...Да им врътне Путин кранчето, че да разберат как се пикае срещу вятъра...Плащаш - имаш, не плащаш - ду.аш...

Украинците да не би да си мислят, че газта от западна Европа ще е безплатна и че ще могат да си крадът както от руската?Руснаците не им дават газ защото украинците не си плащат.

Плащаш авансово - получаваш 40% Плащаш авансово - Руснаците знаят за превода и самите те го коментират, че е направен, но някък си не бил стигнал до тях. :))))))

То и в магазина като хванат някой да краде вика, че си го е платил!!!

да де... ма тука "продавачката" казва че "крадеца" си е платил... па не им излиза сметката. странна работа.

Тия украинци я карат циганската, ама Европа няма да ги търпи вечно и ако не бяха интересите на хамериканците вече да са ги заебали!

Че на американците и на ЕвроГейците- Украйна и украинците им трябват само като плацдарм за бойни действия и пушечно месо срещу Русия! Плюс да им цоцат природните богатства! Кой им е казал на укрите,че ще получат някаква изгода от САЩ и ЕвроГейския Халифат?! :)

Всички в света знаят, Украйна как плаща и веднага ще и обещаят ама друг път.Направо краварите да и докарат с новия Рух няколко варела.

Предлагам ви руска от Северен поток, но напарфюмирана от фрау Меркел и вече превърната в европейска.

и ние с пратчеда Асен икаме

Украинските политици май не знаят на кой свят живеят

Е на това му се вика "диверсификация". Да купува от Европа.Ама ще си плаща ли?

Естествено, че няма да си плаща - то трябва да имаш с какво. Е, ще прецакат еврогейците, но нека и те да разберат най-после къде е заровено кучето! А след това в индианска нишка укропите ще си носят газ в кофи от Щатите...е, този път твърдо срещу предварително плащане...

Точно така - но май е "диверсификация" по български - та нали и ние ще си купуваме пак руски газ, но не директно, а през Турция и Гърция...

Като гледам картата на газовите потоци, единственото място от което Украйна може да купи газ е българския хъб.

Европа няма достатъчно газ за европейския съюз камоли за държава която не си е плащала сметките и е крала в последните няколко години

Ако Европа имаше достатъчно газ,нямаше да купува от РУСИЯ.Украинците са наивници

Усрайна се надява Европа да им ПОДАРЯВА газ, ама еврогейците не дават без пари, те са демократи, не са като лошия Путин, дето пуска на вересия.