Русия и Китай се обявиха против резолюция за Сирия

Русия и Китай наложиха днес вето на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, подкрепяща плана на Арабската лига, предвиждащ сирийският президент Башар Асад да се оттегли от властта, предаде Ройтерс. Това стана в рамките на 48-та Мюнхенска конференция по проблемите на сигурността.

Обратно в новината

Коментари - Русия и Китай се обявиха против резолюция за Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... теб вятъра от кое бунище те е довял в България?

Нищо ново-за комунистите/независимо от националноста им/ избиването на един народ,не означава нищо!

Каква е разликата да умреш в Сибир и тази да умреш в индиански резерват или негърско гето ? Избитите индианци надхвърлят 50 млн. Избитите негри, докарани от Африка и след това - никой не знае колко са.

Индианското население преди откритието на Колумб е над 60 млн. Смята се, че американската държава го е "редуцирала" до днешните 2.8 млн. След периоди на поголовни избивания, съм им приложили това, което прилагат на нас - заразата с всички "постижения" на белите "общества", както и "медицинска" наука, която сулно е ограничила популацията им. Днес са натикани в резервати (формално могат да не са там, но само формално), като държавата се грижи на територията на всички тези резервати да има хазарт (разрешен само на 4 места в САЩ), много алкохол (в останалата САЩ има тежки ограничения за употребата му), болести и много лошо образование. В същност те това прилагат и в България (и другите "новоосвободени" и млади демокрации).

Отворко комунистически Китай е вече икономическа сила 1 на планетата и вече доказа превъзходството на плановата икономика пред свободния пазар. Докато "демократичния запад" се гърчи в криза тъпите китайски комунета имат 10% икономически растеж. Пред такива факти би трябвало да си траеш и да не ръсиш тъпизми.

... питай тия, дето работеха в Държавен Планов Комитет...Те ще ти обяснят що е план и има ли почва у нас.

Dragan

С тези си действия Русия и Китай губят доверието на още една нация. Рано или късно сирийския президент ще падне. Дори и с цената на гражданска война. Сирийските граждани няма да забравят ветото на Русия и Китай, и когато вземат властта ще приключат отношенията си с тях.

Дали,ама надали. На никой от седящите в съвета за сигурност не му пука за такова имагенерно чудо като народната памет. И в Сирия както и навсякъде другаде ще се случва това което кажата управляващите. Моето мнение е че руснаците се опъват защото си пазят военните бази в Сирия, ако се спогодят с американците по тоя въпрос сирийците могат да се освобождават колкото пъти искат. Народната памет е хубаво нещо, само дето парите са по-хубаво нещо примерно САЩ продължиха наема си на военноморската база в китния виетнамски залив Кам Ран дори и след като руските трудещи наскорохо осъвремениха старите докове и казарми. А Кам Ран САЩ го наеха още по времето на патакламата около филипинеца Маркос дето някои го подкрепяха докато мечтаещите за нов живот филипинци искаха да разкарат военните бази от Манила, в момента в който се разбраха за цената народното недоволство помете Маркос. Дето се вика народна памет;)

Dragan

Прав си. Те и по новините казаха че е заради базите. Според мен те пак можеха да си запазят базите ако просто бяха принудили президента да си отиде, и подпомогнат новото им правителство

Не знам на коя планета си гражданин, но май не си от Земята. И какво се тревожиш за "загубеното" доверие към Китай и Русия, нали останалите 13 /USA и още 12 плахи послушници" го спечелиха. Радвай се за тях!

Dragan

Времето ще покаже дали съм прав или не. Това че изразявам мнение не означава че съм от друга планета, а че че имам някакви възгледи и виждания. Всъщност протестите с/у Русия и Китай започнаха.....

сър

Решението на Русия да наложи вето дойде след като САЩ и европейски представители отхвърлиха поредица руски поправки в текста на проекторезолюцията. Какво очаквате? С една дума не ви бръснем за слива.Въоръжаваме басмачите и е ти народен гняв.