Лавров: Победихме ИД, на ред е ”Джебхат ан-Нусра”

"Ислямска държава" вече е зад гърба ни, наш главен враг в Сирия е групировката "Джебхат ан-Нусра", заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Обратно в новината

Коментари - Лавров: Победихме ИД, на ред е ”Джебхат ан-Нусра” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А спонсорите кога?

а хизбулла кога?

Когато се наакаш бе тюфлек

ЦРУ ги прехвърли в Албания в периода 2014-2016г.

САЩ не признават Джепхат за бандитска, а за културна и демократична опозиция на Асад и съответно ще им помагат с всички средства както правили да сега.Затова спокойствието там няма да настъпи скоро. САЩ заинтересовани да разпалват конфликт отново.

Иначе оръжието и боеприпасите за Идил се доставят главно от руски посредници!Май забравяш,че интернета е измислен за информация?А не за путинска пропаганда!

Явно четеш само украински сайтове. Иначе интернета доста помогна на ИДИЛ, особено facebook, twitter, youtube ...

бяха петата колона на Обама...

Не съм русофил, но винаги ме е кефил системният подход на тези хора. Анализираха ситуацията в Сирия, влязоха вътре, биха се срещу 150+ групировки на чалмосаните, със едни самолетчета за скраб им набиха чалмосаните къртуни, с бюджет вероятно колкото е тоалетната хартия на американците спечелиха войната и сега стъпването на американски крак в региона е много малко вероятно в следващите 50- на години, камо ли за някакви тръби да говорим, а с това постигнаха и политико-икономическите си цели.... въобще, опасен враг могат да бъдат за всеки, за пореден път се доказаха, хубаво е и нашите политици да се сещат за това, понякога...

Е това не е много сериозно, но по важното е , че целта беше изпълнена!От тук нататък както се казва всяка жаба да си знае гьола!

Руснаците ще направят каквото трябва, не се и съмнявайте!!!!

Козоебачите----никой , никога не е победил!:)))))))) ....няма как да се победи същество с интелекта на куче!:)))))))) ....даже и пророка им моъмед---не е успял да ги очовечи!:))))))

За последен път руснаците победиха пред втората световна война с чужда помощ и чужди пари и от тогава само губят.Няма вечна победа.

що не се гръмниш ами замърсяваш околната среда с дишането си?

Войната не се печели (само) с пари (в Втора световна не много подготвена Русия воювала сама срещу цяла Европа работила за Хитлер), а с акъла и мъжество и естествено с добра военна техника. Което доказала Русия за пореден път и каквото е станало и в Сирия. САЩ се пука от пари, които сама ги печата, но произвежда скъпа и не винаги ефективна техника, а военен човешки фактор там под всякаква критика.

Пак изопачаваш цитатите. Иначе Путин призна ,че 40 държави спонсорират ИДИЛ част от които са в Г-20, ама за това си трайкаш нещо.

Демек сега ще 6е бият срещу Пентагона, Израел и ЦРУ. Успех на Руснаците. Дано смачкат това Раково образувание по-бързо

За да бъде спрян умния националсоциализъм беше използван тъпия ,а сега и него го няма... Слава на САЩ!!!

Браво! Колко струва последното ти изречение? Толкова ли са закъсали господарите ти, че ти плащат за открити хвалебствия? Какво още ще кажеш за САЩ?

КЪДЕТО СТЪПИ РУСКИЯТ БОТУШ НАСТЪПВА ГЛАД И МИЗЕРИЯ. КАТО В РУСИЯ.

Едно време какво образование имахме, а като гледам сегашните ,,историци", пълна трагедия.

вие кгб-тата винаги сте си биле "образовани"

Шило

Една лъжа и 1000 пъти да бъде повторена, си остава лъжа. Продължавай!

Чудесно. Кажи къде не е така.

Шило

Значи, част от пишещите са на мнение, че една лъжа може да стане истина? Интересно. Това е добра тема за психолозите.

Kоя, освободена от Русия страна, днес е добре?

Корейската народно-демократична република ;}

Шило

Австрия, Германия...Каквато заслуга имат янките, такава имат и съветите. Няма да се спирам за похода на Кутузов срещу Наполеоновите воини.

прекалено много глупости на едно място.

Къде е ГДР?

Бедноста в росийска провинция вече е победена, вече на ред е Джебхат ан-Нусра. Обиконвен човек в русия винаги е бил на втори план. По-важни са имперски амбиции.

Ако я знаеш. Българският не ти е силата.

Главният враг на човечеството са създателите и поддръжниците на ИД: "...Генерал Венсен Депорт...Кой е докторът Франкенщайн, който създаде това чудовище? Да го заявим ясно, защото това има последствия: това са САЩ...", ("...Général Vincent Desportes... "Quel est le docteur Frankenstein qui a créé ce monstre ? Affirmons-le clairement, parce que cela a des conséquences : ce sont les Etats-Unis..."), заявява в прав текст кои са създателите на ИДИЛ дивизионен генерал Венсен Депорт пред френския Сенат, което може да се намери и прочете на сайта на Сената като се напише в гугл: Général Vincent Desportes Quel est le docteur Frankenstein "Американски инструктори тренират въоръжени групи за да се бият със сирийската армия" ("Des conseillers US entraînent des groupes armés pour combattre l'armée syrienne", Publié par Wikistrike sur 16 Décembre 2017, 08:38am). "Даеш, новата тайна армия на НАТО. Връзките на САЩ, Франция и ЕС с Ислямска държава и Ал-кайда" ("Daesh, la nouvelle armée secrète de l'OTAN ? les liens des USA, de la France et de l'UE avec l'Etat Islamique et Al-Qaida", lundi 1er août 2016, AgoraVox). "В Сирия Лафарж са налели стотици хиляди евро на терористите", 20 септември 2017г. ("En Syrie, Lafarge a versé des centaines de milliers d'euros aux terroristes", Publié le 20/09/2017, Le Figaro). Явно Лавров нещо премълчава: "Сирия - ИД е разгромена. Следващите поред са САЩ" ("Syria - ISIS Is Defeated - The U.S. Is Next In Line", December 09, 2017, Moon of Alabama).

Не се разбра защо Ал Кайда (Джебхат ан-Нусра) подкрепяше умерените, нали доскоро беше най-големият враг на запада?!?

Шило

Отношенията им са като родител- деца. Такава им е и връзката. Нашляпат ги да слушат и после им дават разни играчки.

че са победени? Или от Кремъл са ги предупредили, че вече са разгромени? Абе, за кой пореден път Русия "побеждава" ИД, че изгубих бройката? То не бяха 2-3 седмици, то не беше чудо и така вече няколко години. До следващия път.

Шило

Слагай чаршафа и върви в Сирия да ги питаш.

ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ. РАШНЯЦИТЕ ВЛЯЗОХА В АФГАНИСТАН, ХВАЛИХА СЕ, ЧЕ СА ПОБЕДИЛИ, СЕГА В АФГАНИСТАН СА САЩ И НАТО. СЪЩОТО ЩЕ Е СЪС СИРИЯ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ МОЩТА НА РУСИЯ СЕГА Е НЕСРАВНИМО ПО-МАЛКА ОТ СССР НЯКОГА.

Шило

Е какво направиха САЩ и НАТО за колко- 15 или 16 години? Владеят три-четири големи грлада, малко селца и толкова. Останалите 50 % са на талибаните. Айде, нека да не са 50%, 40 % да са. И производството на опиев мак е във възход.

Е, нали трябва да има опий за руския пазар, хихи

Оня ден Путин каза , че е добре, че САЩ са в Афганистан.

Абе какво стана, нали американците бяха заловили Багдади? Дира нещо се покри като трябваше да се опровергава новината на другия ден. Наемните му тролове също;)

В Москва мъж разстрелял няколко човека има и ранени.

Шило

Заловили, ама друг път. Ако пакистанците не им бяха съдействали, още щяха да търсят другия пещерняк- бин Ладен.

За залавянето на Бин Ладен няма никакви доказателства. Все едно да кажат,че са заловили извънземно.

Победили са ИД друг път. Просто ги прибраха отново в Русия.

Шило

А бе друг им осигури безпрепядствените коридори.

Руските служби го признаха , путиноидна к,рво.

МНОГО СТРЕСИРАН ИЗГЛЕЖДА ЛАВРОВ, НАЛИ УЖ БЯХА ПОБЕДИЛИ РАШНЯЦИТЕ?

ЗА ПО-ТЪПИТЕ -- НА ХАМЕРСКИТЕ БАЗИ СЕ ЗАСИЛВА ДОСТАВКАТА НА ОРЪЖИЕ И ЧАЛМИМЕН . ЧАКА СЕ КОМЛЕКТАЦИЯ И НАЧНЕТСЯ ТОВА КОЕТО ПО -РАНО БЕШЕ ИДИЛ А СЕГА ЩЕ ИМА НОВО ИМЕ НО ЦЕЛТА ЩЕ СИ Е СЪЩА - ДИВЕРСИИ И СТЕМЛЕНИЕ ЗА НЕФТ И ГАЗ

си ти

Ясно ни е. Не ни е ясно защо Русия допуска това. Само хаби ресурси и убиват руски войници,след като Феникс терористите пак възкръсват. Нещо като Багдади. Убиха го 100 пъти,а той все жив.

червени "антитерористи" днеска във форума.А да,то днес е работен ден и кутевчетата са на работа след празниците.

Шило

А бе, да не дава Бог да ти дойдат гости от ан Нусра, та да те видим....

Шило

Е, щом като не се плашине от ан Нусра, да ви питам- Защо, което ви дава сигурност?

Русия,излагате се. Вие изтребвате терористите,а САЩ набират и обучават нови. Вие водите безсмислена война.

"СССР се изтеглиха по икономически причини...".Ама те руснаците имат ли икономически проблеми,бе другарю?След като победиха в Сирия икономически ли разцъфтяха рашите?

Свършиха паричния резерв. Правителството се моли за чудо, до Нова Година.

Шило

Според мъдрите ви финансови анализи, трябваше да са фалирали преди 3 години. И долара да беше поне 100 рубли . Пак по Нова година. Ама на- не са.

дипломат,да мисли за "унищожените" терористи от ИДИЛ,върнали се в Чечня,Дагестан и бившите азиатски съветски републики,щото сигурно вече са се омешали със населението във Москва,Санкт Петербург и други големи руски градове.За жалост ще загиват мирни руски люде,а като този на снимката,ще плющят брътвежи и глупости зад високите кремълски стени.

Шило

Там ги мисли Кадиров и министъра на вътрешните работи. На Лавров са му поверени външните. Има си разпределение на компетенциите. А Чечня си стана един мирен район. Дегестан и той почна да се кротва.

Нещо и Кадирката са го подпукали напоследък. И той е бита карта за москва.

"Белгия изтегли четирите си изтребителя". Могъща групировка, дето донесе на крилете си победата за демократичния свят срещу силите на злото - Русия и нейния съюзник ИДИЛ, може би, едва ли не !? Довиждане "победители", никой не ви беше викал, но знаем, че пак ще цъфнете някъде !

ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!!!

ЧЕ КОЙ И ПРЕЧИ?

Ако не беше се намесила Русия, сега ИД щеше да е на границите на Европа. САЩ и Коалиция само имитираха борба с ИДИЛ като ги снабдяваха с оръжие и купуваха петрола от тях. Съсипаха толкова държави и съдбите на хората.

Немският журналист Юрген Тоденхьофер който живя 10 дни при ИДИЛ (можеби единственият) каза,че ИДИЛ се въоръжава от Свободната сирийска армия. Това не го е казал някой руски журналист,но "русофобите" не го приемат.

А после подкарвайте и главния терорист на планетата САЩ.

към 16.20. Ако не вали дожд. И да има Месечина, че иначе нищо се не види.

Не се притеснявай, със сигурност руснаците няма да объркат С. Корея с Австралия.

Шило

Не мога да повярвам, че има българи, които защитават терористите от ан Нусра....Или са толкова българи! Ей, не разбрахте ли, че се противопоставят два начина на живот- светския с Асад и ислямския с радикалите. Толкова ли са ви мили стотинките, че желаете Сирия да е поредната държава, потънала в хаос?

Ха, откога стана българин бе, сиганино от Люлин? Отделно, русифилистиците не обичате България, обичате руския кенеф.

Шило

За разлика от теб, аз съм българин. А ти си просто един безродник. Казах ти какъв- за шепа стотинки си готов за продадеш и майка си!

voknid

Нусрите - брадати въоръжени "демократи". Познато, много познато и от други "демократични" преврати.

И СССР беше казал, че е победил в Афганистан. После гръмна красиво.

Шило

Да, СССР победи в Афганистан. Боевете бяха на границата с Пакистан. Където САЩ заченаха и родиха Ал Кайда.

глупости

Това казвам, СССР гръмна красиво, а сега в Афганистан са САЩ. Историята се повтаря, шиле.

СССР се изтеглиха по икономически причини а не защото са загубили в Афганистан.

брътвежи.Уж победили във тази война и ще помагат за възстановяване на разрушената страна ,а то кво стана.Пак постоянно руско военно присъствие,пак враг за унищожаване,пак стрелби,битки,загуби,победи и т.н.То войната в Сирия свършила уж,ама не съвсем,не съвсем.Сирия се превръща май в новия Афганистан за руснаците.Май тази "приключила" война ще се превърне в "партизанска".Погребалните бюра в Москва да се готвят,щото ще имат много работа.

Шило

Какво стана ли- след унищожаването на ИД,у продължават срещу другите терористи. Нима ти искаш ан Нусра да управлява Сирия? Не забравяй, че са клон на ИД, който пък се пръкна от ал. Кайда. За които, ако се вярва на американците, взривиха Двете кули в Ню Йорк.

вече издишате тотално и съвсем го ударихте през просото с глупавите си коментари и ставате за смях. Сериозно ли вярваш, че са "победили" ИД?! А след като "победят" Джебхат ан-Нусра, чий ред идва? Редът на Аттафанах Аттаебах ли?

Тези думи на другаря Лавров са предназначени за вътрешна руска употреба. Избори идат там, трябва да се отчитат успехи на всички фронтове. Ето и новият стар президент със 137,45% одобрения щял да бори бедността, но не уточнява в какъв стил ще е борбата - свободен или класически. Та така до пълната победа на Путинизма над световния империализъм. Смях в залата.

Шило

Успех!

Сатрапът и другите диктатори от района не искат да оставят никакъв шанс за свободата и демокрацията, но стожерът на световната демокрация подкрепен от нас, прогресивното човечество няма да остави самотвержените борци за Демокрация и евроатлантически ценности в беда и ще помогне демокрацията да дойде и на таз изстрадала земя огряна от светлината на евроатлантическите ценности.

Този пост най му ходи точно на Карлуково.

Шило

Хахахаха

Супер си с иронията и гаврата.

Подкараха ги по списък.

Първо "победиха" в Афганистан, сега в Сирия.

Има ли страна в света, да е прокопсала, след обгрижване от Русия?

Има ли страна, където, след обгрижване от Русия, да не е била "обгрижена" от сащ.

коя държава прокопса

ще спаси нашите арабски братя.

Всъщност САЩ и предвожданата от тях международна коалиция победиха ИД, а руснаците се намесиха в последната една година - колкото да бомбардират няколко болници с невинни жени и деца, и да спасят задника на Башар Асад!

Лъжи си - не пречиш. Пък и ако има идиоти да ти плащат...

Първо ги създадоха.

и им плащат през Роснефт. Умни с атия краваристанци, ей!

Хем Лавров казва,че Русия била унищожила ИД,хем ИД заплашвала Англия,Франция,Русия и Германия....? На Лавров във изказванията и на кремълските сужители въобще няма истина,а пожелания и мечти на мечтател шизофреник!

Русия унищожи ИД в Сирия, а к'вото оцеля се измести в Европа!

Каза новия световен полицай!

Джебхат ан-Нусра (клон на Ал Кайда) са подразделение на Свободната сирийска армия или "умерените". През 2012г. ДС агента Инджев скочи срещу журналистаката Диляна Гайтанджиева защото посочила Ал Кайда за движеща сила в бунта срещу Асад. От същата тази Джебхат ан-Нусра се отцепи ИДИЛ през 2014г. Същата журналистка беше уволнена заради разкритието си,че държавата ни прекарва с дипломатически полети, оръжие за ИДИЛ и Ан Нусра.

Успех!

ид никога не заплашва израел ! кой ще заплашва главата си ??

Грешите Израел и нейното пълно унищожаване са първостепенна цел за тях. Отделно имаше размяна на удари между двете страни по границата със Сирия.

"Имаше удари" - като видят зор, касапите изстрелваха по някой снаряд към Израел. В отговор Израел откриваше огън по правителствените войски.

Тези "Джебхат ан-Нусра" не бяха ли на семинара на Николай Младенов в Правец - не са ли от ''наште'' братя по оръжие ????