Русия е готова да достави на Ирак нови оръжия срещу ИД

По време на дискретна визита на иракския министър на отбраната в Москва, двете страни са обсъдили възможностите за доставките за Ирак на руско оръжие срещу ИД.

Обратно в новината

Коментари - Русия е готова да достави на Ирак нови оръжия срещу ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия винаги е заемала справедливата страна!!!Ще дойде време,когато отново ще ни спаси от робство(щатско)!!!Титанът на българската литература Вазов,нарича Русия,"Дядо Иван".Това е умилително обръщение,към братски народ!!!Това са нашите корени,нашият славянски свят!!!Англо Саксите от където минат оставят след тях само нищета,разруха и контролиран ХАОС!!!

Дръж се прилично! Вазов е казал и друго, и англо-саксконците са оставили и друго!

Странна работа - Ирак с правителство назначено от САЩ да иска руско оръжие. В същото време имат ако не се лъжа поръчки за около 30 милиарда долара за американски оръжия които така и не пристигат вече години въпреки че чудовищата от ИДИЛ колят и бесят в тази държава. Разбира се факта че в мирен Ирак китайски компании печелеха 80 % от търговете за добив на нефт нямат нищо ама нищо общо. Явно вече се осъзнават кои са им истинските партньори а не господари.

Китай сериозно започна да измества Русия от традиционните и пазари на оръжие - на по-бедните непретенциозни клиенти.

Тя Русия за пари на всичко е готова.

Я кой го казва???(и се възмущава май) -Български про-американски соросоид,вярващ в Сатанистката Пентаграма на Благоденствието (по-известна като Петте"К") Кредита, Кухнята, Клозета,Кабеларката,Кревата!

Всички терористи са с руско оръжие? Защо ли?

Дори и американците в бойна обстановка захвърлят томсъна и предпочитат калашника.

Защото е най-добро,затова! Не само терористи ,а и много държави и групировки,мразещи Русия, а и мразещи се помежду си използват руско оръжие!

Изгледай някое видео на Джордж Фридман (основател на Стратфор - Strategic Forecasting Inc.) от презконференция на Съвета за Международни отношения в Чикаго на 3-и или 4-и февруари 2015 г (зависи от зоната май). Как управлението на Рейгън е подкрепяло и Ирак и Иран във войната помежду им. Как това била правилната стратегия. Има и за Украйна. Например тук: www youtube com /watch?v=Sh3dp_AnlQI

Евала на руснаците, бизнесът си е бизнес! Досега Русия доставяше оръжие само на ИД! Сега Русия е готова да достави на Ирак нови оръжия срещу ИД! Т.е. повтаря се ситуациятя от Ирано-Иракската война, и Русия и България въоражаваха и двете страни в конфликта! Откъде мислите дойдоха мъните за мраморните площади в Северна България! Нищо ново под слънцето!

БATKO

Лъжеш! САЩ доставят оръжие за ИД, като го вземат от България, както се разбра от инцидента. Убеден съм че САЩ не ни го плащат, а заемът на ББ от 16 милиарда отива за да го плащаме ние.

Мухлльо Маклай оръжията на ИДИЛ идват от САЩ мафията, които ги купуват от България по 36 долара. Американците ги продават на ИДИЛ по 450$. Мухльо забравил ли си това? 16 милярда заем отиват като печалба на САЩ от нашите калашници. Преди седмица военни хеликоптери на БМС на САЩ кацаха в Сирия в региона на ИДИЛ и САЩ си пълнеха джобовете с Български долари... Мародерите от САЩ убиват жени и деца и пращат Сирийски семейства и джихадисти на Българска издръжка и на издръжка на ЕС.

Значи според теб хамериканците са обучавали ИД с руско оръжие, така ли?

Войната в общи линии била на сунити срещи шиити. ИДИЛ (сунити) били подкрепяни от САЩ и Саудитска Арабия, срещу Сирия, Ирак и Иран. Май нещо подобно бил казал и Сноудън. Имаше стретегии на САЩ, да предизвикват войни тип Иран срещу Ирак, за да не се бият с тях.

Сега,известните форумни идиоти с клоунските "аргументи",в стремежа си да "докажат",че Москва подържа ИДИЛ,ще се опитат да ни убедят,че Ирак е клон на ИДИЛ...:):)))) Когато им се посочи,че сегашната армия на Ирак,която ще получи това оръжие е съставена и обучена от САЩ,ще им изгорят платките!!:):)))))) Освен ако приемат идеята,че САЩ създадоха и ИДИЛ и сега обединяват творенията си...:):)))))) П.П. Ей,трудно им е на троловете,трудно им е!!:):))))) ТрЕб`а да получават добавки от 5 цента на коментар за вреди върху психиката...:):)))

Глупости прост милиционер като теб не може да мисли - всички терористи по света са снабдени с руски КАЛАШНИЦИ защо ли ???? куко от бившото шесто за нищо не ставаш ....

защото могат да стрелят за разлика от американските пушки, които могат да се използват само за смъркане на д-га.

Ми щото хамериканските оръжия не стават, за това всички търсят само руско бе шматкооооо

Нема постъпления на ДОЛАР и ЕВРО а?

мачкай ИД и ФАЩ те си го заслушиха

Въпросът тук е дали ще дадат руснаците на ИД системи ГРАД и S400 да стрелят по Турция и да свалят Йордански самолети по-успешно?

Краварите са ги снабдили с ПЕЙТРИОТ-ични системи.

Руските граждани в ИДИЛ едва ли знаят, как да си с служат с ПЕЙТРИОТ, пък и английски не знаят. Логично е Путин да им достави оръжие, с което са свикнали в руската армия.

с пушкала отива към затихване. Добре, че ние ще купиме някой и друг аероплан 3-та или 4-та употреба та да искарат за заплати.

Айдеее и Русия снабдява ИД с оръжия!

Минуси, минуси, ама всеки знае опорната точка, че каквито оръжия ги дадат на иракската армия, те веднага ги предават на ИДИЛ.

Решението на Русия да доставя оръжие на Ирак за борба срещу ИД е удар по ФАЩ. Защото на всички е известно, че крайните ислямисти бяха създадени и въоръжени от ФАЩ и Израел за борба срещу Асад. Борбата на краварите и евреите с ислямистите е поредният спектакъл за наивници.

Мразя Русия,мразя България ,мразя православието ,мразя всичкиииии

ОО... ИВАНЕ... така си се прекръсти драги? Колко тъпо, колко тъпо....единствените дето мразат България сте путлерситите. Погледни темите как хулите всичко българско смешно путлерово човече.

юе те фъкам в асхола а след туй в хубавата ти маут!

какво ли ще кажат от Савушкина ако заглавието беше "САЩ е готова да достави на Ирак нови оръжия срещу ИД" вчера ОрИваха орталъка за това че някакъв хеликоптер кацнал някъде си според някакъв овчар.... Ако САЩ бяха в заглавието сега щяха да се пръскат лига и сополи как продавали смърт и оръжие за терористите от Ирак.

Яд ли те е бе "Капитан Америка"

Русия по един дискретен дипломатичен начин казва, че САЩ ако не е откровено терористична държава, то най-малкото подкрепя тероризма по света.

Сигурно рашаните имат вече сума ти рекламации от ИД и сега ще гледат да прецакат с боклуците си и Ирак!

Да им продадат някакви тип катюши Град, Смерч, Ураган и бързо ще се справят с разни групи от войски. Тях да ги пазят някакви танкове. В общи линии могат да покрият декари в огън.

Могат и са за война водена от хора на които не им пука за територията. Тия дето ги споменаваш са модел от ВСВ и са за варвари по подходящи са за ИД

Ако са на територия тип пустиня, едва ли трябва да се пази толкова. Освен това, това ще внесе страх. Разбира се не става за места като Палмира и други с някакви ценности. Иначе те са си точно за масово унищожение тип фронтова война. По принцип руснаците не продават най-новото оръжие на други държави, но и старите вършат работа. В бъдеще щяли да имат някакво подобно Торнадо. Не се сещам за кои от тези катюши ставаше дума, но ако една изстреля всичките си ракети, покривала нещо от рода на над 40 декара в огън. Имало някога война между Китай и СССР и набързо ги отказали от съюза, нападащите китайци, точно с някакви такива. Разбира се това си е масово унищожение и е подходящо срещу войски. Ефекта от страха може да е огромен и да хукнат да бягат.

така се прави бизнес. продаваш на идил после на ирак. руснаците само бизнес със смърт може да правят.

деер

Защо руско оръжие? Защо не българско? Ало, 240-те проститутки на мафията?

Всеки момент руски танкове могат да навлязат в България...

Кухеандър това ли роди мозъчето ти...

Сега "миролюбивите" рашки ще си пробутат залежалите стари оръжейни системи. Те освен оръжие нищо не могат да правят като хората! Сега сле като въоръжиха Асад и ИДИЛ ще въоръжат и Ирак.

Всеки прави каквото може, а ти какво можеш да правиш ?

Ако САЩ не бяха почнали война срещу Башар Асад, сега нямаше да има ИД и нямаше да има бежанци от Сирия.

ГЛУПОСТИ!!! Така или иначе ИДИЛ си съществуваше и набираше сила от сунитите в Ирак и мързеливите емигранти-мюсюлмани по света. Какво ще кажеш за наличието на хиляди руски граждани в ИД? И тях ле лошите от Запад ги пратиха там!!!

деер

А, кой им купуваше петрола и кой ги обучаваше?

Всички бежанци да ги препращаме към сащ

ИД я създаде САЩ. Дори и говедата от оборите го осъзнаха....

А се чуда , защо и Руснаците се радват на МИНДИЛ. Никой не ще да я унищожи

БATKO

Нещо не си разбрал, глупако. Руснаците дават оръжие на Ирак за да тепа МИНДИЛа, това радване ли е?

Не дава, а ПРОДАВА. Гола вода си бастун

.... и същевременно да снабди ИДИЛ с още калашници, че нещо не им стигат - нема майтап руските говеда снабдяват чалмите с калашници и друга бойна техника !!!!

БРЦК

Да бе , ама турски(а не руски) журналист снима как турските спец. служби (а не руските) маскират конвой с оръжие като хуманитарен и го пращат на ИДИЛ. Пък американците нали от нас купиха гранатомети и ги пратиха на 'умерената сирийска опозиция' - демек ИДИЛ.