МН-17: Холандия и Малайзия искат съд, а Русия - разследване

Холандия и Малайзия настояват за трибунал за виновниците за катастрофата с полет МН-17 в Източна Украйна. Русия се обяви за международно разследване.

Обратно в новината

Коментари - МН-17: Холандия и Малайзия искат съд, а Русия - разследване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ватенките са се объркАле нещо... То разследването свърши, знаят се и физическите извършители на това злодеяние, на коетохсе радва сидерастката сган в България. Но възмездието идва, бавно и неумолимо... Ще дойде и за сидераста, и за откачените му последователи...

Всъщност за откачените последователи на сидераста, възмездието отдавна е дошло, още откак са се родили... :-)

Да бе, утрепките на Путин хванати от гората свалиха самолета не защото са изпълнявали заповед, а защото са глупави. Русия няма да може да измие този срам векове.

американците като свалиха пътнически самолет пътуващ за иран, що измиха срама, а и там е доказано кой го направи , май тези неща май са повече патент на друг не на руснаците, те според тях и българин съдиха за опит на убииство на папата, та и тук е същата работа виновен не виновен ще искат да съдят някой невинен

а защо тогава русия не поиска съд за свалячите на ирански самолети? а българина го съдиха но го оневиниха и беше оправдан.не може обаче да се изключи интереса на русия да му затвори устата на папата -много ги плюеше тогава.така че не съм убеден че руснаците не са замесени

Ето как истината сама излиза на яве! Ако Русия казваше истината за мистериозния изстребител на украинците нямаше да бяга от трибунал защото искаше Украйна да го отнесе, НОООООО какво наблюдаваме? Как на Путин по паднаха гащите!

то понеже има значение истината затова осъдиха българин за убииството на папата , а турчина който релано го направи пишеше бестселъри и се позлваше с привилегии на кръстник на мафия

Умния, за да има трибунал/извънреден съд/ съгласно правилата трябва да има внесено обвинение на база разледване! Всичко друго е незаконно! Кога ще ти паднат очилата?

Малоазийците заслужават справедливо разследване и за двата самолета. От първия не се намери нищо, което е абсурд. Крие се истината за него. А от втория повече от година разследваха черната кутия и не обявиха нищо. Сега, обаче решиха да започнат трибунал, което е фарс на фона на американските злодеяния, извършени след втората световна. Трибунал за САЩ, това трябва! Кой е за?

Разбира се, че първо е необходимо да има следствие. Защото ще се използва цялата пропагандна машина на САЩ за да очернят Русия като го ударят на хипотези и много шум. Има още един подобен самолет, който трявбва да се разследва.

Шубе ги е рашистите, че неизбежно доказателствата ще излязат наяве и тъпите им дипломатически игрички ще се обърнат срещу тях самите. Но те нещата и без тяхното вето са ясни ...

Смехурко, то ако имаше доказателства срещу руснаците мислиш ли, че щяха да засекретят всичко и да почнат тая игричка с трибунала, че и предварително? Без нито едно доказателство в своя подкрепа!

Саше, помисли малко, потърси логика някаква

Русия не е свалила самолета, що за проститии, бе Саше?

Е този холандец на снимката колко увърта за влизането ни в Шенген- то не бяха номера, не бяха двойни и тройни стандарти- какво доверие на този?! Абсурд

Руснаците директно си признаха и поеха отговорността за свалянето ан самолета!!! Това вето е самопризнание!

Нещо май те е пернала съчмата и взе да бълнуваш глупости!

Може да ме е пернала, но ти не привеждаш нито 1 аргумент против. Благодаря, че се съгласяваш с мен.

И какво ще "осъди" този трибунал, като все още не е доказано кой е свалил самолета? Кой ще бъде обвинен, за да бъде осъден? И не се ли слага каруцата пред коня?

Трибуналът на ООН има право не само да води разследвания и установява виновниците за въпросните събия, но и да взема мерки от името на всички членове на ООН и да наказва тези виновници. Разследването е мижи-да-те-лажем, както се вижда от това, което става досега - никакви резултати и само взаимни / насрещни обвинения. При положение, че рашистите налагат вето, сещай се кой го е страх и няма полза от евентуални последствия ... Те и сега са в изолация, ами ако утре и БРИКС се превърне само в БИКС, заради този самолет? И Русия бъде уличена за виновник на инцидента, както Турция за арменския геноцид? Ти очакваш ли Путин да се извини? Точно колкото Турция се е извинила за геноцида ...

Има ли смисъл да искаш да подкрепиш трибунал, който така или иначе независимо дали си виновен или не се създава за да те осъди. Стига манипулации - всяка една от страните е невинна до доказване на противното. Досега се говори само с недомлъвки без доказателства. Дайте неопровержими такива и тогава да разпънем на кръст Русия или Украйна, но само тогава!

Или Щатите!

Ако руснаците не бяха попречили с ветото, щяха да видят собствения си президент, изправен пред съда в Хага. Как да го пуснат ;)

Правилно. Да се направи едно много стриктно разследване, за да излезе истината налице.

"МН-17: Холандия и Малайзия искат съд, а Русия - разследване" Хммм, нещо не ми е ясно - кого смятат да съдят в тоя "съд", ако не е завършило разследването?! Щом може така, нека осъдят макака с банана, кравата и прасенкото. Уф, това направо като басня се получи :(

Малайзия и Холандия ДА ТЪРСЯТ виновниците за "произшествието" с Боинга в ПЕНТАГОНА , ФБР и ЦРУ!!!!ТЕ са инициаторите, а изпълнителите са от майдановците!! По - ясно от това НЯМА!!!

Руснаците се правят на принципни. Нещо не им се получава театрото. То ще дойде "видов ден" ...

Руската кочина се саморазобличи с ветото, което наложи...

И какъв е факта? Трибунала е политика, а самолетните катастрофи винаги са се разследвали. Разследват вече повече от година. Къде са фактите? Май ги крият и искат с политически декларации да замажат случая. Но Владко ги знае тия хватки. Но в американската кочина не се срамуват от криви огледала, нали наградиха моряците, свалили иранския пътнически самолет.

А ти си жертва на пропаганда за пубери! Надявам се да те осъдят за глобалното затопляне - няма начин да не си виновен ти. Имаме един тука, дето ползва "добре обосновани предположения", та и теб така ;)

Какво престъпно има в това да има независимо разследване?За пореден път се ползва човешката мъка за да мине номера -в емоцията от трагедията да си създаде всеобща настройка и бърз трибунал.Ясно от къде идва сюжета!

Има ли значение кой го е свалил? Важно е виновният да бъде осъден. Има ли някой, който да не иска справедливост и възмездие за невинните жертви?

Руските убийци пречат на желанието на Холандия за справедливост.

Не издържаха укрите, от страх техният боен самолет атакувал малайзийският да не бъде свален над зоната на ДНР. Ако бяха устискали само 1 минута, пътническия самолет влизаше в обсега на руското ПВО и Русия можеше да бъде обвинена без условия.

Ха ха ха, само дето това е поредната руска фантазия!! нямало е никакъв боен самолет в района. Русия е виновна за сваления Боинг и затова налага вето като така потвърждава вината си!!

Споко, и до трибунал ще се стигне! Вече излязоха данните на "началника на БУК-а" в Украйна, американския гражданин и агент на ЦРУ под прикритие Дейвид Лойд Щерн!

Винивни са тези, които са насочили самолета да прелети над бойната зона. Те са имали за цел да предизвикат свалянето му, за да има за какво да обвиняват руснаците. И нищо чудно да са го свалили самите те - достатъчно цинични са... Затова - РАЗСЛЕДВАНЕ!!!

"Холандия и Малайзия настояват за трибунал...Русия се обяви за международно разследване." Трибуналът е съд, а за да има кой да съди трябва разследване за установяване на виновните... Така че - първо разследване! На някои им се иска те да посочат виновния, който им е изгодно, ама не им се отваря парашута...

Най-трагичното е, че 70% от правителствата и 90% от медиите са платени от "демократизаторите на света". Каквото и да разбираме и да пишем, правителствата ще изпълняват директивите, спуснати отгоре а медиите ще пишат "истината", която са им поръчали. Всички много добре знаят и разбират, че лъжат, че не работят за народа а за своите господари, но кой смее да се противопостави? Нали веднага ще бъде изхвърлен от системата.

Надценяваш се, приятелю - нито Ти, нито Аз, нито този форум съществуваме за онези от Системата... Така че споко-можем остроумно и свободно да си джафкаме на воля!

Да не би американците да свалиха боинга използвайки своите украински марионетки за да има разследване? Свалиха го за да обвинят веднага Руските "сепаратисти". Сега искат да ги съдят. Целта е ясна. Руския "диктатор" Путин се опитва да разруши колониалната система и трябва да бъде свален /и убит "демократично" за да не може да говори/, както бяха свалени другите непослушни - Милошевич, Садам Хюсеин, Кадафи и както се опитват да свалят Башар Асад...

Чудя се как позна,че именно американци са командвали свалянето на самолета.Точно агент на ЦРУ е ръководел операцията.Агент Дейвид Щерн.Сега е интересно колко силно ще закрещите за да заглушите истината.

Много просто - тия, които четат и мислят, познават.

Че живеят в средновековието. През средните векове по време на един от периодите на чумата имало и огромен брой плъхове. Европейците решили да съдят главатаря на плъховете, за унищожението на реколтата им. И наистина завеждат дело призовават в съда да се яви царят на плъховете. Че и тези сега правят трибунал срещу кого обаче не е никак ясно.

този трибунал, при тези условия ще изглежда, като онзи трибунал, дето му викаха "народен съд" след 9.9.1944. аз ви казвам, че тази "демокрация" все повече заприличва и се изражда в сталинистка диктатура, а вие не вервате.

При сталиниската диктатура поне имаше съд, доказателства, присъди! Но виж, при фашистката - йок! Псаки те осъжда от туитър!?!? Щеше да е смешно, ако не беше трагично!

да, доказателствата бяха точно, като сегашните. в същност се чудя, как "демократите" още не не ни вкарват в коцентрационни лагери, единствено, заради мнението ни. ама да не бързам и това ще дойде. ще имаме "демократичен" холокост 2.

досега комунистите не поеха позиция за осъдят и накажат още живите престъпници на така нареченият народен съд.това престъпление върна българия десетилетия назад и без него нямаше да сме на тоя хал на които сме сега.очевидно стореното зло е непоправимо а и не само то-белене,другите лагери.за това свидетелства робското самосъзнание насадено от диващината извършена тогава и последвалата ч0 годисна диктатура.лесно е да се забравят 298 човека избити като животни защото на руснаците не им изнася.принудиха се да обявят очевидното а именно точния модел на ракетата и на боината глава която е свалила самолета. за мен ако това отвратително престъпление е било изфабрикувано от американците в което болшинството в този форум са убедени те не биха ли използвали техника която украина няма а русия има за да не се стига до тази ситуация-путин обвинява украина и обратното?има ли някои които е твърдо убеден че путин не знае кои е свалил самолета?знае разбира се.и една от версиите е че военен самолет на украина е летял иколо боинга за да нападне донбас обаче руснаците не са се посвенили да свалят и избият з00 човека.след около 5 минути самолета е щял да напусне украинското въздушно пространство.какво толкова щеше да се случи ако го бяха оставили още няколко минути?и още нещо:донбас е руски а въздуха над него е украински така ли?или едното или другото.двете не може.мислете с главите си а не с долните части.ако ваши близки бяха загинали там друго щяхте да говорите. съд трябва да има.не може да се избиват цивилни за кефа на някои си луд.които го е сътворил трябва да си плати които и да е тои.цъкаите каквото си искате това е правилната позиция."прави каквото трябва да става каквото ще"

Невъзможно е за един съд да води дело срещу неизвестен извършител, какъвто е на този етап случаят с МН17! Ето например процедурата по нашия НПК: Чл. 244. (1) Прокурорът спира наказателното производство: 1. в случаите на чл. 25 и 26 ; 2. когато извършителят на престъплението не е разкрит; Чл. 246. (1) Прокурорът съставя обвинителен акт, когато е убеден, че са събрани необходимите доказателства за разкриване на обективната истина и за повдигане на обвинение пред съда, няма основание за прекратяване или спиране на наказателното производство и не е допуснато съществено нарушение на процесуалните правила, което е отстранимо. Няма как в международното наказателно производство нещата да са принципно различни и явно целта за създаването на този съд е делото да се протака докато един ден се прекрати без да да бъде осъден виновникът, тъй като е неизвестен. Очевидно е, че именно тези, които настояват за този сът не искат виновниците да бъдат разкрити и осъдени, като с действията си разчитат на масовата правна неграмотност, т.е. видите ли, ние искаме съд, който да осъди виновниците, а Путин не иска, значи той е виновникът.

Е добре де, Путеф що се дърпа като катър? Нали е невинен, кво толкоз?

абе, ти защо триеш като катър?

ами ще ти кажа защо. защото "доказателствата" ще същите, които "намериха" на територията на ирак, за да свалят саддам. имам и други примери, но нямам време да се занимавам с широко - полирани мозъци.

Е добре де , ти що се кензониш толкоз? От тебе бълхясалия нищо не зависи.!.};-)))

Путлер- в пандиза!

Западната пропаганда вече няма правилна идея какво да се прави. Как ще правиш трибунал, като без преди това да си правил разследване? Кого ще съдиш на този трибунал? Нормалната практика преди съдебен процес са следствени действия. Някой иска да сложи каруцата пред коня.

Марионетките на САЩ настояват за съд а не за разследване защото им е много по-изгодно да съдят този, който им е удобно отколкото да се проведе разследване при което да се установи, че виновни са самите те.

Трибунал е логично да се създаде,след като приключат следствените работи!!!Но питам холандците,дали не е странно,че над територия на която се водят сражения,НЕ Е ПРЕНАСОЧЕН ПО ДРУГ МАРШРУТ САМОЛЕТА???

Може и трибунал. Ама първо да се разследва защо Франция е свалила другия Боинг на малайзийците на остров Реюнийон.

Трескаво се търси изход от ситуацията. Миналата година обявиха, че резултатите от "разследването" ще бъдат огласени това лято. После стана есента. Сега ново двадесет-трябва Трибунал, за да започне да се "разследва".... времето изтича трябва нова дъвка залагалка за пред света....

Малко е когато Германия ви съсипа, малко ви когато 1919 Полша изгони Будьони в тайгата,малко ви е прибалтийските републики през 1920 да ви разкажат приказката.Малко ви е Втората световна-ВИВА ГЕРМАНИЯ СССР къде е,проклети да сте

Говедата са прзрачни отвсякъде. Помните ли кога беше нарушено последното примирие? - два дена преди европейската комисия да се произнесе за санкциите. Помните ли кой бегло спомена за финансирането на майдана? А кой ходи в Киев няколко пъти? А кой си купи акции от нафтогаз Украйна? Сега платените тюфлеци на говедата се скъсват да квичат - ама само това ще им остане. Нормалните хора не пасат трева!!

И да квичиш и да не квичиш, краварите не само, че доят и пият мляко, ами и произвеждат ЦАР ДОЛАР! А тия дето лочат водка, печатат само тоалетна хартия, щото голямо забърсване ги чака!

погледни на usdebtclock . org тъпунгер - царят ти е бая гол.

Ми с това почнаха санкците и сена се правят на ударение с мокьр парцал. Затова за да не искал родните на загиналите пари макар че ником не ни е виждал а итакали нямаше една медия да им даже думала!!на бпбами хурката простотия .А вьобще това си е присьщо за запада и хамерлька !!!кулите да не ни свалих аз!!!Ни и от пушака падна ней високата зграда !!!а по кьсно другой здание от стах То пьк от какво падна Путин ли го разруши по телепатия!!!

Ако имаше и грам съмнение във вината на укрите, Русия щеше да натиска яко за този международен трибунал. Но тъй -като Русия и подкрепяните от нея терористи са виновни, те дават най-доброто от себе си за да се протакат нещата. То не беше СУ25, после МИГ29, испански диспечер, снимки от космоса и кви ли не простотии. Ама свърши - нещата се отлагат до Общото събрание на ООН и тогава ...........

Анжък! Кой бяга от съд! Престъпника, натюрлих!

Тогава 3 милиарда долара от личната сметка на Вовата! Нема лабаво!

За да не изпадате в ненужен спор прочетете заглавието от днес "ПРОКУРАТУРАТА ПРЕДАДЕ НА СЪД О.Д. ЗА УКРИТИ ДАНЪЦИ" Тоест следствието което е към прокуратурата е РАЗСЛЕДВАЛО събралое данни за извършено престъпление и ги ВНАСЯ в съда. Русия иска ПЪРВО МЕЖДУНАРОДНО РАЗСЛЕДВАНЕ и тогава в съда. ТАКЪВ СЪД ИМА (Международния наказателен съд) или тогава да има специален трибуна. Какво искат най-вече САЩ. Заявявайки, че Русия е виновна да прескочат следствието и направо СЪД. Това и по времето на Бай Тошо го нямаше. Правете си поуките!

"3. Съдът (трибуналът)разглежда делото и се произнася." Да де, ама Русия не ще съд(трибунал)??????

При такива случаи се търси КОЙ ИМА ИНТЕРЕС. Руснаците нямат никакъв интерес от подобен случай, американците имат. Елементарно, читатели.

Ти за трибунала ли говориш? Напълно съгласен!!!

Това е реально погледнато провокация ! Защо им Рупия да сваля самолета като и така кахьри много !!! Да и сКрим още завиждаше и завижда света

Крим голяма придобивка! Съдран чувал, който трябва да се кърпи, чакълени плажове, от които се копа баластра, хотели минус 2 звезди, халал да им е! А 500 000 братушки са си купили апартаменти на нашето Черноморие и приемат в тях по 2 000 000 гости от Русия всяка година! Дали ще ръгнат за Крим!

Наши бегеец

Крим е Непотопяем самолетоносач и руснаците никога няма да го дадат за американска база. Крим държи Причерноморието, Близкия изток, Персийският залив и Средиземно. Без кораби във водата.

Почеркът е говежди отвсякъде. И на децата е ясно, че няма как да влезе от Русия Бук, да мине незабелязан 80 километра навътре и да свали самолет, който - представете си - никой не е видял на радарите, никой не е предупредил и никой не е проследявал. Говежда история отвсякъде. Сега бързат преди да бъдат обявени резултатите от разследването да дигнат шум. Това е истината.

Ако намериш къде е на картата Снежное, ще видиш, че се намира на 19 км. от границата с Русия! При средна скорост на БУКа 45км/час, влизането, изстрелването и излизането отнемат по-малко от час!

Което значи, че поне два часа по- рано е имало подготовка, а това няма как да стане от Русия! Или украинците са решили това предварително, или е дивотия на някой малоумен местен военен!

Теорията ти издиша отвсякъде!Руснаците също отклониха от курса Боинга и с швейцарска точност после го свалят!В цялата работа има нещо много гнило!Двете големи сили знаят точно какво е станало,но мълчат-защо?!?Дали защото не сме били на прага на истинска война и някой мълчи ?!?

Котто е гледал фильма Крьсника знак покакьв наин деистват хамерите АЗ де те спася но тище ми си должен!!!Кака е с Европа Такая ще е с Украина И защо ?За да наложатсанкции ида сменьт Путин Котто не се подчинява как-то навремето Милошевич то товп ЕС е като проститутка

Нещата около свалянето на самолета се забатачиха, развитие никакво, направо задънена улица. Кой крив, кой прав, никой не знае. Никой от нас, обикновените хора, не знае. Много мислещи хора взеха да се съмняват в тезата, че Русия е виновна, след като толкова време няма неоспорими доказателства, публикувани в медиите. Ясно е, че ако имаше такива доказателства, те отдавна щяха да видят бял свят. Не забравяйте, че поредния пакет от санкции срещу Русия беше изваден на сцената заради свалянето на самолета. Без доказателства. Този ход със създаване на международен трибунал не води до нищо друго, освен отново настроенията в света да се насочат срещу Русия. Видите ли, ако Русия не беше виновна, нямаше да има нищо против този трибунал, но тя налага вето, значи е виновна. Но това е първосигналното мислене, т.е. без да се зададе нормалния въпрос, кого ще съдиш, след като няма доказан виновник? Само по подозрения са съдели в Средновековието, но сега сме 21-ви век. Ако Русия не беше наложила вето, такъв съд щеше да бъде създаден и бъдете сигурни, че веднага западните медии масирано щяха да прогърмят света, че виновни са сепаратистите и Русия и щяха да тръгнат на лов за измислени вещици и разбира се, нови санкции. Русия не влезе в този капан, а иска международно разследване, т.е. не да приберат черните кутии в Лондон, или където са там, а да бъде създаден международен екип от специалисти. Но това няма да стане!

Драги, нищо не се е забатчило! Колкото повече време се опъва Русия, вместо да си признае, толкова по-болезнено ще е обезчестяването и толкова по-голями позора и презрението на целия свят! Бог да пази Путин!

имам някакво чуство, че ръководителите на украина, австралия и холандия, зад които стоят ес и америка, в края на краищата окончателно ще се оплетат с лъжите си по повод на тоя трагичен инцидент и когато истината "лъсне" ( а това може да стане много скоро) ще стане скандал какъвто света не е виждал...тогава ще стане ясно кои е престъпник, кои заплашва международната сигурност и т.н.

Кой уби президента Кенеди? Кой всъщност срина кулите - близнаци? Кой обстреля Сърбия с обеднен уран? Кой свали малайзийския самолет в Украйна? Кой създаде Алкайда и ИДИЛ? Кой не подбира средствата в името на глобалните си интереси?

От първия въпрос надолу, все руснаци! Има ли по-велики от тях?

Няма