ЕК готова да обсъди отстъпки за ”Южен поток” с Русия

ЕК е готова да обсъди с Русия въпроса за строежа на газопровода "Южен поток", включително за допускането на отстъпки от законодателството на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - ЕК готова да обсъди отстъпки за ”Южен поток” с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само студ за мръсните еврогейове и германските неонацисти.

Може и да пера,но няма да пея!Много прилича на вица,а?

А бе, вие вече сте готови и г.з да менкате за газ, ама чичкото Барака о'Мама нещо ви се пречка още?!

България трябва да не се снабдява въобще с газ при потребление 3%. Малоумникът си е малоумник при всяка власт !

Евро проститутките подвиха опашки... но пък индивидуално, са вече малко по-богати.

егати фурнаджииската лопата са тия от ЕК, ще успеят да задминат и бат ти Бойко. То ще се окаже че комунистите с плановата си икономика бяха по-умни.

В крайна сметка, целта на т.н. "ЕС" е създаване на един по-голям и добре планиран СИВ, но по тяхната гайда... Колкото и да ритат срещу т.н. "планова икономика", никой до днес не е успял да и избяга...

Учудваща е тази неочаквана сговорчивост и отстъпчивост на ЕС!Значи ,те въведоха в своето законодателство т.н Трети енергиен пакет и със стара дата /или обратна сила/въведоха изисквания към подписаните договори за Южен поток!Сега се оказва ,че този прецедент може да бъде използван от руската страна за преразглеждане със стара дата /!!/-или с обратна сила /за споразуменията за доставка на руски газ!Изобщо бумерангова ситуация!Дали отстъпчивоста на ЕС не се дължи на това??

ЕК е възможно да направи "отстъпки от законодателството на ЕС". Това е лицемерие, бъдещето ще покаже! Но какво ще кажат нашите реформатори - противници на отстъпки на европейското законодателство, дали са с всичкия си!

Васил Щонов".,..Идеите са ние да доставяме газ до България и по този начин се очаква се консумацията на газ в страната да се увеличава. В момента тя е само 3% в нашата страна..." ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ ДОБРЕ? КОНСУМАЦИЯТА НА ПРИРОДЕН ГАЗ В БЪЛГАРИЯ Е САМО 3% ! РУСОФИЛИТЕ ДА СПРАТ СЪС ЗАПЛАХИТЕ КЪМ БГ. ГРАЖДАНИ, ЗАЩОТО СТАВАТ СМЕШНИ!

А бе чадо, защо не отидеш да подскачаш я пред Парламента, я пред Президенството..., окупирай няколко аулки... изобщо, защо се занимаваш с неща, които не са за твоята пъстра главица? Намали малко темпото, следващия служебен кабинет ще е на пролет!

Пъстър, признавам си, смятах че си платен драскач на щат, но виждам, че не почиваш, а си тук постоянно. Не ти ли хрумва, че може да грешиш в схващанията си? Че някъде нещо ти убягва ?

като юрист можете ли да ми кажете 3 процента от кое е консумацията на газ ?

Онзи ден Русия е превела 120 милиона долара на Украйна за такса пренос към Европа на газовите доставки... Украйна реве и рита и крещи да не се прави Южен поток, защото губи всичко при газовия внос... Българските тъпанъри вият за някаква загуба от Южен поток...Само закон за вреда и причинени загуби на държавата, и всички нагли уроди в затвора!

Интереса за запазване на транзита през Украйна не е вече на Украйна! Едно синче държи 49% от газопреносната мрежа на страната, а живее чак на другото земно кълбо, дето го рисуват вляво...

Май ЕС и САЩ си разделят противопоставянето срещу Русия за по-голяма ефективност! Сега САЩ поема спирането на "Южен Поток", защото покрай "Северен Поток" ЕС не е принципен!

В цитата и преразказа има сякаш противоречие - освен, ако приемем, че под "инициатори" се има предвид европейските държави-участници в проекта. Разбира се, ЕС е почти в енегриино обкръжение от САЩ - Либия е извън строя, Иран е много дискусионен, сега Украйна - на бандеровците - се явява клин пред доставките на енергия от изток - следователно, ако предателите на европейските народи имат някакво противодействие, ЮП трябва да се строи.

Някой вярва ли, че досега от ЕС се запъваха за Южен поток, защото много ги вълнува изгоден ли е или не договорът за България? Просто си гледат келепира. А сега им припари от новата заплаха - Ислямска държава, джихадисти, та се сетиха, че Русия може да им е от полза и станаха по-сговорчиви за Южен поток. Разбира се, без да им пука ще бъде ли ощетена България от цената. А нашичките дебелооки управници, имитирайки загриженост за народа, се дебнат кой повече да се облажи от проекта и си развяват кирливите ризи на изток и на запад.

"отстъпки от законодателството на ЕС"

Ами... сигурно аналогични на Северен поток. Идиотски правила, които блокират интересите на отделни държави в името на интернационализма, са характерни само за комунизма.

След като бе приет антиевропейски акт уж закон, нацепен на отделен, специфичен случай и с ретроактивно действие, ЕК вече е готова да обсъди така създаденият въпрос. Дори може да допусне отстъпки, най-вероятно ако при обсъждането се помолят по подходящ начин. В Брюксел може и да могат да обсъждат, дори ако не еврокомисаря Гюнтер, то други като говорителката му Марлене, биха имали куража и да разгледат този въпрос, но в крайна сметка решението ще вземат във Вашингтон. Потвърждение за това е не само посещението на аса МакКейн в София, но и лисата на пратеници от Вашингтон на предстоящите срещи. Там явно са спокойни че комисарите от Брюксел и превратаджиите от Киев достатъчно послушно, ще ги представят и няма да е необходимо прякото им вмешателство.

От пряката реч се разбира,че ЕС подканя Руската империя да направи отстъпки.

ЕС си подвива опашката.

Застанала в подходяща поза, защото идва зима

Рекламираната от туземните предатели чизмария е едно феодо-робовладелско образование, дет вси природни богатства са заграбени от варварската кагебишка шайка, която шантажира останалия свят, а популацията от потомствени крепостни, свикнали на баринския камшик, гледат тъпо и се кланят на поредния император ? Нещастна работа, ако не беше опастност за Нормалния Свят.

от Иречек няма да намериш дори в многомилионната Русия, дори сред стотица националности ( освен циганите).

Да си била в литкръжок в техникума?Я прочети пак текстчето дето си написала!Толкова прилагателни,каква емоционалност! Или пък си много развълнувана от новината?

И се пише образувание, че се образува, мноо проз

В САЩ, ЕВРОПА, КАНАДА, АВСТРАЛИЯ, НЮ ЗИЛЪНД маса българи работят достойно кат инженери, софтуеристи, математици, физици, химици, биолози, медици, прогонени от Родината си от туземните рашофилистични капиталисти. Последният грабеж на катебето ще закопае туземните москальски гангстери. Ще изгрее Европейско Слънце над измъчената ни Родина, а престъпната рашофилистична пасмина ще получи заслуженото.

Ама докато беше квартален викаше "Слава на БКП", нали?

Аз спокойно мога да ти кажа, че 80% от тези хора искат просто да се приберат в България при първа възможност, но все отлагат и повечето от тях ги е страх какво ще си кажат роднини и познати. Но всеки си решава сам. Не мога да определя никой като фил и фоб. Запада не е това, което беше.

pmotikov@abv.bg

Що не са заминали за чизмарията, щом там е бъдещето ?

3399,не им се нервирай,3-4 човека русофоби са...

бай,бай Южен поток ли???и кой е губещ от това??България или Русия??русофоби жалки сте ...не виждате ли че каквото си поиска Путин ,това става..Крим,Донецк утр оьОдеса и Харков,спаси Сирия от хамерикански удари,пък вие си лайте тук,кервана нека си върви..

Губещият е азиатски чизмаристан, който без Европейските Пазари отива в небитието, за пореден път.

отиди в Русия да видиш как се зарадваха местни производители, а как Белорусия се радва че има гигантски руски пазар, а Казахстан , а Китай вече построил безмитов пазар за селскостопански продукти направо на граница. Не бива неграмотността си да показваш навсякъде. Скатай се и ще минеш за по-умен.

Пак ви питам- ще публикувате ли ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ЗА: 1. ЦЕНАТА НА ГАЗОПРОВОДА В БЪЛГАРСКАТА МУ ЧАСТ 2. НАЧИН НА ИЗПЛАЩАНЕ НА ТАЗИ ЦЕНА 3. ОТ КОЯ ДАТА БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ПРОЕКТА 4. ИКОНОМИЧЕСКИ, ПРАВЕН И ФИНАНСОВ АНАЛИЗ НА ДОГОВОРА ЗА ЮП. Ако един договор НЯМА ЦЕНА, ТО ТОЙ Е НИЩОЖЕН!

Що не питаш Марлене Холцнер? В краен случай може да се обърнеш към еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер. Просто намали оборотите - за твое добро.

Ако ми покажеш същите дани за Северен поток ти ги казвам и за южен.

Бащицата Путин си прай кот иска а?И Русия ще загине от кефа на един изперкал идиот...

Из статия от днес бг -"...Винаги сме били отворени за дискусии за "Южен поток" и по въпроса дали инициаторите ще поискат за него изключение от европейското законодателство АКО ТОВА СТАНЕ, НИЕ ЩЕ РАЗГЛЕДАМЕ ТОВА ИСКАНЕ заяви Холцнер..."Мдааа- лъжите на дир.ру стават факт...

Не мога да разбера, защо има толкова злобни и яростни коментари. Не може ли без лични нападки и обиди? По-спокойно стреса води само до болести.

Как може да е спокоен Нормален Българин при толкоз туземни предатели чизмари ???

Всеки сам си определя съдбата.Това, че някой не мисли като мен е ок. защо трябва да го определям като предател? Със сила ли искаш да налагаш мнение и да слагаш етикети? Май не е много демократично да искеш всички да мислят като теб.

Тази вечер руските тролове не са много активни.Дали не им се отразява санкциите на ЕС иСАЩ и вече гладуват и нямат сили да натискат клавиатурата.

Рублята се обезценява, а в софийските берьозки веч не я приемат кат платежно средство.

В Малорад па кога го разбра това?

Шило

Какво имада се коментира? Простотията тук ли? Не, благодаря!

Въобще не става за отстъпки, поредната провокация на рашофилистичните дирчета, Европа Каза - изтегляне на чизмарските диверсанти от Суверенна Европайска Украйна, и тогаз ще видим кой кум, кой сват, а санкциите мачкат чизмарската популация.

Южен поток ще има когато на Червения площад руснаците направят паметник на българските братя Кирил и Методи.Казах!

Не, когат чизмарите направят на красная площад паметник на Генерал Колев, дет ги разката в Северна Добруджа.

Нека знаят невежите руснаци- през 1878г. имаме ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ на прекъснатата българска държавност през 1395-1398г., А НЕ ВЪЗНИКВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ! Аспарухова България е създадена през 680/681г. от н.е. Има Първа българска държава и Втора българска държава, която преустановява съществуването си около 1395-1398г. През 1878г. се ВЪЗСТАНОВЯ българската държавност,която поставя основите на Третата българска държава - в която сме в момента!

Днес историк ли си?

анонимен

Тъпак, ИБДП се учи в 1ви курс на юф. ИБДП е "История на българската държава и право"

рашките са супер прости и невежи ,смятат че бг им е бащиния-не се хабиш да им обясняваш на тези шовинисти

анонимен

Е- ТОЧНО НА ДНЕШНИЯТ ПРАЗНИК ще им обяснявам! Аз съм си в държавата и в Родината, както и в бг. мейнстрийм- ТЕ СА НАВЛЕЦИТЕ в този форум.

Руски мурзилки, преди да пишете:"...Преди 3 Март 1878 г., била ли е България?.,." НАУЧЕТЕ ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ - КОИ СА ХАН АСПАРУХ, ХАН ТЕРВЕЛ, ХАН КРУМ, КНЯЗ БОРИС - МИХАИЛ, ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ, ЦАР ИВАН АСЕН ВТОРИ!!

дали сме им език,религия и култура,за което те ни мразият и в червата и до ден днешен ,защото им напомния,че са едни безпросветни азиатски диваци-българия няма по-голям враг от русия,коиято я натика в мизерия,комунизъм,нищета и корупция през последните 70 години,и продълява с домогванията си

За да печели България нещо от този проект, трябва транзитните такси да се вдигнат тройно, в сравнение със сегашните 1.67$ на 100 км, и то без значение дали тръбата е пълна. А ние почваме да строим без договор????

че Южен Поток се строи и ще се строи.Дали обаче българските фирми ще останат изпълнителите или Европа ще ни притисне за техни фирми.

хе хе ,колкото построиха и белене,хубава работа-ама руска!

Стига с тоя руски газ.Да не е въздух.България е имало преди да има Русия и руски газ и ще я има и след разпада на руската империя..ха.ха

Така е , както и дядо ти го е имало и без интернет и теб също ще те има дори да няма къде да пишеш мъдрости :) Едно листо отпред , едно отзад , лък , стрели и зимата на топло в пещерите ...какво му трябва на човека ?

Не е лесно да си прост и необразован! Та кога я е имало България? Преди 3 Март 1878 г., била ли е тъпако? И я сега ми припомни, какво е станало на 3 ти март?

анонимен

Руска мурзилка- КОГА Е СЪЗДАДЕНА БЪЛГАРИЯ? Датата 681 от н.е. нещо да ти говори? Яърва българска държава, Втора българска държава? Руски простак!

Не е точната дата 3-и март.Но руските мекерета правят четки на Цар Освободите-който е заробил България и освободил крепостните селяни.В Санстефанския договор пише "руска окупация".МОЖЕ ДА ПРОВЕРИШ!

Kакво е станало на трети март?Oснована е българската държава ли?Kакто ти казаха,по-горе,българия е древна държава с богата европеиска културна история, основана през 681 година,а дивата сатрапия русия само може да диша праха!!!Oсвен това сме ви дали език,култура и религия,заради които ни мразите и в червата...бягаи оттук руски боклук!!

Руският наемник в Донбас Сергей Данилов от гр Чебоксари, Русия е облякъл цялото си семейство с дрехи, плячкосани от падналия малоазийски Боинг и е сложил снимките в контакте.ру Восточната руска орда от мародери...

Дядо ми казваше(а беше мъдър българин): Руснак да го заключиш в ке нефа ще намери какво да яде.

Много трябва да е бил мъдър, за да говори постоянно на сина си за ходенето по нужда !

По-голяма глупост не съм чел, но после видях, че си я писал ти ! :)))) И теб сега те е яд, че няма голи снимки ли? Я кажи, как е статистиката на сайтовете с порно ?

А някой липсващ труп дали има в хладилника на същия руснак.Там има най-много канибали.Затова са го свалили ...Гладът кара хората да стават зверове.А руснаците са гладни.

Ти не си демократ, а чистокръвен глупак американците показаха чудеса от канибализъм по време на наводненията в резултат на Катрина! Българите се наводнихме, но не минахме на канибализъм, а си помагахме! Глупостите които дрънкате са несъстоятелни и са просто пропагандни кьорфишеци!

По странно стечение на обстоятелствата атаката срещу 2-те банки съвпадна точно след връщането на ББ от САЩ. Самият той почна да плещи наляво и надясно.Оказа се, че и една финансова институция с чуждестранно западно участие започва да разпраща имейли със заплашителна информация за банковата ни система.Ефектът е постигнат и нарочената КТБ е просто затворена.След 2-3 месеца приказки прокуратурата обяви- няма данни за кражби на пари от КТБ и пусна счетоводителките. Няма кражби, а пък липсвали едни 6 млрд. Искров като обикновенна пионка прати всичко към парламента. Той и другите около него се занимават с гледане на кафе, а за банките те знаят от медийте.

глупости на търкалета,"ще разгледаме този въпрос "не значи нищо",рашките да се примирят вече ,че патока е капут завинаги,докато не върнат крим на украина ще гледат патока през крив макарон,а и след това

Пука им на рашките, те газ си имат. И на немците не им пука, те си имат Северен поток, и на турците не им пука те си имат Син поток! Ами ние ще го гледаме през крив макарон и ще продължаваме да си изсичаме горите да се топлим на дърва и въглища!

Бай Ставри

А!!! да си дойдем на думата! Защо никой не помисли и не направи нещо за енергийната свобода на България от Русия

"...Твърде скоро обаче 10 000 нови рубли имат покупателната способност на една царска рубла..." Както виждам , твърде скоро москва ще се върне към тази ситуация, но спрямо еврото и спрямо американският долар:))))))))))

МНОГО ИМНА ПЪСТЪРВА !!! А ПИШЕШ ДЕН И НОЩ ЗА ПАРЧЕ СУХ ХЛЯБ

Бай Ставри

Как се казваш, идиот? Рускинята дава ли ти нещо за кльопачка все още?

Такива сценарии могат да се разиграват само в болното ти въображение, пъстър! За сведение- великобритания мина на китайски юан във фондовата борса! Не на евро, не на лири, не и на долар , а на ЮАН ! защото любимите ти долари се поддържат от грандиозни заеми взети от Китай.

Публична тайна е,че точно русия ( путин ) стоят зад фалита на КТБ.......Така действа руската мечка-енергиен шантаж,окупация,зелени човечета,фалити на банки,плащане на огромни пари на "български" партии за руско лобиране ( атака ) !!!! Но за голямо съжаление на полковника от КГБ България е пълноправен член на ЕС и НАТО и е ЗАГУБЕНА територия за руското влияние :-) :-) :-)

Русия стои и зад атаката на банковата ни система. Искат да свалят борда и да ни вкарат в хаос. Зад това стоят и ДПС,БСП, Атака.

Бай Ставри

АБСОЛЮТНО ТОЧНО!!! +1000

Да. Путин също е виновен и за това, че Обама е черен, че Борисов е дебел и че Луната няма атмосфера. Егати наглеца!

Много точно казано!!!

ЯВНО ВАС ТРЯБВА ДА ВИ ДАДЪТ НА ТАЯ ФАБРИКА !!! ВИЕ ИНЕ СТЕ ХОРА А ЗБРОТ !!!

анонимен

"...при хиперинфлацията има рязко и бързо увеличение на цените на стоките и на паричната маса, Хиперинфлацията често се асоциира с войни, със следвоенни години, социални и политически безредици или други кризи, които правителствата не успяват да овладеят чрез събирането на данъци. Рязък спад в събираемостта на данъците в съчетание със стремеж за поддържане на статуквото биха могли да дадат директен тласък на хиперинфлация. Явлението хиперинфлация се заражда и достига зенита си през 20 век. Първата страна, изпитала хиперинфлация, е Русия след революцията. Тогава комунистическото правителство отпечатва и пуска в обращение огромно количество банкноти. Твърде скоро обаче 10 000 нови рубли имат покупателната способност на една царска рубла. Идеята за справяне с положението била, след като гражданите откажат да използват напълно обезценените банкноти, да се въведат купони, с които всеки ще получава каквото му е необходимо - храна, дрехи, жилище. Само след няколко години обаче съветското ръководство разбира, че новата държава не може да функционира без пари и през 1921 г. се предприемат стъпки за нова финансова система[3].

КАКВИ СА ТЕЯ ГЛУПОСТИ, БЕ ХОРА ? ВЯРВАТЕ ЛИ СИ НА ДРАСКАНИЦИТЕ ? ЗНАЕТЕ ЛИ ИЗОБЩО КАКВО ОЗНАЧАВА ВАЛУТЕН БОРД ? ЗАЩО ИМ Е НА БСП, ДПС И АТАКА ДА ФАЛИРАТ КТБ ? ЗА ДА НАМАЛЯТ ДОВЕРИЕТО КЪМ СЕБЕ СИ ? ИЛИ СТЕ ПЛАТЕНИ ИЛИ СТЕ МНООООООООООООООГО ТЪПИ !

В един паралелен свят, в който България не бе управлявана от дупедавци, българската дипломация отговори на изказванията на подпийнали имперски чички и обяви, че Русия е просто една по-голяма Македония.Дадохме им азбука, отпуснахме им стари наши територии, измислиха си нация и сега се мислят за голямото добрутро

....им замириса на пари,как няма да искат да правят ,,компромиси,,!!!

Не! Чакат Путин да си изтегли армията от Донбас.

big_uncle@dir.bg

Няма как. Защото ако Путин беше вкарал армия, сега проблемът Украйна нямаше да съществува, а Обонго щеше да го духа.

Къде видя за компромиси?? Това е лъжа на ДИРа. Реално никой не е говорил за отстъпки, няма такова нещо в оригинала на изказването.

Е хайде де какво стана? Вече не питаш за ЮП! Хайде, отворена съм за разговори, ама съм обещала на тати да не съм първа, така , че хайде ти първи! Е, хайде де!

Точно Русия пита само за ЮП. ЕС няма интерес за ЮП. Само Русия пита постоянно за ЮП. Въпросът е зададен от ИТАР-ПАСС дали на срещата ще се говори за ЮП и това е отговорът. С Разлика ,че за отстъпки не е споменавано. Ей сега ЕС ще си смени законите заради ЮП?? Кой луд ще го поверява за това??

Много ми се такова, ама ме е срам, за това ела да си поискаш!

Въпросът е зададен от ИТАР-ПАСС дали на срещата ще се говори за ЮП и това е отговорът. С Разлика ,че за отстъпки не е споменавано. Ей сега ЕС ще си смени законите заради ЮП?? Кой луд ще го поверява за това?? Говорителят на ЕС е споменал ЮП ,само защото Итар-Пасс са питали за него.

Погледнато обективно Европа няма никакъв интерес да си разваля отношенията с Русия и да губи пазара там. Американците упражняват тотален натиск по всички направления върху Брюксел. Руснаците си осигуриха гърба ( Китай, Индия и останалите от БРИКС ) и сега съвсем тънко могат да оставят Европа с по-малко газ тази зима. Така като за урок. Като следствие на това цялата коалиция срещу Русия ще се разпадне до другата пролет. Например австрииците са за Русия и пазарите там. Французите искат да си продадат корабите на Русия, но американците не им дават.Немците са най-доволни от сегашната ситуация- канят се да препродават руска газ с добра надценка зимата. Стратегически руснаците са в най-изгодно положение и отсега ( позиция ши ), каквото и да направят другите, те са с един ход преди тях. Нашите управници се оказа, че уж щели да спират работата по проекта, но всъщност тихомълком проекта не е спирал. Тръбите са вече разтоварени- и във Варна и в Бургас, въпреки перченията на разни НАТО-вски кораби из черно море. КТБ падна жертва на тази война- през нея трябваше да минат плащанията по проекта. Натискът върху България ще е още по-голям - сега, за да дадем всички поръчки по строежа на Европейски фирми.

Така си е. Турих ти плюсче +

Няма обективно погледнато! С днешна Русия бизнес не се прави. И всички вече го разбраха. Русия всичко ползва за ВОЙНА - енергиен рекет, заплахи за загуба на инвестиции, подкупи на политици, фалиране на банки - българската катебе, пряка окупация

Драги публична тайна е че всички европейски фирми ангажирани в проекта не са спирали да работят по него. Само ние се зпираме като костилка на митницата за да угодим на чичо оттатък голямата вода.

Звучиш или като наивник или като платен писач. Коя от страните по света не се ръководи само от собствен интерес? Сигурно само САЩ са алтруистите.

Европа пипа внимателно. Чака Путин да изтегли армията на руска федерация от Донбас. И Мистрал няма да има. Всички трескаво търсят алтернатива на руския газ. Никой не иска да бъде рекетиран от Кремълския Император

а бе шут, само ти ли не разбра, че руснаците си взеха единия мистрал?!

Че пак се появи цензурата, вече не скрива, ами направо трие. Чест и почитания драги ми цензор, велика длъжност в древния Рим. ПП: А на миришещия на кръв Бегеец, той си знае!

Бай Ставри

Чао. В Одеса няколко руски агента се надишаха с райски газ (който сами бяха складирали) и при пожара се самозадушиха. Факт е, че оттогава Одеса е спокоен и красив украински град, в който има ред и сигурност

Ако имаше даже 1 десантна руска дивизия в Донбас, отдавна Крим щеше да има връзка по суша с Донбас. Макар, че и без тях опълченците ще се оправят.

О , вече е император , а не джуде...похвално.Имаш прогрес

Руснаците поръчаха Мистралите не защото им трябват, а защото искаха да дадат далавера на французите и да си спечелят симпатиите им и наистина успяха, нищо не сближава като общата далавера , вижте нашите политици, като свински черва са се оплели!

ПАК ЗАКЪСНЯ С ИНФОРМАЦИЯТА !!! ЩЕ ТИ ОТРЕЖАТ ХАМЕРСКИТЕ ПАРИ !!!