Връщане на формата Г-8 не е на дневен ред, според ЕК

Връщане на формата Г-8 не е в дневния ред на развитите световни икономики, заяви пред Европарламента първият заместник-председател на Комисията Франс Тимерманс.

Обратно в новината

Коментари - Връщане на формата Г-8 не е на дневен ред, според ЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А на мен не ми е е в дневния ред да чета глупости.

Че какво ще папат, ако им се резнат финансовите потоци, фючърси и борси, борсови спекулации..

В групата на Г-7 са Германия ,Англия ,Франция, Италия,САЩ ,Канада и Япония.Дълговете на тези страни спрямо БВП са както следва: Германия-145% от БВП, Англия-406% от БВП , Франция-222% от БВП , Италия-124.3% от БВП, САЩ-128% от БВП, Канада-101.2% от БВП и Япония-118.9% от БВП. Или изразено в долари Г-7 Д Ъ Л Ж И общо 62.3 трилиона долара!?!?Сравнено с групата на БРИКС кадето членуват КИТАЙ, Бразилия ,Русия ,Аржентина и Южна Африка имащи ОБЩА задлъжнялост 4.6 трилиона долара!?!? И при "тазиситуация" ЕС и САЩ "нямали" нужда от формата г-8!?!? ШЕГОБИЙЦИ!!! Дори собствените им икономисти предричат СКОРОШНО "изпадане в ДЕФЛАНЦИОННА СПИРАЛА"!!!! В икономиката с ИНАТ НЕ МОЖЕ!!! Лошото в случая е че ЕС С Л У Г У В А на американските интереси и ПРЕНЕБРЕГВА интереса на ЕС???!?

БРИКС е сериозна организация, но кво търси там Русия, като последна дупка на кавала с нейните 1% от световния БВП! Що се отнася до дълговете, това е ала-бала! Да не ги дължат случайно на Русия! Я дай подробности, кой на кого колко дължи!

E бре Пурко, намери се кой да дава акъл кой колко и защо участва. Айде като се сетиш нещо смислено, се обади.

Ха Ха Геьове-7

Ами държавите от г 7 разпалиха всичките тези войни,загинаха и продължават да загиват стотици хиляди хора,това цивилизовано ли .е

Доста тъпо ми се вижда. Ако смятат Русия за източник на проблеми - би трябвало нормални хора да привлекат проблемна страна към обсъждение на тези проблеми ,които стоят. Заместо това - изключват - е тогава как смятат да убедят Путин в своя правота. Държат се като нацупени деца.

Е, ти как го виждаш? Не е проблем, че една държава си присвоява територия в наши дни. Ми Турция да ни анексира и да те забулваме, а?

Каква чужда страна те тресе бе Поляко? Виж какво става с албанците, виж как се движат нещата в Македония(и тя измислена държава). Ако нямаме , а явно въобще нямаме акъл как да си запазим България, така ще стане. Територията трябва да се напълни с БЪЛГАРИ и тогава ще е БЪЛГАРСКА!!!! Поляк, кво да кажа.

Каква Г-7, БРИКС са на преден план с общо 35% от световния БВП сравним с32% на Г-7. Миналата година се изравниха, тази водят, а следващата и по-следващата, направо ще ги изметат.

Не е само БВП на тоя свят. Има и степен на цивилизованост, зачитане правата на човека и други такива дреболийки. Гледам в новините за бежанци се цитират държави само от Г7 за БРИКС никой не се е засилил. Защо ли?

Вий само това гледате, кой на къде бяга. По-важната разлика е че едните се изкачват, а другите се пързалят на долу.

Голяма работа , не я искали големите 7 , нали е сред великите 3 . Май ще е добре Путин да си пусне мустак . че да може "да се подсмихва под мустак " докато им гледа сеира .

Великите 3 по какво? По престъпност или по диктатура или по качествена продукция или по наличие на работеща средна класа или по свобода на словото или по защита на човешки права или по стандарт на живот. По какво?

Малък си, поучи пък тогава питай.

Потърсих малко информация за този г-н Тимерманс и се оказа, че има диплома по френски език и история. Откъде накъде човек с такава компетенция, или с други думи: пъла икономическа некомпетенция ще први изказвания от името на ЕК за формата на Г8? Толкова ли сме го закъсали в ЕС откъм икономисти, че се налага този човек, видимо притрастен защото по време на ВСВ е бил руски военопленник, а лсед това служител в Холандското разузнаване да прави изказвания по изцяло икономически теми! Пред вид тези обстоятелства, накъде отива общоевропейската ни икономика, дами и господа?

Ай са се върни да дочетеш, че всички в БГ така четете и за това сте на тоя хал. Първо зацепи каква длъжност заема и какви са правилата за постигането ѝ. Ти не можеш да помиришеш и тоалетната там. След това виж какъв му е професионалния стаж и после като вече имаш някаква база ела да ти обясня какво още да прочетеш, за да можеш да коментираш.

Много по-страшно е от времето на соца, когато трябваше да се верен на партията и на априлската линия. Сега трябва и да лижеш яко. Гейска работа. Това положение в соца не го понасях, сега е по-зле.

Г7 Е КЛУБ КОЙТО ИМА ЗА ЦЕЛ ДА НЕ ПОЗВОЛИ НА ДЪРЖАВИТЕ ИЗВЪН Г7 ДА ЗАБОГАТЕЯТ И ДА ГИ ИЗМЕСТЯТ КАТО ВЕЛИКИ СИЛИ ....:)))

Г-7 ама в тоя списък я няма най голямата икономика в света бе хора Сбирщина от едно по голямо псе и шест палета а баш апапа го няма и не е бил там никога Мяза ми на сборище от не дотам благородни девици събрали се да се похвалят коя колко пъти са я онождали

Няма я САЩ? От кога е това?

С удивление научих, че Русия била развита икономически. Скоро очаквам и Того да влезе в Г-8, че и накрая Сомалия.

Ами вземи почети малко, не само да играеш на игрички,...или да тролиш.

Явно, че е прочел. Освен БВП има и други сечения на икономиката, които показват колко изостанала е Русия. Няма да ти обяснявам, защото най-вероятно и няма смисъл.

Няма такова нещо Г7. Има САЩ + Г6 послушковци, от които европейските продадоха интересите на народите си (окупирана Германия). Останалите са английски производни + Япония, която се на.ква от страх от Китай и се надява САЩ да я пазят.

За световната си изолация Русия може да "благодари" на полковника от КГБ путлер, който направи огромни усилия за сегашното положение на империята си!!!!

население ес 500 милиона +350 сащ +35 канада та колко викаш ивчо остават до 7 милиарда ???? или уравнението е сложно за теб ???

Не знам как относно изолация, но във въздуха от самолети на фрунски президент, германски, американски допломат и практически всички от западна европа - вече пътечка стана. А аз въобще не броя тези идват по бизнес партнерство в Русия - не знам дали гледал икономичестки форум - от калка страни имало представен бизнес. Така че по со кротко с изолация.

ЗНАЧИ ЕДИН ПЕНСИОНИРАН АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛ ГО ПИТАХА ЗА ИРАК И УКРАЙНА И ТОЙ УПОТРЕБИ ТЕРМИНА "БАЛКАНИЗАЦИЯ НА КОНФЛИКТА" ... В СМИСЪЛА - КАКВО СТАНА В ЮГОСЛАВИЯ И КАКВИ СА ЦЕЛИТЕ НА Г7 ....

Чета по-долу някои много дръзки изказвания за Г7.Откровено казано каво точно се случва сега при тях не зная,но това са най-мощните икономики в света!Не се шегуваите с тях.Ако решат картел да направят,могат така да повлияят на световната икономика,че всички да бъдем засегнати.

Те картела го направиха отдавна . Банковия картел . И сме наистина яко засегнати .

аз се чудех защо сенатор Маккейн се отказа да стане съветник на Порошенко. А той се готвил да става президент на ФИФА

Руснаците ще си го преместят.

Аз като ги гледам и руснаците се натискат за "диалог" само на думи. Преориентирали са се хората разбират че са нежелани като партньори за Европа а са желани само като роби и васали. Е това те няма да бъдат това е съдбата прекършени и смачкани народи като нашият народ без цел и идея както се пя в една песен от моето детство.

И си яко прекършен от руснаците.Още от времето ма твоето детство.Ние българите сме здрави и кършиме руснаците по всички опорни точки които ви спускат на вас прекършените

"Връщане на формата Г-8 не е в дневния ред на развитите световни икономики, заяви пред Европарламента първият заместник-председател на Комисията Франс Тимерманс" Интересно, кой се интересува от дневния ред на Г7 и имали в него точка за връщане на формата Г-8 ? Обективната реалност е такава, че никой няма интерес за връщане на формата Г-8- т.е Г 7 плюс Русия. От една страна Г-7 налага икономически санкции на Русия, от своя страна Русия отговаря с ембарго на определени стоки. Това поведение на г-н Тимерманс много прилича на онази кокошка, която тичала пред петела и през цялото време се питала дали не тича много бързо.

Както се казва: По-добре сам, отколкото в лоша компания! Г-7 е групата на най-задлъжнелите държави, така че Русия не губи нищо, напротив, отърва се от общуването със 7-те глупаци. :)

Това G в съкращението да не показва разрешението на гейове да склюват брак ро между си? Gay-8

Светът се разделя все повече на два лагера, вместо да се търси обединение.

ОЩЕ МАРКС И ЕНГЕЛС СА КАЗАЛИ : - РАБОТНИЦИ И СЕЛЯНИ - БУРЖОАЗИЯ (КАПИТАЛИСТИ) ...

Не съвсем ! По скоро светът става многополюсен.

не по врат, а по шия

В СВЕТА В МОМЕНТА НЯМА ИСТИНСКИ КАПИТАЛИЗЪМ .... .... АКО ИМАШЕ ИСТИНСКИ КАПИТАЛИЗЪМ БАНКИТЕ ПРИ НАС ЩЯХА ДА ФАЛИРАТ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗАТА ... А ТЕ НЕ ФАЛИРАХА ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НАПЕЧАТА ПАРИ - СИРЕЧ ИМАМЕ РЕГУЛИРАН ОЛИГАРХИЗЪМ .... ... ТОЯ КОЙТО НАБАРА КОКАЛА СТАВА ОЛИГАРХ И СИ ПАЗИ КОКАЛА СЪС ЗАКОНИ САМО ЗА НЕГО СИ :))

какъв е тоя "доМбас", дето са го заграбили, че изпуснах??

като получи отговор от Сорос ще ти каже

Г7 ОБЕДИНЯВА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ЗАПАДНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ .... .... ОБАЧЕ БЕЛИТЕ ГОСПОДАРИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ГО ЗАКЪСВАТ :)

Простете невежеството ми, но не мога да се сетя за някаква полза и реални резултати за световната икономика от срещите нито от Г7, нито от Г8. Чесане на езици, разкошни коктайли с най скъпите морски дарове на фона на тиха класическа музика, тежки вечери и нощувки в най скъпите хотели. Това е ясно. А друг резултат?

Хората посещаващи Г-7 едва ли отиват там за да ядат и пият. Повечето решения никога не излизат по вестниците но резултатите на тези разговори определят голяма част от икономиката на света.

Грешка . Бъркаш Г7 с билдербергерите .

Това нали са най-развитите икономически държави, Русия що ще там? Ракетите каква икономика са?

То и Китай го няма, а дали не е развита икономиката там?

Развита, развита, колко да е развита? 5 пъти по-малък БВП от САЩ на глава от населението развита икономика ли е?

Айде бе, кво стаа?? Нали канадците скачааа кат ощипани срещу Русия?? Нали гангличаните реваха кат неоплющени моми срещу Русия?? Нали Австралия... Нали Говедата щяха SWIFT нещо, пък мастеркард, пък виза, ма руснаците - свои карти??? Нали рублата - кво стааа?? Нали .. бе резервът, бе икономиката, бе ... А??? КВО СТАА БРЕ??? Посраните тролове още ли дишат????

горките. цялата седморка е с територия по-малка от Русия и всички взети заедно са по-слаби военно от Русия. прогнилата западна измет продължава да живее в розивия си свят от колониалното робство. палячовци

ами докато има тъпаци дето се радват да са им слуги така ще е

Дребна мишка мижитурска

Дреме им на братчетата за говежди капризи.

русия е развита държава спямо Африка но в сравнение спрямо европейските държави е много много изостанала и върви все на по зле

ти учил ли си как се съставя изречение тоест до 6 клас ?

50% от приходите на Русия са от износ на суровини с ниска степен н аобработка. Това класира Русия по-скоро в третия свят, отколкото сред цивилизованите държави. Да отива при онези повечето Г-та - Г-20, Г-50 и други подобни прогнили гета.

викаш, там каймата я ядат сурова, никакво печене, а?

всяко НЕГРАМОТНО написано мнение НЕ СТРУВА НИЩО, дори да е преписано от някой много умен.

Формат ГЕЙ-7 е най-удачния вариант в момента

На Франция и трябваха 4 години да пусне на вода 2 лодки със съмнително качество. Представете си ,ако Русия беше поръчала нещо сериозно. Така е с Германия,Италия, Канада,НеВеликоБритания. Смешници и стари плочи на нов глас

В западната цивилизация правят нещата така, че да станат добре. И успяват. За тях най-вредни са нереалистичните представи за действителоността, каквито демонстрираш с твоя пост. Лодките, ако можеха да си ги направят така добре, щяха да си ги правят в Русия. Но понеже такава комплексна изработка руснаците могат да изпълнят само с адски много недостатъци и дефекти дори, са поръчали на Франция. Русия е много зле в момента. Технологично е в миналия век, хората живеят с единия крак в миналия, а с други в по-миналия век. Ако не бяха техническите достижения на Запада като телевизори, автомобили, мобилни телефони, интернет, компютри и т.н., Русия днес щеше да е без колебание в миналив век като цяло. Едни коли правеха на времето, сравних с много стар италиански Фиат - ладата беше точно умалено копие на луксозната машина, но направено евтино. Ракети, танкове и малки самолети могат, но това са по-скоро изклчеинята, отколкото правилото за тази държава. Калашников им е добър! Но една птичка пролет не прави. Нито две. Народът на Русия е тотално изпростял и в момента става ново преобръщане на тинята благодарение на Путя. Работата отива на зле. Когато Русия пусне на вода този клас кораби, ела ми се обади да ти се извиня! До средата на века това няма да се случи.

Абе, как не те домързя за 3 стотинки да напишеш толкова дълъг пасквил?

Като гледам туристите от Г7 как си броят стотинките и свят ми се вие

Срещу Русия винаги са в група, щото на никой не му стиска да се изправи сам, срещу нея. Хиени бе!

е грамадно животно

ще седите ли на една маса с група от седм, които подкрепят хунтата в Киев, и даже не си изпълняват подписаните споразумение с действащия президент? Да напомним и за неизпълненеия договор с Мистралите.

ама как та те нали са шарли

Като им публикуват "Райхстага" който американците сами си направиха на 11 Септември ,с цялата документация, Г-7 ще стане на Г-0. Това е казано на Кери в Сочи.Ха Ха

Към тези които Но.8 коментират: `Осмата`беше вкарана изкуствено с цел приобщаване,щадене на достойнство,даване възможност за съизмерване с най-развитите.И това не само през Г- 8,навсякъде и във всичко бяха дадени шансове на Русия.Не би! Тези нито го разбраха и оцениха,нито се възползваха.Нашият народ казва-Господ дава,в кошара не вкарва.

а ние като слушкаме ето, разрешават ни да теглим 16 млрд. нов дълг. Да видят те руснаците.

участието им в кризата, в Украйна, Русия изключи от групата си седемте най-задлъжнели икономики в света!

Докато кочината не повърне Крим санкции ще има...

През май 2012 току що избрания за президент Владимир Путин показа че и като президент ще продължи практиката си на министър-председателския пост да отказва официални посещения в САЩ, като не отиде на срещата на Г8 в Чикаго за която беше поканен от Барак Обама, дори след като последния премести срещата в Кемп Дейвид за да бъде далеч от провеждащата се по същото време среща на НАТО в Чикаго... А през Януари миналата година Путин пое председателството на Г8, и призова лидерите на страните от Г8 да споделят отговорността за бъдещето развитие на света, и за разработването на комплексен подход за справяне с най-сериозните световни заплахи и рискове, призиви които не бяха подкрепени от нито един от другите участници във форума. Е, човек на който не му пука дали ще отиде на сгледа с останалите лидери, и чиито предложения не се подкрепят от останалите лидери дали му пука за завоалираните покани в настоятелните приказки на второстепенните актьори в тази драма?

Този жълт фон много ми напомня за жълта книжка

Сиреч написаното те е жегнало, па не мож напреки нищо смислено да измислиш -)

ЕК би трябвало да е правителството на ЕС,значи не може да говори поединично за страните в групата членове на Съюза.С ЕК Г-7 вече не е група от 7.

западните паразити се самоизключиха от Г-8. Сега е вече Г-1 , само Русия остана.

Тя русия е Л-1... от екскременти

След разпада на Русия ще останат само Г-0.5 и Г-0.5 . Още много години санкций , изолация и унижение за жужето.

Г(овно)-1 Вярно това е рашата

Трябва да си роден с алабаш вместо с тленен мозък за да отправящ подобни съобщения или идиот за да им се радваш! Русия никога няма да се върне в състава на подобна шайка, в която я вкара пиандето след Гробаров. Но пък кой русофоб не е идиот?!

На никой нормален вече не му дреме за сволочите. Да си пиянстват самосиндикално в Сибир. Докато светът се развива и ги оставя на опашката. А на русофилските боклуци им пожелавам да им подарят билет за Москва от руското посолство. Еднопосочен.

Че то тогава ще останете само 100-200 трола и 500 000 цигани. Те рядко четат новини, още по-рядко коментари. Така че ще станете напълно ненужни.

Правилно решение! Русия е една слабо развита държава - слаба икономика, рубла, която девалвира, ниско технологично ниво, нисък стандарт на живот, ниско качество производство - перални, печки, миялни, продукция, която не може да продаде на вън. Висока стойност на добив на нефт и газ )

ненадежден политически партньор, чиито ръководители са с манталитет от 19 век

България е една високо развита държава. Всички живееме прекрасно. Пътуваме по цял сват като руснаците. Плащаме евтин ток, вода, газ. Абсолютно независими сме във всяко отношение. Швейцария на Балканите !