Русия продаде еврооблигации за $1,3 млрд.

Чуждестранни инвеститори са изкупили 10-годишни еврооблигации на Русия за 1,3 милиарда долара,предаде Ройтерс, като се позова на източник от финансовите пазари.

Обратно в новината

Коментари - Русия продаде еврооблигации за $1,3 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РУСИЯ СЕ РАЗВИВА,СПАЗВАЙКИ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРАВИЛА И СПАЗВАЙКИ ПОЕТИТЕ АНГАЖИМЕНТИ ЧРЕЗ ПОДПИСАНИТЕ ДОГОВОРИ!!!НО САЩ БЕЗ ВОЙНА НЯМА ДА МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ГЛАВОЛОМНО НАРАСТВАЩИТЕ,УМОПОМРАЧИТЕЛНИ КРЕДИТИ!!!

явно ги е продал и парите е взел, щото се гласи пак да бомбардира в сирия!

Къде ги продава, да си взема някоя, че като помня какви лихви от 0.18% годишни виждах за последно, това си е направо изгодно.

А кой мислиш че ги е купил. Сорос ли ?

Само да не вземат мурзилките да се обидят или да им се накърни доброто име.

Аз не мога да разбера запада какво иска . Газ не иска,атомна енегия не иска, какво дърва ли ще горите. Да ама дървата също в Сибир се добиват. Путин

Или Блумбърг не знае руски или дир-а не може да преведе правилно?! Защото са изкупени всичките които са пуснати, дори търсенето е било 4 пъти повече от предложеното, а 75% са купени от европейски и американски компании!!!

75% са купени, а останалите купувачи вероятно са предложили твърде висока лихва, т.е. оценяват риска като висок, въпреки смешната сума.

Руските бондове са супер. Единствените причини някой да ги избягва е страх от наказание от собствените им правителства (САЩ и подобни) и страха че ако Путин се гътне, Русия ше се върне във времето на Елцин!

Така де! Или с други думи казано - купувачите оценяват риска като висок..

Да се чете.Москва планира да си прибере от олигарсите в чужбина 3млрд долара. Има един много готин клип с Дерипаска слугата на Ротшилд и Путин . Дерипаска дори се опита да открадне химикалката на Путин. Гледайте какшо се слуюи с Олег Дерипаска и как за 7 часа намери 50 млн.

Безспорно това е огромен политически успех на Путин. Същевременно това е признание за фалита на руската икономика. Можем да говорим за помирението , което Западът иска с руснаците срещу известен заем за фалиралата руска политика. Това , обаче е нещо много по- важно за наша поука. Западът си плюе в лицето на всички демократични принципи отгоре! Тази безпринципност един ден ще донесе още по- големи беди на съюзниците на Запада, които дръзнат да се пречкат между него и руската власт. Трябва винаги да има единна позиция и ясна страна, защото двойното положение ще бъде използвано за разорение и унищожение на колебаещите се. Западът нанесе съкрушителен удар върху Украйна, която ще се възстановява десетилетия от емоционалната травма. Този удар бе нанесен и върху руснаците, които постъпиха имперски, но не и далновидно с най- верния си другар от Втората световна война. Украйна и Беларус бяха територията на Втората световна война. Украйна не трябваше да се кара с руснаците, които от своя страна не трябваше да злоупотребяват. Старото мислене в Кремъл вещае тежки бури занапред дори и в самата Русия, но засега взеха нещо повече от кинти. Руснаците получиха зелената светлина за партньорство.

Чакай да паднат на коча мъдете.

Момче,а не те ли интересува структурата на множеството от даващите парите...Дали пък не са ...Ако са регулярни инвеститори е едно ,а ако са некви...е съвсем друго.В краа на краищата това са ДЖОБНИ ПАРИ...

А някой посочва ли я в статията тази структура? Тук са изразени мнения, които насочват към руски инвеститори, но няма точни данни. Всъщност с този заем се признава затрудненото състояние на руската власт. Може да се побъркват някои другари, но затруднението си е налице.

1,75 млрд от офшорки се завърнаха в родината си

Руска держава настойчиво помолила руски банки да купят от державните облигации...

Дали има някой глупак да инвестира в Русия..ха..ха Това е да хвърлиш пари през прозореца и догодина да си ги събираш по улицата..ха.ха Защо има американска мечта, а няма руска такава? Защото при руската мафия която командва страна огромная няма нищо сигурно.Есинствената добра инвестиция е в закупуването на рускини..ха.ха

Ти прочете ли новината? Или просто да напишеш нещо, че да си заработиш грантовете?

Защото има американска пропаганда - чрез филми, музика и т.н. А това са сигурни инвестиции с добра доходност , ти помисли за нашите 10 милиарда .....Русия ще се оправи , както винаги досега

аууу каква лоша новина за фобите , гърчат и се мятат като риби на сухо , това да живееш с толкова злоба и психични отклонения не е лесна работа , ако не се лъжa някои мъдър китаец беше казал - :омразата е киселина която разяжда съда в които се съхранява :

След русофобските статии - Русия не успя да привлече западни инвеститори на пазара на дълг - в Ивопрокопиевият крадливо олигархичен кръг начело с лъжовният Дневник, и редица европейски банки са се отказали от участие в процедурата по пласиране на руски еврооблигации, тъй като не искат да предизвикат недоволството на ЕС и САЩ на Дирника, лъсна истината, че уждестранни инвеститори са изкупили 10-годишни еврооблигации на Русия за 1,3 милиарда долара, предаде дори ментраджийската канадско-американска корпорация Томпсън, която контролира 53% от Ройтерс

Иво Прокофиев е виновен! Дреме ли ми?

Искаш да кажеш руснаци от чужбина и чужденци спекуланти? Ха ха ха, 1,3 милиарда? България ако пусна за 20 милиарда и ще се разпродадат като топъл хляб.

За последен път Русия е взимала заем от международните пазари през септември 2003 година, когато за един ден продаде ценни книжа за 7 млрд. долара: 5-годишни облигации за 1,5 милиарда долара при лихва 3,664 процента, 10-годишни облигации за 3 милиарда долара при доходност 5,112 процента, 30-годишни за 1,5 милиарда долара при лихва 6,08 процента, както и 7-годишна емисия в евро за 750 милиона при лихва от 3,702 процента, да ти припомня бе тъпунгел. Руската банка VTB Capital е получила заявки за руски държавни облигации на стойност 5,5 млрд. долара до тази вечер, а окончателните заявки се очакват утре, съобщава Bloomberg. Москва възнамеряв ада заеме от чужбина до 3 млрд. долара. Средствата ще бъдат използвани за покриване на бюджетния дефицит (2,36 трилиона рубли).

да, това е като вица за състезанието между Брежнев и Рейгън. рейгън победил и в САЩ написали "Рейгън е първи, а брежнев последе". В руските написали "Брежнев е втори, а Рейгън предпоследен"! Не е важно колко са продали, а колко са пуснали на пазара. Дълбоко се съмнявам, че са пуснали 1,3 милиарда, което реално е нищо. Прди години и България продаде облигации, дори за повече. Това е нищожна сума за Русия

Руски банки изкупиха облигации на стойност 1,3 милиарда долларов. Ура товарищи!

$1,3 млрд е смешна сума, която едвам са намерили. Ако ГЕРБ беше на власт в Русия, щеше да намери повече и при по-ниска лихва.

Защо кочината продава облигации за долари? Можеше да ги продаде за конвертируема рубла.

заправо за злато. нали ще рути долара!

След 5-6 години Куба ще изпревари Русия по стандарт на живот. Там легализират частният бизнес.

у нас някои са изпреварили и заможни американски бизнесмени след легализация на частния бизнес

онзи ден поучително ни убеждаваше, че търсенето ще е поне 200%! :)

в Крим: Пари няма, търпете. Бъдете радостни и усмихнати. Стягайте коланите. Нашите руски пенсионери ги стягат отдавна. Хубавото дето го имахте в Украйна свърши. Сега няма и туристи , няма и пенсии. Преди бяхте хора ,сега сте руснаци.

в София :Защо се оплаквате като сте пенсионери и нямате пари.Аз също съм пенсионер и работя след пенсия.Не се оплаквам че не ми стигат доходите.Значи щом аз мога и друг може .Търпете и не се оплаквайте че не можете.

Интересно, как тази новина още не е ударила 800 коментара? Все пак става дума за Матушка!

Едните са на опашка на Врабча за парче пица, а на Савушкина още не е застъпила и редовната смяна.

Някой виолончелист е трябвало да се раздели със част от спестяванията си. Това е начина Путин да прибира пари от олигарсите си. Казва им , ти ще купиш толкова , а ти толкова. И аз ще купя толкова с крадените пари.

Планираха да продадат за 3 милиарда, накрая продадоха едва за 1,3 милиарда. Тя и затова емисията е малка защото да могат ако трябва сами да си я изкупят. И то потрябва. Китайците изобщо не се заинтересуваха.

Руските цигани и техните пигмеи в България крякат срещу омразния долар, но Путю отново опря до тях, за да си запълни дупката.

Русия тегли 1,3 милиарда,като най голямата държава в света и с население от 144 милиона души,а България тегли около 26 милиарда при 6 милиона население и съвсем малка територия и накрая ефектът е никакъв!!! ук влизат десетки милиарди от ЕС и се теглят десетки милиарди заеми,но народът нищо не усеща! не само по джоба си не усещаме,а и самата инфраструктура,която се строи се разпада за година - две!!! Дори напротив,ставаме все по зле финансово въпреки влизащите милиарди...явно потъват в нечии бездънни джобове на алчни боклуци...

Всъщност русия искаше 3 милиарда, ама и стигнаха силиците да си купи само за 1,3. Мъка.

Аз пък прочетох, че емисията е 1.75 млрд.

Мъка, мъка, и внукти е длъжник! пАлАчиииии деееетееее бащати е невинен!

Защо не написахте, че купувачите са всъщност руските банки? Тази "новина" е известна още вчера.

Руският офшорен оркестър на Путя

А не ви ли хрумна на малоумниците еврогейскианалтици, че Русия тегли заем от "1,3 милиарда долара", а е страна 1000 пъти по-голяма от България и същевременно е уж подложена на санкции. А България, която е член на ЕС и е колкото един квартал на Москва тегли 20 млрд. И вие се радвате като малоумни палячовци и си харесвате тиквоча??

Някой да ви пречи да си харесвате Късака???

Това какво общо има с каквото и да било? Ще намалеят заемите на мутрата, които трябва да изплащате ли? Абсолютни малоумници сте лакеите на хранилка от Козяк.

Нещо не ти спори работата днес, няма балъчета да ти се връзват на троленето. Нищо, до довечера все ще изкараш за бира- двойка и намалени банички. Айде, аирлия!

А дали на някой изобщо му пука за русия и вождовете и?

На мен ми хрумна друго. Няма кой да им даде повече, дори 3-те милиарда не можаха да си намерят. Това означава, че не могат да връщат.

Според много източници , само руснаците са си купили от облигациите. Никой сериозен европейски инвеститор не си е купил от тях.

Хахахах и веднага в коментарите, безброй четящи и следящи всяка новина за Путя и фалиращата Русия! Брей дали има друга страна, за която да пълно с толкова много анализатори и познавачи, които следят и четат специализирани издания??? Това съветския трол е много смешно човече. Сакън някой да не реши, че Русия е фалирала.

пак ли я фалирахте Русия вече за незнеам кой си път от форумите и студията.Пък те не знаят и как фалира някой който практически няма дългове а вместо това има доста големи валутни резервии фондове.

че с големите си резерви некой тръгнал да дърпа заеми. щом иска да дърпа. негова си работа!

Според руският вестник Ведомости, никой не е инвестирал в руски ценни книжа. Затова Путя е заповядал на европейски руснаци да изкупят част от книжата и да симулират "огромно търсене", за да предизвикат "траска за търсене на руски книжа". Но и това не е помогнало. Никой не иска да инвестира в Русия

напълно сте изкуфяли.инвеститор е самата държава.

3евзек

То като в казармата. Минава една бригада и копае ров. След това минава друга и го запълва. А ако все пак върши работа, ще започна сам да си давам пари назаем.

В една руска медия нарекоха този само на пръв поглед рискован ход на Путин "разузнаване с бой", "предшестващо по-нататъшни удари в центъра и по фланговете". Ако САЩ искат да спрат изкупуването на руските еврооблигации, по мнение на експертите, би следвало да забранят свободната търговия, което е противоестествено за капитализма. Това не означава, че поне пропагандно американците няма да повият срещу либералната същност на системата. Воят обаче няма да има никаква стойност. Ударът на Русия ще е двоен: хем ще разобличи САЩ в антилиберална политика, хем ще внесе разкол сред съюзническите редици. Защото икономиката в крайна сметка винаги надделява политиката, освен ако не тече гореща война, но и тогава не е сигурно. Понякога се получават такива парадокси - САЩ да плюят в собствения си идеолочески кладенец, заради ревност и нежелание да допуснат конкуренция.

Русия не може да постигне никакви цели, загива!!

Бай Ставри

Книжата са изкупени от офшорния оркестър на виолончелистите на Путя, за да предизвикат треска за търсене

Мето от Факултето също пуска еврооблигации днес. Иди си купи.

Какъв анализ само,за него и орехчето не може да се сети но в библиотекарския има едни светила в икономиката и политиката та явно от там идват тези "разузнавателни действия с бой".....какъв бляскав ум само.......браво зомби:))))))))))

След няколко месеца ще видите колко в действителност са истинските приятели на Фашингтонския консенсус. Руските облигации ще се купуват като топъл хляб, въпреки заклинанията и мантрите. Парите обичат сигурното и предвидимото, а не бръщолевенията на разни пропагандатори и фалшивите усмивки на дипломатите.

Уже сто лет ги броим приятелите на Рассия. До тук останаха ДВАМА-Мадуро и Ким.

Нормално, купувачът отива при гарантирано стабилния. Русия е свръхсила, икономиката й малко ще зависи от случайни фактори, следователно инвестициите там ще са сигурни, въпреки политическото надприказване и медийните западни мантри. Естествено, че ще купуват руските еврооблигации, няма да купуват на изостанали и безперспективни страни като България и Украйна я...

Ние нямаме нужда от кредити.Просто от ЕС нарежда да вземаме кредити ,защото техните банки трябва да спечелят от нас.

сме ВАСАЛНА ДЪРЖАВА. Изпълняваме всичко което нареди суверена

По данни на ЦРУ държавния дълг на Русия е 13% от БВП. САЩ - 120%

Мурзи, дългът на клошарите към банките е 0%. Това прави ли ги богати?

Аз съм виждал доста клошари , доживяли до дълбока старост. Длъжниците обаче май не живеят дълго ...

Добро начало на протестната работна седмица,а дир??

Колко луд трябва да е човек та да си купи руски държавни облигации?

за да вярва на плъховете от протестна мрежа??

Представи си, колко луд е човек, на който са му наложени санкции, а той излиза на финансовите пазари!!!

Представи си колко трябва да си тъп, та да не можеш да сметнеш заем от 1,3 милд. долара за Русия ,и заем от 10 милд евро за България!!! Блато ,блато , всяко новородено дете в България вече е длъжно 10 хиляди лева заеми!

Русия взема заем от 1.3млрд $,(около 1.млрд Евро). За една малка България, правителството на ГЕРБ за една година взе заем около 8+2 млрд заем, ама си мълчите.

Един американец отишъл в Русия. Разхождайки се една вечер, гледа над него в небето яхнала метла Баба Яга. "Хм, каквато им държавата - такъв им и Батманът..."

Отишал един в БГ и гледа Тиква за премиер и си вика Кват им страната такав и премиера.

Не съди за цяла държава по себе си?!

Стига рИвахти, а проверете така наречените най силни - Г- 7 те колко дължат, трилиони, и дали ще ги върнат някога е друга бира.Та Русия и да бяха не може да ги "стигне" тръгнали да я оплакват ха !!!

Опят обосралис.

Тавагишчи,пачему БРИКС не даде заем на Путлеристан???

В статията е пропуснато да се каже, че облигациите са изкупени от руски частни инвеститори. Нито един инвестор от Северна и Южна Америка, Европа, Африка, Австралия и Азия не е докоснал руските ДЦК. Тази емисия беше пълен провал и пореден шамар за Путин.

Не че има съществена разлика но е по-добре дълга да се държи от "въртешни" инвеститори. А и при подобен безумно висок лихвен процент (4,75) реално парите от дохода по облигациите пак е добре да си остане в страната, па макар и в частни ръце.

Так держат тавгишч! Всичко каквото направи Късака е самое харошое.