Бриго Аспарухов: И мен ме тровиха, но не с Новичок

Шпионските отношения между държавите Русия и Великобритания винаги са наситени с подобни събития.

Обратно в новината

Коментари - Бриго Аспарухов: И мен ме тровиха, но не с Новичок | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой руснаците...?

Македонската оръжейна сделка Генерал Бригадир Аспарухов е един от основните участници в тихия преврат срещу правителството на Филип Димитров, в който е използвана мнима оръжейна афера за износ на оръжие за Македония. Това също е корупционна история, но много по-различна от разгледаните в този том. Ако в обичайните случаи става дума за реална корупция, тук е потърсена възможността обвинението в корупционен прецедент да послужи за политически цели. В случая не става дума за сделка, а за нещо много по-сериозно за оперативно мероприятие, реализирано с помощта на българските тайни служби, в което участват политически лидери, българският президент Желю Желев, негови най-близки съветници, заинтересовани икономически групировки, медии и синдикати. Използвана е версия, съчинена от Националната разузнавателна служба (НРС), и по-специално от нейния директор ген. Бригадир Аспарухов за мнимото участие на Константин Мишев[1], съветник на премиера Филип Димитров, в договаряне на мащабна доставка на оръжие, предназначено за Министерството на вътрешните работи на Република Македония, като крайната цел е компрометирането и отстраняването на законно избраното правителство и постигане на управленска формула, съответстваща на интересите на прохождащата по това време българска олигархия. Иначе казано, СТАВА ДУМА ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ (успешен при това)!!!! тих наистина, но реален С МНОГО ТЕЖКИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ПРЕХОДА!!! и за не особено добрия статус на България в наши дни.

ОСНОВЕН ДВИГАТЕЛ С ТАЗИ ИСТОРИЯ СА ФИГУРИ ОТ БИВШАТА Държавна сигурност (ДС)!!!, включени в уж трансформираните тайни служби след 10 ноември 1989 г. Тяхната промяна от репресивен апарат в структури, защитаващи националните интереси на страната, си остава само на думи в ранните години на прехода а и не само тогава. През този период тайните на бившата ДС постоянно се използват с политическа цел а понякога намесата на свързани с нея фигури в политиката има и по-драстични измерения такива, които на практика отменят изборни резултати и променят националната ни съдба. Емблематичен в това отношение е именно този прецедент заговорът срещу правителството на Филип Димитров, осъществен със съгласието на президента Желю Желев, със съучастието на Ахмед Доган и група сини депутати[2] основно тези от Алтернативната социалистическа партия (АСП) с главно действащо лице ген. Бригадир Аспарухов, тогавашен директор на НРС. Повече от десетилетие по-късно, в хода на скандала около неговото назначение като съветник на Симеон Сакскобургготски, отговарящ за координацията на тайните служби, ген. Аспарухов ИЗПУСКА НЕРВИТЕ СИ И ПРОГОВАРЯ, ЗА ДА РАЗКРИЕ ЗАГОВОР НА НАТО:) срещу собственото си назначение, ИНТЕРПРЕТИРАН И КАТО ВЪНШНА НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ НИ РАБОТИ НА СТРАНАТА НИ!!![3] Стартът на говоренето му обаче има и друг прицел. В интервю пред радио Нет ТОЙ ПОВТАРЯ ЛЪЖИТЕ СИ с единайсетгодишна давност за т.нар. македонска оръжейна сделка. Скандалният генерал иска да бъдат разсекретени стенограмите от закритото заседание на 36-ото Народно събрание (НС), посветено на този повод. Само дето е забравил, че още на 2 октомври 1992 г. е докладвал случая пред преките си шефове и държавните мъже, отговарящи за националната сигурност на страната, че този доклад също е стенографиран и ОТ НЕГО СТАВА БЕЗПОЩАДНО ЯСНО, ЧЕ ВЕРСИЯТА МУ Е ПРОСТО ЕДНА ОПАША ЛЪЖА.

Само дето е забравил, че още на 2 октомври 1992 г. е докладвал случая пред преките си шефове и държавните мъже, отговарящи за националната сигурност на страната, че този доклад също е стенографиран и ОТ НЕГО СТАВА БЕЗПОЩАДНО ЯСНО, ЧЕ ВЕРСИЯТА МУ Е ПРОСТО ЕДНА ОПАША ЛЪЖА (което се потвърждава и от последвалия развой на събитията - Филип Димитров иска оставката на Аспарухов, а президентът Желев, марионетка на Луканов го спасява като от кумова срама кара Бригадир Аспарухов да се извини на Филип Димитров (което ТОЗИ ПРАВИ, МАКАР И ПРЕЗ ЗЪБИ, ТОЕСТ ТОЙ ПРИЗНАВА ЛЪЖАТА И АКТИВНОТО ИМ МЕРOПРИЯТИЕ СРЕЩУ ЗАКОННО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, и след като Желев спасява Аспарухов възмутеният Филип Димитров прави единственото възможно нещо в тази ситуация - иска вот на доверие в Парламента, и новосформиралото се ДС мнозинство от всички групи го огтхвърля...) И ЧЕ ТОЙ САМ Е ПРИЗНАЛ ТОВА, КАТО Е БИЛ ПРИНУДЕН ПУБЛИЧНО ДА СЕ ИЗВИНИ НА ПРЕМИЕРА И ПРАВИТЕЛСТВОТО!!! (Ако Бригадир Аспарухов наистина е имал доказателства за престъпления на Филип Димитров, след като последният го свалят от власт, а Аспарухов остава (и точно заради това България е на това дередже и в момента...), то той е бил длъжен да предприеме мерки за разкриването на престъплението на Димитров и изправянето му пред съда, КОЕТО ТОЙ ЕСТЕСТВЕНО НЕ ПРАВИ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ, ЗАЩОТО Е ЛЪГАЛ!!!)

ВИДЯЛА БРИГАДИРКАТА ЧЕ СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА И СЕРЕ-ГЕЙ АВРАМОВИЧ СИ СЛОЖИЛИ СИЛИКОН И ТЯ РЕШИЛА ДА СИ СЛОЖИ ...

Само че Скрипал е бил английски шпионин.

Бригадир не е фактор в политиката, той е пенЦионер. Да си гледа пенЦията и да не си вре гагата където не му е работа.

видяла жабата..........

Ама отровителката я хванаха. Секретарката Стефка.

Барабар Петко с мъжете!!! Къде се бута тоя доносник????!!!!????

този нещастник е заразен с комунизъм от рождението му и така ще си умре

Аз пък сам се натрових.... с РУСКАЯ....

Язък.

И Ахмед Доган и Божо Димитров ги тровиха с60 годишни маркови уискита А Веждито даже отрови Тургут Иозал и Мишо Бирата с Линонада А Боико комунистите го тровиха с филии с МАС ма нешо не хвана дикиш

Хаха яко

Вече си мисля, че не политиците управляват разузнаването, а е точно обратното. Примери: Путин:разузнавач, Луканов- агент, дъщерите и на Живков и на Желев бяха блъскани с лекарства, Бригадир Аспарухов се хвалил, че открил Бойко за държавата. Вече се замислям, че май ни управляват задкулисно, тези отпред са просто кукли. В нормалните държави разузнаването служи на държавата, а не на лични и на чужди интереси и не сваля правителства. Ама явно в България всичко е фалшиво.

Помним как социалистите заявиха, че ако ,ПЕЕВСКИ не бъде назначен за шеф на ДАНС, Правителството на Орешарски пада. Кой ни управлява? Народът, който ходи на избори, правителството ли или някой друг. И на кого служи този, дето никой не го знае?

Бриго, теб пък за какво?

OmPoBeH

За да е известен!

Не си изпил наш бриго кафето, ама знае какво точно са му сипали.... Борис Джонсън вероятно му е изпратил оригиналната заповед от Путин: "Спешно до бъде отровер великия бг разузнавач бриго!"

Кажете си, че разузнаването управлява България. Само където не е ясно кой на кого служи. Затова и взаимно се отстрелват: ген. Кирчо Кирчев, НЕНЧЕВ, Дмитрий Иванов, Луканов, от клуб Монтарей......все на едно ясла са били. Но като няма държава, тези си правят каквото си щат. Я колко национални отрасли разбиха.

Това е страшно, защото означава, че не държавата контролира разузнаването, а Разузнаването управлява държавата. Някой да знае на кого служи това разузнаване? Защото аз не съм наясно. Така че КОЙ ни управлява?

Ахааа! Сега разбрах защо този господин веднъж се похвали по една телевизия, че точно той избрал и вкарал в политиката ББ. Значи е искал да отмъсти за онзи случай.

Бригадир е изключителен и много ценен експерт-лаборант. Само с помощта на вкусовите си рецептори той е успял да анализира отровните съставки в кафето си, както и тяхното процентно съдържание без дори да го изпие цялото..

Бригадир каза , че не била руската държава , а бил руснак ? Пръснали са се по целия свят с отровите които са произвели и продължават да служат" за родину"

От новината някак си не става ясно в сградата на чие президентство са опитали да отровят този изпечен генерал - двоен разузнавач, след като става дума за сравнения.

Полегна в геройска поза от две три глътки евтина горчива робуста. Щях да го приема за герой на новата ни демокрация, ако беше му станало нещо...На тогавашните милиционери поне сцените им бяха по-романтични, а сегашните какво ? -СТАЛБИЛНОСТ....