Внук на Сталин съди вестник, оклеветил дядо му

Московски районен съд започна да гледа дело за клевета, заведено от внук на Йосиф Сталин срещу руски вестник, който според него е накърнил честта и достойнството на съветския диктатор, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Внук на Сталин съди вестник, оклеветил дядо му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо продължавате да ни занимавате с дъртата маймуна Горби. Това недоразумение на природата унищожи най-великата държава на света - Могъща Русия - наследството на Сталин. Унищожи я срещу вила в Калифорния. Тоя гнусен предател се опитва да унищожи днес и онова, което Путин успя да запази - днешна Русия. Хайде, не ни занимавайте повече с това човекоподобие, чието име събужда само отврат!.. А за Сталин ще може да се говори обективно след много години. Не може да фалшифицираш историята, дори много да ти се иска - той разгроми най-мощната военна машина в света и създаде за броени години най-великата държава. А това не става без прочистване на предатели - така, както са правили великите руски царе - Иван Грозни и Петър Велики. Така е действал и нашият велик цар Борис Михаил. Спомнете си, че той е изклал на дънера 52 болярски рода заедно с техните слуги и добитък. И след време е канонизиран за светия от нашата църква.

Не разбирам тези, които се изненадват, че Сталин е класиран на трето място сред най-великите руснаци. Да не би да са очаквали да бъде класиран Горбачов?

Наше дело правое - победа будет за нами!!!!! Если нам особо не верят, то мы посадим тополь у белого дома с черным парнем))))

шалом шалоом ))))

Новая газета е типично антируско вестниче,финансирано отвън,без особено влияние върху руското обществено мнение. В този вестник пишеше и небезизвестната американска гражданка Анна Политковская,която беше убита точно в деня,предшестващ посещението на тогавашния руски президент Путин в Германия,и това създаде много благоприятен международен фон на неговата визита.

леле, колко прости и елементарни зомбита в този форум! Баси боклуците - да защитават един кръволок -масов убиец, пред който Калигула бледнее.. Боклуци!

Търсенето на сензации е нормално за повечето журналисти . На Сталин му се приписа всяка смърт в СССР в периода на неговото управление дори наскоро му приписаха и ВСВ за която реално точно СССР има най-малка вина. Тезата с 30 милиона избити от Сталин вече буди сериозни съмнения как така 30 милиона избити а СССР върви с бясни темпове икономически и какъв култ към която и да била личност би бил възможен при положение че във всяко семейство би следвало да има жертви на сталиновите репресии . Доколкото има доказателства за репресии те са за елиминирането (избиването) на евентуални политически опоненни демек чиста битка за власт и е засегнала много по-малка част от съветския народ най-вече военни и силни болшевишки лидери с техните поддръжници . За милионите жертви в ГУЛАГ и на разстрели повече се спекулира и понеже цифрата е стряскаща а както обикновенно става ако някой весник напише че Сталин е кихнал другия пише че Сталин е болен а третия че направо е умрял .Така се появи и мита за 30 милиона избити в ГУЛАГ първо бяха репресирани а после от репресирани станаха на избити . Иначе обективна оценка за Сталин никога няма да се появи нито в близко нито в далечно бъдеще нито в Русия нито някъде другаде никой не би се захванал с тази крайно неблагодарна работа защото от двете страни ще бъде заплют и от феновете на Сталин и от неговите мразители . Иначе опита на весни да оневини Бериа са малко смешни въпроса кой е бил по-лош е с елементарен отговор този който е бил с повече власт но да не забравяме че и Берия не е случайна личност . А Горби незнам къде се меси за Сталин може да се каже всичко но не и че е бил предател докато за Горби че е предателче има много малко хора които се съмняват .

Абе KGB (09.10.2009 г. 11:23ч.) ти какво пушиш? А може би пиеш лоши питиета? Да те цитирам:Хитлер е бил по-харизматична личност, бил е по-образован, по-интелигентен, постигнал е повече за по-малко време, и не е избил толкова народ (както и да го смятаме поне 10 пъти по-малко от Сталин). A сега ми припомни къде и какво е учил Хитлер и къде и какво е учил Сталин. Нещо не си спомням и двамата да блестят с впечатляващо образование, но Сталин поне е бил една или две годин семинарист. Което е след гимназия. А сега да вземем потвърдените милиони избити от Хитлер и да ги умножим по 10. Нещо се получава бая цифра. Даже като сметнем, че китайците през ВСВ не ги е избивал той, а японците и че немските жертви са дело на коалицията. Нали разбираш, че цифрата дето ще получим надхвърля поне два пъти населението на СССР в този момент. Излиза, че Сталин е избил цялото население на СССР, избил е палачите, след това е внесъл от някъде пак толкова население и е повторил упражнението. И при положение, че Хитлер му е избил още 26 000 000 поданика, пак 1945 година е имало къде 180 милиона. Айде сверката на цифрите оставям на теб. Виж колко е било цялото население на земята тогава. Ама внимавай какво пишеш.

абе, михлюзо, ако руснаците не бяха направили тази преоценка, за което трябваше този отвратителен, грузински но гигант да рухне, та ако руснаците не бяха го осъдили още преди много време сега щеше, келешче, да попръцкваш тихичко на някое комсомолско събрание.

Просто в Москава се навъдиха много търсачи на сензационната истина. И ако не е истина, поне трябва да е сензационна. А да ви кажа, на нито една смъртна присъда съм сигурен, че не стои подписа на Сталин. Просто не е било негова работа да разписва такива неща. За тази цел е имало съд и прокуратура. Сталин е държал на законността. Поне е бил майстор с буквата на закона да размаже духа на закона, като досадна куха. А за опита да припишат Катинското клане на СССР вече стават смешни. През 1940 година видите ли СССР избил между 4000 и 15000 полски офицера, предвидливо с немско оръжие. Цифрата я давам размито, защото Гьобелсовата пропаганда говори за 4 000, а демократичната за 15 000. Има и по невероятни цифри ама на тях няма да се спирам.

Боже какво нахалство, какво безочие! Този внук би трябвало да се срамува заради дядо си - масов убиец и тиран, а не да предявява такива искове! Нека сега и потомците на жертвите на дядо му да предяват иск за обещетение към Евгений Джугашвили, нека да да му вземат цялото имущество и парични средства, включително и евентуалното обещетение, което иска и се надявам да не получи (?!), да го пратят на лагер в Сибир заедно с жена му и децата му (ако има такива), където да работят всички до края на живота си, а спечелените от тях пари да им се отнемат в полза на изплащането на обещетения за жертвите на дядо му. Знаете ли, че след Втората световна война останалите живи от рода Хитлер са се срамували да носят това име и са го изменили, също така са се отказали доброволно да създават поколение от страх, че може пак от този род и тези гени да се пръкне масов убиец, а този Евгений Джугашвили не го е срам да се показва на обществеността и да иска даже и обещетения.

К'во стана, на тия Медведев нали щеше да им спира пиенето?! Май още не е...

Че Сталин е престъник е ясно. И е доказано с множество документи. И добре би било да се направи една трезва оценка от диостанцията на времето. От самите руснаци на първо място. Които са му търпяли безобразията близо 30 години. Колко точно е избил не се знае. Известно е че лично е участвал в екзекуции на високопоставени функционери (да не говорим за съмненията че е убил втората си жена). Известно е че е подписвал с червен и син молив резолюции за смъртни присъди (което в онези условия си е потвърждение от най-висша инстанция). История винаги дава своята оценка след изминаването на определен брой години. Нека да не забравяме какво е било отношението към Наполеон след Ватерло. В момента Наполеон е един от най-известните и почитани французи, наред с Луи14 Краля-Слънце и Де Гол. Национален герой. Едно не мога да разбера. Защо Хитлер е демонизиран, а Сталин обикновено е бил галеник на съдбата. Хитлер е бил по-харизматична личност, бил е по-образован, по-интелигентен, постигнал е повече за по-малко време, и не е избил толкова народ (както и да го смятаме поне 10 пъти по-малко от Сталин). Е, загубил е войната. Втората световна война. Която, между впрочем, са започнали заедно със Сталин. Замислили са я, договорили са се и са я започнали по всички правила. Прегазват Полша, разпарчалосват я и като връх си правят съвместен военен парад в чест на общата победа. Това е истината. А руснаците са толкова загубени че за тези 30 години няма и един опит за покушение над Сталин. Само за периода 1940 - 1945 г. има над 10 опита за покушение над Хитлер. Неуспешни, но все пак организирани опити за промяна на статуквото. И най-значимите са от германци. Без участието на нито един комунист - всички са аристократи. Та такива неща стават. Има нации, които заслужават уважение - те и затова са толкова напред. Има и такива, които се съдят за 300 000 долара и мислят че толкова струва Сталин. Жалка работа.

я да видим фаМИлиите на тяи от мемориала....ааа ми че то всичко е ясно тогава)))ф)) пък и Раиска я знаем каква беше...ама то тгоре гледат де....

много се вписваш с комента си в периода след 05 07 )))))

Отново издигат култ на Сталин ?!? Никога няма да се оправят тези руснаци....НИКОГА !

Защото, господа, е простичко. Всеки следващ социалистически управник трябва да обвинява предишния, за да докаже правото си да управлява. Други доказателства няма, не може да има и няма да има. Ако някой още не е е разбрал, да разбере. Социалистите са врагове на всички народи...

Vshti kvo neshtu e....Toz detu e fkaral faf Sibir suma ti milioni NIHILISTI i proletariat i si4ki detu sa je samniaval faf tiah 4i shi mo pravat UIDORMI...toi za negu fse oshti sa guvori i ibaaah ti i vlianietu detu i ot mavzolea go ima tos VLADIMIR ili$ ili4 STALIN-toi Stalin e dal zapovet da sa obiat -LENIN-1935, trotzki-1923,kalinin Djerdjinski e bil-4ela sam usnuvatil na NDKVtu i setni na CKtu...toi e bil hodojnik no i bash milicionera ama i neguvata glava e padnala 1942.... Stalin e bil KRAVOLOK-no ne 4e e pasjal KRAVI,ami e piel kraf-Toi ne e obi4al gin.Paulos i daji gu e plinil i gu e fzel faf plen.....Setne gin.JUKOV mu e ial puparata i 4 god. e iskaral faf MARTVITE Sibirdski poleta....!!!!!! Stalin ,Hitlir,Franko,MOSOL i POL POT sa izvergite na 19 vek..... Celia rabot.sviat e bil faf krakata im na tez....

Поне Сталин е ограничил геноцида до Източна Европа и част от Азия, докато някои императори и крале, кралици и президенти са избивали с доста по-голям размах, често в името на държавните интереси, техния Бог или демокрация... А сега ги почитат...

абе тоя що не отиде при дядо си, заедно с всичките комунисти, сталинисти и вся осталная сволоч?

Аз осъждам опититие Горби албиас г-н Горбачев да бъде представен като спасител на държавата, защото той е демон и неин унищожител. Именно той е масов убиец и инициатор на геноцид над руския народ.

че кой беше тоя Горбачов, че нещо не се сещам...не е ли един смешник дето продадае 1/6 част от света за лекции тук таме по света???

после моей смерти на моей могиле нанесут кучу мусора..но ветер истории безжалостно разнесет ее!!!