Русия строи три нови военни бази в чужбина

Русия е решила да изгради военноморски бази в Триполи (Либия), Тартус (Сирия) и о. Сокотра (Йемен) в следващите няколко години.

Обратно в новината

Коментари - Русия строи три нови военни бази в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РУСИЯ Е Т. НАР. КОЛОС НА ПАЧИ КРАКА. ТРЯБВА ОЩЕ ИДИН РЕЙГЪН ЗА ДА МОЖЕ ТАЗИ ТЕРОРИСТИЧНА ВРЕДНА ЗА СВЕТА ДЪРЖАВА ДА СЕ РАЗПАДНЕ НА ГУБЕРНИИ. ТЯ СЕ ПОДДЪРЖА КАТО ДЪРЖАВА САМО С ОРЪЖИЕТО И ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ. АКО ПОПИТАТЕ НЯКОЙ ДЯДО ИВАН -ТОЙ ЩЕ ВИ КАЖЕ РУСИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЦАР. НЕКАДЪРНА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА Е РУСИЯ. САМО ПЛАЩАТ С ОРЪЖИЕ ЗАЩОТО НЯМА КАКВО ДА ГУБЯТ. НАЛИ ОЩЕ ЖИВЕЯТ В ЗЕМЛЯНКИ.

Виж кво, Тукту! Аз не признавам приятелски-неприятел държави. На никого не вярвам и никого не считам за приятел. Аз мойто си знам - мен ме интересува една свободна и независима България, която не кланя шапка ни на Изток, ни на Запад. Руските бази не ме интересуват до момента, в който биха заплашили КОНКРЕТНО БЪЛГАРИЯ. Ама там какво се дърляли с НАТО, със САЩ - тяхна работа. Да се разберат някак си. Знам, че нашата страна е член на НАТО. За избор и дума не можеше да става - отидоха си руснаците, дойдоха американците. Нас, българите, никой не ни е питал - референдум по въпроса за членство в НАТО нямаше... А аз побеснявам, когато тъй наречените Велики сили вземат да намесват България в разправиите си. Когато посягат на България. На нас. Не признавам Велики сили, големи държави, авторитети. Мойто си знам и от него не отстъпвам. Вече разбрах, че на никого не трябва да се вярва.

Турско владичество. Хахахаха. Бе тикво проста, те(the turks - пуяците по английски) не са имали Владика. Владика е православен сан. Турците не са присъствали тук като владики, а са безчинствали като паши, ходжи, еничари, башибозуци и всекаква подобна паплач. Ти от толкова престараване ЗА Турция да назовеш Истината Лъжа, съвсем се окака. Не мога официално да кажа чий агент си( по вашему МЕКЕРЕ), но е достатъчно да кажа, че си АНТИБЪЛГАРИН. Главната ти задача е да очерниш истинските приятели на България, за да остане тя насаме очи в очи с ВРАГА си. Жалко, че не съм Владика, а ти си за АНАТЕМА. Ти си ПОДЛЕЦ, АНТИБЪЛГАРИН и АНТИХРИСТ.

ти да нямаш предвид Монито Пасито...ако го смяташ за българин де че и патриот??????

Мдааа българи, наричащи себе си патриоти се кефят, че една неприятелска държава ще строи военни бази. Вижда се, че сте верни наследници на дядовците си шумкари. Даже за 500 години турско владичество не са се родили толкова предатели на народа ни!!!

до 321 с какво точно не си съгласен ? С начина ми на изразяване или с тезата ,че проблема не е в Русия а в Украйна ? За мен е ясно на север има газ на Юг няма защото минава през Украйна

Не всеки умее да вижда моралната страна на въпроса, затова не се сърди на тези, които я виждат и я споделят.

Природните ресурси са голяма ценност. И в момента се водят войни за тях. Който ги има е богат и винаги има на кого да ги продава, защото за нещастие ресурсите постепенно и сигурно се изчерпват. На който не му е ясно скоро ще го разбере.

Само и единствено с отбранителна цел е и който твърди обратното е кьорав.

Както в стария виц: една добра и една лоша новина. 1. Добрата - с три нови бази по света Русия ще НАМАЛИ военното влияние на САЩ, което ще подобри световния баланс на силите. /Последните 20 год. показаха, че когато света се доминира от една свръхсила, това не води до нищо добро/ 2. Лошата: Русия е в крайно неблагоприятно икономическо положение , така, че ще отложи създаването на базите за неопределено време. P.S. Поради катастрофалното си икономическо състояние САЩ също ще замразят плановете си за нови бази, включително и у нас. И СЛАВА БОГУ! НИЕ , БЪЛГАРИТЕ НЕ ГИ ЧАКАМЕ С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ...

Ха! Броят руските бази. САЩ са изпосрали планетата с военните си бази, и никой нищо не казва! Що САЩ не си закрие войската и базите, преди да иска това от другите?... Специално към Великая страна: Тя, великата страна може и да се е обосрала, обаче ти първо виж България как я изобразява чехът му с чех - как сортир, а на български казано - като кенеф. И се замисли защо Англия ни нарича Пуделът на Америка. Може би заради ей такива като теб - дето вчера пълзяха пред СССР, днес - пред запада, и винаги - пред силния на деня. И, понеже бълникаш някакви руски думи из устата си, иди отсосать у Путина. Ако разбираш какво значи това, де.

Това е състояние на самозащита за Русия. Тя бе избрана от САЩ за жертва в ново противопоставяне след 1989г , с разпадане на ССР и нуждата на оръжейната промишленост( най-голямата промишленост на САЩ) на САЩ от харчене т.е нови войни- най голямата промишленост. САЩ влезе подмолно в Източна Европа под носа на западноевропейски бюргери и моделира новите елити на младите демокрации ,като започна да ги използва да вкарва на техни територии съвременно оборудвани последна мода американски военни бази и да заобикалял Русия с тях. Западноевропейските страни имат американски бази, но те са ги блокирали с решение на правителствата, не се преоборудват и са оставени на доизживяване. Въпросът със спиране на надпреварата във въоръжаването между Русия и КСАЩ може да реши единствено ЕС с влизане в сила на Лисабонски договор май 2009 г с който се създава обединена външна политика на ЕС в разграничаване от САЩ и новата доктрина на ЦРУ за продължаване на войните като стандартни и нестандартни войни. ЕС също трябва да довърши строящата се от 5 години общоотбранителната система на ЕС, която се създава на принципа на отбраната, не на нападението .Също с тази си нова външна политика( която Саркози започна) е да се привлече Русия като партньор на ЕС. Сама Русия предложи на ЕС създаването на обща система за отбрана, която бе прието от Саркози и решено да се започнат преговори м. декември 2009 г.за изграждането й !

Я, ибрикчиите, излизайте веднага на площада да протестирате срещу руските бази! Какво се офлянквате?! Я ги виж ти! Освен това, като не ви харесва, я каква страна като слънце ви спретнаха - може да поискате тутакси политическо убежище в Косово, там ви чакат шиптърчетата! ;)))))))))))))))))))

По въпроса Русия или Украйна спря газта - това никой ама никой не може да каже с достоверност. Не си прави илюзии че знаеш отговора на този въпрос!!! Виновника със сигурност иска да вярваш на това което уж виждаш но дали е така......... Та великата страна дето викаш всички са я нападали и все оцелява заради духа - не разбрах твоя дух какъв е? Дали сега го имат или май го смениха с луксозен живот? Наистина имаха потенциала преди 60 години да станат велики - ама какво направиха - я се огледай малко.

ти да не си пил нещо,бе?какви са тези глупости които пишеш?!?!?!

RUSIA E 'NERAZORANATA CELINA' TAKA I NE MOGAHA KOMUNISTITE DA RAZORAT STEPITE,KOKURUZ HE MOGAHA DA OTGLEDAT V SIBIR. IZVORA E CHE NE MOGAT DA SE IZHRANVAT I ZA TOVA IM SA NUGNI NOVI TERITORII.RAZCHITAT SAMO NA NOVI VOENNI KOMFLIKTI DOLECHE OT RUSIA.

Как Украйна е спряла газта бе, хитрец?! Русия спря газоподаването към Украйна, както за транзит, така и за украински нужди, защото Украйна крадеше транзитен газ и не искаше да плаща цените, предложени й от Русия (напълно оправдано - не плащаш, не получаваш - в магазина пазариш ли се дали хляба да ти го дадат по 0.10 лв?!). Украинците не само тръбите, и гъзовете да си отворят за руски газ, ако те не дават, няма. Най-много с широко отворените гъзове нещо друго от Русия да получат...

Как Украйна е спряла газта бе, хитрец?! Русия спря газоподаването към Украйна, както за транзит, така и за украински нужди, защото Украйна крадеше транзитен газ и не искаше да плаща цените, предложени й от Русия (напълно оправдано - не плащаш, не получаваш - в магазина пазариш ли се дали хляба да ти го дадат по 0.10 лв?!). Украинците не само тръбите, и гъзовете да си отворят за руски газ, ако те не дават, няма. Най-много с широко отворените гъзове нещо друго от Русия да получат...

Това което се опитвам да ти кажа през цялото време е че не мога да нареча една страна велика (твой начален коментар), която при наличието на всички тези огромни ресурси и човешки потенциал не създава нищо позитивно а ги краде и от там страдат абсолютно всички включително и собственият им народ който никак не живее добре. Защо хората от там бягат на запад а не обратното? Това велико ли е?

Централната банка на Русия девалвира за пети пореден път курсът на рублата за последните шест работни дни. Единственият ден без корекция на курса е бил 13 януари. Днес рублата отчита понижение с 1.1% до 37.3054 рубли спрямо двувалутната кошница, в която щатският долар заема 55 на сто, а останалата част е на еврото. Вчера стойността на рублата спрямо кошницата бе 36.9090.

След 1989 целият свят предричаше едва ли не спиране съществуването на Русия като нация. Малко суха статистика от 2009 - страната с най-големия брой ядрени бойни глави, една от 2-те в света със модерни стратегически бомбардировачи, постоянен член на Съвета за Сигурност към ООН, на 11-то място по БВП (според други оценки - 7-мо), член на G-8, първостепенно влияние в геополитиката, за територия и ресурси няма да говоря. Има я и обратната страна - социални неуредици, много нисък стандарт на здравеопазване, висока престъпност, смъртност, ниска раждаемост, лоша инфраструктура, свръхмилионери и бедняци. Обаче какъв път извървя Русия от 90-те до 21-ви век? Мисля, че твърде много субективизъм влагате в мненията си. Гореизброените са само факти - проверете ги и после се изказвайте, щото ИНАЧЕ СТЕ ТОЛКОВА СМЕШНИ, ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИТЕ САМИ ДА СИ ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ ПО ТИЯ ФОРУМИ.

Много се пънете бре! Русия надуват мускули, както и САЩ защото могат да го правят - а такива като вас само коментират моралната страна на въпроса.

до до ого Първо не Русия спря газта а Украйна това и децата го разбраха но някой явно имат мозъчни заболявания.Ако не вярваш питай Латвия Естония и Литва дали са им спряли доставките.А Русия е велика страна много по велика от това което някога ще стане САЩ и е успявала винаги да се пребори с враговете си винаги най-силните в момента страни са нападали Русия и тя винаги ги е спирала справка .Монголи,Полша ,Швеция,Турци ,Наполеон,политическ война с Британската империя ,Хитлер ,Студената война със САЩ само от последната РУсия излезе победена но успя да оцелее и си възвръща силата и за първи път мисли и за народа си затова е велика страна и само жалки седесарски боклуци могат да твърдят обратното .Величието на една страна не се измерва по това колко телефона и коли са измислили а каква е културата и силата на духа на народа върху която е изградена тази страна а русия има и двете и култура и един от най-смелите и борбени народи непозволи на никой чужд владетел да ги покори !

брей тези добре хора руснаците все за защита мислят.

Много ясно, няма само хамариканците да строят военни бази:)

Това което се опитвам да ти кажа през цялото време е че не мога да нареча една страна велика (твой начален коментар), която при наличието на всички тези огромни ресурси и човешки потенциал не създава нищо позитивно а ги краде и от там страдат абсолютно всички включително и собственият им народ който никак не живее добре. Защо хората от там бягат на запад а не обратното? Това велико ли е?

ЩЕ СТРОЯТ АКО ЗАПОЧНАТ ДА ПРОДАВАТ ГАЗ И СЕ ВДИГНЕ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА. ОСТАНАЛОТО Е САМО МЕЧТИ, АХ МЕЧТИ

Ха, а защо САЩ да не е в изолация! Май Русия се готви срещу удара на САЩ към Иран! Пипнат ли американците газът в Ирак, на Русия и е спукана работа, става интересно...

или ти май си по доволен че хохлите го спряха под диктовката на пиндосите...щото ти не си мазохист нали?

БУШивизма е виновен за сегашното развитие!

Като цяло гледам че си изключително радостен и доволен че великата страна спря кранчето за Европа/BG. Мазохист ли си???

Светът отново влиза в надпревара и военно противопоставяне, изолация на блокове, войни... Вместо да има сътрудничество, решаване на общочовешки проблеми: глад, болести, опазване на природата... Кой тикна света в тази улица? До скоро беше виновен комунизъм и прочие, а сега?

да ама не го налагат що ли???? понеже си безкрайно тъп няма да ти обяснявам питай макълдауни тя ще ти каже...))))

Защо се сърдите на Русия, тя си плете кошницата! Какво правят в Европа американските бази? Хората мислят дългосрочно и си решават проблемите, ами ние по-добре да си мълчим, защото за нашата кошница още върбите не са посадени!!!

я да си налягаш шалварите че да не ги напънат....

а у вас??? нет га3 нет БГ и Европа тоже....хахах които се смее последен се смее наи-добре...

С нещастният си лакейски коментар току що потвърди че голямата страна се издържа от кражба на ресурси! Като е толкова голяма защо все и се налага да се вдига след рани (след толкова тежки рани и то няколко пъти)?

Щом американците имат бази в България и противозащитни щитове в Европа, защо пък руснаците да нямат бази извън страната си? Това се казва надпревара във въоръжаването, в което засега американците имат приемущество, защото са по-богати и по-опитни в това отношение още от Втората световна война.

Баламурник, Ти нез знаеш ли, че и по време на студената война ВСИЧКИ вържави купуваха суровини от СССР. И кои са вече щатите да наложат ембарго. И те купуват, въпреки, чи освен оръжейното, другото им производство почти го няма. И кой ще ги слуша за ембаргото? Ти сделката на Западна Европа със СССР газ-тръби не помниш ли? Тогава САЩ поискаха от Западна Европа да не подписва сделката. ДОРИ и Англия не се съгласи. Защото без руските суровини Европа права умира.

Малеййй, че ти си много тъп бе! Ако Западът спре да купува ресурси от Русия, с какво ще работи икономиката му?! С газ от Зимбабве? С демокрация от САЩ? Или просто ще печата пари? Преди да се изказваш за ембарго, вземи прочети малко макроикономика и геополитика. Май в момента Русия е наложила ембарго на Запада - с газовото кранче...

У нас нет рублей для базъй. Нет газ, нет рублей, великая страна обосралас. хАха. За родинУ, за Путину

niama da stignam amerikanos yankite nakendzaha bazi navsiakude...

Камъни ли ке ядат бе нещастник, твоите нещастни, самовлюбени, смръдливи еврейски слуги? От въздух се произвеждат някои продукти, но ако чакат и с вятърна и слънчева енергия да ги направят, ще изпукат преди да видят резултата. Русия е велика, защото е голяма и се изправя след толкова тежки рани и то няколко пъти. Когато видиш 45 президент на еврейското ООД, тогава ще спориш!

Вместо да дават луди пари за бази, руснаците да инвестират макло в здравеопазването на собствения си народ - и без това мрат като мухи от фалшив алкохол и лош стандарт на живот и са пред демографска катастрофа

я вържете газовата ни недостатъчност със ти военни бази. Основната валутка на руснаците е доларчето.

Да знаеш, че много ни обичат руснаците...Така са ни прегърнали, че още не можем да се освободим от прегръдката. И не виждам за какво чак толкова трябва да им бъдем благодарни.

Тя Русия е осигурила висок стандарт на живот на своя народ и вече с излишъка строи военни бази .От край време е настроена имперски.Друго не знае.

Абе бай Ого - какво и е великото на тая страна БЕ ЕЙ?????????? Тия пияници хилядолетия се издържат ЕДИНСТВЕНО и САМО от кражба на природни ресурси!!!!!!!!!!!!! Какво създава тая страна за да е велика БЕ - само поразии? Обясни ме бе нещастник - какво и е великото БЕ? Тая велика страна ще се гътне за секунди ако запада и щатите им наложат ембарго и никои не им купува природните ресурси!!!!!!! Веднъж вече го направиха по време на студената война и пак ще го направят ако се наложи.

Продължение на линк .ru/userdata/f

ще изолирате Русия както изолирахте Китай, мислите се за много велики, малко скромност