Хиляди участваха в ”Мълчалив поход за живота” (снимки)

В защита на детския живот и в памет на загиналите деца при катастрофи, хиляди граждани протестираха мълчаливо в Стара Загора, София, Русе и други градове.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди участваха в ”Мълчалив поход за живота” (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРИКРЕПЯМ СЕ КЪМ ПРОТЕСТА И КАЗВА СМЪРТ ЗА УБИЙЦИТЕ ПО ПЪТИЩАТА.НЕЗАБАВНА СМЪРТ , ЗАЩОТО АКО НЯМА НАКАЗАНИЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЗАГИВАТ НЕВИННИ ХОРА

Тиквеник безполезен. Майките не правели каквото трябва... Ти ли се извъди най-добрия обществен диагностик на всички времена? Или подкрепяш инициативата или - след като си ПО-наясно как трябва - подемаш собствена. Да, ама не! По-лесно е да люпиш семки пред РС-то, да обиждаш малкото хора, които са решили да проявят лично усилие и да даваш акъл. Типичен бай Ганьо...

По глупаво нещо от това не мога да си представя. Малоумниците правят походи срещу собственото си малоумие. Еми идиоти такива. От самите вас участници в походите зависи-не бъдете дебилни, не бъдете неграмотни, не дъдете дрогирани, не къркайте като казаци, не се фукайте с придобивките си на 4 колела, защото те са направени от други, умни хора с цел придвижване, а не с цел самоубиване. С няколко думи самоизтребването по улиците и шосетата е резултат на срива на самосъзнание, на образование, на липса на каквато и да е култура. Та ето затова подобни инициативи са изключително безцелни. Разбирасе че трябва да се кара разумно, предпазливо и отговорно за другите наоколо. Слънцето, въздуха и тъпаците никога няма да свършат!

гледаш ги излезли майките накипрени... а ти, мишко, къде си, било то накипрен или ненакипрен?

Конструктивно предложение: Да се построят много повече публични подземни и етажни паркинзи. Например в Испания ги правят под кръстовищата. Така ще има по-малко коли по тротоарите, градинките и други места с конфликт с пешеходците. Така ще се намалят инцидентите. да се подобри състоянието на линейките и бързата помощ, така ще се намали смъртността. Да се повиши благосъстоянието на хората, да вземат по-високи заплати, така ще имат по-модерни коли, което ще намали катастрофите и жертвите по пътищата.

Статистика Евростат 2012 г. смъртност от катастрофи на 1 милион население: Гърция - 92, Латвия - 86, Литва - 100, Полша - 93, Румъния - 96, България - 82. Като гледате напред гледайте и назад!

Тъпи ли сте не, разбрахте ли? Всеки който има пари маже да ви убие и да ви плати на съдиите!

Добра Новина. R.I.P.

Надявате ли се някой да чете следнощните Ви писания? P.S. Пишем си един, другиму, кой ли ги чете, само ние, помежду си.

Убийците или доживот или разстрел!Не заслужават да си стоят у дома,а наказани за делата си!

Изобщо не се надявайте на справедливост и спазване или повишаване строгостта на закона за такива варвари.Единственото спасение за беззащитния българин е без да пита закон,държава,тъпия ЕС с неговите правозащитни идиотии е да се обедини в "Ескадрони на смъртта" и да раздава правосъдие.И хич не ме обвинявайте в самооправство защото неминуемо ща стигнем до там.Лошото е че като робски народ ще го стигнем след безброй жертви!

... и да обират мандри и за крадат кашкавал. Такива са с двата крака в определението за тетористи и подлежат на педантично, методично и безмилостно изтребление

В Канада, напр. шофиране с алкохол над лимита се води криминално деяние. Причиняване на телесна повреда и/или смърт в резултат на неспазване на закона по пътищата е също инкриминирано. Това означава, че наказанията са далеч по-сурови от тези за неспазване на правилата. Застраховките на шофьори с провинения също се вдигат.

Според статистиката публикувана от канадското правителство на официалният им сайт, смъртността по пътищата им е 60 души на 1 милион население. Както виждаш не е 0.

А процентът на ефективно осъдени шофьори в сравнение с България? Има ли само условни присъди за отнемането на човешки живот след неспазване на правилата за движение? Аман от (сатистически) тиквеници...

Хиляди протестират! В цялата страна. А кой ще протестира срещу тези, които прокудиха нашите деца по чужбина, без надежди да се върнат при майките си. Същите пишат законите в страната, същите налагат наказанията, същите толерират геноцида над Българите. Няма ли да започнем най-после да протестираме, ако не нещо по-сериозно?

В наши дни любимите на народа политици са заети с по-важни - как да се удържат на власт, или как да захапят наново властта! т.е. никак не им е до "болежките" на хората. Те се "борят" за властта - тежко и непосилно им е!

не спазват елементарните забрани - като "спирането и престоя забранени" или навлизат в еднопосочни улици от неправилната страна, след това, понеже никой не ги санкционира, започват да не спират на пешеходните пътеки, да изпреварват на места където не е позволено . Всичко това се натрупва в една критична маса и се стига до такива ситуации. Основен виновник за тази ситуация е КАТ, манталитета на тази служба е на нивата от 1985-1989 година. Там да се търси решението!!

... жалко само, че не са го кръстили замагаре, повече ще ви подхожда. Залъв няма, няма и да има

Щом мутрите си шпорят по сокаците необезпокоявани, та чак катаджиите ги е страх да ги дпрат.На този народ му е отнето дори правото да защити живота си, който вече не струва нищо оттам нагоре.-

Какво е по-ужасно от идиот зад волана ?Идиот който си е повярвал ,че е безсмъртен ,че е над закона защото с достатъчно пари с помощта на ловки адвокати и подкупни магистрати ще се измъкне винаги.Понякога стават и чудеса и камъка на гнева среща главата му .Това трябва да става все по-често и камъните да са повече и по-тежки.Мисля ,че тези походи на протеста и скръбта трябва да станат ежегодни ако искаме да не даваме толкова невинни жертви.

За такива има една справедлива присъда - СМЪРТ ! Няма как да оправдаете МЪРША, която кара колата си в ПЕШЕХОДНА зона. Това е !

смурт,но публична за назидание на останалите говеда бабаити.да го обесят това копеле на сущото мястокудето е убил детето.аз лично,бих му одрал козата ипосипал сус сол за да разбере какво е болка тоя велик боклук.

Отвратително впечатление ми направиха коментарите по всички новини свързани със случая. 90% от ковентиращите са с вантаритет на пакистанци и иранци. Стана ясно - омразата ги изпепелява защото човека карал джип - бил боготош някакъв. 2-3% от хората имаха нужното интелектуално ниво да осъзнаят че това е отвратително неприятен инцидент, нещо което извършителят никога не би пожелал а сега би дал всичко да не се е случвал. Е как да се живее в България приятно като сте такива изроди?

Може и да не ти допада ВАНТАРИТЕТА ни /каквото и да означава това/, но освен че е с джип, индивидът който го е шофирал има изключително ПРИМИТИВНО изражение, стъкнат с АНЦУГ с кантове/ нещо предостатъчно за този, който е в него/, а на всичкото отгоре е решил да си побръмчи в пешеходна зона. В този смисъл 90-те % не са против богатите хора по принцип, а против точно този тип БОГОТОШИ

Да, този е боклук на по причини разлино в затвора родителите на всички деца от училището?чни от изтъкнатите от теб. Как ще коментираш факта че същото са превили и всички други подители вземащи децата си с автомобил? Предлагаш ли да вкараме доживот

Не те са изроди... но няма как да го разбереш ! Този мръсник и всички, които го защитават трябва да бъдат набити на колове.

Hе е в курсовете а в измекярите по душа. Kак да опазиш детето си ,когато и комшята паркира на тротоара? вазпитание в себе си а после изизскване. гледам ги селяндурките как паркират по тротоара е как да обясна на дететото че тая е идиотка от класа.Aма пази децата си ,а другите деца?кучета ги яли нали?

... СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ... Какво ли ще стане , ако си внесем съдии от КИТАЙ?

Ще се увеличи посещаемостта на футболните мачове!

Основния проблем с убийствата по пътищата се корени в самите курсове за правоспособност.Със вземането на книжката излиза още един убиец на пътя.Как за 40 учебни часа ще станеш шофьор някой да ми обясни.Ама нали фирмите провеждащи курсовете трябва да ко карат на конвейр за да лапат кинти.

Не само линч на убийците, а преди всичко - линч на техните адвокатчета, линч на корумпираните съдийчета и цялата тази престъпна измет !!!!!!!!! Така наречената "Съдебна система" и "Законодателство" са структурирани нарочно по този начин, за да предлага престъпникът подкуп, а съдията да го приема. След това с тези кървави пари съдийчетата пълнят масонски и партийни каси и си купуват имоти.

Айдукатинът му вчера ни обясни колко зле се чувствал убиецът, почти се разревах. Линч!

Колкото и да се затягат правилата при хлабав контрол и корумпирана съдебна система едва ли неща кардинално ще се промени. След като въведоха контролни точки, а отскоро и задължителното каране на дневни светлини, катастрофите намаляха ли? Единствено се увеличиха приходите на бензиностанциите, на инструкторската мафия, и нарасна корупцията в КАТ. Та трябва да се затегне контролът.

Шило

Поклон пред паметта на невинните жертви. А ние, живите, трябва да се замислим. Само с промяна в Наказателният кодекс няма да стане, защото болшинството си мислят, че на тях няма да им се случи. Което не е така. Случва се. Трябва и ние да променим мисленето си, поведението си. Да, при такива случаи говорим, но два-три дни след това забравяме. И нещата продължават по старому. А не бива. Нека всеки от нас се замисли, за това, как може да помогне за да не стават тези неща.

Линч,бесене,дране,дръ-дрън..И сега наказанията не са леки.Но съдебната с-ма е КОРУМПИРАНА И НЕ РАБОТИ.Каквито и наказания да има-все едно.Пак ще се измъкват.В много големи европейски градове е забранено влизането с джипове в центъра.По други причини(еко и липса на място),но може и тук да се приложи.Ето конкретно предложение.Никой няма нужда да се придвижва с джип в центъра на голям град.

Шило

Проблемът не е в джиповете. Знам за случай, при който при скорост на движение от 30 км. в час е убито едно момиче.

Проблемът е в шофьора-спор няма.Но ако беше с Форд Фиеста,най-вероятно щеше да го види.А може би-не,гаранция няма.

аз пък съм чувал за един, който починал от преяждане с торта във формата на кола. колко са убитите при 30 км/час, без грубо нарушаване на правилника, и колко - всички останали?

с мълчаливи протести и символични стачки нищо няма да постигнем...Тези от ,които зависи нещо да се промени,вероятно няма и да разберат..

Дайте да видим детеубиецът от Ст.Загора.Най-правелдливата присъда за този "бизнесмен" е ЛИНЧ !!!

Мило момче, селските маси, към които се присъединяваш с безумните си призиви, съдят лошо. Когото и да изкарам на мегдана и да попитам какво заслужава, ревът ще е един и същ: "Смърт! На кола!" Даже няма и да забележат ако съм вдигнал портрета на Левски! Така че, озапти се, остави на съда. Българския съд го знаем какъв, но, вярвай ми, е по-добър от плебейсцита.

българският съд - по добър от каквото и да е било? ко? не!

Най-вече тя прави хората безотговорни и самоуверени в прегрешенията им а съда податлив...стига се дори до промяна на закони заради единици, но не бедни наши съграждани.

Резултати се постигат и проблемите се решават с конструктивни предложения, намирането на решения, тяхното изпълнение и прилагане, а не с хленч и самобичуване!

В същото време убиеца пърди на дивана в тях....

Него ще го съдят за този инцидент. Не забравяйте, че и той е човек и никой не е безгрешен! С такива залитания е била създадена инквизицията и холокоста!

Условно, вероятно...

Грешиш, той не е човек, ако беше такъв едва ли щеше да се оплаква, че са го били! Линч!

въздействието на стадните изживявания е с доказани свойства, а стремежът към тях е последствие на комбинация от първични инстинкти. лошото е, че хората не знаят какво точно искат и това въпреки, че знаят защо го искат и, че действително имат право да го искат. днес автомобилът трябваше да е в музеят на историята, плътно до каляската теглена от коне. цялата инфраструктура и индустрия, които обслужват предвижването от т.А до т.Б по една плоскост, са абсолютно ненужни. колкото и да се събират и каквито и ритуали да разиграват молейки се на боговете, хората ще продължават да са основната жертва на ограниченията в техническите си разбирания.

предлагаш ли алтернатива за предвижване?

вместо коли говеда, които не могат да карат коли.

ОБЩИНИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ПОДОБНИ СЦЕНАРИЙ ЗАЩОТО НЕ ВЗИМАТ ПРВАНТИВНИ МЕРКИ

Като излизам навън винаги държа детето си за ръчичка, защото знам че грижата и отговорността за него е единствено и само моя.

Не можеш вечно да му държиш ръчичката! То расте и идва миг в който се отделя от теб. И ако тогава на пътя има безумец, който не мисли какво прави, детето ти и всеки друг от нас може да стане жертва на такъв лумпен. За това трябва да има превенция, да се променят законите, да се възпитава в семействата в дух на уважение и толеранс, както на пътя, така и навсякъде в живота. Време е в името на децата ни да бъдем по-добри и по-човечни, по-отговорни и по-взискателни към себе си и нетърпими към всеки, който проявява насилие, безотговорност и агресия.

И аз си държа детето,но отговорността не е само моя,когато се движа по улицата.Какво мога да направя когато пресичаме на зелено,но някакъв на който му свети червено,решава,че ще мине и въобще няма да се съобрази с пешеходците.Вече и на светофар се оглеждам.

каква отговорност на зебра!? на зебра всяка кола е длажна да спре! няма друга дархава в европа с толкова прегазени хора на зебра! няма!

и как точно си го държите за ръчичка когато кара колело в пешеходна зона???

И само да добавя - детето още си го държах не в ръчичка, ами направо в количка, когато един хубав слънчев ден на пешеходна пътека щеше да ни отнесе един олигофрен на ЗАДЕН ход! Тарикатът си пропуснал кръстовището и защо да заобикаля като може да даде мръсна газ назад и без да се огледа даже! В последната секудна успях да извъртя количката настрани и да хвана мъжа ми, който беше 2 крачки по-напред!

Бог да прости всички невинни жертви на войната на пътя!Колко още невинни деца трябва да влязат в гроба, за да се промени нещо. Защо държавата ги жали убийците и нарушителите? В една Румъния и една Гърция глобите са в пъти по-високи! Какво пречи да си изравним цените на глобите поне с тези на Румъния. 50 лева това глоба ли е? 200 лева пари ли са? Глобите трябва да почват от 500 лева за първо нарушение и след това минимум 1000 лева. Българинът разбира само от тояга. Въведете го поне експериментално, поне за една-две години. Ще видите, че ефекта ще е моментален! На кой му се плащат 1000 лева? Но разковничето е в застраховките. Застрахователите да имат достъп до КАТ и да определят цените на базата на нарушенията. Една табличка - 3 нарушения: такава цена; 5 нарушения: двойна цена; 10 нарушения : тройна цена .... така е справедливо! Не е трудно, този проблем с убийствата на пътя ще се разреши много бързо, но само с подходящите сурови санкции. Не ги жалете, децата са по-важни!

Страдам заедно с почернените родители. Години наред преподавам наред с основната си специалност и Безопасно движение. Децата са много отзивчиви и разбират колко важно е човек да бъде съзнателен и дисциплиниран навсякъде, вкл. и като участник в движението. Но неведнъж се е налагало да правя забележки на възрастни, които пресичат платното неправилно, хванали за ръка дете. Нека всеки се замисли как се държи на пътя и какъв пример дава на по-малките. Не можем непрекъснато да искаме от другите, ако самите ние не уважаваме правилата.

Ако тези деца бяха Павел и Ангелина, бих подкрепил протестите с две ръце и с всичко, което е по силите ми! Но в случая мога само да съчувствам на родителите и сестричката. Оплюйте ме колкото си искате, сложете ми стотици минуси, но аз знам какво говоря.

Кои са Павел и Ангелина?

И аз си зададох въпрос каква националност имат тези деца заради небългарските им имена. Макар, че в случая това няма никакво значение - всеки живот е безценен. Жалко за детенцето, нека свети като звездичка на небето!

Какво е българско име? Колко се казват: иези, Авитохол, Ирник, Гостун, Орган, Кубрат, Курт, Баян, Аспарух, Еспор, Исперих, Аспар-Хрук, Твирем, Севар, Винех, Кормесий, Кормисош, Батой, Батоя, Бату, Бато, Белар, Болгар, Биляр, Мостич, Сигрич, Данич, Звинич, Изот, Котраг (Контраг), Алцек, Алциок, Кубер, Тервел, Безмер, Омуртаг (той има поне още 5 имена), Умор, Телец (Телецин и още няколко), Паган, Крум, Персиян, Кардам, Телериг, Сондоке (Сончонка и още три-четири варианта), Борис - Богорис, Маламер, Ерми-Ермиар, Чака-Чакарар, (Куви ?)-Кувиар, ...дуар, Куригир, Вокил, Дуло, Вихтун, Каран, Карнота, Остро (Остромер, Острис), Татимер, Пумер, Хумер, Даргамер, Гуимер, Семир, Томер, Ламер, Докс, Лабас, Расате, Стазис, Хунол, Сонмер, Исбул, Иратаис, Ич, Пок, Зермо (Зермон), Окс, Охси, Шун -Оксонос (Охшин), Кордил, Балий, Борил, (О)негавон, Елемаг, Тарах, Дристър, Хръз, Енравота, Шун, Сивин, Сабин, Чепа, Ток, Токту, Цок, Цикос, Зент, Иратаис, Корсис, Кракра, Небул, Тиридин Таридин, Сурсувул, Мокрос, Перина, Акум, Тонган, Тупаи, Персиан, Левота, Алцег

Ние минус няма да ти пишем. На учителите и родителите ти ще го пишем, ама може и те да не са веновни за внезапното ти оскотяване. А ако детето се казваше Ли Чин Хуа или Айше, то брои ли се за човек или не?

Ми, я си представи, че беше Хулио от Хондурас, дошъл в България на гости при баба си и съвсем случайно (както често става) някоя нашенска крива мутра вземе, че мине отгоре му. Къде е разликата, щот нещо не схващам? Целта на протеста е да спрем спрем арогантното поведение на пътя и не мисля, че името, пола или цвета на кожата имат някакво значение. Питайте жертвите!

Протестът трябва да е пред парламента, правителствените сгради и прокуратурата, защото там са истинските убийци на България!

Само с протести пред Парламента, няма да стане. Просто трябва да проумеем, че НИЕ ГРАЖДАНИТЕ на тази държава ги пращаме там в ПАРЛАМЕНТА и е наша отговорността, кой пращаме, на кой сме се продали, кой не сме разбрали, че ни лъже. Идват още едни поредни избори итрябва да се мисли и да не се ходи за гъби....иначе, кервана ще си върви, а кучетата ще продължават да лаят, без да хапят...

Какво да се каже, нищо, нека малко да помълчим. Може и да си спомним: 2000г в Бургас, пред дискотеката на плажа един отнесе едно момиче, пак в Бургас - по същия начин, на пешеходната пътека, една новоизлюпена абитуриентка с подаръка си кола, отнесе едно малко момиченце, почти същата арогантност и в Стара Загора. Същата арогантност в парламента, същата арогантност в Украйна vesti . ru / only_video . html ? vid=603319 едно 8-ем месечно бебе се бори за живот въпреки бомбите. Къде е заровено кучето, не знам, но не може това да е нашия начин на живот, не може.

Може, може. И е!

Абе то някой тези дни го каза - на 6000 "незначителни" нарушения като неправилно паркиране, отнемане на предимство или минаване на червено (щото и това стана напоследък незначително) се пада 1 отнет човешки живот. Спрял неправилно - отнемат се точки и 10 ДНИ ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛЕЗЕН ТРУД. Именно обществено-полезния труд ще накара говедото да разбере, че е част от обществото и е отговорен пред него. Иначе при тате милиардер какво значи 2-3000 лева глоба. Джобни пари! Минаване на червено - първи път, ако няма жертви, 6 месеца без книжка и 30 дни обествено-полезен труд. Втори път - 3 г затвор! Трети път и последен - 5 г затвор, конфискация на колата и никога вече книжка. Това трябва да помогне - останалото са само приказки и пожелания

Няма спасение! Няма! В страната на кретените и дебилите. Където да крадеш, лъжеш и убваш е достойнство. Където ако си идиот имаш запазено място в политиката. Където грубостта и насилието са уважение. Където да нарушваш закона е гордост. Вън България от Европа! Вън България от цивилизацията! Ние сме позор за хомо сапиенс. Нека някой издигне зид около тази страна, та да спре заразата. Няма спасение! Няма! С нас е свършено!

stan_posta@

Спри да гледаш bTV. Щото и други неща ще ти внушат.

Бай Пешо

stankov ти го каза, ама и аз да се притуря. Не умира така лесно една страна, в коята хората са живи. Аз познавам толкова живи българи, живеещи тук и сега, че не е за вярване. Един приятел се изтресе от втория етаж на къщата, която си строи, жив и здрав е и е у добро настроение (абе китките на ръцете му бяха малко в гипс, ама юнак - изхвърли го)

Айде пак простотии. Кой ти дава право да наричаш така моята родина?! Ти какъв си, за да си позволяваш да превиш такива констатации? Тези мисли пред огледалото ли те осениха! Българите са нормални и добри хора!

Да ти припомня ли случката с педофилите в Белгия! Ама си прост и не виждаш по-далеч от простотията си! Как смееш да твърдиш, че ние българите сме лоши и недостойни хора. Мазохист смотан!

Я по кротко,я по ведро. Ако не ти харесва етническата ти принадлежност винаги можеш да заминеш за Ботсвана и да се обявиш за бушмените.

За умишлено нарушаване правилата на движение и последвал инцидент, да се третира като предумишлено престъпление и да се наказва възможно най-строго. Няма разлика между убиец с кола или пистолет. Искренни съболезнования на всички засегнати и пострадали. Светла памет на загиналите.

Току що щеше да стане катастрофа на автобус 1 и моторист с пътник на задната седалка, но по вина на моторист: автобуса навлиза в кръстовището и започва да завива, когато моторът го задминава отдясно и минава на косъм, защото автобусът завиваше бавно /кръстовището е тясно/ Незнам с какъв акъл е тръгнал този моторист /искаше да се убие и той и спътника му ли??, а после автобуса виновен. Просто карат без да мислят, но докога ли??????.............

sevko andreev sevkov

Пропуснал съм, че автобуса завиваше надясно.

Направете велоалеи българските пътища и тротоари са достатъчно широки да се обособят такива в съществуващата пътна мрежа (Не сте ли си показвали носа извън България?!). Сложете камери по спирки и паркове(Евтини са, ако не вземате подкупи за тях и не сте некомпетентни?!). Въведете уроци по безопастност на пътя в детските градини и училища. Правете курсове на майките по безопастност по пътищата. Наравете огради в пешеходните зони или сложете съоръжения, през които да може да се минава само пеша, с количка детска и инвалидна и с колело! (Евтино е ако не вземате подкупи!?)

Светла им памет и лека им пръст на дечицата!!!! Искрени съболезнования на зачернените семейства! Най-тежко наказание за убийство на дете!!!!