Русе отбеляза деня на покровителя си Свети Георги

Празникът на града бе отбелязан и с множество срещи на приятели и гости, дошли от цялата страна и южната част на Румъния

Обратно в новината

Коментари - Русе отбеляза деня на покровителя си Свети Георги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русе беше нелош град някога, но защо обезлюдя така фатално?

Русе обезлюдя защото . 1 .Не е столица,не е фаворизиран както повечето големи градове . Пример водолазите като потъне кораб идват от Плевен,съдийте са на подчинение на Търново ,тока и данаците са във Варна .Жп транспорта под Горна Оряховица,голямата област беше с център Разград и така нататък в Русе няма държавни институции ,няма и военни поделения и силови училища както в Търново,Шумен,Варна тоест няма държавни заплати . 2. Част от българските турци напуснаха след ,,Възродителния процес,, още по голяма част избягаха от хлора а след това с пропадането на соца големите заводи фалираха и много народ отиде по други градове и държави . 3.Русе е преобладаващо български и затова има ниска раждаемост за съжаление ,това е психологичен проблем . Русе не е лош град ,може би е скучен и задръстен но това води до повече четене и образование ,това пък води до прилична работна ръка и реална независима икономика която ако се остави на спокойствие ще доведе и вече довежда до подобряване на бизнес климата . Да се надяваме че и жените ще искат да раждат в бъдеще ако са финансово подпомогнати .

Някакъв тип

Не му обяснявай, всички го знаят - старозагорския цървулски трол. От 22 години все повтаря това с цел да уголеми града си, поне в очите на хората.

А тук темата не е ли за смаляването на Русе под нивото на Търново и Видин, та да се занимаваш с големите градове?

Някакъв тип

Старозагорски цървул, с лозунги в комунистически стил нищо няма да постигнеш. Хората не ти четат глупостите. За да имат града ти за голям, трябва наистина да е голям, а той си е едно малко село, наполовина на Русе и никаква икономика, населен основно с мангали.

Та именно Русе влезна в европейските новини с мангалски убийства над журналисти и в българските новини тези дни, благодарение на Тарлата с циганите. Генофондът на Русе тотално се измени от пълзящата циганизация, но дори и тя не успя да ни задържи сред 15-те български града останали с над 50 000 жители.

Честит празник, Русе!!! Много обичам този град!!!

най - красив град в Булгариа!