Онкоболна остана без личен лекар, не я искат

Русенка с онкологично заболяване се оказа в безизходица - въпреки че е здравноосигурена, не може да се запише при личен лекар, защото всички й отказват.

Обратно в новината

Коментари - Онкоболна остана без личен лекар, не я искат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто сърбаме това, което сме си надробили най-вече през изминалите 10-20 години, но в паницата има някаква част, от това, което са надробили нашите деди. Истината е, че дядото ще посади дървото, което ще дава плодове не за него, а за внуци и правнуци за да ги храни. Сега берем плодовете на нашите дядовци и бащи. Една държава не може да се оправи/изгради/промени/ за 1-2 години. За това трябва десетки години. Да се руши и краде е много по-лесно, отколкото да се гради и работи. Достатъчна е една война и държавата я няма вижте Ирак, Афганистан, Либия и Сирия в какво ги превърнаха. Според мен просперираща и богата държава е слесдтвие на живеещи в нея свободни, добри, помагащи си, честни, състрадателни, работливи, знаещи и можещи/образовани/ хора и/или такъв управител/цар/. И обратно пропаднала/бедна и задлъжняла/ държава е следствие на поробени, агресивни, егоистични, крадливи, лъжливи, лукави, покварени, прост и некадърни/необразовани/ поданици или управител/цар/. Според това каква е държавата, може да се съди за това какви хора живеят в нея и какъв цар я управлява.

избягаха в чужбина, 30% изобщо не могат да си позволят здравна застраховака и как да се увеличи броят на джипитата?

като държавата не е осигурила достатъчно лекари да поеме тогава разходите й за транспорт и лечение и престой, където има лекари....Какво е това " единственото, което можели да й препоръчат..." алоо , за какви се мислите, тъпи келеши по министествата там, за некакви окраси със шкембета по кабинетите, ненормални некадърници - време е за някакво сериозно гражданско неподчинение, мисля че вече никой от доведените до мизерия българи няма какво да губи

Ти прочете ли изобщо статията? Случааааайно да срещна пасаж, в който пише, че от 40 общопрактикуващи, 5-тима все още са доста под 2 500 човека? Значи държавата е осигурила лекари. Това, че жената не иска при въпросните 5-тима си е неин проблем. Аман от черногледи оплаквачи!

Каква е тази апология заплахи и съдене. Никъде не върви, защото се губи връзката между хората. По добре да се оправят нещата, отколкото заплахите. Стресът не е полезен за никого. Никога нищо не се развива по този начин.

ако има някойумен и оправен адвокат да помогне доброволно на болната да осъди лично бойко борисов и здравния министър в Страсбург - за некадърност, некомпетентност, незаинтересованост , за безстопанственост и престъплнение по служба

Като си почнал - карай до края. Да озъди Арменския поп, че не я лекуват, а също така да осъди Господ, че и е пратил заболяването. Ама дащо да спираме до тук? Може да осъди закона за естественото развитие на организмите, че остарява, Закона за земното притегляне, че циците и висят под пъпа... Малоумнико, това, че жената не си намира личен лекар е по вина на обществото ни, а не на министър-председателя. Да де, ама до следващите избори нали трябва да се сее негативизъм срещу ББ? Нищо, че той пак ще спечели, а любимата ви столетница няма да хване ОТНОВО и 20%...

сатани, наглеци и простаци

Като няма и лични лекари ще става по зле. Няма и специалисти, защото заплата им е до 750лв,, а по малка. Пари от пътеки няма, защото те сцени от миналия век и едвам стигат за някой болни. Но в частните болници се доплаща, докато в държавните е мизерия за санитари, сестри, лекари и болни. Освен това навсякъде се плаща от болниците ток, вода, парно, консумативи. И персонала или отива в частна болница или извън страната. И това след 6.5 учене и 5-6години пак учене за специалност. Общо 12 -13 години. Има разлика нали във време, разходи по учене, книги, заплата и т.н. Няма как това да продължи безкрайно за хора дори и с ИДЕАЛИ.

Д-р Томов от Плевен. хирург със златни ръце. Оперира майка ми 82годишна жена през 2015г. от онкологично заболяване. И сега си е жива и здрава и няма разсейки. Само ,че здравето струва пари /около 3000лв/ ми струва операцията/ Здравната каса става само да регистрира случаите и да си умираш.

Миналата година оперираха едно дете в Германия за 600 000 евро и си умря няколко месеца по-късно!

Пак миналата година. Една жена оперирана в Турция срещу 100 000 евра, пък си умря след 6 месеца.

Кофти работа, това ни чака, нас, нашите родители и нашите деца. Освен ако не направим нещо, което май няма как да стане.

Само Брюксел може да ,предприема, !

Така е ,когато нещо ти е гарантирано. ..в кърпа вързано ...Определен брой пациенти и...що да се абиш?

не я искат не защото броя на тъпите джипи-та е намалял, а защото не им се дават направления

Много си зле! И си го знаеш!

Е , бах маа му, до там ли я докарааме?

Жалка герберска здравна месомелчка

Свиквайте! И по-зле ще става.

Такива, които сами си назначават лечения много не ги искат - цитирам - една банка хемоглобин да ми се прелее - пак ми трябва личен лекар.

Болниците са търговски дружества и... търгуват, какво друго да направят? Да благодарим на Костов за този техен статут, а и на всички последващи, които не пожелаха да направят нещо в тази посока.

Проблема е липсата на квалифицирани лекари и източването на системата чрез фиктивни болни. Ако намерят начин да се регистрира всеки който лежи в болница и реално какви манипулации му се правят и се налагат наказания за манипулация ще видим колко пари ще се появят от тъмното в тая здравна система. България миналата година я дадоха като пример за страна в ЕС в която се плащат най-високо здравни вноски в съотношение да заплащането на хората. Преди два дни бяхме едни от първите по Еко Такси...след още два ще сме първи по още нещо което да ни посрами и да покаже колко ни е опърпан джоба и колко е велика корупцията в България само Горанчето ( в среден род ) казва че в Бустаня корупцията е само вестникарска измислица. Проблема е че Тарикатлъка на дребно удря първо най-ниското стъпало а именно обикновенният човек ама и в Бустаня кой мисли за тези хора ...

Точно тази система позволява за боле,чието лечение струва 50 000 лв.болницата да получи 4 000 лв.Кой е в този случай източеният?

Бойко, направи нещо! За тигърчетаа помогна- за една тежко болна жена няма да помогнеш. Не го вярвам това!

Мнооого смешно!

Подобно е положението и в София. Преди 2 години нашата лична лекарка се пенсионира. Никой не искаше да ни приеме като семейство - аз, жена ми и двете ни деца на 8г. и 14г. Млади сме, не боледуваме, не да кажеш, че ще ги натоварим с особено много работа. С познати и препоръки успяхме да се примолим на една лекарка, която в края на краищата ни прие. Но определони ма нещо сбъркано в системата. Не може да се моля и да няма кой да ме приеме. Трябва да има решение на такива пробелми - личните лекари и те са хора - пенсионират се, не дай боже остаряват и умират. И трябва да има начин, докато си намериш нов някъде да ти дават служебно направленията, рецептите и болничните.

Малко пояснение за неразбралите дебили. Болничната услуга ЖИВОТ според любимите ви "американски стандарти" е много по скъпа от по евтиното погребение за около пет хиляди лева. ....... Така е при светлата демокрация другари дебили.

На крива "ракета" - космосът и пречи. Виновна е неработещата ни здравна система, а тя пък, е изградена от "специалисти" възпитавани и образовани от комунизма. И в крайна сметка всеки един от нас, живял през комунизма е виновен за днешните неволи, дори и болните.

Като казвате "специалисти", сигурно имате предвид някой специалист по политикономия?

Да, така е! Предлагам да се изтребят всички родени преди 1989 г. и ще настъпи всенародно щастие за останалите! Ха, със здраве!

Пази ни боже от здравната система на България !

Това ще го пише ли в учебникът по история за 10-ти клас, господа "демократи"?!?!

Ако "ромлянинът" не е здравно осигурен,няма как да му се издаде направление,затова последният отива вСпешната помощ итърси кого да набие,ако му кажат,че заболяването му не е спешно.

Да, бе, нямало как?! 50 е магическо число - веднага се намира начин!

Докато парите за здраве не са в ръцета на пациентите, а на бездушните чиновници от НЗОК нещата ще са така. Лекарите вече не лекуват хора, те изпълняват клинични пътеки. Просто те пускат на конвейера и като стигнеш края те изхвъ... пардон, изписват, без значение дали си излекуван. За толкова плаща касата.

Парите ако са в ръцете на самите пациенти...да ти кажа, че най-вероятно няма да стигат до никъде. Не може да внасяш по 20-30 лева на месец и да очакваш нещо добро. Само едно кръвопреливане струва, колкото едногодишни вноски. Ами ако трябва операция или нещо още по-сложно - 10 живота да внасяш пак няма да стигнат, за това има някакви лимити, няма как друго да е - иначе като искат лекарите да се вдигне вноската - всички вият на умряло, като искаше Москов да спре линейките за циганите - всички скочиха срещу него, че бил расист. Това е положението. Ако има виновни - ние сме си виновни!

Човек започва трудовия си стаж някъде между 18 и 25 г, а пари за здраве по-интензивно са му необходими след 40, че може и след 55. Достатъчно време да се акумулират, особено ако сумата се инвестира нискорисково и носи някаква доходност, примерно 2-4% годишно. Освен това когато човек знае че това са си негови пари, едва ли ще внася само по 20-30 лева. Моделът работи и се е доказал. За съжаление не у нас.

Дано случаят с

Нищо не каза, но си сложи плюсче. Браво! Та какво за случая с...?

на здравната реформа - никой в България вече не умира без лекарска помощ.

Няма да се плашите ей. Бат Бойко е на среща! Ще пусне един два спартана и ще уреди проблема! Само после ще трябва да платите със суджуци ама вие знаете как стават тези неща...

Само ще трябва малко да се изчака - той сега е зает със Западните Балкани, но щом ... Нали?

Той не яде суджуци, бе! Той, баци, има кръвно!

Ама самальотите нещо ги няма напоследък. Скоро и хората. Ще останат само циганите и мутрите.

те искат само да си получават заплатките и нищо да не отразяват в компютрите все едно не си ходил при тях или не си им казал какво те боли

Хората просто мислят,преди да запишат нов пациент-сравняват ползата и вредата...нали все пак са ЕТ.

Да, след като здравеопазването е търговска дейност, то и там се търси печалба. Не можем да ги виним джипитата, и те семейства хранят!

Ей това е "солидарния" ни модел на здравеопазване - докато плащаш и не ползваш, а с твоите вноски се лекува Сульо и Пульо, всичко е наред! Когато трябва да получиш солидарност от Сульо и Пульо обаче и да почнеш да ползваш - "системата" те изхвърля! Да ви пикам на "модела"!

модела е направен за благополучие на личните лекари, които без много усилие получават добри пари, моделите нямат нищо общо с пациентите, ако паднат жертва ще си внесат филипинци даге

През последните години просто няма достатъчно лекари. И за това са виновни гнидите в Парламента. Те какво си мислят, че лекарите ще робуват за жълти стотинки и ще търпят виолетовите да ги бият?? Защо? За да може Тиквата да е милиардер??? Скоро на територията Боколандия (бивша България) няма да има никакви специалисти. Всичко под 40 се изнася с бързи темпове. Защо да стоят и да мизерстват в БГ, като на Запад ще живеят 10 пъти по-добре???

Подкрепям напълно казаното от вас.

Леле, РЗОК - Русе направо е събрала небето и земята с тая титанична помощ, която се гласи да окаже! А българските лекари, досущ както много нашенци си вярват са високохуманни и стоят на тая работа по призвание и от чувство за дълг към пациента. И тука идва оня мармот, дето всички го знаят.

Преди две години взех майка ми да живее при мен и пожелах да и сменя личния лекар...само като разбраха че е на легло всички до един ми отказаха и това в София. Нама никакъв регламент как се решават такива случаи.

Много е "красиво" всичко !

имах същият проблем. Личната ми лекарка почина. Тръгнах да си търся. Отказват. но преди това те питат имаш ли някакво хроническо заболяване. направо ми се плачеше. Писах до НЗК, опитаха се да ме убедат в противното. Намрих личен лекар с връзки. СРАМ.

Грижете се за здравето на личните си лекари,за да има кой да се грижи за вашето здраве.

Това само тук може да се случи. В цял свят, ако си осигурен ползваш здравни услуги, а тук и осигурен все нещо трябва да плащаш. Къде са ни парите. Кой ще отговаря за грешните средства дадени за системата с отпечатъците.Кой контролира личните лекари. Всяка кафе машина е свързана с НАП,а те никога не издават бележки за потребителската такса и искат да се увеличи на 5,10 лв.

Ликвидирането на ПОЛИКЛИНИЧНОТО ДОБОЛНИЧНО ОБСЛУЖВАНЕ на гражданите, и създаването на кухата "регистраторска" и издаваща само "пътни листове" към истинските лекари служба "личен лекар" (Джипи) УНИЩОЖИХА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО в "територията"...!!! Дааа...!!!

от времето на оня драгалевски сиганин Костича, българското здравеопазване бе върнато 100 години назад. Още тогава стана ясно, че лекарите ще станат търговци и писарушки, няма да преглеждат и лекуват, а ще пишат отчети и ще правят схеми за източване на касата.

На българите не им трябват лекари - нали всички ги мразят, обиждат и искат да ги бият и убиват. Българинът е уникално зверило, което мрази всичко и всички - моли за помощ и като я получи започва да бие и обижда, да клевети и разнася лъжи. Нападат, лекари, сестри, лаборанти...не остана звено в здравеопазването, където да не са били бити, ритани, оплювани... Не му трябват на българина лекари - нека още да няма!