Милионерът Игнат Канев: Сами трябва да се оправите

Само вие можете да си оправите положението, защото който и да ви даде нещо, то той не го дава без нищо. Съветът ми е да се трудите, да помагате на властта си и да си плащате данъците.

Обратно в новината

Коментари - Милионерът Игнат Канев: Сами трябва да се оправите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз-лично Съм За . Разбира се с Хора като Иги (Казват, имало и доста други .). Но в никакъв случай със шмокове кат`Митал и/или Грейт Уолските простотийки и/или Златевите н`нам-кви-си . ===== Месец-два ми се Виждат като Реален Срок за Започване. (Ама без изцепки и попуипуъзвъниъ де. Ако обичате ! )

smirn0ff

съветът на Човека се отнася до 3 неща, които българина е свикнал да не прави ...

Изцяло подържам г-н Канев. Ако Българите осъзнаят своя потенциал и потенциала на България. Ех Ех........

Много заблудени или платени души ръсят злоба срещу трудолюбието на българина в България, но аз не познавам, а и не съм чувал за някой който да може тези неща .....""Играя тенис два-три пъти в седмицата, а голф - всеки следобед", сподели той. Работният му ден започва в 7 часа сутринта и продължава до вечерта. "......да не би да е инструктор по голф и плуване, че успява да ги върши двете в работно време.

ами той е на 86 години което ще рече отдавна е в пенсионна възраст и нали не очакваш че такъв богаташ ще дреме цял ден в офиса и да прережда папките. Естествено че на голфа се среща с други бизнесмени и сделките се случват там...

Никой ли не му е казвал, че в България труда не се заплаща? Какви данъци ще се платят от залата за цял месец 200 еврo, а богатите хора и те почти нищо не плащат с плоския данък от 10%. Интересно ми е той като милионер какви заплати дава на работниците си.Дали не ги оставя на минимална заплата, а той с натрупаните свръх печалби да се прави на великодушен дарител.

Добре дума, ама българинът е мързелив (не обича труда и трудностите в частност), мрази властта (щото мрази всички, понякога и себе си) и не плаща данъци поради предните две причини. Затова никога няма да се оправи.

Чувал ли си лафа "Те ни лъжат, че ни плащат. ние че работим " има доста истина. Като ти се плаща ДОБРЕ работиш добре!

Емигранта се труди, работи по две, та и три работи и си плаща данъците. За разлика, останалите в България ги домързява и данъци не обичат да плащат много. Кафенетата, баровете и чалготеките са пълни винаги, а народа реве че няма пари. Крадлив, мързелив и неплащащ данъци народ, каква държава и политици очаквате да имате. Държавата като няма, чакате на Канев да ви даде. Само акъл може да ви даде човека. За парите трябва да се изпотите малко.

Сред емигрантите българи в Мисисага където е Кънев мнението е че той е един дебелокож новоизпечен богаташ (строителен предприемач от най лош тип) който наема и експлоатира български инженери да косят трева на голф игрищата за най най ниската часова надница позволена в Онтарио. такива и в България има много и ги наричаме МУТРИ.

А да ги е викнал от инженери да стават косачи на трева?

Как се печели конкурс за строителен (пътен) проект в Канада? 10 % на Партията в провинцията (територията); 10% на Мафията 3% на Главния инженер 2% на кмета и си готофф ... Справка вървящото в момента разследване за корупция в Квабек (Френска Канада) :)

КОГА ТАКА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ДАРЯВАТ И НАШИТЕ МИЛИОНЕРИ ? НИКОГА ! ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА СЕ ТРУДЯТ КАТО НЕГО ОТ 15 ГОДИШНИ, А ПОЛУЧИХА КУФАРЧЕТА С НАРОДНИ , НАШИ , ГОТОВИ ПАРИ. ЗАЩОТО НЕ ПОЗНАВАТ УСПЕХА ОТ ТРУДА И СЛАДОСТТА НА ТОЗИ УСПЕХ. И ОТ СЛОБОДИЯ ОБРЕКОХА ОСВЕН СЕБЕ СИ И МНОГО МЛАДИ БЪЛГАРИ НА БЕЗДУХОВНОСТ, ПОКВАРА, БЕЗПАМЕТНОСТ, ПРИМИТИВИЗЪМ. ХВАЛА НА ИГНАТ КАНЕВ И ТАКИВА КАТО НЕГО ! ПЪК НАШИЧКИТЕ ДАНО ОТДЕЛЯТ НЕЩИЧКО ОТ МИЛИОНИТЕ СИ НА ПРИМЕР НА ДОМА НА ОТЕЦ ИВАН В НОВИ ХАН.

Каквото мога -- правя го .(Включая и за Начинанието на Отец Иван .) Не, не съм от назначените за милюнерьi .

Канада е супер страна - в нея за разлика от УСА няма корупция ... особенно в Онтарио :) Оооу !. В Онтарио не са като Квабек където сега ги тресе як скандал и има криминално разследване за връзките между мафията и строителните компании (Пуснаха даже филмче заснето със СРС-та как босовете на строителни компании се отчитат на шефа на мафията в Монтреал ) ...... Онтарио обаче е чисто от такива неща, а в Брамптън (града на Бай Иги) няма никакви италианци , и никаква италианска радиостанция, а бате Иги не притежава строителна компания :) ..... Апропо Бай Георги Найденов от Тексима и той беше много готин пич . В тъмните времена по време на падането на комунизма, Той, заедно с Милко Балевия бяха супер гъсти с Бати Иги по трасето София - Лихтенщайн - Канада .... Но това както се казва е история :)

Казват, че дори на пословично-спокойните Ваши ( БНАйците де) взело да им писва от канадианското хъкомъкане . ...За `наште` ингилъци` и/или командировани -- хич и да не започваме ! (да описваме какво-що ги чакало)

Ако перифразираме Кенеди: Не питай какво може да направи страната за теб, а какво ти можеш да направиш за страната си

Умен човек!!!

абе,умен!!!ти в ред ли си бе?????работи от 7 сутринта до късно вечер,ама всеки следобед играел голф????няма такива филми ,или бачкаш или играеш голф!!!!

готин човек ,но не е наясно с БГ реалноста

Супер наясно е обаче с пералните машини :)

Тук нивото е страшно ниско на влиятелните хора и така развитие не може да има.

Прав си, Иги ! ( , че Ние-Всички сами Трябва да се Справим) ... А ти, младежо -- си също Един от Всички-Нас ! Тъй че -- никакво хък-мък ( Хеле пък обичайното канадианско !) !! Запретвай ръкавите, че Работа Ни чака !!!

ОУУУ, Не знаех че в Идея за България дружите с организираната престъпност в чужбина :)

Кому са нужни тез-Вашите ( Лелеее -- да не са `вашите` ? ) нефела экспериментьi да Ме изпедепсате всред Идея-за-България ?! Колкото до г-н Канев и скромния-негов Обхват на Дейност: -около 75 процента от градчИЩЕТО Мисисога е вдигнато от него; -голф-терените му са търсени от Познавачите (и са част от не-един Турнир ... дали не и PGA?!); -Храмът `Св. Димитър` (Първият Български, вдигнат в Новия Свят ! ) е негово дело.

Нямам против да се трудя -но ще бъда ли добре заплатен? По вероятно НЕ. Как да помагам на власта, като тя не прави нищо за мен само гледа да краде от евро фондовете и да ги раздава на свой хора.Тогава защо да плащам данъци за да ме ограбват повече ли? Толкова данъци не е имало и по турско!

Дано помага и на БГ училища, детски градини и болници. Дано.

"Съветът ми е да се трудите, да помагате на властта си и да си плащате данъците" - уникално простичко! И вярно!

1chovek

Супер простичко - като за супер простички. Данъците не са дължим рекет, а обществена инвестиция. Т.е. плащаш ЗА нещо, конкретно. В България почти всичко вече е данъци, такси, глоби и не знам какво още. Какво стои насреща? Как разполага правителството с тези средства? Безработицата расте, хората вече пестят и от храната си, чужди инвестиции фактически няма.. Значи не хората, а правителството не се справя. Така че проблема не е в обикновения човек този път (не че и той си няма една камара кусури, но конкретно говорим за случая) - а в управляващите. И когато тези управляващи дотолкова са се сраснали с олигархо-организираната престъпност, че е трудно да ги различиш - тогава е време за промени.

БATKO

Канев: Трудете се, роби и помагайте на властта да богатее и си плащайте за това че дишате. А за тези думи разчитам ББ да ми даде някоя концесийка, че нали съм дошъл да грабя от бедните, то милионер не се става по друг начин.

humfry

Но не се уточнява за пари или за къшей хляб.

Непознаването на конкретна Реалност не може да бъде извинение .( , дори за фриволно четене на послание)

Без БСП не може да съществува никаква държава по света,тя е като слънцето и въздуха за всяко живо същество!

Без държава не може да има нормален живот и това са приказки за другаде

даржaвата я правят хората

Държавата се прави от управляващите