Румен Радев започва консултации за промени в Конституцията

Първата среща ще се проведе на 17 декември, а втората - два дни по-късно

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев започва консултации за промени в Конституцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не пипайте Конституцията, гадове! Мамицата ви джендърска!!!

2019-12-16 16:07:22 Олеква ли (нерегистриран) Ви като пишете простотии за Президента!? И мислите ли,че качвате нивото на идола си тиквен? Точно си заставате до него тъпи,безлични,но алчни и продажни! Жалки подобия на хора сте!

Значи, според теб, щом ти е отврат единият тъпанар, непременно другият тъпанар трябва да ти е идол? Не ти ли е прекалено лесно да живееш с такова мислене тип 0/1, без "трето състояние"?

РуменТъпото и ДесаМетреса начело на Президентска Република! И троторните плочки ще имигрират тогаз :))))

Тръгвай към Малдивите. Ти можеш.

На Конституцията не е лоша Но трябва да внимаваме Да не осъмнем като президентска република Щото вече сме прокурорска

Не, не сме прокурорска, а все още парламентарна. За момента Конституцията върши работа и всеки, който се опитва да я "модернизира" с цел придобиване на повече власт, трябва да му бъдат потрошени ръчичките. Поне по отношение домогванията за власт Конституцията ни е перфектна, защото когато я правеха и едните, и другите се плашеха някой да не докопа цялата власт. Така си е добре. Дори, според мен, длъжността "Президент/Председател на Република България", предвид чисто представителните ѝ функции, трябва да се премахне. Председателят на НС спокойно може да ги поеме, а и си има достатъчно заместници. Плюс това винаги може да бъде сменен при голям гаф, както вече се е случвало.

Ви като пишете простотии за Президента!? И мислите ли,че качвате нивото на идола си тиквен? Точно си заставате до него тъпи,безлични,но алчни и продажни! Жалки подобия на хора сте!

Деси, ти ли си ? Стига писа тук. Не си вече говорителка на ВВС !!!

Какво общо имат тук глупостите на президента с идиотиите на премиера? Нивото и на двамата е отчайващо ниско, но пък приляга на нивото на електората! Половината на половината се кефят на акъла под фуражката, другата четвърт на винету. Ама едва ли на някой трол му хрумва, че в България може по случайност да са останали и нормални хора.

Кои са нормалните? Чакай да позная, Дай България, налЕ ?! :))))

Дори и тези за ДА България не се кефят нито на едния, нито на другия. Но няма как да го разбереш. Иска малко мозък. Има и едни 50% негласували, ако не знаеш. Те, според теб, фенове на миризливия чорап ли са?

По-добре обективно тъп, отколкото привърженик на Дай България, като теб.

и защо се мълчи за : На 55-годишна възраст внезапно почина първият секретар на посолството ни в руската столица Любомир Николов, който беше и директор на Центъра на промишлеността на Република България /ЦПРБ/ в Москва

пак нищоправене товарищ Радев...

к'ви 5 лева ,бе тъпунгер?!

начинът за осъществяване на тези идеи не се покриват с моите, казал фатмака!???? че кой те пита тебе какви ти са идеите бе? прочети в конституцията какви ти са функциите и си сядай на зад.......

Президентът има право на законодателна инициатива за промени в Конституцията.

То секи има право на инициатива, ама на края се гласува с 2/3 от парламента . . . .

От кой точно е независим ВСС и Главния прокурор? От партиите ли? Не го ли предлагат и избират партийните квоти? От народа е 100% независим!

Всяка промяна без залагане на задължително избиране на главния прокурор от народа, както е с кметовете и самият президент, е прах в очите. Настояваме вота на хората от референдума да бъде зачетен и да се приведе в реално изпълнение в законодателството.

Когато Господ раздавал акъл военни като Радев били на учение под моста и тях ги препуснал..ха.ха.ха Това конституцията не е като да правиш коремни или да ходиш по екскурзии..

Радвв без да го величая е завърил щатска военна академия с отличие. А Баце, Барни Ръбъл и Сие. са завършили РАБФАК със Среден (3). Баце от какво разбира освен от мачкане на ушите на Тато, мачлета, пунта мара, шменти капели, тадуф-тадуф? Учителката по руски от какво разбира точно? Изобщо има ли един образован, компетентен държавник у нас?

Бил е слушател на държавни разноски,както винаги...

Щатската военна академия не е МВР Школата в Симеоново. Да я завършиш със златен медал не става само като слушател.

ти на кадетско училище академия ли казваш но по вашите стандарти и раб фак-а беше "више" образование:))))))))))

И в щатската военна академия е усъвършенствал юридическите си умения и познанията по българска конституция? По-конкретно на лостовете на щатската военна академия, като гледам!

Румен Радев през 1992 г. завършва Ескадрилното офицерско училище (Squadron Officer School) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ във военновъздушната база „Максуел“, Монтгомъри, Алабама, САЩ. От 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабен профил във Военна академия – ВА – „Г. С. Раковски“, където завършва като първенец на випуска. Доктор на военните науки, като защитава дисертация през 2000 г. През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж (Air War College) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ, като магистър по „Стратегически проучвания“.

Образованието не те прави по-умен, а те специализира в дадена област - в случая карането на самолет и командването на група от самолети. Тук се искат изработени и затвърдени навици, защото в боя няма време за разсъждения от типа "то така, ами ако...". Същото, както и при шофьор на тежкотоварен камион с опасен товар :) Другото, което може би не знаеш, но Баце също има докторат по неговите си науки. :) Като теглиш чертата, тези двама "доктори на..." за нищо не стават, защото тъпотията и простащината не се преодоляват с образование. Те са генетично заложени! :)

чл.8 от конституцията ни: държавната власт се разделя на законодателна, изпълнитерна и съдебна!! фатмака няма правомощия да променя конституцията, а гия които свиква да умуват по въпросо изобщо нямат никакви права, според тая същата конституция! длъжни са да я спазват!!!

Жалко, че един член само ти определя мирогледа ........... Президента се избира, а изпълнителната власт се назначава........

изпълнителната власт, тъ..пако е правителството! правителстно съставя тоя, който спечели избори! а фатмака упорито крачи към импийчмъндосване!

Забелязвам един изключително интересен феномен във форумите на Дира, целящ единствено и само да контролира и оформя общественото мнение. Чрез долни манипулации и инсинуации коментарите под статиите се насочват в определена посока така че, да е изкриви реалността за мнението на българският читател на Дир новини. Миналия ден под статията за Радев за интервюто му с онзи четириок Цербер Ризова, президента беше издигнат на пиадестал с топли коментари и плюсчета в негова полза, а Боце хвърлен в калта и оплют. Днес е обратното, г-н льотчика е тоя дето аз нищо не става пък Боце е прав. Хора или вие всичките сте болни от шизофрения и не помните вчера какви пристарстия сте имали или Дира нещо се ебава с нас (което е по-вероятно) и се опитва да ни манипулира.

Сега ако го изтрият и този коментар (както обикновено правят когато ги критикуваш) всичко казано от мен ще се потвърди за пореден път.Моля Дир опровергайте ме.

И трите съждения са верни. Двамата Генерали си менкат ролите на доброто и лошото ченге, а маТРИала се върти като пумпал, ту насам, ту натам. Дир-а отделно си изпълняват директиви според нуждата. Това което е гарантирано са само интересите на върхушката. Сега пак трябва да имитират реформи за пред Брюксел, за да не секнат еврофондовете. Резултатът ще е още по-лош от сегашния, както винаги, когато вълците се събират да решават как да пазят стадото.

Първо да се направи конституция за проституцията, и тогава нашата конституция ще заработи. Докато има неграгламентирана дейност на проститутките в България нищо не може да се направи.

Баце каза, че реформи в прокуратурата ще се правят след Цацаров. Е, Цацаров вече не е Главен прокурор, но пък Баце го назначи за шеф на комисията за корупция. С подкрепата на БСП, ДПС, Патреотите. Трогателно. Явно ерата Цацаров тепърва започва и реформи не се предвиждат. Статуквото урежда управляващи и опозиция. Разбрали са се, че няма да се закачат. Ще горят Бивол, Боец, Иванчева, Да, България. Тия, които хвърлят камъни в блатото.

Иванчева?? Да, България?!? хахахах

Нещо ми бягат нещата ама то сигурно защото съм си природно недоразвит. Имаме подсъдим имаме адвокатура (която го защитата) и прокуратура (която го обвинява) Кой крив кой прав това го решава съдът нали така? Ако прокурора не си е свършил работата - печели адвоката и обратно. Ако главния прокурор не си е свършил работата то пак съдът ще се произнесе за това. Не виждам смисъл от "независим прокурор" Ако си имат трески за дялане в прокуратурата дайте правомощия на шефа на инспектората. И друго не схваща ограниченият ми 8-битов мозък - защо няма главен адвокат или главен съдия за да изберем и независим главен адвокат и независим главен съдия. Може би ако се премахнат разните политически квоти (политическата власт да влияе на съдебната ) нещата ще станат по-нормални. Не знам аз съм си тъп.....

Няма кой да повдигне обвинение на Главния прокурор. Той по конституция е началник на всички прокурори. Прокуратурата има монопол над повдигането на обвинение. Никой друг освен прокурор няма право да внесе обвинителен акт в съда. Така другарите са си гарантирали недосегаемост чрез Конституцията. Който държи Главния прокурор, реално държи цялата власт. Той може да повдига обвинения на когото пожелае. Може и да не повдига обвинения. Може и да прекратява обвинения. Няма кой да му търси отговорност. Няма кой да му повдигне обвинение. Защото няма как подчинен да разследва началника си. Шефът на ВКС или на ВАС не е началник на съдиите, които работят там. Не може да им нарежда какво и как да съдят. А Главния прокурор може директно да нареди на всеки прокурор. Може да му вземе разследването и да го даде на друг прокурор. Може да го уволни, може да му повдигне обвинение дори. Затова Татарчев каза "Над мен е само Господ". И поне имаше доблестта да го изрече на глас. Властта чрез парламентарните си квоти във ВСС назначава всички висши магистрати в България. Бойко си го призна дори наскоро в едно интервю. Само го е страх да си признае за Цацароф и Гешеф. Защото не иска да му се търси отговорност. Само за ВСС и Главния прокурор се твърди, че са независими. Как и от кого са независими, при положение, че се избират от партиите... нека журналистите да го питат. Но не смеят. Защото нямаме свободни медии. Нямаме защиото ги е страх от Главния прокурор, който може да им повдигне обвинение по всяко време и да ги съсипе. Пример - Боец, Бивол. Разбираш ли сега?

Аз с тея 8 бита не схващам как съдебната власт е независима ама има партийни квоти Как да вярвам на резидента (който неведнъж е доказвал че не е надпартиен) че няма да предложи върховен главен супер прокурор но който ще се избира я ат парламента я от президента я от профсъюзите или гей организациите. КЪДЕ Е НЕЗАВИСИМОСТТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА? Не го стоплям това може би че съм си тъп отдавна и ми трябват повечко обяснения...... не че те винаги помагат.......

Сега на практика да си представим: - Имаме лицето Д, който краде, прави далавери, печели държавни поръчки, които испълнява само по документи . . . . - Имаме лицето Б, което прави журналистическо раследване и вади всичките далавери на Д. Прокуратурата, обаче, решава да разследва само Б и впряга целия държавен апарат - призовки, разпити, проверки За лицето Д излиза със становище, че няма данни за пресъпление и няма смисъл да бъде разследвано. Та как съдът да осъди лицето Д, ако прокуратурата не иска да повдигне обвинение и голяма работа, като съдът оправдае лицето Б, след като 3 години държавния апарат му е съсипал здравето с разследване.

Не питай свещенната конституция на БСП!

не бъде основно реформирана и преустроена, тази държава няма да се оправи.

Феновете на Радев обикновено са плоскоземците антиваксърите и страхуващите се от разните му конвенции

Дрън дрън тъпанар и тъпанари....няма кой да ходи да говори с тоя боклук освен комунисти...демек жалки...смяхххх

Барни Кирилов и Вежди Рашидов за комунисти ли ги броим? Агент Николай (Гошо Марков) от добрите агенти-комунисти ли е?

кРадев ще се съветва с Решетников? По телефона вероятно, понеже руският келеш има забрана да влиза в Демократична България.

Цацата се съветва с Чайка, вие герберчета заедно с розичките, депесарчетата и патреотчетата го избрахте за шеф на КПКОНПИ. Твоят коментар? Данаил Кирилов е бесепар, пък най-личен герберски министър. Твоят коментар? Баце реализира Големия шлем на Гоце. Твоят коментар?

И тая реформа ще я опраскат другарите. Те дори си бяха сложили подписите под конституционните промени на Христо Иванов. В пленарна зала гласуваха против. Далавери Семьонов се хилеше в кулоарите "Опраскахме ли ви? Опраскахме ви!". И сега пак ще има кръгли маси, консенсуси, накрая каквото наредят в Сараите. Никога няма да пуснат доброволно прокуратурата (правомощията на Главния прокурор) ии контролът над ВСС. Това е тяхната гаранция за недосегаемост от една страна и бухалка срещу извънпарламентарната опозиция. В парламента опозиция няма. Справка - изборът на Цацата за шеф на КПКОНПИ. Мафията е овладяла всички институции, на всички нива. Терминален стадий. Имитациите на Президента за трогателни. На приказки го докарва. На действия го няма никакъв. И него го е страх да влезе в челен сблъсък с Дебелаците. Да сте го чули някога да спомене имена, да търси отговорност на прокуратурата? Прегръща се с Цацата, с Гешеф, подписва указите, а после излиза и говори колко било нередно това... Прокуратурата и ВССв този си вид са удобни за всички партии, затова няма да бъде пипано нищо. Ще инсталират фиктивно някакъв "несависим прокурор", който по стара българска традиция ще се назначава от този, който трябва да бъде разследван. Например ВСС мнозинството се излъчва от парламента. После същото това мнозинство избира Главен прокурор. Айде познайте партийните квоти какъв Главен прокурор ще изберат? такъв, който ще подгони господарите им или такъв, който ще ги обслужва и брани? Реторичен въпрос нали?

Мунчо пак се прави на интересен!

Деса ша ми набива канчето довечера! :))

На КОЙ ли правите услуга като заличавате масово коментарите срещу ,,стабилността,,

Давай Румба, ние сме с теб. Промяна на конституцията, трябва да има. Бройката на депутатите е твърде голяма, привилегиите също. Цялата конституция, трябва да се преработи, но при преработката, да не участват бивши ченгета и доносници на комунистическата ДС.

Демек Румбата да инициира промени в конституцията, направени от господ, които трябва да се приемат от 2/3 от депутатите, които пък ще бъдат яко ощетени от промените? А бе хора, какво пушите?

Румба го избраха "бивши ченгета и доносници на комунистическата ДС"!

Да се премахне избирането на партии и да се гласува за личности! Нека тогава Бойко да се опита да прокара калинките си!

Татяна Дончева: Предложението за „независим“ прокурор е апотеоз на панирания мозък 12.12.2019 Предложението да се сложи надзорник на главния прокурор, който да го разследва, е безумно. Това е апотеоз на панирания мозък. Столът на министъра на правосъдието не може да мисли вместо него, на Кирилов трябва да му забранят да пипа правни текстове. Депутатите на БСП, които гласуваха за Цацаров като шеф на КПКОНПИ не искат да си имат проблеми с него. Това каза лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред бТВ. "Факт е, че в България главният прокурор е неконтролируем. Това е направило отдавна впечатление и на Запад. Предложението обаче да се сложи надзорник на главния прокурор, който да го разследва, е безумно", каза още тя. "Решаването на проблема с прокуратурата изисква промяна в Конституцията. Лансирала съм моята идея над 100 пъти. Тя е, че следващите избори трябва да бъдат за Велико Народно събрание, което да направи промените и да приеме необходимите текстове. Прокуратурата трябва да бъде извадена от съдебната система. Може да отиде в изпълнителната власт примерно. Имаме достатъчно качествени юристи, които да подготвят промените. Веднага след приемането на промените в Конституцията, Великото Народно събрание ще се редуцира и ще продължи да работи като Обикновено Народно събрание", разкри Дончева. "Не мисля, че има по-просто и елегантно решение", каза още тя. "Няма да имате сегашния проблем и няма да има нужда от спецален прокуро. Той какво ще прави като не разследва главния?", попита Дончева. Тези текстове не може да ги пипа Даниел Кирилов, на него трябва да му бъде забранено да пипа юридическа материя. Има 4-5 човека в България, които могат да конструират текстове за промяна на Конституцията, но Кирилов не е сред тях. Столът му не може да мисли. Като сложите един човек на стол, той става по-висок, но капацитетът му си остава толкова, колкото е. Това са хора които мислят в категории напълно решени от разум, нищо не им давайте. Тези хора имат задачи, те не са да се борят с корупцията. Задачата са да се отстрани някой. Цацарво се справя с това 7 години. Наследникът му също ще се справи. Гешеф е фатмак, милиционер от Симеоново, но като отиде в Европейския парламент няма кой да му каже да си закопчее копчето, да си оправи вратовръзката и да не се обръща с рамо към европейските депутати. Това е първото, което някой трябваше да му каже.

Тоз първо да си озапти персонала, че са обърнали НСО-то на таксиметрова служба, пък тогава да умува големи работи

Това са юридически въпроси, които мнозинството тук и аз, не ги знаем. Трябва ли да е записано в Конституцията. Записани ли са другите длъжности.

Два дни. ...и КаквоАко Се приложи “катализатор” на Този процес ? (примерно Внезапен ФулСтоп на Всякаква парса)

Новата година ще е добра и плодородна за повечето гербаджии. И голема радост ще им донесе. На стари години булки ще бъдат!!!

Руските сволочи пак сте налазили форума ...

Тоя бастун си намери нова дъвка.

СилноВъзможно. ...та Затова предлагам това по-преди.

Моят президент, моят политик, моят глас! Браво г-н Президент! Имате моята подкрепа изцяло!

Ура товаришчи!

В случая много по-добре товарищ с позиция, отколкото самовлюбен еднокнижник със синдрома на Дънинг Крюгер......

А ти защо си решил, че ако единият тиквун е прочел донякъде само една книжка, то другият тиквун не се е задоволил само с довършването ѝ? И двамата са тъпи фуражки бе - едната е фатмашка, а другата милицьонерска! :)))

Една от промените, която трябва да задължително да се впише е, че за министър-председател да се провеждат избори веднъж на 20 години (не по-малко)!

Клепоухата футажка пак празка популизъм. Не било правилно, ама идея как да стане няма... откъде го изровихте тия селяндур неприятен!

Ти като нямаш идея, защо завиждаш на другите?

Питай Решетников...

Това ме у е работата на президента. Ако не вземе отношение лошо, ако вземе пак лошо ??? Един "изтъкнат" пич, беше казал, че президента за него е "главно командващ " . Но това е само когато е му отърва , иначе за него конституция няма. В съботен ден за него конституцията не работи и на юруш си назначава прокурор по усмотрение........

Работата на президента е да бъде президент на всички българи. Не на БСП и пусин

Нито на Борисов и Доган!

А на Бойко каква му е работата .... предател на всички българи и партньор на Пеевски ????

Тук не взема отношение, а инициира нещо, което не му е баш работа!

Трябва вместо това да направят някакъв орган от прокурори, които не са уволняеми от главният. Които с 2/3 мнозинство да могат да променят решения взети от главният и да назначават разследвания пропуснати от главният. Да е 2/3, че да не се губи тежестта на главният, но да не може да прави глупости. Главният си ръководи нещата докато се издъни. Да се свиква за разглеждане от някой от тези прокурори, а да не е постоянно работещ.

Румен Радев : руски трол на държавна заплата който взима 11 бона суха пара от нашите данъци

Какво нередно видя тук? Измисля се нова правораздавателна длъжност, липсваща в Конституцията. Според познат прокуратурата трябва да отиде към МВР. По други държави няма отделена такава. Тук може би с цел да разследват управляващите. Но пак са под контрол, макар и не толкова директен.

И като отиде прокуратурата към МВР, викаш, по никакъв начин няма да е зависима от изпълнителната власт... ехаааааааа :)))

Не казах, че съм съгласен. Коментара над този описва мнението, за орган от прокурори, който да може да отменя решения на главният или назначава решения.

Ще перефразирам мисълта... разделението на правораздавателна, изпълнителна и съдебна власт може и да не е най-добрата система, но по-добра не е измислена... колкото и да е добър един текст или идея, ако се прилага злоумишлено, се извращава

Дръжте трола. Каква ще й е точно ползата на Русия да оправим кочината в прокуратурата, която в момента е точно по съветския образец?

Другарката Мая ще ходи ли при Другаря Деси да му се жалва как правителството я саботира?!

Смесени бракове империи сриват.

като Путин - Ердоган?

Ей, не се спря тоя! Какво, иска да става той ли самодържец и от него само да зависи всичко?

Нещо си се объркал - материалът е за президента, не за Бойко.

Държава която не се грижи за народа си изчезва много грозно. И историята не я помни защото е жалка, доказано от др. Самозаличили се народи.

Няма държава, която да се грижи за народа си. Не и е това работата на държавата.

Чакаме нова депресантска, черногледа, антибългарска реч за нова година. В негов Стил

Истината не на всички се харесва......... факт

Руската пропаганда иска да сме смотани, депресирани и черногледи за да не можем да вървим напред като народ и държава.

НЕ се таковайте ! - ситуацията НЕ е розова, нито бозава...дори тойСамият го КазваПублично. ...или да Си рефразирам Предложението : - Си ли заслужава да изчакаме до 19ти т.м. ? ...илиии - СегаВеднага ?

....с +/- НЕ става

Ще вика ли червената армия за помощ ?

Тоя Радев защо си трайка за скандала с колата на НСО !? Той ли е наредил някакъв си секретар да ползва БМВ-то като безплатно такси !?

Ше го праим пожизнен прецедент. На прецедентска республика! Давай Румене. Давай Радев!

Какви промени в Конституцията ще инициира този празнодумец. Нито умствен капацитет има за такова нещо, нито някаква политическа подкрепа. Всичко е само за залъгване на простолюдието, че прави нещо!

Как можа да те роди тази маика такъв глупак

Към Руци ли се обръщаш?