Румен Радев: Не куршумът, а безразличието, страхът и малодушието убиха поета

Безразличието, страхът и малодушието - тези три порока всеки човек носи в себе си, но не всеки успява да пребори, каза държавният глава Румен Радев на тържествената заря-проверка във Враца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подписаха договора че ким чен ун ще е 1 сред останалите в япония той обясни пред Дарик че трябва вземат важно решение с връзката в пресконференцията която са направили преди няколко дни трябва да се направи организация кой ще оправлява партията или трън или ким

Доналд и ким направиха 1 вата среща историческа за подписване на договора с сащ и япония да станат съдружници и ще решат какво ще правят.мацки как сте?

Много сте готини здравейте

УБИЙСТВОТО НА ТЕЗИ,КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ТЕБ,Е МНОГО ГРАДИВНО ДЕЙСТВИЕ!

"Критиката е като пощенски гълъб: винаги се връща обратно." - Дейл Карнеги И си го получи и ще го получава, ако продължава само да критикува вместо да предлага решения и обединява този народ. "В този свят ние идваме да носим полза. Не трябва да критикуваме, а да действаме." - Джон Ървинг Личният пример с градивно действие е най-добрия начин за превъзпитание на всеки, дори и на цял народ!

ТОЧКА 3 ОТ ,,НАКАЗАТЕЛНИЯТ ЗАКОН,, , ПОД РЕДАКЦИЯТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ , ОТ 25 МАРТ 1869 , ,, АКО НЯКОЙ ПРЕЗРЕ И ОТХВЪРЛИ ПО НАЧЕРТАНА ДЪРЖАВНА СИСТЕМА ДЕМОКРАТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА И СЪСТАВИ ПАРТИЯ ЗА ДЕСПОТСКО ТИРАНСКА ИЛИ КОНСТИТУЦИОННА СИСТЕМА, ТО И ТАКВИЗ ЩЕ СЕ НАРИЧАТ НЕПРИЯТЕЛИ НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ И ЩЕ СЕ НАКАЗВАТ СЪС СМЪРТ,, ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ НА КОРЕКЦИЙКА! УСПЕХ!

ТЪПО ЗА ПРОМИТИ ОТ ПРОПАГАНДАТА И ТЕЛЕВИЗИЯТА МОЗЪЦИ! ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО ПРЕДИ ДА КОМЕНТИРАТЕ!

не "интересно", а "тъпо" подхожда за заглавие на писаниците ти.

БОТЕВ ВЕЛИК ! ПРОЧЕТЕТЕ ТАЙНИЯ УСТАВ НА РЕВОЛЮЦИОННИЯ КОМИТЕТ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО СА ВЕЛИКИ БОТЕВ И ЛЕВСКИ!

еее, велики са де! кой спори? тук иде реч за един президент, дето няма на челцето място за трета бръчка, а се мъчи да дава оценка за един цял народ!

Когато говорят за избори,народът е мъдър и са сигурни,че ще направи правилния избор-да изере тях пред конкурентите за държавната хранилка. Иначе Радев го бива в красивите и патетични слова,но какво от това,като няма особена връзка с реалността.

да разбирам ли, че смяташ, че бсп ще продължава все тъй успешно да губи изборите?

Дреме ми на кУЙрука!

куйрук-- опашка!

Народът и добре да живее, все се намират ,,ривалюционери,, , които да правят джумбиши.

Безразличието, страхът и малодушието... Абе кой си ти, че вменяваш на целия народ подобни неща, бе?!

Я, що песни и плач се изливат тука !..?

който убива Ботев е бил изстрелян от българин, само че доста по-късно разбрахме тази подробност! Какво повече да се коментира по въпроса за страха и малодушието?

И четата е ликвидирана /разпартушинена/ не от войска ,а от кърсердарите и правоверни добронолци!

Този зелен чорап въобще не е чел биографията на Ботев, която впрочем е озаглавена "Опит за биография" от Захари Стоянов- един честен, искрен и добросъвестен писател. Въобще не е наясно с "житието и страданието" на поета, които да изложени в тази книга за да се изхожда по въпроси, които въобще не е компетентен. Не, че му е за първи път, но някак си този човек е надянал маската на интелектуалец- без да е такъв и това дразни хората, които са в час относно подобни пасквили, които са недодялани и неверни. Нямам нищо против летеца- изтребител, който сега е президент, но не мога да понясям неговите словоблудства относно историята. Накратко- имаме един некомпетентен президент.

Странно... Захари Стоянов ли е ЕДИНСТВЕНИЯТ МЕРОДАВЕН, според Вас, син на времето си?

кажи друг автор, и ние с голяма надежда ще го прочетем, та дано захари стоянов да не е бил прав

и той се изходи..

Аз съм над тези неща.

Съвсем нормални писания/пикания/, като за Васална територия с ...писменост!?

В началото бе словото..и си остана !! ?

Аз няма да виня на даскал Ботьо момчето, буйна глава и пройдоха във Влашко E, по стандартите та НАТОто сега се явява дребен корабен терорист, принудил с опъжие екипажа да го остави на несъществуваща в маршрутана кораба спирка, направил митническо нарушение с деклариране на багажа на групата ...Освен това създал безредици на кораба, което нарушило спокойствието на пътниците и в резултат 2 трудни булки, австрийки, пътуващи от Галац за Линц, се изплашили и впоследствие пометнали.... А като слезли на брега, вдигнали из околните села голяма дандания, народът и най-вече мъжете се изпокрили и саво един- местният идиот на Борован се присъединил към тайфата, ...НАПРЕД - да мрем да майка България!

Ставаш за писател, ама не си у ред!

А ти си селяндур от класа!

Е, такива думи към баща си !?

ботев си е ботев! велик за нас поет! а радев си е харманлийски каун

той,ти си българомразец ,признай си го СЕГА !

ама не си признава.

всъщност аз съм най отявленият русомразеч в тоя форум, което ще рече че за мини на света има само една държава-България!

Да обиждаш народа, че е малодушен, е признак на глупост, която не е изтървана в простарнството случайно! в цялата страна трябва да има вече повсеместен „революционен кипеж”, не любовни трепети и драми! Поне така ни увещават всичките хронисти на революцията. Показателно е обаче, че същата година в Стара Загора Стамболов събира чета едва от 20 души!!! Което не пречи на „летописеца” Захарий да обяви това „грандиозно събитие” за въстание, а старозагорци да обвини в робско покорство. Тези същите старозагорци обаче само две години по-късно ще окажат такава отчаяна подкрепа на руските войски, че градът им ще бъде сринат до земята от Соломон (Сюлейман) паша. Избити ще бъдат 14 500 души – почти три пъти повече от тези в Батак. И това е същият този „робски народ”, както презрително го наричат революционните комити. Същият нищожен брой доброволци от 20-30 човека се записват и в легията на Раковски[2]. Нещо повече, дори в навечерието на самото Освобождение от Руската армия българинът продължава да живее добре и сякаш нехае за революции и въстания, което е странно, но е забелязано дори от Достоевски, който, недоумявайки кой и как е успял да създаде в Русия образа на разорената и опустошена България, след като реалността в действителност се оказва далеч по-различна, пише „За руската завист към българите”[3]. В същото време революционерите са считани в цялата страна от всички за фармасони, хъшлаци, разбойници, хаймани и хайдуци. В Русе например си плюят в пазвите, когато покрай тях минават такива като Н. Обретенов, З. Стоянов, Т. Икономов или Иван Ведър, а на портите на баба Тонка рисуват катранени кръстове, за да се пазят хората като от вещица. Излиза, че революционерите искат да му правят добро на тоя прост народ, да го поевропейчат и еманципират, а той не ще и да чуе за такива неща и окото му все или в школото или в Църквата и в нейните „проклети” за всеки революционер икони, канони, правила, благочестие и послушание.

или грешиш или не знаеш как да се изразиш, не е ясно срещу какво се бунтуваш А имаш и основни грешки. Жертвите от Батак са тридесет хиляди. Това е според чуждестранните кореспонденти по това време, като Макгахан и още други. ДНЕС по намалението на тази бройка се работи всяка година.. Също даваш пример как някои не уважавали а други заклеймявали хайдутите ни и борците ни за освобождение от турско робство. Имало е и такива; имало е и богати които не са искали да развалят рахатлъка си; имало е и бедни които са треперели за живота си и не са искали да бъдат въвличани в опасни дейности. РОБСТВО е било, не бива да се забравя. Но къде са ти историческите източици, какво е слагано на вратата на баба Тонка? Нямаш такива. А иначе, в мащабен план, ВСЕКИ БЪЛГАРИН е мечтаел да се осободи от ОМРАЗНОТО РОБСТВО. И стига с това ЛЪЖЛИВО представяне на какво е казал Достоевски. НЕ му е чиста работата на Достоевски. Ботев пише срещу турското робство и турците. И ги проклина. И робството и турците. Кого да слушаме Ботев дето и ЖИВОТА си дава СЪВСЕМ ЯСНО, че с това България няма да я освободи, но иска СВЕТЪТ да погледне какво става в България. АКО е било само китни къщички да видят, то Ботев ще да е луд и всички други хайдути ще са луди които ПЕТ века се борят да закрилят брата си от убийците на българите.. и само Достоевски ще е наред. Обратното е Достоевески не е наред... Като е за къщичките и църквите защо не ги сравним по това време с тези в днешна Гърция, Сърбия, Румъния?!!! Нашите ще заемат последно място по богатство и вид. Нека никой не забравя, че ЕДИНСТВЕНИЯ народ, който турчулята са наричали ГЯУРИН са били българите. Затова и само ние сме били роби, а иначе всичките тези народи се обръщат към турчулята, като турски поганец. И въпреки това и гърци и сърби искат да се освободят от гнета на империята.

Тошкоо, фани ма за kура, душкоо, може да ме ,,спасиш,,!?

Прочетете за чудесата които прявяват Българите под ръководсвото на командирите Хаджи Христо, Хаджи Стефко и др. за свободата на Гърция. В Сърбия,- Белградската крепост е превзета през 1867 г. основно от участниците във Втората Българска Легия.

Гномче, заради такива като теб платени тролове ще сме най-бедната, най-нещастната и най-корумпираната нация е Европа,под"мъдрото"ръководство на Винету и Цвинокио.

Че не сме ли под ръководството на президента, все пак той е главнокомандващия / или пък на жените около него?

Марине,по-просто изказване от твоето не съм чел.Президентът Радев е единственият политик, който когато държи реч не чете, говори винаги последователно,разумно и на актуални теми.Интелигентен,умен,знаещ западни езици.Само неграмотните го критикуват, защото не го разбират.

Кото бивш колега, на сгашният президент мога да кажа че е недостатъчно начетен, чужд език не знае за разлика от предишния на който не му трябваше преводач. Просто го излъгаха и въвлякоха в сегашната ситуация...

И защо лъжеш? Вярваш ли си, или това ви спускат да пишете? Най-сигурното, обаче, е че комай в армията си се изучил и завършил Холивудската екшън академия... За разлика от ген. Радев. Поклон пред Ботев и всички дали живота си за Отечеството, вечно презрение за такива, като тролещите по форумите кириак-стефчовски Юди!

Неграмотник,великия Ботев е обявен за войвода чак след като Филип Тотю се е отказал и определената униформа на Филип,който е бил много по-нисък и дребен от Ботев останала за поета.Колкото и да са му обивали ботушите Ботев е издържал с тях до смъртта си.Той е бил истински мъж,революционер и гениален поет.Поклон!

Ролята на МАСОНИТЕ и на ДОБРОДЕТЕЛНАТА ДРУЖИНА за препятствията пред самостоятелното освобождение на България скоро няма да бъдат разкрити...Не само Самарското знаме приготвено за Априлското въстание остава в Русия, но и хилядите пушки, закупени с дарения от българските емигранти за въстанието, така си ИЗГНИХА в чуждите складове. Само търговецът Николай Миронов закупува 8 000 пушки, които ръждясаха в одеските складове. Затова въоръжението бе с дървени черешови топчета и хартиени фишеци, които се навлажниха от кроткия майски дъжд. Захари Стоянов, Васил Левски-черти из живота му, Изд. на БЗНС София 1980, стр. 68 Цитат: "Никому не се надявайте, - говореше той, - Ако не сме способни да се освободим сами, то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство. . " Английския генерал Джокмъс: "Тези, които се бият за гръцката свобода не са моралии /жители на Морея - Пелопонес/, или гръковизантийци, а народ от по-твърдата албанска раса и от този на север. Под командата на Хаджи Христо конницата им е от БЪЛГАРИ. Едничката добра пехота се състои от сулиоти и от румелиоти, БЪЛГАРИ от Румелия." - това е по повод на Гръцкото освободително въстание - 1821 г.

А кой искаш да напише нещо за Ботев и всички борци за национално освобождение...бай х.й ли? Той е прост като теб.

Ти си дребно ,просто и гнусно човече.Великият Ботев е световно признат поет.На една от стените на"Сорбоната" има написан куплет о стихотворението му "Хаджи Димитър".

ВИЕ ЛИЧНО ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ГО? НА КОЯ СТЕНА НА СОРБОНАТА Е НАПИСАНО? ДОРИ И ДА Е НАПИСАНО,КАКВО ОТ ТОВА?!

Обичам ви мацки как сте?

страх и малодушие, не знам защо се сетих за Киро патриархчето.

Га ти видех постот---не знум що се сетИх за лАйно?:))))))))

Генерале, дайте пример. Спрете ги вие първо. Ето една спрете ги вие първо. Ето я една бездушна такан наречената Еми Мариянска, под мотото на „Изгубена България“ пише следното: 1/ може ли Ботев да бъде считан за терорист? - Действията му на "Радецки" като по "дефиниция" съответствали на определението за тероризъм. ДА СЕ БЛАГОДАРИМ НА КАПИТАНА на кораба Радецки, достоен източник за какво се е случило тогава и достоен ЗАЩИТНИК на българското. Ако на някой не е ясно, той взема страната на Ботев и по сърце и по действия. Той капитана на кораба. Ако Ботев и четата му са терористи, ТО И САМИЯТ каптиан на кораба Радецки е терорист; Но май ти бедна ехидна еми.. си терористката. Защо криеш факти, за които се иск/а не повече от едно изричение?! 2/Петър Морозов създал скица на Ботев с дълга коса?? На Ботев ли е?? Къде е скицата, защо не я покажеш??? Няма я. „“че като повечето хайдути и е имал дълга коса““ Я покажи няколко снимки на такива хайдути ОТ това време?? Не са си падали българските хайдуци от това време по дълги коси. НЕ се опитвай да внушаваш лъжи. 3/ Пишеш „“Според някои историци е бил арестуван и хвърлен в затвора не заради политическите си идеи, а заради... фалшифициране на пари. Според сведенията, извършва криминалното престъпление, за да подсигури пари за дейността на бъдещата си чета?!?““ КОИ СА тези историци? КОИ са „сведенията“, защо мълчиш?? 4/ Според това, което пишеш, според сведенията ти, целта на статията ти е както ехидната лека полека, да ПОДМЕНИШ истинският лик на Ботев, с нещо различно от истината за него. Въпрсният „дир“ не случайно не дава поле за коментарии...

БОТЕВ! ПОЕТ!! ?? ,,ВЯРВАМ В ЕДИННИЙ СВЕТЛИЙ КОМУНИЗЪМ!,, НЕВЕРОЯТНА ПОЕЗИЯ!!

че Ботев не е казвал това, а думите са му били приписани впоследствие за целите на комунистическата пропаганда у нас.

..1789г. ...Париж, грамотен е бил,макар и пройдоха!

Не версия. Истина е, че не го е казал. Същото е и с фалшифицирането на тефтерчето на Левски, за "чиста и свята република". В началото на борбата си Лески наистина е бил за република. Но като вижда как работят комитетите, които организира из страната, колко са честните на които може да разчита за делото и за парите.. до края на живота си е за Царство България. Така се и изповяда пред отчето преди бесилото. Бог да ги прости мъчениците на България. Същата е историята и със измислената книга, уж писана от цар Фердинанд, за десетте съвета към сина. Чисто дело на иделозите на партията. Ако човек се вгледа в стила, отношението... дайте я на първия полицейски следовател на запад в тази област, а и на нашите, и те ще ви кажат че е фалшификат.

Вчера погледнах коментарите явно скоро след като беше публикувана статията- повечето бяха против лицемерното изказване на Радев в стил "хубави думи но от свиня идват". Днес гледам- има вече коментари за соросоиди, за това колко го бива президента. Ясно, троловете са надушили статията и са се активирали. Лесно ще ги намерите- обикновено постовете са пълни с жлъч. Докато хората са ядосани (на Радев), в постовете на троловете има много злоба и жлъч- по това ще ги познаете.

напълно в стила на късния развит социализъм. Не стреляйте по пианиста, той толкова си може.

Речта е наистина чудесна! Защото е правдива! Защото ни казва право в очите реалностите на днешният ден! Казваш "късният развит социализъм". На мен ми се струва, че твоето изказване е в съзвучие с "демократичният идиотизъм", който се вихри в България! Преди малко се прибрах в къщи. Точно в 12.00 включиха сирените. Там където минавах имаше заведение на открито. От цялото заведение само една женица стана. Останалите продължиха да си пият биричката. Нито един автомобил не спря. Бързат хората за някъде. Някой да има възражения за ония 80% на професор Иво Христов?

точно бай Иване. Тези в ресторанта и тези в колите, да беха знаяли само какво ги чака, ако не тачат Ботев и Левски... Бог да пази България.

Защо не се чуват тези сирени? От Валери Симеонов ли ги е страх? На работа съм днес, в офис тип "аквариум". Вярно че е със шумоизолиращи стъклопакети, ама толкова пък да не се чуят! Помислих, че заради лятното време са ги изместили в 13:00. Сирената трябва така да гръмне, че да ти пробе мозъка, да ти дълбае съвестта докато нещо в теб се раздвижи! Не може да е тихо и скромно! Господата в МО да си тестват сирените, че не дай си боже и бедствие да стане, ще си загинем по работните места, нищо неразбрали офисни плъхове...

толкова си можеш ЙЕС

Schilo

"По делата им ще ги познаете". Кой цени Ботев се показва по отношението към него. А днес, във Варна, такова имаше от срамно малко политически сили. БСП, Воля, Атака. Айде и ГЕРБ, ако броим кмета и областния управител. Къде бяха останалите?

И във форума е така. Виж само , на колко от пишещите по долу им пасват думите му: ..."...А вий--вий сте идиоти!..." .... За съжаление....

Онези с по един файтон избиратели общо в цяла България ли? Тях кой ги бръсне за слива?

Цялата тази реч е популизъм и примитивна агитация!!!!!!

.... да се появи мухльото, защото безличната му физиономия няма запомняне!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Роси, точно за такива като теб говори Радев, че са убили Ботев - твоите аргументи за "популизъм" са най-лесната и често хвърляната ни в очите пушилка, за да отрече едно нещо без да се обосноваваме за отхвърлянето му. Къде тука видя точно популизма? Хората по-долу ти казаха - имаш проблеми с осмислянето на текста, но ти вместо да го прочетеш няколко пъти този текст и да напънеш някоя мозъчна гънка, продължаваш да пишеш. Много ли държиш да ни покажеш, че вие малодушните тарикати нямате намерение да се преборите с пороците си?! Не се напъвай, знаем го прекрасно!

БОТЕВ Е ВЕЛИК и разни нищожества като рАДЕВ нямат право дори да се появяват и изказват по темата! ... не ми е нужно този мухльо да ми разяснява кой е БОТЕВ! .... Поклон пред ВЕЛИКИЯ ПОЕТ И БЪГАРИН - ХРИСТО БОТЕВ!!!!!!!!!!

Точно безразличие и малодушие не е имало в ботевите четници, а още по-малко в самия Ботев!!!!! Президентът да прочете по-задълбочено историята!

Елементарно нещо не си разбрал! УПРЕКА НА РАДЕВ Е НАСОЧЕН КЪМ ОНИЯ, КОИТО СА СИ СЕДЕЛИ В КЪЩИ И С НИЩО НЕ СА ПОДКРЕПИЛИ ВЕЛИКОТО ДЕЛО! НЕ СТАВА ДУМА ЗА БОТЕВ И НЕГОВИТЕ ЧЕТНИЦИ!

Отново поздравления за президента Радев! Толкова ясно и точно го казва! От 30 години насам не е имало такъв умен човек на ръководна длъжност в държавата ни. И той е от единиците, които са обградени от малодушни и крадливи дребни човечета с огромни апетити. Трите порока, които посочва президентът ни убиват и нас днеска - във всяка една сфера е затънало в помия, точо защото концентрацията на малодушните е голяма и единиците отговорни и открити хора не могат да се преборят с шепата тарикати, които разбиват дадената сфера (индустиря, политика, наука, образование и т.н.) И поради огромният брой страхливи, безразлични и малодушни няма светлина в тунела. А единиците, които се осмеляват да посочат с пръст тарикатите и крадците са ругани, хулени и мачкани.

Много е добър, бива го да разтяга локуми. Учителката ми по литератера ще му пише 5+.

на този, който му пише речите ще пише 5+ съмнявам се самият президент едва ли може и това дори.

Точно безразличие и малодушие не е имало в ботевите четници, а още по-малко в самия Ботев!!!!! Президентът да прочете по-задълбочено историята!

с осмислятето на текста .

Роси, ти трябва да препрочетеш още веднъж статията, ама бавно и внимателно. Президентът не говори за Ботевите четниц, а за всеки от нас, който се е оставил тези три порока да го водят, а не се е опитал да ги пребори (пояснение за теб: да пребори трите порока: страх, малодушие и безразличие).

аз сложих "плюс", а дир.бг автоматично добави и минус - та, минусът е от системата, не от участниците във форума.

Само след 6 /шест/ часов преход нежните крачета на Ботйов са се изранили от офицерските му ботуши и вместо тях, му омотали ходилата с парцали, дори и цървули е нямал. Това е голям принос за освобождението, нали? Друг голям принос е , че са му избили четниците - ЦВЕТА НА БЪЛГАРСКАТА ЕМИГРАЦИЯ, нали?

Мърди като теб винаги и навсякъде е имало, но да се афишират толкова явно ... явно за някои, като не могат и нямат с друго какво, простотията им си е повод за гордост.

Мозъкът ти е невъзвратимо промит. Един въпрос към теб: Кой внуши на един весникарски редактор, журналист и гениален млад поет, че може да е командир на боен дивизион от 237 подготвени и добре въоръжени мъже? Какво е станало с градските крачета на командира, само след първите 6 /шест/ часа преход? Кой, кой подкокороса Ботйова, ЕТО ТОВА Е ВЪПРОСЪТ? Въоръжената борба си има своята техника и правила. Тя не е за САМОЗВАНЦИ, защото резултатите са трагични. Само след 6 /шест/ часов преход нежните крачета на Ботйов са се изранили от офицерските му ботуши и вместо тях, му омотали ходилата с парцали, дори и цървули е нямал. Това е голям принос за освобождението, нали? Друг голям принос е , че са му избили четниците - ЦВЕТА НА БЪЛГАРСКАТА ЕМИГРАЦИЯ? Пример за обратното е войводата Филип Тотю и боят който води край с. Върбовка и съответния отзвук в Европа, създава се легенда...

Са налазили саита!!!!!! Браво Г-н Радев !!!!!шорошките матрософци газ п------ят и се мятат на амбразурата!!!!!

Въоръжената борба си има своята техника и правила. Тя не е за САМОЗВАНЦИ, защото резултатите са трагични.

ти просто си пубертет-тъпак, отивай да изстискваш пъпките си, айде и наблегни на ученето, че ти е слабо място.

А, ще каже ли Р. Р. къде е раната на Ботйов, в гърдите, в челото или и на двете места. През целия ден на битката, черкзите-снайперисти не го улучват и когато битката е прекратена на заник слънце и щабът се събира на съвещание - хоп убиват го, само него.

Ами точно това казва Радев, не куршумът, а страхът и малодушието го убиват.

казах ти, че си тъпак. Препрочитай статията няколко пъти за да я разбереш, не бързай с драсканиците, особено ако не си приключил с изстискването на пъпките си.

Обичай тези,които те обичат и не обичай тези,които не те обичат ! това е мисъл от бележника на Христо Ботев . може би е имал предвид талмудите и техните приятели .

Само да уточним че става дума за поет с оръжие в ръка. "Повърни ножа си на мястото му, защото всички, които се залавят за нож, от нож ще загинат.“ В царството на Христос победите не се печелят със средствата на плътта. Да използваш въоръжена сила при воденето на духовна война е все едно да използваш злото. Остави ножа на враговете на царството и накрая те ще се срещнат с поражението. Оръжието на Христовия войник е молитвата, Божието слово и силата на изпълнения с Дух живот.

Т.е. срещу ИДИЛ и джидхаджистите, за да се спрат и да не избиват невинни хора, трябваше само да си обърнем другата буза и да се молим ли??

А джидхаджистите и ИДИЛ как се създадоха чрез непорочното зачатие ли?

Най-после да чуем нещо истинско от устата на бълг. политик! Не е нужно човек да знае историята на Ботев. Достатъчно е (ако разбира се има сетива за това) да прочете стихотворенията му, за да си изгради неговия образ. Май в световната история трудно ще се намери такъв образ. То и тъкмо затова той е хулен от разни имекярчета педя човечета.

Тъкмо вас и такива като вас е имал предвид човекот!

Всяка дума произнесена от Президента е пирон в ковчека на соросоидите. Затова и квичат така неистово лакомите прости свине

да,точно...особенно думите които НЕ ПРОИЗНЕСЕ , а мълчеше като путка , когато цигареният патриарх Гундяев му набиваше канчето......я виж ушите му от толкова дърпане на какво мязат.

Умен ви е президента. Всеки ден ръси мозък.

Явно съжаляваш за Превню и Цачева, но това е дереджето, а Радев е умен - и завършва със златен медал математическа гимназия, и Военна академия"Г.С.Раковски", и името му е вписано в алеята на военната академия в САЩ, но ти, че не можеш да го проумее - нямаш вина, така че, равнявай се по Тиквата и Цв.Цв./ с разкрачения си "вис" май и за физкултурник не става, но като за теб .../

фатмака с това си изказване се изложи от всякъде!!! По слаб президент България никога не е имала в историята си! Досега президент никога не е държал толкова слабо слово!

Плевнелиев-----не се крий под псевдоними, мискинино мръсен!:)))))))

Ей, глупако, закачи си думите на Президента в рамка на стената с големи букви и ги чети всеки ден! Цецо Апартаменто изтръпнал и пребледнял кибичеше край Президента, за него и себеподобните му от крадливата и тарикатска партия се отнасят думите на Президента.

Добре го каза, Радев ! Ти си моят президент !

На грухтящите може и да е президен Тъпото, но само на тях.

от кога вече и прасета симпатизират на Румен Радев?

О, не, не, нали те излязоха дори на площада в защита и подкрепа на Боко!!

И моят президент е г-н Радев.

КАКТО ВИНАГИ ДО СЕГА, Г-Н РАДЕВ Е ДО НАРОДА СИ И МУ ВДЪХВА НАЦИОНАЛНО САМОЧУВСТВИЕ И НАДЕЖДИ !

Най-добрия ход на Бойко Борисов беше номинацията на неизбираемата Цецка Цачева за президент. Можеше да сложи Томислав Дончев, и габровлията щеше да отведе Радев като Бентли Лада на светофар ! И така другаря Радев спомогна доста дейно за победата на парламентарните избори на ГЕРБ. Просто народа видя, че ако Радев е най-доброто което може да предложи БСП, то жална ни майка, ако се докопат до властта! И сега всеки един нов тоалет на г-жа Радева носи по още един процент преднина на Борисов пред Корнелия!

Трол или тъпак ?

Едното не изключва другото, така че, най-вероятно и двете.

Габровският катил Дончев щял да отнесе Радевллха ха ха Виж му рушветчийската мутра и езиковия дефект бе бърдук тъп селташки

stankow

Томислав Дончев е от "дълбоката държава". Той ще сменя Борисов, рано му е да ходи на хладина в президентството.

А Цецо, пита ли го до кога и дали ще му се стои все беквокалист??