Забавянето на ”Белене” излиза скъпо

Консултант за проекта АЕЦ „Белене” има, но само се търси претекст той да не тръгне, заяви Румен Овчаров пред БНР.

Обратно в новината

Коментари - Забавянето на ”Белене” излиза скъпо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не пише неща , които не отговарят на истината , за ни приемат в Европейския съюз, трябваше да се рискува АЕЦ Козлодуй, направиха го Иван Костов и Н.Михайлова , които се съгласиха да подпишат- много бързо забравихте историческите събития.

Не форум, а клоака!

Другарят Овчаров оглежда Бразилия, тук му пари под краката........

Овчаров лъже с типичната за него наглост. И досега за "Белене" няма нито техническа, нито икономическа обосновка. Той ще излезе поне 24 милиарда лева или, ако предпочитате, 12 милиарда евро.

Всички сте много сладки...

В момента България има инсталирани мощности около 9-10 МВт, а потребява около 3-4МВт и изнася 1-2 МВт. Трябва да сме луди да построим нещо за 4 млрд. без да имаме нужда.

Инсталираните мощности бяха около 11 МВт, обаче 1/3 от тях не работят поради една или друга причина (спиране и др.). Потреблението в натоварено време достига до 7-8 МВт. Е, тогава не ни ли трябват нови мощности или да си внасяме и ток, щото май вече не остана нещо да не си го купуваме от вън.

Не си наясно както с мегаватите, така и с потреблението, приятелю! И мощностите и потреблението ни са в хиляди мегавата. Ако малко разбираш от енергетика няма да събираш само цифри за инсталирани мощности, защото всяка енергетика си има структура с базови, върхоси, резервни и т. н. мощности. И не потребяваме 3-4, а в определени моменти 5-6 и повече хиляди мегавата!

Много интересно защо руснаците си избраха точно България за опитна територия за доказване на технологиите си? Та те нямат нужда от доказване,те са известни: "Москвич","Запорожец",радио ВЕФ,само за компютри нещо не си спомням. Още ли имат България за своя територия или само за пета колона в ЕС?

Съгласен съм с теб, но ако и партията на Костов върне комисионните взети за разпродажбата на безценица на българския авиационен превозвач, на Външнотърговската банка - Булбанк (Омъжи щерка си за италианския банкер) и Металургичния комбинат Кремиковци, Така наречения цар - горите и дворците - защото той не е никакъв цар и трябва да отговаря за нанесените щети на народа ни и държавата от дядо му и баща му, защото плащахме репарации до 1965 година, Бонев и Бакарджиев, които също участваха в раздържавяването - разграбването на държавата и сега сме най-бедните с най-ниски доходи в Европейската общност т.н.

Аз съм далеч от БГ сега. Съдейкии по това което се пише страната е психясала. Така ли е наистина или не бива да вярвам на интернет форумите.

И двете приятелю...И двете.

Това че не си видял може за много неща да говори, но предполагам просто много сте млад. А сега американците пътуват до космическата станция с руски кораби. Европейският екип за експедицията Марс също се прави по руска програма, и май няма българи в екипа. Да продъжавам ли с авиацията от следващо поколение, където американците вече с поред тях поназад от руснаците. Че американците създават ножи ажиа и космически проекти с руско инженерно участие по совместни проекти, да не говорим за Боинг, неговото космическо поделение. Много неща тук се изговарят от хората които дори не искат да се запознаят с американски отчети, щото не знаят английски а пак руски вече сте забравили. Нищо, ще учим китайски заедно ако така ще продължим да дрънкаме глупости.

Ами г-н Овчаров, нека вашата партия върне ограбените и раздадените на свои хора народни пари и ще може да се финансира този строеж, че и много други неща.

Ако не ги върнат доброволно, то Господин Борисов ще им ги вземе и допълнително ще подобри благосъстоянието на народа!

От кога чакаме....... И колко още да чакаме?........

То за седерастката простотия няма граници. Остави полуграмотните джавкачи, дето сънуват казашки ботуши, ами и един тук казва, че Овчаров ЗАТВОРИЛ КОЗЛОДУЙ. Е, това вече е върхът! Направо ме убихте, диър френдс!

"Байо Либене, дочувам, че ти и онази луда глава Ботьова искате да докарате миризливият казашки ботуш в Булгорско! Ако туй е тъй то аз с мойте кунки ще ви отрежа чепките!"

Да, затвори ги, той е един от виновниците за затварянето като държавник носи пълната отговорност. Овчаров изпълни окончателно заложеното от тройката Паси/Кунева/Сакс затварянето на Козлодуй в предприсъединителните договори. Овчаров като министър в БСП правителство стана ЕКЗЕКУТОРА- изпълнителя на волята на тази продажна тройка. А можеше да не го изпълни, да отвори присъединителните договори и да започне нови преговори с ЕС за оставане на ВСИЧКИ от 1- 5 БЛОКОВЕ на КОЗЛОУЙ. Такова решение има Касационния съд още при Кунева, но никой не пожела да го изпълни. ЕС не е затворил нито една атомна централа и не затваря такива в Европа. Всичко е вътрешната работа на страната и зависи от правителството му. Нашите продажници затвориха Козлодуй, защото работиха за чужди държавни интереси- френски. Това и децата знаят. БСП не пожела да запази Козлодуй, защото ги мързеше, те мислиха само ЗА СВОЯ ДЖОБ КАК ДА ГО НАПЪЛНЯТ. Не съм седесарин и нямам нищо общо с нито една партия до сега! За мен всички са МЪРША! Аз съм от ГДРД"Идея за България"

Крайно време е провалите се политици да спрат да се изказват - АЕЦ"Белене" се строи благодарение на усилията на Господин Борисов може да тръгне по-рано, въпреки всички спънки на тройната коалиция и Станишев!

Мегапроекта Белене с мрежите, комуникации и др. е над 10 /десет/ милиярда, този залък е голям и без външен инвеститор се заробва страната ни. По- ВАЖЕН въпросе е Защо не се построи през тези години още един реактор в Козлудуи три пъти по икономичен вариант, но енергийното лоби злоупотребява и прокуроратурата е на ход ...

Не може да се строи атомен реактор в близост до други такива, които са действащи!Има си международни правила и изисквания за безопасност!Те не са само за такъв тип съоръжения, но за всички видове електрически уредби и ел. централи, това е отрасъл в, който не може да се правят свободни съчинения!Това дето Трайков го каза за АЕЦ Козлодуй е пълна демагогия!И тази статистика не е вярна, Балканите от 2005г. насам постепенно изпадат в енергийна криза,ИМА НУЖДА ОТ БЕЛЕНЕ ТЯ ОТ СТРАТЕГИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЦЕЛИЯ РЕГИОН!Но отново големите държави лобират за закриването на глава ядрена енергетика.......а нашите политици в момента изпълняват сляпо всичко което им нареди запада и САЩ!

Ама г-н Овчаров,защо вашата партия не построи тази толкова жизненоважна и евтина според вас централа ?Отговорете честно!Тя беше започната някъде след 86год ,защото моят съпруг като военен бе командирован там на работа.Това са почти 30години в които потъваха милиони в някаква си дупка.Да не би да намаляха личните ви комисионни или сте обещавали нещо ,което сегашното правителство стопира а?

Абе важното е парите за Белене да се усвоят бързо, а дали ще построим централата е друг въпрос ;)

Белене ни трябва. Овчаров и съветите му - хич. Русия не е СССР, другарю!

АЕЦ "Белене" не е необходима на България, а на Русия. Дори и в далечно бъдеще да се наложи да строим нова АЕЦ тя трябва да е модерна, а не по допотопна руска технология.

Преди да кажеш кое е допотопно и кое не е се запознай с устройството и начина на действие на ядрените реактори изобщо по света!Ще ти кажа че в момента Франция започна строеж на първата атомна централа в света, чийто принцип на работа е основан на термоядрения синтез и това е откритие и разработка на руски академик през далечната 1961г.!А Руснаците в момента изграждат първата плаваща АЕЦ в света!Айде да не говориш за технологий!

Докога такава измет няма да е в затвора?

докато и ти влезеш в панделата!

Абсолютно съм съгласен, че протакането на АЕЦ Белене ще ни излезне през носа после. Не толкова, че излиза по-скъпо, а че случките по морето ще станат във всички градове. Сега скоро предстои закриване на няколко ТЕЦ-а. Как мислите кой ще поеме тяхната роля? Никой! А продажниците, които говорят против АЕЦ Белене да знаят, че в НК има графа за тях!

Спокойно, ще внасяме ток от страните, на които до скоро продавахме.

Пак не си разбрал. Това на морето не е от липсата на ток, а поради липса на електроразпределителна мрежа, която да поеме потребяваните мощности.

Руснаците ще си доказвали технологията? Та те я доказаха през годините с всевъзможни боклуци. Никога не съм виждал нещо, направено от руснак, да е конкурентно на западното производство.

Хм, мислех, че имаме една ядрена централа. Абе тя не беше ли руска? А от нея не изнасяхме ли ток за европейски страни?

Ти Т34 не си ли виждал.

Военните им технологии, медицината им, техниката, математиката, физиката.....космическите технологии......да не изброяваме повече!Ако можеха Американците щяха сами да си постраят ракетни двигатели за извеждане на сателити в космоса.....а те ползват руски разработка от 1972г на конструктурското бюро в гр. Самара!

Това е номерът. Да се притискат за да дадат на руснаците да строят централата което означава нов руски боклук. Знае се дългият инкасатор за кого лобира. Цялата и миризлива партия натиска за тъпите руснаци.

Страхотна констатация от човек бил във властта до преди една година.И този наглец открива топлата вода - Белене се бави ! Другарю Овчаров защо правихте копка след копка и сега когато държавата се тресе от криза - до голяма степен благодарение на вашата партийка /наричам я така защото тя все повече се смалява/ вие решихте че едно толкова скъпо строителство трябва да се ускори.Пак ли ви напомниха за комисионните.доста време мълчахте и сега отново изпълзяхте.Или почивахте на някой остров и се питахте какво ли правия бедния народец ? Николай Василев ви каза че ще оставите народа на хляб и вода / откъс от стенограма на МС / но вие с вашия лидер махнахте с ръка и си казахте: и това му е много на народа.И този народ ви наказа но какво от това?

Абе, този още ли има сурат да дава мнение за енергетика!!

Ами ти колко го мота това Белене,бе глиган такъв..

Какво го публикувате този политически хамелеон. От 96 година насам е все министър и все в енергетиката. Най големия енергиен мафиот. Какво е направил за 14 години власт, защо ЗАТВОРИ КОЗЛУДУЙ И НЕ ПОСТРОИ БЕЛЕНЕ? Да се скрие вдън земята заедно с партийката си!

Така е , опорочиха всички изгодни проекти в енергетика. Да не забравяма и мадридската свиня и мангала Костов.

напетов, спал си някъде мой човек!Козлодуй го затвори Костов, Надето Михайлова и Мони Паси.........!Те се съгласиха и подписаха за затварянето на блоковете на Козлодуй......била опасна.....ама никой тогава не каза, че същите такива ядрени реактори работят до днес в държави, като Исландия, Холандия, Норвегия....!ТЕХНИТЕ СА БЕЗОПАСНИ АМА НАШИТЕ НЕ СА!

Руменчо, за кого излиза скъпо - за държавата или за теб. Май братушките си поискаха комисионните обратно? И какво значи че руснаците ще доказват технологиите си в ЕС чрез нас. Да си ги доказват у тях или в друга държава от ЕС. Крайно време е да се докаже че винаги си работил против България. Такива като теб ги разстрелват в нормалните държави.

Ти какво си мислиш, че технологиите от станите в ЕС са по-добри ли??? Наивник. Първо само реакторите са руски, т.е най-лесната част от системата, всички защити и управление са от АРЕВА (Франция) и СИМЕНС (Германия). Писна ми от неграмотни лаячи. Направи си труда да прочетеш малко, стига си се наливал с евтина бира (пикня) и си ял кебапчета от сланина, заплесква ти се мозъка.:)

Че тогава защо просто не си направим френска централа, а трябва да се занимаваме с тях?