Коментари - Румен Гълъбинов: Ако не може 850, поне 750 лв. да е минималната заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живей със 780лв. ти,г-н Гълъбинов и тогава ще видиш как съществуват( не казвам живеят) бедните хорица в България.Долни наглеци,унижавате българския народ!

Стига с тази минимална заплата ! Тя няма да оправи живота на хората ! Ако работиш за минимална заплата значи при теб има нещо сбъркано !

НЕ ЗНАМ КОЙ ПРЕДЛАГА НА РАДЕВ ТАКИВА НЕКАДЪРНИЦИ, ТОЗИ ЕДНА ПОДЛОГА НА АМЕРИКА. НЕКА ТОЙ И СЕМЕЙСТВОТО МУ ЖИВЕЯТ СЪС 750ЛВ. ГЛУПАКЪТ ИЗОБЩО НЕ РАЗБИРА ОТ ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ. ВИЖТЕ САМО КАКВО Е РАБОТИЛ И КЪДЕ Е УЧИЛ. КАЛИНКА ПЪЛНА.

Мишленца, запомнете 1 нещо от мен като икономист - правителството/държавата НЕ може да създава богатство, доходи и пр., чрез декрети, заповеди, закони. То само консумира създаденото от частния сектор и затова е на бюджет = преразпределение. Минималната работна заплата, както и всяка друга, първо трябва да се изработи - иначе няма откъде да се плати, освен от - загуби на едни или други. А производителността в България е много, много ниска. И всякакви административни вдигания на минималната работна заплата, както и на другите в бюджетния сектор, водят единствено до нови загуби, дефицити и най-вече: инфлация. Също така, този изкуствен инструмент подхранва безробатицата + сивата икономика. Защото ако аз съм предприемач и дойде при мен някой, който не може да си изработи заплатата, или няма да го назнача и ще остане извън трудовия пазар, или примерно ще го назнача на половин минимална работна заплата, а на практика ще ми работи на пълен работен ден. Икономиката не е толкова проста колкото ви приказват грантаджиите в Панорама. И куролантите, и цоциалистите в Парламента. Пазарът не прощава. Ако прощаваше - нямаше да фалира още и бай ви Тодор едно време. Сега сме се запътили пак натам.

Мале на фона на съюузо и инфлацията това е плюнка в лицето на хората...... велики съюуз( у е там нарочно американофилчетата)

375 eврака звучи достойно за като за клуба на богатите.

Може и 1000 да се направи, стига да се уволнят 90% от администрацията! ... Направо въздух ще си поемем, пък и на полето ще има кой да работи!

Какво общо има администрацията с минималната заплата?

Ами например това, че с увеличението на минималната заплата, сега и чиновническата заплата ще се качи без да се вдига шум /нали вземат по 1,5, 2, 3, 5 от минималната заплата/. Да не говорим, че масат от тях не работят, а ПРЕЧАТ с постоянните ръчкания за подкупи и т.н. Тотални калинки навсякъде.

За заплати пари няма,а милиарди за стари самолети и пари за спонсориране на фашистки режими има.Народа ще ви помете помияри.

тва не е народ, да си го кажеме честно, а МЪРША!

Гълъбче със 780 лв можеш ли да живееш?