С какво ще запомним този ден? 

"За да избегнем ситуации като настоящата без редовно правителство и сигурно мнозинство в парламента да се гласува увеличение на минималната работна заплата, тя трябва да се актуализира автоматично всяка година. А ако в момента не може да се вдигне до 850 лева, защо временно не я направим 780 лева?! - останете с вечерните Podcast новини, за да чуете още от коментара на икономиста Румен Гълъбинов.

И още от темите, които ще чуете:

Социалната комисия в парламента одобри предложение на БСП да се отпуска еднократна помощ не само на родителите на записаните в първи и осми клас ученици, но и на всички до четвърти. В момента такава помощ в размер на 300 лева получават родителите на първокласници и осмокласници. С днешното гласуване, ако то бъде прието и в зала, такава помощ ще се полага и на родителите на второкласници, третокласници и четвъртокласници.

Влак се удари в паднала скална маса на линията между Клисура и Христо Даново. Пострадал е единият от машинистите. Пострадали пътници няма. Към мястото са изпратени спешни и пожарни екипи от Карлово. Влакът се е движил по линията София-Бургас. 

За експлозия в украинското посолство в Мадрид, съобщи испанският вестник "El Mundo". Според изданието един човек е пострадал. Експлозивите били в пратка, която жертвата е получила. Инцидентът е станал около 13:00 ч. местно време. Експлозията станала, когато един от служителите на посолството държал пратката в ръцете си. Пострадалият е откаран по спешност в болница. Полицията е задействала протокола за борба с тероризма и е отцепила района.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Изригна най-големият действащ вулкан в света, а с това рядката гледка на два съседни вулкана, които изригват едновременно, стана още по-удивителна. Чуйте подробностите във вечерните Podcast новини.