Румънски кандидат за премиер вижда Молдова в границите на страната му

Определено трябва да се проведе референдум и в двете страни т.е трябва да се върви по нормален път, не се правят съюзи с оръжие в ръка, каза Марчел Чолаку

Обратно в новината

Коментари - Румънски кандидат за премиер вижда Молдова в границите на страната му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се пусне тая муха на македонците и да им се гледа сеира. Обединяват се с България или чакат 10 години дали или. АМа тия са мангасаре, нема да сакат.

пьрво да вьрнат дунавмката ни част

Какво каза какво???? Нищо не ти разбрах?????

Това не е никакъв референдум вижте кви референдуми правят руснаците и се поучете от тях! За присъединяване на Донецк и Луганск към Русия 96% подкрепят това ей това са свободни и демократични референдуми не тези които мислят да правят в Молдова :)

Заграбиха Трансилвания,изгониха унгарците,присвоиха част от Молдова,плюс цяла Добруджа през 1915 г.,благодарение интригите и фриволното поведение на кралица Мария.Може да и се признае,че успешно ги изтъргува/обединението Влахия,Трансилвания,част от Молдова и Добруджа заедно с българите//А в Добруджа е Онгъла.От 1915 г. изведнъж решиха ,че са ромеи," румънци" щото само 100 г.са били част от Римската империя,ама на ,наследници!Тогава се латинизираха,смениха азбуката,езика, изобщо писмеността,премахнаха кирилицата.Сега да приберат и Молдова и я порумънчат окончателно.

ЕС има номер 1 мисия да няма войни между народите в Европа. Номер 2 мисия е икономическо и социално развитие на цяла Европа особено на по-бедните народи. Много българи и румънци явно не разбират каква е най-важната мисия на ЕС. Мислят си, че трябва да има нещо задкулисно. Някой да печели богатство и политическо влияние особено те. Добър пример е Македония. Кое е мотото на Франция? Равенство, свобода, братство - не е ли така? Трябва да се обезмислят всички стари териториални претенции.

"Свобода, равенство, братство" е девизът на Френската революция и на една друга Франция, която няма много общо с днешната. За жалост в съвременна Франция нито едно от трите не съществува. След края на 80-те и средата на 90-те Франция постепенно отиде в киреча след като беше превзета отвътре от гадните тарамбуки и чернилки от бившите колонии. Съшщто се случи и с Германия, но малко по-късно. В тези две страни има много по-големи предпоставки за расизъм и гражданска война на верска и расова основа отколкото в повечето балкански страни. Парадоксално, но факт.

То и ние виждаме северна добруджа в рамките на България....

А ха ха ха, руснаците повлякоха крак с тези референдуми... Румънци, поляци, унгарци и от украйна нищо няма да остане. :)))

Австроунгария 2,0. Империята се завръща. В интересни времена живеем.

тоя глиган изглежда с бугаро-татарски произход може да е чолаков:)

Хехе смело....

И тоя изчатка!

Бай мангау сънувал и той че султан ще става ама сутринта се събудил и отишъл обратно в кочината да рине тор

Нито Румъния, нито Молдова биха имали нещо против да се слеят. Но пак няма да стане

Е значи няма да стане премиер. В 21 век да се прекрояват граници на държави, е повече от налудничаво!

Популисти има навсякъде , как не са направили коментар за Добруджа , щото той ковида падна с маските , и няма за какво друго ?

Нещо много взеха да прекаляват с референдумите. Те и Каталуния си бяха спретнали, ама после ядоха бой.

А аз виждам Румъния в границите на България.

аз пък виждам България в границите на Македония йохооо и много роми

Какъв бой ще настане между албанци и роми, за това кой ще управлява, не е истина, ако бъдем с Македония ...

Т.е. Молдова,по стара от Влахия да изчезне и загуби идентичността.Старото Молдовски княжество,известно още на прабългарите.Доста нахално,а молдовската част в Румъния,най впечатляващата защо не я върнат на Молдова,а искат и другата.Те отдавна ги "ухажват" ,но така молдовците губят и езика и идентичността си.Вярно,че страната е нестабилна,но вместо само да помагат,румънците искат да я превземат.Обединението с молдовската част която сега е в Румъния,вече приватизирана и асимилирана е от 1915г.,благодарение на тяхната кралица Мария,която заграби и Добруджа.

Буквално звучат като луди на фона на цялата смарангясана руска ситуация

И пак са по адекватни от анусаробските фейкаджии.

А Молдова иска да се обедини с Румъния отдавна. При всеки случай това би бил чудесен начин Молдова да бъде откъсната от влиянието на Русия !

И това ще стане, а една време Московския император даде на Румъния Северна Добруджа в замяна на Молдова, Ниш на Сърбия. Истината е, ме Москва е вражеска на България империя и от самото си начало работи по унищожаването на българите - дали волжки, дали дунавски, за Москва българите са просто скот.

Виждам война НАТО - РФ, след която и Молдова и Румъния остават в руската окупационна зона.

Мамалигарите ще гризнат накрая дървото. Дадоха бази на НАТО и САЩ, правят цигански номера като Чаушеску ту на изток, ту на запад и накрая ще настъпят мотиката. Това, че имат някакви аспирации към молдовските земи си е техен проблем. Унгария също още си иска своето. Да не забравяме, че по соца въпреки, че уж бяха от един отбор, Унгария и Румъния бяха почти на ръба на война заради спорните територии. Откъде накъде ще се променят границите на ЕС и посредством някакъв глупав референдум в съюза ще се влеят още 2-3 милиона бедняци, проститутки и престъпници. Дори по съветско време Молдова беше най-бедната република, защото освен винарство и земеделие друго там няма и няма и как да има. Колко молдовци са задържани само в България през последните 5 години за обири на банкомати, грабежи, кражби на коли и тн. Сега това го умножете по 26 поне за всяка страна в ЕС. Е на кого са му нужни още престъпници в ЕС? Араби, нашите мангали, сега укрите, след това и молдовците - къде ще му излезе края. Полицията няма да насмогне. Те виж за молдовките лоша дума не мога да кажа. Хубави спомени пазя от срещите с тях. Мъжете им обаче са по-зле от укрите - боклуци и пияници. И слабаци - не държат на бой иначе скачат бързо.

Ама молдовския елит не харесва тива, ще остане без индианци

Северна Добруджа беше подарена на Румъния от Съветска Русия и другите велики сили в замяна на вземането на Молдова за съветска република през 1940. Ясно е, че в Молдова масата от хора са с руско самосъзнание, така както и в Северна Добруджа с румънско такова, а не българско. Всякакви националистически пориви за промяна на границите на европейския континент в този момент работят единствено в полза на подмолните анти-европейски кръгове отвъд океана.

Глупости... От Цар Освободител не от СССР, а от Мусковската империя.

"Неточностите" на ДИР вече не ме впечатляват. "Председателят на долната камара на румънския парламент би искал Румъния да се обедини с Молдова" /БТА/ Сравнявайте с "вижда Молдова в границите на страната му". Хибриди или ДА ???

Като се "обединят", как ще се нарича обединението? Румъния? Румънско-Молдовска федерация?

Викам да си върнем териториите от 10ти век и Румъния няма да я има :D

И Крим ще е български. А московлията няма да е чувала за православие....

Първо проучи сучващото се с отношенията РСМ-РБ, после може д апромениш очакванията си за отношенията Молдова-Румъния.

Мдаа.. По същия начин и Албания трябва да си вземе Македония. Ама тези маймунопитеци македонците никой не ги иска и бесплатно...

Съвсем нормално е, да си искат техните. Както поляците части от Украйна. Както немците части (реално към половината) от Полша дето им ги дават като компенсация за ВСВ. Само че между искане и ставане има разлика. И в Молдова с Приднестровието по границата с Украйна, където май се считат за руснаци. Но това разбива реда, който се считаше за непроменим.

Монголците да си поискат москва?

България - Северна Македония, Румъния - Молдова......

Русия голямата част от Украйна, малко за Полша. Там и за Унгария. От Молдова Приднестровието може би пак към Русия.

Чолакуто ЛЕЖАЛ в ЗАТВОРА заради корупция; ИЗПРАН е... и е готова за ПРЕМИЕР.

Поредният СОЦИАЛДЕМОКРАТ, който се бори срещу Русия...

Една откачалка.Джуджака ни е малко

Молдова част от Румъния и часът от Украйна и тя. Труга час кум Полша и още 4държави и няма Украйна.

и си мисля: Този нискочел и дълбоконемислещ потник нещо яко се е объркал.

Още един като Зеленикаквия дето решил да лъже маже и манипулира, че иначе власт няма да види ако заръките на нато и сащ не изпълнява.

Засега сме май единствените в света с дълго просъществувало мирно обединение на 2 географски области без въоръжен конфликт и без смърт /без да се брои един, починал от инфаркт/- Съединението на България. Светът доста трябва да е поучи от нас.

Войната със Сърбия е пряко следствие от това обединение. Двете балкански и те. Катастрофата, страната която заемаме първата и втората световна, другата катастрофа. Малко жертви ли са?

Да, де, ама Княжество България не е воювала, или извършвала специална военна операция с/в Източна Румелия или Османската империя.

Молдова е отстъпена на Руската империя срещу Северна Добруджа. Половин Молдова са рускоговорящи, какво обединение с Румъния сънувате ? Ще ядете и вие хурката !

да питат в Молдова, дали искат в РФ... познавам хора от там, зле са.... но не искат ЕС... понеже виждат резултата с България

Как пък всички дето сте против европейския съюз се оказва че сте ходили навсякъде имате познати навсякъде и обикновено много обичате да се изказвате от името на всяка една държава. И като сравняваме държавите дето са към любимата ви русия и държавите от европейския съюз-къде живеят по-добре? И една дребна подробност-стената на живот в българия е по-висок от стандарт на живот в твоята русия.

Къде живеят по-добре ли? Трябва да видим в Молдова сигани убиват ли пенсионери за 20 лв, има ли 36 пола, родител 1 и 2, приемат ли негри и маймуни, които да издържат а онези да извършват престъпления, всички важни за странатаа въпроси да се диктуват от чуждо посолство в ущърб на стните, обезлюдяване на страната и много други екстри. Едва ли е толкова зле в Молдова, Русия пък и Северна Корея. Ритуалното самоубийство на ЕС е за урок на целия свят!

Следиш ли Молдовската преса и телевизии за да се изказваш какво се случва там? Или просто се опитваш да смесиш желаното и действителното?

Ами нещо не виждам българите да са се отправили към русия или към някоя от контролираните от русия държави. Виждам че ходят по европа, пък руснаците идват в България. И е точно така другарю-стандартът на живот на българите е по-висок от стандарта на живот на руснаците. И да бил съм в русия и го знам.