Коментари - Партии на унгарците в Румъния с декларация за автономия | dnes.dir.bg
назад

Партии на унгарците в Румъния с декларация за автономия

Три партии на унгарците в Румъния подписаха съвместна декларация за автономия.

Обратно в новината

Коментари - Партии на унгарците в Румъния с декларация за автономия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стара поговорка, който нож вади за северозапад-а, получава унгарци ..

Може да има много автономии, важното е да има един обединител - Влиятелен, честен и справедлив. Винаги е добре дошъл в България

Я па много сакам и ше го предложа на кмета у кръчмата, наше село да се присъединим към Швейцария. Автономно. И крава имаме и баир имаме. Ние напрао сме си половин швейцарци.

Когато, не ако, а когато, тръгне да се разпада евроимперията ЕС, нито една държава няма да излезе така, както е влязла. Размъти ли се водата - всеки тръгва нанякъде, тогава му е времето. Нормално при разпад на империя. Така беше със СССР, така беше с миниимперията Югославия. Трансилвания, Каталония, Приднестровие, Шотландия, Галиция, Новорусия, Сев. Италия, Баския, Сардиния, Тетово-Гостивар, Косово, Кюрдистан, нищо че не е Турция в ЕС. Трупа се тектоничната енергия. Отсега се набелязват точките и границите, враговете и съюзниците. И какво ще направиш, ще ги спреш народите ли ? САЩ ще пратят танкове ? Е, нямат толкова танкове. За 1, за 2 кризи имат танкове, но за цял континент - нямат. Който се подготви своевременно ще хване влака и ще отлети. Някои ще успеят, други не, но и националните граници ще се променят. Иначе за ЕС едва ли някой ще съжали. Креатура на САЩ за да държи в подчинение европейските народи и да държи в напрежение Русия. САЩ мачка Германия, Германия мачка по-слабите.

Я всяка колиба да става държава - да се знае един път завинаги, че сме се върнали в първобитнообщинния строй ! Унгарците искали автономия-ами някой да им забранява да си отидат в Унгария !? Ами словаците в Чехия не искат ли и те автономия ? Ами чехите в Словакия къде дремат ? Ами наследниците на всички афроамериканци в Америка не искат ли и те автономии ? Я всички да се хващаме за оръжията и да почнем да се изтрепваме един друг, да се освободи най-сетне многострадалната ни Земя от идиотите, които я населяват !

Мачкай Бойко тоя ЕС :)

крачка първа е автономия. втора крачка е отделяне. третата крачка е обединение с държавата към която принадлежи населението. това ще се случва в следващите 50-тина година в Европа (вероятно и на други места). всичко това е в резултат на малоумните договори от двете световни воини, които откъснаха и разделиха територии и народи. пишман великите сили не се интересуват от хората и затова разделиха сума народи. за тях важното е да няма големи държави. ще духат супата накрая и държавите (народите в частност) ще се преструктурират както следва: Молдова се влива във Влахия; Търансилвания (и не само) си заминава в Маджария; северозападна Макарония отива в Австрия;...нищо интересно и стигаме до това, което пряко ни касае - Македония, западните покрайнини, Одрин, Лозенград, северна Добружа си се прибират в България (връщаме си населението от Бессарабия и Украйна); Елада си връща Цариград и западните части от Мала Азия...нататък другите да си се оправят.

Молдова не иска да се обединява с Румъния. Иска да си върне Приднестровието. Но няма как - руснаците не го дават. Там са останали само руснаци, няма румънско говорящи.

Хубаво си очертал България, но забравяш, че България е победена държава и няма думата. По-скоро ще се случи друго. Българските колониални власти се надпреварват да предават и продават българските национални интереси. Това е модно, вървежно и се заплаща добре. В резултат ще последва разпад на страната ни и някои малки парчета ще се присъединяват към съседни държави. Положението е лошо.

Опппааааа... Видин, Враца и Михайловград искат да се присъединят към Румъния, а унгарците в Румъния искат да избягат!! Тоя ЕС го пиши бегал - всеки дърпа килимчето към себе си!

Ето това правят Великите сили в края на всяка голяма война. Чертаят границите така, че едни територии отиват в съседната държава заедно с населението и така се залагат размирици, които постепенно да доведат до нов конфликт. Като му дойде времето, няма проблем това да бъде провокирано. Май това време настъпва и не вещае нищо добро за бъдещето на Европа.

Авторът на статията е дебил. Какво общо има искането за автономия на едно едномилионно етническо малцинство в Румъния с акцията на няколко врачански педала от български произход?!

Както казваше старшина Станчо Станчев : "Въпросът с банята е уреден, баня няма да има"

Колкото по бързо Ислямска държава победи Русия,толкова по добре. Уж санкциите не пречели на Путя ама като гледам е готов на всичко за да разпачетоса Европа

Колкото по-скоро отидеш на лекар, за неставането на малката буба, толкова по-добре. Тема за унгарски малцинства в Румъния, подписали нещо за независимост. Дебилите цвилят срещу Русия, а после цвилят, че ги били обиждали, че са тъпи и малоумни.

Влашорите ще си платят за лакомията от 18та година

Шило

А чиститу!

Колкото повече еврогейзера изригва,толкова повече се разнася вонята на запъртъци

тоçно така.автономия за :1.унгарците в румıния2.за власите в бг.3.за турците в областите кıрдяали, хаскöъ,силистре и şумну.

Хайде, онези тъпаци от Североизточна България сега направо към Унгария ли ще се присъединят?

Северозападна искаш да кажеш!

И Видинско, и Врачанско , и Монтанско , искат Румънско поданство !

На тия скотове и румънците не ги искат.

Ако някога си бил по оня край ,ще разбереш че това са си весникарски приказки

Щрауса обича сигурността ! При опасност зарива главата си в пясъка !

Айдееее отиде коня в реката.европа няма да се обедини за радост на пут.и разделени са лесна плячка.ама тази глупост почна с косово мамичката ви американска да еа.вие сътворихте тази глупост вместо да ги .автономия ли?пусти мафиоти наркотрафиканти.

...замирисва ми на война! Тия работи (териториални промени) с избори не се правят, явно поизмряха тези които имат представа от войната като зло и техните наследници се перчат като петлета!Не се чете историята и това е- от Пиренеите, до Балканите- всички са изпростели се имат за най-великите!.. Особено пък тия жалки същества, които искат отделяне на Северозапада?!...

Проблемите на Северозапада се неглижират от десетилетия, затова хората избират такива нетрадиционни форми на протест, иначе бъди сигурен, че дори в Румъния няма да са по-бедни и незначителни за държавата, отколкото тук, това е жалкото. Иначе то реално Румъния е една малка държава погълнала унгарски, български и не знам още какви земи, за да бъде толкова обширна днес...

Сорос няма грешка. Където му влезат НПОтата започват да се цепят и разцепват. И в Каталуния се оказа че си е дал лептата.