България провалила Румъния за Шенген

България не изпълнява техническите условия за присъединяване към Шенгенското пространство, пише румънското електронно издание Зиаре.ком.

Обратно в новината

Коментари - България провалила Румъния за Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега вече на пожарникаря - румънците са виновни,но те са на светлинни години преди нас.

С простотията си, червените боклуци наистина ще ме накарат да гласувам за ГЕРБ на следващите избори.

Хей! До всички обикновени, отрудени хора по земята - румънци, немци, американци, руснаци, испанци, араби, ескимоси... Весело посрещане на Новата година! Ха, на здраве за всички нас!

България провалила Румъния . Така, де! Днес - Румъния, утре - и останалите. Тази територия е без държава, разграден двор, свърталище на октоподи, къртици, соколи и всякаква друга дива твар. Само че, не е виновна България, че шенгенците не я различават от Румъния.

Бавят ни, защото знаят, че станем ли абсолютно пълноправни - и в ЕС, и в Шенген, и в еврозоната, с ЕС е свършено! Още повече, че направиха и Бойко лице на ЕС в Бразилия! Тежко им!

За съжаление, това е точно така! Румъния вече е една европейска държава! Който не вярва, нека да отиде и да види. Училищата са като петзвездни хотели, църквите са ремонтирани, пътищата оправени, градинки пред блоковете, много инвеститори и т.н. Но, ако ти се наложи да преведеш думата "мутра" на румънски ще се окаже, че в румънския език такава дума НЯМА. Просто ме заболява главата, когато се наложи да я посетя и се сещам за недалечното и минало сламените покриви, разбитите пътища, въобще за циганията и се питам с какво ние българите сгрешихме, та сега сме в това окаяно положение? И защо политиците и медиите не казват истината за нашата съседка? Провалихме и Румъния, това е самата истина!

Ние сме съседни държави. Няколко пъти ни показват, че трябва да си изгладим различията, за да станем общност. Нашите и техните политици май не щат да вдянат, че няма да ни разделят защото трябва да узреем за съюз. Типично за тази част на континента. Хайде сега да търсим кой е виновен! И къде е смисълът?

ни мой тъй туй и идна долна пореднъ прувукация на Станишефф и Ко искат дъ учернят нашту убуу мумче от Търнуву - Цецку...Цецку ут малък гу знам той ни лъжи, ни краде...туй и идна инсунуация кумунистическа викам...вий ко ши кажити?

Цвъцко що така ва, що лъжеш кат дърт циганин ва...????

Така е !Вярно е !!!През турската ни граница продължава да се върти контрабандата...Я се огледайте бе дървени философи -пишещи тук , навсякъде е пълно със стоки менте!Чуждите инвеститори които са от години в Булгаристан да не са сляпи? А щом влиза контрабандно една стока , данък плащат ли и а , дървени философи???

Хахаха. Както винаги румънците са нагли и безочливи. Защо тези смешковци румънците некажат какво става по границата им с Молдова и Украйна??? Аз лично познавам молдовци и украйнци минали точно през северната ни съседка. Там нестава въпрос за корупция а за мноооого повече. Защо румънеските мълчат, че 70% (от официално проучване в ЕС) от просяците в ЕС са именнсо с румънски паспорти. Пак от официално проучване румънците водят по задържани лица от полиция във всички европейски държави. После ние сме ги били спънали... Въпреки, че несъм фен на Синята коалиция, но приветствам предложението им да се отделем от румънците при преговорите за Шенген.

Защо не поствате сайтовете, откъдето извличате тези данни! Единствено можете да лъжете, крадете, да се оправдавате с други и да се вайкате!

Румънците гледат през пръсти на границата си с Украйна, оттам си смучат много кинти, а границата с Молдова практически не съществува - те си раздват румънски паспорти на всеки, който каже, че е румънец и иска да се присъединява самолично към ЕС и имат намерение да си "върнат" исконните територии, отнети от Сталин ... ЕС си затваря очите и се прави на ни чул, ни видял, а нас с турците ни гледат през микроскоп, макар че Турция е член на НАТО от много години и поне официално никого не заплашва ... друг въпрос са кюрдските "мигранти", иранците, иракчаните и пр., но те не влизат в ЕС през РБ, а направо със самолети си отиват на запад по линията на фондации и организации за човешки права ... Така че, евролицемерите пак ни излизат с двойните си стандарти, само за да ни бавят и да ни карат да им охраняваме границите без никакви ползи за нас самите! А за румънските цигани вече не ми се пише - те са най-големите проблеми в Италия, в Германия, Франция, дори Великобритания и Испания, но за това не се пише много - румънците си наемат лобисти, които им правят някакъв нереален имидж на много развита държава ... каквато не са, уви. Усвоените средства са окрадени, както и у нас доскоро, а народът се гърчи с намалени заплати - два пъти през 2010, вече с 30 % назад, и с намалени инвестиции, с увеличени данъци, с все по-затихващи производства и строителство! Не ги спираме ние, те само си търсят оправдание!

Много правописни грешки бе приятел.

с руманя сме дупе и гащи за европа никога няма да бадем разделени....а това е смешно политиката която се опитват да лансират е смешна

Ако не беше се репчил по медиите, че всичката ни е наред по Шенген; всичките пари са опапани в кратки срокове... и т.н. и т.н., няаше толкова да ме е яд.

Много ясно, че румънците са много по-напред от нас. Те са прави да се оплакват, че ги спъваме, като сме заедно. А ние, напротив, можем само да се радваме, че покрай това, че ни броят заедно, напреднахме толкова. Ако не бяха ни сложили заедно с Румъния, кой знае дали кога и дали щяхме да се дотътрим до Европейския съюз.

Прочети си поста и се посмей сам на простотиите си!

сагласна сам с пепи

Tака ли? A кой идва тука да проси на "ъгъл и под ъгъл"...? Kой учи и кара децата им да крадат и да просят? Dете грабнало бебе се мота в "краката на хората" като бързат за работа.... Aма то се вижда и чува като са плъзнали по цяла Eвропа. Hа всички им писна от тях...сега b_я им е виновна, типичен ген на лъжа ... B това отношение те водят дори.... Dа си приберат "пасмината"; фактически ромите не са виновни, но ги има бол и искат да се "отърват" от тях... л и ч и си! Dа си ги приберат е най-добре! Tогава ще са г о т о в и за EU! Oтдавна им се каза...а кой се прави на глух???

Аз искам Народното Събрание да разреши със закон на митничари и гранична полиция от страните на ЕС на "външната граница на Съюза" . Например само германци, шведи и французи на КПП Капитан Андреево, Калотина и Варна и т.н ... Ама кажете на колко мафиоти в България ще им падне бизнеса от едно такова решение ? - Посланието на ЕС е ясно - "Не може хем в Шенген, хем душата в рая":))))))))) И дайте да не говорим за "национален суверинитет" - такова нещо не съществува в една контрабанда на наркотици цигари ,китайски стоки или трафик на хора ...

Да не вземе да се окаже, че цитираното алеманче (съветник на г-н Цветанов) си е пообълкало началната буква на фамилията ?!(Че то цял свят знае за `преподобните`-им взаимосвързаности с нашите северни комшии ! ) /// Колкото до `цар` Траян -- казват, че дори румънците знаели за ушите му !(и цвета им, разбира се)

Това е един чудесен начин да ни скарат с Румъния а даже и с Турция .България и Румъния може да не са се класирали за шенген обаче те са много повече от някои други страни които са много по стари членки на съюза и като такива се визира че ще са в много по добро икономическо положение но де факто излиза друго в случая визирам гърция ирландия и литва или естония не съм много сигурен .Значи ние сме "несигурните " а гърция и ирландия дето се явяват хрантутниците на съюза те са сигурните .Не слушайте такива искаваня в случая провокации ,може с румънците да не се обичаме много много но все пак сме съседи и трябва да се подкрепяме . И само да вметна германците не знам каво не харесват границата ни с турция ,че ако вземат да направят референдум как приемате чужденците в германия да не кажат 40 процента от германците "ай сиктир ".

Ама трябва ли да спират тyрските сериали ? щото в държавите от Шенген няма такива?

Прав си за това! Шенгенците не са демократи, не са стока! Националните им телевизии пускат новини само на тяхния си език.

Ми поразходете се из Париж, поразходете се из бившата Западна Германия, а вече положението и в бившата Източна е почти аналогично - араби, африканци, черни, жълти, азиатци и жени зашумени от главата до петите - и все са потомствени европейци! хахахахахаха, така те са си опазили границите, а на нас взели да ни дават акъл!

Манънч какат,да им кажа на Роморумънците,че и на Енчев.Излиза,че и те имат турска граница,и са си оправили работата там,а ние не.Ебаси и наглите дебили мамалигомангасарски.Ама като гледам,дреме ми на онази работа за Шенген.По-добре ми е и без него.

Ме к'во общо имат мангалите с Шенген? Те и сега са граждани на ЕС и имат право да живеят (и да работят в накои страни в ЕС - ма то циганин и работа :)))) където и да е в ЕС. Проблема е във външните граници и най-вече в това, че западняците се притесняват, че корумпираните ни чиновници ще издават български визи срещу заплащане. А като сме в Шенген, българската виза ще важи за цялото шенгенско пространство. е това е основния проблем

Ако четеш локалната преса в Испания, Франция, Белгия и т.н. какво ше намериш : източени банкомати, трафик на хора и опияти - българи, грабежи по домовете и улиците и изнасилвания - румънци. Къде са циганите?

Къде са циганите? Да си виждал лична карта, в която да пише граждансво: циганско?

Знаете ли колко е хубаво в Чужбина, когато не си с български паспорт? Всички те уважават!

А като си с български те "уважават" два пъти, така ли? Я стига глупости! Не си бил само ти в "чужбината"! Не уважават бай Ганьовщина, простотията и наглостта на нашенците. Ако си стоиш мирно на задника и спазваш правилата, хората се отнасят съвсем човешки, както впрочем с всики останали възпитани граждани. Повече от естествено е да не те уважават ако си простак, независимо дали си българин, турчин, немец, французин или бимбинистанец.

С тия капацитети от гранична полиция нямаме шанс.Само като ги видите какви карикатури са, ще ви стане ясно.Жалка картинка.Умствен багаж колкото да се приберат в къщи.

Румънците може и да са прави за себе си. Обаче, ако България обезопаси границата с Турция, какво ще стане със защитниците на правата и свободите? Нали ще писнат, че държавата ограничава либералната търговия, свободното придвижване на турски граждани, че създава етническо напрежение и етническа нетолерантност! Хайде сега шенгенците да се разберат с тези, които наложиха демократичното съществуване на етническа партия в управлението на България! Щото, чак сега се сетиха, че не искат Париж да граничи с Изтока. И нито веднаж не поставиха условие или директива пред някое от правителствата ни да се проведе референдум, въпреки, че всичко у нас се случва пред очите им. Когато ни приеха в съюза си, не знаеха ли, кои и как гласуват на избори у нас?! Или, милионното турското население в европейските държави е заразило мисленето на шенгенците с максимата, че интересъ клати фесъ?!

Поглед през крив макарон! Нормално! За всичко са виновни другите! Тъпотията няма вътрешни граници, че Шенген ли ще я спре!

грееце я пазят еуропеиците и е пална, несто друго има. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По въпроса!Смешен е плачът и на едните и на другите!Смешни сме ,защото с нищо не сме по - добри от съседите си,нито пък те от нас!Вече доста сравнения се правят по света с нас,както ние едно време с албанците!Иска стягане,бачкане и много,много ред!

Защо все ни слагат с мамалигарите на едно? Няма по-голям източник на цигани в Европа от Румъния.

няма по-голям източник на простаци в Европа от България. Румънците са по-напред от нас!

ми то турската граница ако мозе стея отворят напално,ама не мозе *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Напиши нещо но да не е толкова кратко, много хубаво звучиш :)))

Тексим-а е безсмъртен - колко правителства паднаха, като почнем от Живковото , но той Тексима живее - и всеки нов министър-председател "свири на кларинета" направен от таткото на застреляния Фатик Найденов - дядо Шабан... Така че да ни приемат в Шенген означава все едно Европа-та да върже храброто кученцето Бъфи в стая в със салам и да го кара да я пази :)

Споко - през октомври сме в Шенген.Всичко останало е манипулации.Сега всички ще пишат против нас,за нас - с това си изкарват хляба.Нека дойде октомври.

Ето че излязоха на бял свят още виновници за неуспехите на бат ви Бойко. След тройната коалиция, правителствата от последните 20 години, свтовния комунизъм, октоподите, съдиите, учените, лекарите, учениците, президента, "приятелите" Ангела Меркел и Саркози и още ред други, се появи нов - Румънците. В 2011 ще наблюдаваме следващата серия от сериала "Всички пречат на Бойко" и с интерес ще наблюдаваме кои ще са новите герои. Щастлива Нова година, сънародници !

Отидете на кой да е български пазар - цигани продават контрабандни цигари внесени от скъпото ни правителство - границата ни е разграден двор а за Шенген плачеме-после румъния ни била виновна...

Пожелавам ти да попътуваш и ще видиш сладак мамин, че и в Берлин и париж и каде ли не по станциите на метрото се продават контрабандни цигари, не от цигани от китайци, българи, украинци, румънци и други тарикати. при себестойност 50-60 цента и цена 5-6 евро просто е невъзможно да се спре.

Днес направо съм очарован. За първи път виждам толкова коментари свързани с темата, че и всички като че ли са на едно мнение. Това направо ме зарадва днес. Значи можем и да сме единни и да не се караме и спорим за глупости, породени от други.

Макар и да е тъжно да си го признаем е истина.Сами сме си виновни като повече от двадесет години сменяме различните пипала на октопода и става от лошо по-лошо.До кога?

Добре де, за какво ни е да влизаме в Шенген. Това ще е облекчение най вече за циганорите. Мен лично въобще не ме бърка, че сме извън шенгенското пространство.

Всичко е заради бугарите - много крадат и лъжат! Ромите крадат, ама в малки количества!

Няма роми, само цигани има, ясно ли ти е.... И не сме бугари, прост такъв, а българи.....Жалко е, че сме заобиколени от такива като вас и циганите, дето само крадат и лъжат, та взехме и ние като вас да ставаме..

Кой е прост може да се види и с простото ви око - дори препинателните знаци не можете да употребявате както трябва!

ако загърбят интересите си германия и франция да отчетат, кои са съседите на двете страни и какви територии трябва да обезпечи технически всяка една от страните.

Всичко е заради циганьорите,докато ги има -Шенген през крив макарон.

България ако продължава така и ЕС ще провали.

Елементарен манипулативен опит да се настройват гражданите на две съседни държави едни срещу други. Само вижте заглавието на свързаната новина "Румъния ни спъвала за Шенген". Обзалагам се че техните медии, без съмнение собственост на западни фирми, също публикуват подобни заглавийца. Истината е че западните фашисти чисто и просто не ни искат в този Шенген, поради някаква причина, и ще си намерят какви ли не оправдания, за да не ни допуснат там. Ако се разровя по-дълбоко вероятно ще открия точната причина, но честно казано нямам желание.

1. Каквото повикало - такова се обадило. 2.С твоите камъни,по твоята глава Е какво очакваме? Толкова години плюхме, че ни дърпат назад за ЕС а на всеки е ясно, че са по напред от нас.

Гадно, смрадливо, мамалигарско племе... До кога ще ни сравняват с тея ЦИГАНИ?

Явно напоследък не си ходил в Румъния, ако изобщо си излизал от България. Иначе щеше да си наясно колко си далеч от истината и колко по напред са дори румънците от нас....

Ами ела да ме заведеш... ако ти стиска, де... Да видиш чудо... :) Ти като си ходил, и толкова ти харесва, що не остана там? Всъщност с някакви страхливци скрити за буква с точка и голям монитор... що ли изобщо комуникирам? А ако те видя лично, ще ти покажа къде съм ходил... ЦВЕТНО... Звезди посред бял ден ше видиш... :)

На крива ракета, космоса и пречи...

Защото и този който има повече търси по евтиното, но е много трудно да стигнеш до тази проста истина.

... ако не му е писнало от боклуци!

Аааааа! Стига с това България това, България онова! Крайно време е да се цитират имената на мафиотите (депутати, министри , президенти и т.н.), дето са осрали каквото и да е и да не се крият зад гърба на България. Стига се вменявали вина у обикновенните българи и сте ги настройвали срещу обикновенните хора в друга държава! Аман от медийната мафия!

Съгласен. Да се лишат от право да заемат ръководни длъжности всички агенти,партийни секретари служители в МВР и пр. и ще видите как ще се отворят всички граници

Кажи им го на тия вестникарски мекеренца

Споко! Новината ще отиде веднага в архива (и няма да я намери и търсачната), веднага след като някой по-горен изчете писаното и се обади. Изпитан метод! А недай се боже да се спомене и име като Монсанто (напр)....Мафия!

истината е една: те просто не ни искат

Оффф, ние обвиняваме тях, те обвиняват тях, а истината е, че с тия големи групи ромски граждани и в двете държави никога няма да ни искат в Шенген. Те вече дълбоко съжаляват, че ни взеха в ЕС ...

Аферим както казват англичаните. Пак лъснаха нечии задници. Е видно е за пореден път че е едно да снимаш рекламни филми за полицията и да даваш интервюта, пък съвсем друга била истината. За пореден път раминаване между думи и дела. Не бяха ли избрани тези хора защото обещаваха да не лъжат като другите??

Ти вместо да даваш акъл, иди се кланяй на килимчето... От такива "умници" като тебе, сме на това дередже... Ако пък нещо не ти изнася, аре, надоле към Анадола.. Резняци скапани и "уважени"... Преди години такива с шалвари ги бесехме... Сега пак нещо много взехте да знаете... Мичка ви Пайчина...

На това дередже сме заради Боко-откривателя....

Ами освен някоя глупост някакви разумни доводи на коментара си и не очаквах от електората на бат Бойко. А "аферим машалла" беше иронично :) За да разбереш иронията обаче трябва малко ......

споко бе идиот, виж че човека е балгарин и се пошегувал с единствените думи на турски които знае. и се извини веднага на всики турци за злонамерения ти постинг.