Първо самоубийство, свързано с играта ”Син кит”

В Румъния е потвърдено първото самоубийство, свързано с играта "Син кит", пишат румънски медии.

Обратно в новината

Коментари - Първо самоубийство, свързано с играта ”Син кит” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

естествен подбор... и статия със щипка политическа подправка

Благодаря за статията ! Как да се запиша в играта ?

Тука сички сме в играта "Син, червен, царски, реформаторски и т.н. кит"... Според политолози, социолози и психолози крайната цел е играчът да изгуби вяра в себе си и да стигне до самоубийство.

Пусти съботници, бригади, родни казарми и пр. мероприятия на народната власт и да видиш как кита става розов.

Идиотско - опасни селфита се правят и без тази игра, но тя наистина съществува и децата се поддават на заплахите към семействата им. Знам за случай за 11-12 годишни момичета, които с ножчета си нараняват ръцете, рисувайки определени знаци.

Секти в СССР нямаше! Докато в САЩ всеки ден се регистрират десетки такива доходоносни "свещени" ФИРМИ. То ако народа учеше - Буржоазия измества Аристокрация, Протестанти - Католицизма. И с 1 грам мозък ще се досетиш: Старото е с Идеали, Духовност, Култура, ДА - четете учебниците - всичко е създадено от Католически служители и Благородници, сверете Името на Учен/Писател/Художник... и Биографията му! А Новото е - ПАРИ, да се натъпчем с пари, чалга, циганщина... антихуманност и толерантност към извращенията. ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС Е: Как човечеството МАСОВО губи АКЪЛА си?!?!?!!?!?!?!

Католицизъм - инквизиция, как звучи? В СССР нямало секти!? Това, че не си чул е друг въпрос!

В СССР даже официалната Православна църква казват била поограничена, какво да кажем за секти... може би из мазета някакви, като у нас... Асоциацията "Католицизъм - инквизиция" - е плод на: - масовото нежелание на народа да се УЧИ - англо-саксонската пропаганда Виж последната какви зулуми извърши само за последните 20 години. Проми мозъците и наложи КОРЕННО подменена история. Представи си, дивата им Буржоа с какви митове и извращения е заляла Благородниците и Духовенството за да вземе властта!!! То и в Библията пише - по Плодовете ще ги познаете. Ама ПРОСТОЛЮДИЕТО лапа всякаква гнилоч и я мисли за Плод. Пак ти казвам - чети си учебниците, виж кои са Творците, кои могат само Война да правят за да паразитират из колониите си!!! Я прочети как заради Разврат АНГЛИЙСКИЯ крал изби Католиците па си направи "Църква", КОЯТО ИМЕННО Е ОТ ПУРИТАНИ, ИЗДИГАЩИ В КУЛТ НАСИЛИЕТО, представяйки извращенията си за морал!!! ТОЧНО ТЕ ИЗБИВАТ "ВЕЩИЦИ" - ДА САЛЕМ Е В САЩ (имаш ли Карта?!) и в Салем НЯМА католици и не е имало, прочети коя секта го управлява. ЧЕТИ! Ако искаш Истината и да се очистиш от пропагандата! Спомни си и вестниците от преди 20-30 години, когато САЩ не бе пуснала ислямската мода - единствените новини за тероризъм бяха от... Великобритания - КАТОЛИЦИ срещу ПРОТЕСТАНТИ. И до ден днешен. Пак Чети, после пиши. В БАН не са "ку-ку старчета", а Мутрата от чалга-мазето под панелката ти НЕ БИВА ДА Е ЦЕЛТА и "мечтата" на Децата ти!!! П.С. Друг е въпроса за делата на Католици срещу превратаджии и в Европа. Те са друго нещо - кажи коя власт не е съдила "държавните изменници"?! Та днес се осмеляват да водят спорове дори за Ботев!

броя на самоубийства на деца по времето на соца в Блъгария е около 2,5 път по-голям отколкото сега. За СССР не знам но не вярвам да е по-различно

Тая игра не ви ли напомня на така рекламирания филм "Игра на нерви" ?Само ми е любопитно кое е било първо-филма или играта? И защо като се толкова опасна тая игра не я забранят. т.е. направо от разпространителя

Сигурно щото печелят ПАРИ. Капитализмът неще хора, иска ПАРИ. Чудя се като опустошат Природата и избият Интелигентните какво ще правят Хрантутите?!

TMontana

Да,Румъния е със славянски език страна... малоумници!

Играта син кит е новата РУска рулетка Русофилството скоро ще ни докара тази напаст и в България, дано съм лош пророк

О, да. Само в Русия има изтрещели и опасни моди. Само в Русия има самоубийци. Само в България обаче има тъпаци, дето руснаците са им виновни за малките буби.

фобиите са по-опасни...

Тогава що мразиш Сорос? ;))))

Много са ми интересни новините от тоя тип: В Интернет има НЕЩО, което е незаконно, забранено, преследва се за него ЖЕРТВАТА, НО НИКОЙ НЕ МИСЛИ ДОРИ ДА ГО МАХНЕ ОТ ИНТЕРНЕТ!!! Как толкова сайтове, уж укрити, тайни, със защити - като уикилиикс, торенти и прочие ги махат на мига, САЩ арестуват в полша, Китай, украина и къде ли не,уж суверенни държави от другата страна на Земята! А ТАКИВА, НАИСТИНА ОПАСНИ за обществото "сайтове", ги разглеждат като природно бедствие СВИШЕ?!?!?!?! Или, което не застрашава доходите на мафията, цру, фбр и прочие, е ОК?! То и за вирусите, знаем точно кой ги разработва и за какво ги ползва :) Спамът, който е 99% от мрежата "информационната" лавина - един поглед и виждаш кои (американски) компании го генерират :) То и друг няма как да има ресурса (ограбения половин свят колонии) да го направи... иначе за пред ПРОСТОЛЮДИЕТО, "Русия е виновна" ХА как ли пък не!

Някой от близките ти дали се чуди защо виждаш света в черно и бяло?

Викаш - "самоубийствата на деца не са толкова лошо нещо, особено щом не са афро, а са русички"...?! А иначе да кажеш Истината за ЗЛОТО, което командва Света е мнооого лошо, толкова лошо, че съществуването на Конц-лагери не е проблем - потърси из картата задния двор на ФАЩ :)

Защо трябваше да се напомня отново за играта?

Нищо градивно.

Напротив, научихме за опасните нива на играта без да се излагаме на тях. А хората, които я създават и разпространяват, са за затвора. Това е античовешко мероприятие и най-вероятно дори е платено, за да се разпространява в Русия и славянските страни.

ПРОДУКТ НА ЦРУ ЗА РАЗПРАВА С ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСИЯНИ.

Не бих го нарекъл игра, освен ако наречем "игра" и престъпленията на сериен убиец. По-скоро е плод на болен мозък на програмистче/та криминална ориентация. Би следвало тези лица (разпространители, ментори и т.н.) да се преследват с цялата строгост на закона.

Не е достатъчно просто "да се разясняват опасностите" от тази игра. Тези, които ги разясняват, пропускат и т.нар. ефект на забранения плод, любопитството. Колкото повече разясняваш, толкова повече събуждаш любопитството на тинейджъра да се пробва и да докаже, че "няма да се поддаде". Това дори е като предизвикателство за него. Така че по-скоро трябва да намерят начин как да неутрализират този ефект, така че тинейджърите да загубят интерес към играта. Това е трудна работа, но има начини.

Защо се публикува тази новина? Защо се рекламира тази така наречена игра? По този начин ли ще предупредите обществото? Защо тук не се използва цензурата, а само когато някой заяви по по-остър начин негодуванието си?

Подкрепям изцяло казаното, но и много ми харесва "конфликта на интереси" в този коментар. От една страна е казано мнение, което е против публикуваната новина от самата медия, а от друга страна мнението е маркираното като избрано. А иначе съм ЗА цензура на подобни "игри"

явно и медиите се включват в рекламната кампания на тази "игра"... жалко деградацията на хората бива насърчавана вече на всички нива

пробват доколко интернета може да служи като канал за заповеди, контрол и обсебване. затва се стига и до крайности спремо личността. Вместо тилефоннни измами - на ти син кит и бегай.

след синия кит ще пуснат синята пъпка......тогава играл,не играл все си фира дал

Интелекта писал статията, знае ли че румънския е латински език !?

за него важно е било да напише че играта е руска , другото за говняния соросоид няма значение.

Не е ли руска !? Или трябва да си траеме когато става дума за Евразийските ценности !?

демокрацията ни я донесе тази игра. Едно време при комунизма играехме на криеница, топчета, сега децата ги психясват.

На тъпанарите и неудачниците все някоя им е виновен ........

аз играех с оная си работа и сега сум депотат..

FuckTheEU

Това не е руска, а антируска игра разработена в щатите и разпространявана чрез петата колона в Русия.

Логично - щом умират русначета. Само че не е измислена и в САЩ.

не мога да разбера дира, защо позволява псуване в публичното прострнаство !? Не е ли нормално този аватар да бъде изтрит ?

те са утайки

Не е измислена в Русия, а е взаимствана, тип "секта", рожба на Сатаната. С теб се свързва на лични съобщения настойник, гуру, куратор, който в продължение на 49 дни ти дава задачки. повече от екстремални и тяхното изпълнение задължително трябва да снимаш и качиш в мрежата, напр. да изрисуваш с бръснарско ножче син кит на ръката си, или пък да си накълцаш вените, или пък да ходиш по външен парапет на голяма височина, или пък да запалиш нещо в дома си. На 50-ти ден инструкцията е да умреш: скок от горен етаж, да се хвърлиш под гумите на движещ се автомобил или пък под влак, въже, избирай. При отказ следват заплахи за убийство на родители, брат, сестра, роднини и т. н.

Моментално прокурор. Тези секти са страшно опасни. Какво печелят със тези смъртни случаи?!

да измисли. Но по-добре от двете е лосиона.

Патреоте, червени боклуци, атакисти и прочее съветска сволоч дано почнат да играят същата игра. Те изкупиха ладитв, йотафоните, емигрираха в съюза, сега остана да играят руски игри след като се напулат с боярщник

А ти вземи научи правописа

Трябва да я играеш. Тя е за теб. Ти си прост. Утре ставаш в 4.20 ч. и минаваш по парапета на терасата на 6-я етаж. Направи селфи и ми го прати!

На бос крак, с чехли или с обувки? :D

Де що е синьо все към разруха води..то не бяха синя идея, синя партия.. сега пък син кит.. ! Лошо!

естествен отбор...

Така е! Иначе света ще се напълни с идиоти! Не, че и сега са малко...

поредният "славянски" кретенизъм.

Тая игра славянин не я е измислил.

Време е за "жълта преса" с привкус на политическа пропаганда. Дир-а вече предлага, дето се вика, статии 2 в 1.

"Руската игра "Син кит" циркулира по-специално в държави със славянски език.".. от кога румънския го водите славянски..?

Е ми откакто ние сме франкофонска държава!

Жалко ,че нашите брат'чеди със сини венци са неграмотни да четат посланията на тази игра ,за да ги изпълняват ...Иначе телефони имат ...дори последни модели ...Ееех ,как щеше да им се намали популацията ...

А, тия със сините венци, тая игра я играеха още през 90-те, колко народ измря по жиците, докато крадат ток, като овъглено пране висяха.

На Земята хората вече станаха твърде много. Затова и в игри като тази няма нищо лошо.

На земята има достатъчно място за хората, но в сърцето ти е тясно за ближния. Тези военни теоририи няма да ти помогнат на Страшния съд

Всъщност това не е никаква игра, а е много дълбок и сериозен социален експеримент, зад който стоят могъщи структури. Не случайно "стартира" в РФ много преди т.н. протест от 26 март, на който организаторите му изкараха много непълнолетни...

Да зарзят и с версии за другите континенти - синя маймуна, синя камила, синя панда, синя анаконда, синя пума и синьо кенгуру. Белким се поочисти планетата.

И да им се разкаже вица за синята птица :)

Какви глупости пишете тук Да се забрани тегленето и ползването на подобни игри .Да има строго следене децата какви игри ползват .Няма значение от къде е откачалката измислил и разпространил такава игра .

Se taia

Хм, хубаво предлагаш да се забрани. Как мислиш може да стане това? При свободен интернет, няма как да стане. Може би идеята е да се стигне до ограничаването на свободата в нета? Подобно се опитват да правят в щатите с оръжията...

не мисля , че забраната за теглене на игри под определена възраст ще е проблем - ако при регистрацията на телефона се изискава рожденна дата , много лесно може да се контролира тегленето на определени игри.

поощряване на естественя подбор.

"Според психолози крайната цел е играчът да изгуби вяра в себе си и да стигне до самоубийство. " Ами ние нормалните граждани живеещи в България тая игра я играем вече няколко десетки години. Само дето до сега не знаехме, че се казвала "син кит"

И откога румънският е славянски език?...

Щом е измислена от руските пияни говеда...ясно...

Всеки самоубил се някога в Европа е ял поне веднъж през живота си домат. Доматите са пренесени в Европа от Америка,нали така,г-н Насименто:)))))

братушките може да са много изостанали откъм техника, медицина, инфраструктури и тн ама имат една много силна страна - манипулацията на слабите умове!

Ти си тяхна жертва.

От къде да я сваля тази игра. Ало журналистите, пак нещо не сте разбрали...

Веднага да се преведе играта на арабски и турски!

Желателно е кухоглавите пубери запалени по глупости да ни освободят по бързо от присъствието си на земята и да останат малко на брой,но печени пишлемета,които си знаят интереса и не се занимават с глупости,да предадем на тях бъдещето. Все пак Дарвин не е отменян и действа!

тея руснаци така са програмирани от феодалите че като няма за какво да умират сами се избиват???? какво са за тях няколко обгазявания на деца сталин: къв е тоя папата колко девизии има

Пич ти си за Czech Ladies -Join free ,що се занимаваш с глупости!

там са само ботове с ужким украински профили - кьорава чехкиня няма