2017: Година на протести в Румъния

2017-та бе година на протести в Румъния, каквито не бяха виждани от времето на революцията, с която бе свален комунистическият режим.

Обратно в новината

Коментари - 2017: Година на протести в Румъния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига сте мляскалии с това " комунистически режим" ! И при Чаушеску и сега румънците са години пред нас, защото са нация и имат единно национално чувство за свобода. А ние сме разединени "дебили", тиквомислещи за единство и стабилност, само си плюем един друг в лицето и после го ближем. Така е било преди турско, след турско, така е и сега. Румънците излизат на улицата и показват на управляващите къде им е мястото, докато Тиквунчо и сие ни говорят за единство и стабилност, защото знаят, че раята няма да направи нищо !!!!!!

Стига сте

ЗАЩО "ИЗБОРИТЕ" В ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "СВОБОДА" НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИЗНАЯТ ЗА ВАЛИДНИ Големите престъпления в никакъв случай не са плод само на отделни личности - лидери. Престъпленията ВИНАГИ се плод на тълпата, защото сред тълпата човекът ЗАПОЧВА да си мисли: "Не е моя отговорността за това, аз просто правя това, което правят останалите." Когато човекът прави нещо сам, той го обмисля ДОБРЕ, понякога го премисля по ТРИ пъти: "Какво правиш, човече. Дали си на прав път. Дали няма да те мъчи съвестта." А така, в тълпата, човекът се ИЗГУБВА сред другите. Никой НЯМА да разбере, че и ти си участвал в едно или в друго нещо, нали. Ето защо "изборите" в представителната "демокрация" и "свобода" са анонимни, групови и само за един ден. Защото те искат ти да станеш част от тълпата, защото те искат ти да не носиш индивидуална отговорност за своите действия, а само колективна отговорност, а тази отговорност е на тълпата. Избори не съществуват в представителната "демокрация" и "свобода". Защото избор означава: "Ти да имаш възможност да избираш във всеки един момент, тук и сега, всеки ден." Избор не означава: "Ти да прехвърлиш правото на избор на някой друг, и само той винаги да може да избира вместо теб. Това не е избор, това не са избори, а твоето анонимно съгласие на робство, твоето анонимно съгласие на двоен стандарт - господар и роб, лидер и останалите." В представителната "демокрация" и "свобода" няма човек, а има само религиозен фанатик. Ето защо в представителната "демокрация" и "свобода" има само тълпа, а не човек.

Така се прави, а не като овчия ни народ да спинка сладко зимен сън гладен! Румънците произвеждат коли, климатици и какво ли още не, а ние само търгуваме!

Таз година у комшиите, до година и У НАС! ХАИРЛИЯ ДА Е!