Семейство мечки затвори за туристи замък на Дракула

Семейство от 4 мечки, бродещи около замък в Румъния, свързан с легендата за Дракула, принуди полицията да затвори крепостта за туристи вчера.

Обратно в новината

Коментари - Семейство мечки затвори за туристи замък на Дракула | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До входа на замъка има голям каменен кръст,върху който е издялан текст на старобългарски.Някой знае ли от кога е там и какво е съдържанието?

Снимката е от замъка Бран.

Какво да коментирам? Въпиеща неграмотност!!! Според пишещият новината, замъка е построен "на стръмна скала в Карпатите, в Южна Румъния", вероятно според него Дунав е в Северна Румъния. Сигурно е така на неговия "глобус на Румъния".

Дир-а, страшни сте! Пишете "Замъкът Поенари", а слагате снимка на замъка Бран. Пишете за замъка, вдъхновил Брам Стокър, който е именно замъкът Бран, но говорите за Поенари. Я малко си проверете нещата преди да пишете пълни глупости!

....Този замък не е построен за една от резиденциите на Влад Цепеш. Освен това ,той не го е ползвал изобщо. Има непотвърдени исторически данни,че той може би е пренощувал веднаж в този замък.До преди написването на романа ДРАКУЛА от Брам Стокър, замъкът е бил неизвестен и не посещаван.Освен това,в него няма нищо вампирско,нищо свръх естественно.Нормален средновековен рицарски замък,построен за да защитава района от набезите на чергарските племена.

"Кръвожадният тиранин" не е съвсем точно за времето на средните векове, когато емисари и турци са гледали да завоюват Влахия, в която живеят много българи по онова време. Влад Цепеш е пленил всичките пленени турци около 30 000 и живи ги е набил на кол. Турчин не е влязъл при него няколко века. Той е набивал на кол и всичките католически и протестантски емисари. Затова се говори така за него. Сякаш по същото време инквизицята из цяла Европа не е върлувала още по- жестоко и от него. Човешките разбирания са били крайни , достигащи до пълно отричане на човешката личност и жестоко лицемерни.

Самия Влад Цепеш е от българско потекло. И има много сходна история със албанския Скендер бей. Интересен тип.

В грешка си. Влад Цепеш е чистокръвен македонец! Както и цяла Европа е македонска, както и слънчевата система... но за последното още не са си извадили документ.