България и Румъния подписаха за резервен газопровод

Булгартрансгаз и “Трансгаз“ подписаха анекс за резервен газопровод към договора за изграждане на основния газопровод от подводния преход под река Дунав.

Обратно в новината

Коментари - България и Румъния подписаха за резервен газопровод | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така, така!!! Това е основното! Южната тръба ще мине покрай върха на Крим, отбивка за там и след това - право в Румъния! Нататък, ЕСът да му бере галето дали ще слага Трети енергиен "памперс"?... Той си е за него!?

дето дългият инкасатор ще върти кранчето...

Красная Кухая Лейка ( регистриран ) 31.05.2016 12:34 'В конкретния случай еничарите са БСП, ДПС и СДС, които умишлено подписваха дългострочни договори с Газпром, при това прекратиха предсрочно стария договор (35 годишен) на цена от 150 долара, за да го подпишат на трикратно по-висока цена. ' Муахахаха! Най-ми хареса как пропусна ГЕРБ! Ето: България подписа инвестиционнотото решение за строителството на газопровода "Южен поток" и новия дългосрочен договор за доставка на руски газ в България. Договорът за доставка на природен газ бе подписан на официална церемония в Министерския съвет от Александър Медведев - зам.-председател на УС на "Газпром", и от Димитър Гогов - изпълнителен директор на "Булгаргаз", в присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев и шефа на "Газпром" Алексей Милер. "Имаме над 20% намаление на цената на газа от 1 януари 2013 г. Подписваме за десет години, но на шестата година имаме право да намалим с толкова газ, колкото ще произведем", обясни на пресконференцията Бойко Борисов. Той заяви, че не може да бъде конкретно посочена договорената цена за доставка на газ, защото това е търговска тайна, но цената е най-ниската възможна за страни, които не влагат милиарди евро в разработване на газови находища в Русия. Цената е малко по-висока от тази на Германия, посочи премиерът. Цената на доставките на газ от януари 2013 г. е най-ниската за страни от категорията на България, заяви Алексей Милер. Той посочи, че това намаление на цената е направено заради бъдещото стратегическото партньорство между България и Русия в газовата сфера.

са хванали летния вирус и са вдигнали температура.

По-добре температура вместо постоянна диария като тебе

Ех , че хубаво се получава. Атина може да повлияе на вземането на решения в ЕС по отношение на Русия, заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас. Гърция може да допринесе и повлияние на вземане на решения в Европейския съюз и на съседите си, добави той. Неслучайно на 1 юни в България пристига гръцкият премиер Алексис Ципрас и неслучайно през седмицата получихме картбланш от Брюксел за газов хъб в България. Въпреки нашите хвалби, Гърция стана непреодолим фактор като газов разпределител. Дори Москва вече не разговаря със София, а с гърците за нас. И газът от Шах Дениз мина покрай България. Всичко това се случва благодарение на васалното поведение на правителствата на Орешарски и Борисов-1 и 2, на политиките на ГЕРБ, БСП и ДПС спрямо интересите на Вашингтон и Берлин, прокарвани от Брюксел и германската марионетка начело на ЕК. Докарахме се до положение Атина да държи козовете за пренос на руски газ през България и Гърция до Италия, след като подписаха и за азерския. По географски причини Гърция си държи газа, идващ с танкери и газопроводи от Средиземно море

Този резервен ли или какъв газопровод под Дунава въБще не е изгоден за нас....за България стаа ъпрос не за ГаСпром!Значи по тоя начин краварите заробват Европа със фалшиви напечатани пари и са окупирали Германия, а пък Путин има ,,голям'',,рейтинг"(!)Единственият газ за България от който може да спечелим пари(след трийс години)е газът от Газпром"Не се лъжете с гадните гейропейци и кравари!Вън България от гейропа и нату!Референдум за излизанито ни!

Кой пък те пите теб бе москалски бляд недохранен?

Винаги можеш да излезеш както 2 милиона българи направиха.

...и какво става, когато Румъния или България открият собствен газ от Черно море...? Всяка една такава новина помрачава деня на Корнелия Нинова, Ахмед Доган и Волен Сидеров..

Румъния вече откри. Сега да видим, дали и у нас ще открият. Любопитно ще ми бъде как ще реагират на такава новина местните русолюбци и какви доводи ще извадят срещу наш собствен добив на природен газ от Черно море.

деер

За 26 години имаме Страхотно развит туризъм и най-богатите хора почиват у нас - лято и зима. Всички способни ученици избират българските университети. изнасяме Ноу-Хау по целия свят.Икономиката е турбо-двигателя на ЕС. Градовете ни са прекрасни, водите ни са чисти, хората са усмихнати .....Имаме най-модерната армия в ЕС и нито САЩ или Русия не си помисля да ни прелети през територията ни без разрешение....

век демократични "промени" Балканите нямат напълно интегрирани националните газопреносни мрежи, и кой има полза от това ???

Очевидно кой - Русия.

Защото през преобладаващата част от тези години у нас управляваха руски слуги, които всячески пречеха на енергийната независимост на България от Русия. Затова сега е и този вой срещу правителството. Затова направиха и преврата през 2013.

Нали знаете приказката за Кубрат и снопа със стрели. ...Само така ще победим руските агресори и монополисти.

Не ги наричайте агресори - те просто си гледат интересите, както БИ трябвало да правим и ние. Но, както историята е доказала - по-страшно от еничарите няма. В конкретния случай еничарите са БСП, ДПС и СДС, които умишлено подписваха дългострочни договори с Газпром, при това прекратиха предсрочно стария договор (35 годишен) на цена от 150 долара, за да го подпишат на трикратно по-висока цена.

На теория е така, на практика - не. Очевидно е, че Русия ползва газовата тояга за политически цели, което си е един вид агресия. Ако не беше така, нямаше да има опити за n на брой патоци, заобикалящи Украйна и поддържащи относителния монопол на руския газ.

Това е нагла лъжа. СДС подписа договор за 80 долара, който БСП прекъсна

Казва се "ФАШИНА"- а сега зомбираните комуноиди пак да помислят какво пише на фасадата на Народното събрание??????

Това го реши българския и румънския избирател. Ако някой ви каже, че от изборите нище не зависи, не му вярвайте.