Кризата влошила положението на ромите

Ромите и синтите, наричани още цигани - най-голямото етническо малцинство в Европа, стават все по-уязвими, тъй като дискриминацията срещу тях и несигурното им положение се влошиха още повече от кризата, най-вече в страните от Източна Европа.

Обратно в новината

Коментари - Кризата влошила положението на ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аами каде го дават това да не говорят офиц език???? баси простотиите...

Как ви се мижда този факт,разказан ми от българин ,дошъл си от богата абрабска страна:Богата защото блика черно злато толкова ,че построили жилища на хората от гетата си.Условието е :да се живее и работи. Какво се наблюдава обаче ,хубавите жилища празни ,копторите пълни с мързеливи хора.И при нас мезонети им направиха.Конете да си гледат.В сощото време ние коренното население гледаме като бедни роднини от страни.Какви помощи.Та те всички се занимават с алъш вериш.Крадат от нас и на нас пак продават.Мислят се за по- хитри от нас . Мразят ни,защото сме ги игнорирали.Та той като те погледне, го виждаш как в главата му се върти какво може да крадне от теб.Ние много ги търпим датова е така . Пава имат много ,задължения нямат.И този който иска да ми внуши ,че това била тяхната култура ...ха ха.

Живея на границата на циганската махала и виждам всеки ден как живеят. От няколко години, се чувства, че голям процент от тях са пълни с пари. Масово изкупуват българските къщи граничещи с махалата, развалят ги и строят палати. Елате и ги вижте на ул.Средна гора, бузлуджа и цялото перише около махалата в Пазарджик.Къщи на два-три етажа, като палати. Никой не ги пита от къде са им парите.Ако е българин една ограда да си вдигне хубава и ще го привикат да даде обяснетние от къде са му парите.Циганите данъци не внасят, сигурно и къщите-палати не са регистрирани .Не плащат данъци, лъжат, крадат където им падне, опустошават цели села, раждат деца,оставят ги в домовете, ние им ги оотглеждаме. Плащаме им тока, и накрая сме виновни че повече помощи не им се дават. А на българите по колко дават?Никой не реве за българите които умират от мизерия и които намаляват, а Европа и Сащ се чудят как да реват за цигените, които се множат прогресивно и вече ще станат повече от българите.

никое животно не продава децата си

новина да има днес от тези хора бре....!!!

Това лошо ли е или хубаво? :)

Sa tebe ste napravim kompromis-na toaleten sapun

Къде пък ги видя тия МНОГО цигани с МНОГО добро образование....., циганино Ентелегент? Чак пък много, чак пък с много добро...., хайде сега - виждали сме.....

Всички страдаме и обедняваме от кризата, а в България тя няма начало и край, като вселената е. Проблемът е, че вече е свито пространството от което може да се краде - желязото вече е кът, къде кво можеше разрушиха и откраднаха; стопаните които работят пазят имота си; къщите в селата къде може вече са разрушени и ограбени; вилите около градовете също... Има значими белези за интеграция на циганите - цигани и българи крадат заедно, в една банда; ако има хубава циганка, то тя е любовница на местния чорбаджия, който е българин; ако има богат циганин - любовница му е българка; пъргавите циганки обслужват сексуално цялото активно мъжко население, при което слагат знак на равенство между най-старата професия и съвременния социален работник, и създават трайни емоционални надетнически връзки. Всеки е виновен сам за собствената си участ, в т.ч. и циганите, но въпреки това положението на циганите е индикатор, че отсъства в България държавническото мислене и поведение при политиците. Това говори, че има политици, но няма държавници.

От всички коментари става ясно че май най виновен е ХИТЛЕР

ОСТАНАЛИТЕ ЕТНОСИ КРИЗА ГИ НЕ ЛОВИ,САМО ДЖИПСИТАТА,ЩОТО СВЪРШИ МЕТАЛЪТ!

кастрация на мангалите

В България, най-бедната страна в ЕС, близо 10 процента от населението - между 800 000 и 1 милиона души, според оценките, принадлежат към ромския етнос. - я още веднъж??

Явно си много прост и страшно тъп-Буратино така ще ТЕ наричам / защото явно ,че с дървена тиква /, само с викане и обиди не става , не ТИ ли е ясно ,че има много цигани с много кинти и много добро образование . С това ограничено мислене не знам до къде ще стигнеш ... в прочем знам - до никъде ! Вечно ще си останеш донопробен бачкатор и ще завиждаш на другите за всичко което имат и постигат . Не може да сме равни ТИ си изостанал . А като казваш за химикалите да не би да си скинар ? . Ако си скинар имаш ли близки загинали за тази държава - защото АЗ имам и през двете войни .

Ромите от Рим ли са?

Защо Еврейския съюз не приложи окончателното решение за циганския проблем?

Статията поставя нещата по много интересен начин - ние сме виновни, че циганите мизерстват (макар, че и по-голямата част от нас мизерстват), ние сме виновни, че техните деца масово не говорят нашият език и затова ги слагаме в отделни класове, ние сме виновни, че за сезонните работници сред тях за които няма работа в Испания няма такава и у нас, ние сме виновни, че мнозинството от тях не работят защото нямат нужната квалификация и освен това сме виновни, че сме намалили социалните им помощи само на 12 месеца вместо доживот. Хъмм, абе дали действително ние сме виновни ? Щото аз малко по-иначе ги виждам нещата. Може и аз да съм в грешка, знам ли...

В Румъния им запазили 500 места в университетите-това ако не е привилегия?Циганите винаги искат привилегии а не равни права .Не може да се размножаваш безконтролно и да искаш друг етнос да те храни и поема всичките ти разходи докато си жив.Нима на останалите народи им е лесно?Самия факт ,че европейските етноси намаляват по брой говори ,че са притеснени и отговорни за бъдещето .Европейските институции не би трябвало да се намесват непрекъснато когато се опитваме да решим циганския проблем като ги принуждаваме ,посредством финансови мерки,да работят.Европейската политика на безсрочна издръжка на бежанците създаде огромно по численост паразитно население вече от няколко поколения.Европейски данъкоплатци се задъхват да ги издържат и да търпят проявите им на агресия ,но правителствата се правят ,че няма такъв проблем и не го решават защото все по малко могат да влияят на процеса.

абе да е някой абориген от Тамбукту, за 2-3 години ще се цивилизова и ще стане пълноценен член на обществото, ама мангал? Трудно се печели битка срещу природата, в тях генетично е заложен мързел и склонност към лъжи и кражби, и да искат, трудно биха подтиснали това, ама те даже и не искат? Аз освен химикали или влак към ТЕЦ-а не виждам какво друго да правим с толкова цигани. Всеки реве горките роми, ама не иска да си ги отглежда, защото са мръсни мангали.

Не обувки , а презервативи трябва да им раздават или след второто дете противозачатъчни таблетки, контрола по -приемането им може да се обвърже с получаването на помощи, така ромите ще преживяват по - лесно не само кризата но и въобще живота си , пък ако искат и на 12 да се женят , въпросът е да не правят деца които не могат да отгледат и захвърлят на произвола на съдбата

Кастриране на тъпите мангали,училища където да учат,за да работят!Като са в криза,защо раждат деца!Аз не мога куче да си взема,че няма да мога да го храня,а те как хранят по 10 деца!Само с помощи и крадене!В петък на един булевард минаха пет каруци със по пет деца в едната!Тези животни с какво ги хранят!Те не могат да вървят,а за бягане да не говориме!Чакат само помощи да им дават и да крадат!Без образование каква работа ще работят-Чистачи вече достатъчно има!Докато не се интегрират да учат и да работят няма по-добре да стават!То за нас няма работа,а пък за тях!

НЕЩО МИ ГО НЯМА КОМЕНТАРЧЕТО ! Повтарям : ако ес толкова ги боли за мангалите , да си ги приберат в уредените и богати страни ! НИЕ ИЗЛИШНИ ПАРИ ЗА ПАРАЗИТИ НЯМАМЕ !

мингяните са паразити навсякъде по света - племе което не иска а работи,а само да краде и играе кючек и да му плащат сметките и данъците другите ахмаци от обществото - който много реве за тях да си ги взема и да ги хрантути да види за какво става на въпрос сетне...

Ето вижте какво правят Наш'те роми : http://www.vestni

Дами и господа от ЕК , като толкова милеете за мангалите , що не ги приберете всичките в богатите си и уредени страни , да се пробвате да ги изучите и цивилизовате ? И що ревете като ви гостуват и гледате бързичко да ги върнете обратно ? От 13век имате богат опит в интегриране / елиминиране / на подобни индивиди все пак .

Какъв ром, бе, какво ромче? Не ги ли виждате, че са цигани! ЦИГАНИ! ЦИГАНИ! ЦИГАНИ!!!

А ромите в България ето как ни мамят : http://www.vestni

Ромите са ПРОБЛЕМ!

Да се забрани да имат повече от 1 дете.

mi ni gi ubi4am beee-tes zigani...po ranu daji i pomosti im davahmi tuka sas VASILENKA i na idna KOLIDA im darihme po 50 000 evru za KOLIDNIA praznik i posli pak sa upitaha da mi kradat ut stroit.matiriali i ohranata im stroshi po idin sap na lopata pu garbuveti....kvo da gi praish...f4era minavam pris DEBAR-parvomay i tam sa naridili i farlat kamani i to samu pu skapi aftomubili i f centara na debar pulitcaiti 4oplat semki i igrait na baz....i nitu gi aristuvat MANGASARITE nitu po idin shimar pone....

kato hlebarki sa, tehnata maaaama