Изнасяме кисело мляко с рози в Япония

Нов продукт - кисело мляко с рози ще бъде изнасян от тази година за японския пазар. Освен него България изнася и ликьор от рози, розова ракия и сладко от рози.

Обратно в новината

Коментари - Изнасяме кисело мляко с рози в Япония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма новина щеше да е ако изнасяхме коли и електронна техника. Напишете още за билки, охлюви и проститутки.

val55

Елби изнася закваска за Япония, а сигурно вече и за Китай. По важно е да се изнася готова продукция. Доколкото знам това е единствената държавна фирма, която се занимава с този бизнес. Вижте, какви специалисти, учени, лаборанти и....работят там, и тогава сигурно, ще си промените поне малко мнението. А да говорим за техният мениджмънт няма смисъл, защото трябва, още много нови идеи за нови продукти. Част от печалбата може да влагат в създаването на екоферми в Северозападна България ама пусто мислене. А бацилите са си избрали нашата страна, ама нашите управници не са наясно, защо...докато не си оправят мисленето за много неща.....

Първо, това не е работа на управниците, а но предприемачите. Второ, готова продукция - кисело мляко не може да се изнася на такова разстояние (чак до Япония), но може да се произвежда там с българска закваска.

От години купувам от най-голямата фирма за производство на живи закваски "Генезис" в София .Когато преди години за пръв път бях там бях меко казано изненадан да науча подробности около бизнеса. Оказа се , че на практика всичкото производство се изнася по причина, че в България няма търсене ...... само един български производител купувал от време на време ! След въпроса ми с какво тогава си заквасват млякото всичките тези производители настъпи неловко мълчание и отговор, че не желаят да коментират . Сега строят втори етаж на цеха поради голямото търсене , една голяма част се изнася за кефир в Русия и бившите републики . "Глупаците" там се хранят с натурални продукти, а ние умните европейски граждани ядем млечни "деликатеси" и нишестета ......

Купуват от Елби Булгарикум.От тях купуват и японците.

Трябва да кажат изнасяме кляко с рози за запечени японци. Че то рахлабва, дупе да им яко. :))

Браво! Иначе и измамници се възползват. Има една БГ фирма, която изнася мед от рози за Япония. Може да поразпитате знаещите, дали розата дава мед! Цените на които се продава продукта им там ги има в нета...Мислех да пусн инфото там на съответните медии, ама първо ще видим дали тук може да има келипир. Иначе, не зная чия е фирмата, ама за 5 мин. търсене, се натукнах а един бивш БГ посланник там, изпържил хора с незнам си кво и до колкото сте ми ясни в БГ-то, сигурно е той....

Изкупната цена на млякото в Англия е 75-80 стотинки (0,33 паунда) за литър и кашкавалът в магазините е по-евтин от този в България. Честито на родните производители!

Не е проблема в производителите на мляко. В България млякото от производителите го изкупуват на 0.30лв/литър. Проблема е в производителите на млечни продукти, магазините и техните надценки. Колко е литър прясно мляко в магазина? 2лв, тоест 666.66% надценка.

А сега е най-бедната и корумпирана страна в Европа по всички статистики!

За рози не зная, може и да ги има в съответните райони, аз не съм пътувала там ... Но мляко? Откъде в България ще намерят мляко за собственото си население, та и за износ? Аз последно като идвах в България не видях животни, а киселото мляко в магазина беше от всичко друго, но не и от мляко.

Млякото в България е от внос и примес между сухо, нишесте и разни други екстри. Много малка част идва от български производители, на които им го изкупуват по 30 стотинки/литър. Само за пример ще дам, че само в едно село до 89-та имаше над 20 хиляди овце и доста крави. Ама то всички се вижда по икономическите статистики за България в сайта на ООН. Който има желание може да ги види!

Сега във въпросното село няма и сто овце. В едни други села се е отглеждало Хмел, а сега са останали само пустеещите земи и останки от стълбове, напомнящи за цялата работа. А Хмел в България се е отглеждало още от преди 44-та година.

Като се колят без пресмятане в България телета и агънца, вместо да ги оставят да отрастят /тогава имат и повече месо и вълна/. Ама разглезеният българин иска телешко и агнешко да яде. Ееее, тогава ще намялят и животинките!

България е била една от първите износителки в света на агнешко и номер 1 за арабския свят.

ми те политиците ни нали са си от нашето племе; български (предимно) майки са ги раждали; колкото са криви те, голкова сме и ние - останалите, че им търпим простотиите; не е луд този който яде кокала, а този, който му го дава; лятото опитахме да поставим нещата по-друг начин, но голямата част от хората цъкаха неодобрително пред теревизорите понеже "не виждали алтернатива" и те пак се успокоиха, че номерата им си минават, защото "всяко чудо за три дни"; в развитите държави народът рипва за щяло и за нещяло и не спира, докато не постигне своето; затова самото съзнание на политиците им отданва не им позволява да мислят, камо ли да действат по начина, по който го правят нашите; с две думи - тъп и прост народ сме и затова си заслужаваме да бъдем правени на маймуни

Отдавна мина времето, когато кисело мляко е могло да се прави само в България и съседни държави. Бактериите вече може да се култивират навсякъде. Пък и да ви кажа, бая кисело мляко и рози трябва да изнася България, за да стигне и 1/10 от износа на Германия...

Леко си се объркал за бактериите.Изнасят ги от България защото тези бактерии не могат да живеят никъде другаде по света,а не защото сме много велики.

виж цените на пробиотиците които са лактобацилус булгарикус....маи скъпичко им излиза производството на бактерията ;)

Това са глупости. От мене да го знаете, от рози не може да се прави ракия. Няма достатъчно захар в тях. "Розова ракия" викат на обикновена гроздова на която слагат някаква есенция, която е отпадък от рози за уж специфичен аромат.

РОЗАТА Е САМО ЗА АРОМАТА НА МЕД, К. МЛЕКО ИЛИ РАКИЯ! Тичанките може и да нямат аромата на розата. Но ракията има и други миризми.

От кога овчите дърдонки им виката ,,рози"? Нека лапат нали са екологични .Били са на паша около кенефа на баба Вуна.

Бях в Япония. Ядох кисело мляко - прекрасно, също като нашето едно време. Японците отглеждат крави и имат мляко. В магазините има и всякакви с плодове, вкл. и с парченца от алое, което са доказали, че е много полезно. Но аз питам нашенските производители защо тези розови продукти ги няма на нашия пазар???...ние какво сме тук??? Пренебрегнато племе ли???? Ей, производители...да не сте се родили в Бъкингавския дворец??? Я, мислете с обич за народа си...или ще ви вземат мътните!!!!

Абе по-внимателно с това сладко от рози,че да не им спадне кпд-то на джапанчетата поради по-дълъг престой в двете нули,а и там май имат определени минути за голямата и малката работа,а иначе розова ракия се намира и в България по разните магазини за сувенири,слаба ракия е

Японците преди години избегнаха търговнската марка на гърците за киселото мляко като го рекламираха като български кисело мляко. Това не означава че е било българско или е имало нещо общо с българия просто това е била маркетинговата стратегия за йогурт произведен в Япония. За наша радост качеството на произведеното мляко било толкова добро, че българите изведнъж спечелили без да имат нищо общо с това мляко. Дано сега това розово кисело мляко което наистина е произведено в българия не ги разочарова. Цецка Кратункова не ми вдъхва много доверие но може и да греша.

Изнасяме си розовото слатко, пък тука ще ни карат по ДВА "Екс помизана" да им лапаме, за едно нормално пръдване?

jingiby

Навремето изнасяхме електрокари, макар злите езици да твърдяха, че на място им подменяли противотежестите. Те бяха изготвени от оловни сплави, но ги подменяли със стоманобетонни плочи, а добитият метал използвали за вторична продукция. Все пак компютрите ни тогава, не бяха конкурентни на японските. А износителите на кисело мляко и рози днес да си ги надробят на попара и да си я сърбат...

А реалистичните езици твърдят основателно,ч е произвводството на тези електрокари е намаляло критично и спряло по времето на Тодор Живков - поради некадърността на управление на завода и иновациите. Кадърни инженери са разработили хубаво продукт, а простаци партийни секретари са решили да придобият славата и да се намесят с уродливия си манталитет. Ето така произвводството на кари е пропаднало. Още по времето на Тодор Живков. Ккато и на компютри, които бяха по-скъпи от Апъл даже, но не можеха да се мерят по качества с Апъл разбира се. Продаваха се само по принудителен начин на вътрешния пазар при тотално стриктно ембарго за западдни компютри. Ще рече че комунистите са ни натрисали гордостта на соц. електрониката на двойна до дройна цена, която са набивали в цените на други продукции. Тази сбъканост и уродливост, тази антиикономическа мисъл на комунитите виждаме и днес. Вместо да насърчат инвестицията на българи в земя например, те забраниха купуването на земя от българи, които са отсъствали повече от 6 месеца в страната (така губят статут на потоянно пребиваващи). Един български специализант по селскостопански науки във Франция да речем не може да си купи 5 години след завръщането си земя, за да започне да инвестира в материална база на собствен терен. Едно на ръка, че е противоконституционен закон, което го прави мощенически, а не закон. Ето ти как компетентните езици вече не изглеждат като зли, а като изясняващи механизма на провала нна комунизма във всички 42 държави по света, които е заразил до сега. Няма нито една, която да не е минала в дълбока бедност като проявление на този изроден строй.

Ако един електрокар тежи 4 тона има противотежести 2 тона ако са оловни от качествено олово с добра чистота това е 2x$2000=4000 долара. Цената на нов електрокар днес е $20000 т.е. една пета от цената e за оловото. Възможно е и да са ги купували за оловото. Все пак цената е била дост под цената на западния пазар, части акумулатора. Мога да си представя как са се радвали на доларите в Балканкар.

На всеки две седмици Японската "Мейджи" внася от България закваска с лактобацилус булгарикус. Вярно , че млякото е хубаво , но пък да е нещо извънземно ... няма такова нещо. Просто е с нормална консистенция , като гребнеш с лъжичката се появява нормално количество цвик , има си леко кисел вкус и трайност - мисля е 14 дни. Покрай него на практика всеки японец е чувал България , но мнозина не знаят , че това е истинска държава. Просто самото име на млякото е "България" Освен това "Мейджи" изнася и го промотира широко в Корея и Тайланд . В Китай също още на летището може да видите плакати с родни млечни продукти и то на кирилица ;) Не знам дали има свободнопасящи животни и откъде японците намират млякото за суровина , но пък говедото от Кобе е голямо говедо да знаете ... цените на пържолката са ужасяващи не само за нашия стандарт. Сигурно майка му и мляко дава ;)

Японските говеда са за месо. Дават мляко, но японците нямат традиция собсвтена да преработват мляко. Цената на нещо не е показателна. То на японците и плодовете са безбожно скъпи, но това не значи че са добри. Цената е в пари. А на български , пара- знаеш какво е. ( за улеснение си смени ударението и знай че агрегатното съсътояние е природно явление и предшества човешката условна измерителна системам, а народ , който прави държави, няма случайни определения).

8901

Др.П.Ореш. е подписал тайно спорзумение с Япония, на път за Виетнам. Срещу нашия износ от Япония ще внасяме конфитюр от вишни отгледани във Фукушима. От анонимен източник зная, че конфитюра японците го давали на сметка:два за лев - един бакшиш.

Ами браво. Осигурил е гориво за АЕЦа.

щом дозиметрите им допускат наша селскостопанска продукция, значи не сме толкова зле.приносът от чернобил се е поразпаднал в почвите и водите ни за тези години.всъщност това си е добра новина.

ами те си имат фукушима, спрямо която чернобил е детска играчка!

Не се е разпаднал, просто е пропил и не може да излезе през цвят на роза. Полуразпадът на тези материали трае хиляди години. Много българи обаче го носят в себе си благодарение на комунистите, които нахраниха народа със салата след катастрфата. По това време в Швейцария е било забранено да се дава окосеното сено на кравите и се е изхвърляло. Комунистите доставяха небивало количество салати по работническите и студентски столове. Вече загубих няколко приятели, болни от рак. Няма по-гнуно от комунист на света днес. Сомалийките пирати не са толкова вредни дори.

Мляко, рози, остава мед и масло, че да им потръгне и на тях както на нас. Ако притуриме едно чеверме и някоя баница, еша си няма да имаме. За начало - два гюма с гореща люта шкембе-чорба - е тва го не знаят със сигурност що е, ха-ха! За армаган - един чисто нов-новеничък чушкопек, плод на българската инженерно-техническа мисъл, да видят те! И ний сме дали нещо на смета, я, ама-ха.

Чеверме нямат , но покрай китайската кухня знаят какво е да хапваш шкембе ;) И кисело зеле имат и разни други туршии ... общо взето имат почти всичко вкл. местна пърцуца ...

АК БЯХ В ОТДЕЛ МАРКЕТИНГ НА ТЕЗИ ИЗНОСИТЕЛИ, БИХ ИЗНЕСЛА НАПРАВО РОЗОВА РАКИ - ЯПОНЦИТЕ СИ ПОПИЙВАТ ЗДРАВО! ИЗТОЧНИК- КГБ:)))))

И какво ни грее наз БЪлгарите, че изнасяме там...да не би икономиката ни с това да е подобрява...напротив подобрява се икономочески пак някой български ганьо олигарх и няко политик или политици покрай него...а ние не само, че ще си продължаваме да ядем боклука наречен българско кисело мляко у нас ами и ще си стоим бедни роби в собствената си държава....

Завистта не е добро чувство. Когато едно предприятие работи добре и печели,ползата винаги е двустранна.

Две кисели млека и като тръцнеш - ухае на рози... не ти трябва ароматизатор...

Единственият начин да консумирате истинско мляко е от село. Аз си купувам прясно мляко от една жена на село. Тя ми даде и закваска и си квася вкъщи. Излиза по-евтино от млякото от магазина. Малко е трудоемко, но взех последния път 2 литра овче мляко за 3 лева. Изкарах 4 буркана по 500 гр гъсто, бяло и вкусно мляко. Боклуци от магазина повече не купувам.Сиренцето ми го прави жената, която продава млякото. Продава го 8 лева килограма. Купувам си и пресни яйца, пилета, масло. Много по-евтино и вкусно от боклукчалниците наречени хипермаркети.

само да не те огадят от подлогите на ЕС дето имат изисквания до небето че ще вземат да те глобят а жената - директно в затвора.Обикновените хора са най- големият враг за политици комисари и техните протежета.Аз също си купувам от баби на село но страхът още не ме е оставил.Само бандитите се освободиха от страха

Сиренето се прави по-лесно от киселото мляко. Пробвай и ще видиш. А щом имаш време да направиш киселото,ще ти стигне и за сирене.

Абе кисело мляко изнася ме, смешници!!! Ние трябва да почнеме да внасяме от Япония да видят хората какво кисело мляко японците правят, където хората не са и яли. Японците внасят само тъпата бактерия и правят уникално мляко, за разлика от нас. Смешници сме ние, а журналистите преди да пишат тия тъпи статии да бяха проучили по-хубаво нещата.

А ти в разговор с бактерията ли установи , че е тъпа или си чатихте и я покани на шах? Ако такива като теб знаят от личен опит че японците правят добро мляко, жалко за обществото ни. Сигурно си комуне, а виме не знаеш какво е

Интересно какво ли мляко изнасят като кравите се заколеха.Аз си гледам крава от как бях студент.Подиграваха ми се но нека знам какво консумирам....сирене,масло, и всичко от мляко.

ами на нас скъпи боклуци, а за износ по добра стока ,това е още от комунизма който така и не си отива

mISHO

Не, скъпи. Това е от демокрацията която така жадно искахте и ето какво получихте... През комунизма имаше БДС и в пъти по-качествени храни и стоки за бита.

Говори си, говори си - ама преди 89-та година киселото мляко за 3 дни вече беше вкиснало. След 10 ноември 1989 киселото мляко не е кисело и може да стои по 30 дни без да му стане нищо. Може би защото в него има всичко друго, но не и мляко. И кога бяхме по-добре???

Дано изнасят истинско мляко е на такова дет продават на нас :)

А кога ще внесем истинско българско кисело мляко? Ние вече загубихме рецептата, но японците я пазят.

Рецептата е ясна, само като махнеш Е-тата и ще започне да вкисва.

Много си прав! В Япония киселото мляко "България" е в пъти по-добро от това в България, а и те японците сами си правят вкусовете и ароматите...силно ме съмнява износът да е успешен...

Ако е магазинното може да сте права, за някои марки . При това САМО за вкуса.Но по същество: в много малко страни по света в магазините се продава мляко от НАИСТИНА животни на свободна паша.В Япония надали има.