Путин поздрави руснаците за Рождество Христово

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави православните християни и всички граждани на Русия, празнуващи Рождество Христово (Коледа по стар стил).

Обратно в новината

Коментари - Путин поздрави руснаците за Рождество Христово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо да не ги поздрави.То и така ще им хване г.за паяджина.

Егати лицемера, това е все едно дявола да поздрави Господ...

# И ЕС и г-н Путин &++++++++

Навършват се 100 г. от Първия/ и последен засега?/ демократичен всерусийски църковен събор от 1918 г. По този повод-цитат от уважаваното руско издание Коммерсант: "Документы собора создавались в иную эпоху и в иной исторической ситуации. Их невозможно использовать в качестве непосредственного руководства к действию. Что имеет смысл заимствовать, так это культуру дискуссии и способность спокойно, достойно и доброжелательно говорить о сложных и спорных вещах. Но этому трудно научиться." И пак: "Что имеет смысл заимствовать, так это культуру дискуссии и способность спокойно, достойно и доброжелательно говорить о сложных и спорных вещах. Но этому трудно научиться." И пак: "Что имеет смысл заимствовать, так это культуру дискуссии...Но этому трудно научиться."

от 19ч4 когато руссия обявява воина на неутраллна балгария и я окупира оште сме окупирани от бивши комунета в правитрелството и много вежливи руски дупедавци кат тебе смешнико - ВЕЖЛИВЫЙ

Ся еРдоганя же ти пръсне евро атлантическия толерастичен пърдюлник!мбухахаха

Това е така! И все още сме окупирани от оставените от Руснаците "партизани"!!!

ШАЛОМОВ (каПутин) ПОЖЕЛА НА РУСИЯ ЧЕСТИТО ЕВРЕЙСКО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО. Новия девиз на каПутин - ЕВРЕИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ - ОБЕДИНЕТЕ СЕ.

Светъл празник,ама боклука в нашата мила Родина отново изплува.Забравихте ценности и морал.Държава която не помни миналото си няма бъдеще.Лижете чужди гъзове и се радвайте.

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. Русчук, 1-й Март 188ш г. З.Стоянов ----- тва е нашата бг реалност другари кгб-исти

Ами що си не стояоте под турскио фуй ве чалгин, що ривауте с кървави сълзи, па сега им слушате кючеците и им играете гюбеците!хахаха Тъпо манипулаторче си ве , тъпо и ограничено!

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. Русчук, 1-й Март 188ш г. др.кгб-сти З.Стоянов тва е нашата исторя др. кгб-исти

бе да те питам, путин като се спомине, дали по руска православна традиция ще го изкормят, напълнят със слама и изложат за всенародно стогодишно поклонение??

Хиляда плюса от мен, пич!:)))))))))

Путин с праздника ни поздравии, а през това време тъпата чалгосган от злоба само квичи, щот толкова си могат ГУРБЕТ-ТУРистите скапани! Някой ден ще каталясате от зор и злоба ве чираци мършлясали}:-)))

Аве Гавно, що първо не манете мумията на сифилистика, па тогава да станете християни?

Тебе чирака и гурбетчииското животно на западно европейците забравихме да питаме. Марш у евронивата ве чирак, дет ти е мястото, определено от твойте евро атлантически братя от западна Европа!мбухахаха

В ДИР.БГ(РУ) защо премълчават за новото нападение, извършено днес над российската военна база в Хмейм? Този път атаката е по въздух, чрез дронове. Един от дроновете е бил свален и атаката е била отбита. Не се съобщава за нанесените щети. Явно антиасадистите ще "поздравяват" росийските "освободители" на всеки празник.

и КАКВО БЕ ПОМИЯ - КАКВО ДА ПРАВМ СЕГА ?ДА СЕ РАДВАМЕ ИЛИ ДА ПЛАЧИМ - ЯВРЕЕЕНГОООООООВВВВВН........

Vladimir Borisov

Плувай гавно.

Голем кеф соросоиден, че обучените от САЩ терористи са направили поредната си глупост

Тия пак не са слушали хората които им пратих да ги покръстят. Изрично им каза 25-ти декември. За какво им давам православието като са толкова тъпи?!

Рождество Христово е един от 20-те църковни празници в България. Отбелязва се на 25 декември (по григорианския и новоюлианския календар), на 6 януари от арменската църква, а след 31 март 1916 г. (когато в България като държавен календар е приет т. нар. нов стил Григорианския календар) на 7 януари по официалния граждански календар, който ден се отбелязва като 25 декември (по юлианския календар). През 1968 г. Българската православна църква установява чествуването на 25 декември.

чета и не вервам бате руските богаташи даже бягат от путин а обикновенните русс идат тука маршави и наплашени и всички те викат--- да живее великiя донад трамп и долу дявола сволоч путин тва от руснаците го чувам а бг полудяващите по путин няма да приемат и у руските психiятрии аре ч немам нерви да чета тука путинските изданки бате

Само да каже нещо и соросоидната сган изпада в ступор. Дае жив и здрав много години, за да дразни еврогейовете и трансантлантическите гейове.

дано е жив и здрав, и да стиска здраво властта, и русские за шиите! надявам си да успее да довърши кочината необятна!

Кочината ти трябва сам да си я довършиш. Не разчитай на Путин да ти разкове и кочината соросоидна.

всички свещенници агенти кгб прятели --изповядали се после привикали в милиця негов баща казват лично застрелвал вярващи инак как негов син приеме в кгб сега се подлагва руски народ да се изповядва на доносници и кгб хитрии путин контролира всички......

етого и мангалиното коварна мерска твар - БЯГГЕЕЕЕЕЯЯЯЯЦЦ ( ИЛИ ДЕНС ЩЕРЕВ - праздника е за пр-ните !!!! не е и за резаните

Естественно е , че Христос се е родил един път и то на дата (която никой не може да докаже на 25 декември ! Хоратьа не са знаели цифрите та камули знаели и месеците . Но така е поискала църквата (пр-та ) да се пренесе праздника на две седмици по непонятни причини за мен . НО ТОВА НЕ ДАВА ПОВОД НА ХАМЕРСКАТА ПОДЛА ТВАР ДА СЕ ИЗКАЗВА ГРУБО ! НИТО ЕДИН ХРИСТИЯНИН НЕ Е ОБИДИЛ ТЕЗИ КОИТО ПРАЗДНУВАТ НА 25 .12 ! ВИЖДА СЕ КУЛТУРАТА НА ХАМЕРСКАТА СГАН (ЦИГАНИИИ )

майму.но, разликата е заради календара! юлиански -грегориански, а хората знаем цифрите, и имаме календар още от времето когато русские сте скачали по дърветата, при.мат см.отан!

Да календар ти е нужен , та да си четеш робдните у евронивата дет се гърбатиш като гурбетчииско животно! Бегай си зареждай кюмбето, че ше мреш от студ ве кюмюрджи чалгаджи.

Иванушка, датите са за улеснение на хората, а раждането на Спасителя Иисус Христос стово в денят на зимното слънцестоене, момента, след който който денят започва да расте, заедно с Иисус Христос. В това има много дълбок символизъм, свързан и с преклонението пред Слънцето.

мангоооооооолино - трябва не само глава но И МОЗЪК - СПОРЕД СТОВНАТА СТОРИЯ 600 ГОД РИМСКАТА ИМПЕРИЯ СЕ БИЛА С ЕДНО И СЪЩО ОРЪЖИЕ !!! ТАКА ЛИ БЕ ДЖАГАЛИНОООООО

а феисбук поздави клиентите си с добър вечер

Един президент поздравил народа на страната си. Работа е на народа да приеме поздравлението или не.Не разбирам вие защо злобеете. Може би от генетична обремененост или от глупост подплатена с долари.

защото, тъпи, тоя същият президент на 16 годишна възраст сам, доброволно е встъпил в кгб, а кгб знаем как се отнасяше с религията, свещениците, храмовете !

пачавров ти си гледаи хамерскаиа помия - Путин ПОЗДРВЯВА ХРИСТИЯНИТЕ - КЪМ ТЕБ ТОВА НЕ СЕ ОТНАСЯ ДЖАГАЛИНО

баща му кръстен в църква в санкт петербург? добре, а путин где??

год започва с тежки военни поражения русската царква е вербувана от режима все едно се молиш на кгб цените скачат санкциите ни убиват вечния президент путин ни писна с военна демагогия и мизерия за нас привет на богата балгария не може сравни с примитивен живот тука мечтае живее при вас ...

а ние не иска вие живее у нас, щото където и да идете го превръщате в същата кочина като у вас! иди домой!

иска покани тои в наш град казан научи нас вари ваша балг ракя в руски казан тука еде наши безвкусни картошки не кат самоковски дет ял в бургаз на ваканция запознае руски жени-прерупреждава всишки проститутки да внимава и тои оцени живот в бг кат раи ако сравни с руссия ако путин не краде наши пари и тука стане раи

ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ПРАЗНУВАТ НА 25ТИ КАКТО ПРАВОСЛАВНАТА ГРЪЦКА ЦЪРКВА КОЯТО НИ ДАВА ПРАВОСЛАВИЕТО. СЪЩОТО КОЕТО ВЕЛИКИЯ СИМЕОН ВЕЛИКИ ДАВА НА РУСНАЦИТЕ !!!!

Българин... от Козяк!

Да, глупако. Българин съм, от Козяк, Македония. Нещо против ли имаш? Дебил нещастен россиянски!

ОТРЕПКА НЕЩАСТНА!!! КАТО ИМИТИРАШ ТУРСКО ЛАЙНО, ПОНЕ ГО ПРАВИ КАКТО ТРЯБВА. НЕЩАСТНИК !

Излиза, че до 68ма година нямало истински българи...

а признателният сирийски народ отново атакувал базата в хмеймим. унищожен самолет и С 400! със самоделни дронове!!

Дрон с мотор от косачка

може и от косачка да е, не знам, ама долетял, и С400 ушол на металолом

Русия си върви, соросоидите си лаят! Как не се давите в собствената си злоба, нищожества такива!

А ваш'то временце отдавна свърши! И Путинистан си отидеееееееееееееее.:))))))))))) Мбухахахахахаа

..в Крим ли отиде?

Хапчета, бате, хапчетата! Този истеричен смях не ена хубаво!

Дали Джуджи е вдигнал наздравица с Тройной?

Ага, ама той три ли има или..триглав? Шиши - само с един

Vladimir Borisov

Един има. Взел го е назаем от съветската мумия на Красното площадче. Така поне пише "Комсомолская правда". Чети, учи се.

МАНИПУЛАЦИЯТА ВИНАГИ СЕ НАЛАГА ВЪРХУ ТЕБ ЧРЕЗ ДУМИ И ОБРАЗИ. ЕТО ЗАЩО Нещата ИЗРАСТВАТ от думите. За човешките същества вербалните конструкции са се превърнали в нещо ТОЛКОВА значително, че едва ли нещо друго МОЖЕ да им съперничи. Ако някой сред тълпата изкрещи: "БОМБА", самата дума ще ПРОМЕНИ останалите хора ВЕДНАГА. Може да няма никаква бомба, ала едва ли някой би ПРОДЪЛЖИЛ да прави това което е правил. Изведнъж и без НИКАКВО усилие, хората ще спрат това което са правели и ще се затичат насам-натам без посока. Въображението им ИЗЦЯЛО ще бъде ПОДЧИНЕНО на думата "БОМБА". Хората ЧЕСТО се влияят от ДУМИТЕ, макар те да НЕ отразяват НИКАКВА истина. Човекът НАУЧАВА думите от ДРУГИТЕ, той не се ражда с тях. Научавайки езика на ЕДНА държава, човекът се ИЗПЪЛВА с МНОГО предразсъдъци. Думите са ПОСРЕДНИК, чрез който НАУЧАВАМЕ от другите за държавата, законите, религията, митовете, трупаме култура, информация. Ако се вгледате в живота си, ще ВИДИТЕ колко неинтелигентно сте постъпвали. Прочитате някоя книга, НАТРУПВАТЕ знание и ЗАПОЧВАТЕ да си мислите, че: "аз ВЕЧЕ знам". Научили сте думата "държава" и си мислите, че познавате "държавата". Готови сте да спорите, и не само да спорите, ГОТОВИ сте да убивате и да бъдете убити в името на "своите" вярвания. Колко хора са избити за нещо, което просто са ПРОЧЕЛИ в една книга и са се ПОДЧИНИЛИ на някакви: идеологии, закони, заповеди и религии, наложени върху теб ВИНАГИ от ЛИДЕР. Това са изключително глупави хора. Един се бие за религията, друг се бие за държавата, трети се бие за народа. Вие се биете за някакво ВЯРВАНЕ: за книги, за идеали, за идеологии, за религии и убивате, тук и сега живи хора, жертвайки безценния живот. Какво ти правиш, ЗНАЕШ ли това.

Нов пол , нови дати за празници. Дядо и баба си празнуваха на този ден ,кротко и без много шум!

Е то и Путльо като баба ти...

ЕЙ... ЛЪЖЕЦ!!!! от 1968ма година... точно така 68ма се празнува както останалия християнски свят - на 25ти. АМАН ОТ ЛЪЖЦИ !!!!

Третополов, прочети "Евангелие от Йоан", там е написано. Рождество Христово е станало по време на зимното слънцестоене, а то е около 25 декември. Разбираш ли сега защо е на 25 декември, а не на 7 януари? А Йдан Кръстител се е родил по време на лятното слънцестоене. И менно поради това в Евангелието на св. Йоан той казва, че от неговото рождение той намалява, Исус след рождението си започва да расте! Така че няма как денят на зимното слънцестоене да е на 7 януари! Именно и поради това папа Григорий отменя Юлианския календар и въвежда нов, коригиран съобразно астрономическите явления, т.нар. Григориански календар.

Толкова много простотия изписана на един такъв хубав празник. Жалко за българския народ, интелектът и моралът са паднали на нивото на африканска държава!

Имаш предвид горската част на Африка, нали?

Да, Ивановден е един хубав празник. Вино се лее с котли, масата отрупана с мезета... Веселбата е незабравима. Ивановден е най-хубавият и запомнящ се именден в България. А, да... Йодановден също! :) Ние, българите, не смятаме, че интелектът ни е намалял. У вас, в Россия, не зная, може и да е намалял. Така поне разправят умните хора.

МНОГО ВАЖНО, ЧЕ ДЖУДЖЕТО ПОЗДРАВИЛО РУСНАЦИТЕ.

Поне окъпа ли се вчера ?... да отметнеш годината..

Днес е Иванов ден. Честит Празник на всички именници ! Здраве и късмет ! Наздраве !

Рождество Христово според Християнството е на 25.12. Според Путиниянството е на 7.01, както при евреите от които произлиза.

Изрод!

Дир,кога ще разкарате от форума си платените от НПО-тата тролове? Превръщат сайта ви в гнездо на злобни и прости змии.

Путлерасти, кво да ги праиш:)))

когато Дир.бг стане БЪЛГАРСКИ сайт и когато спре да ни навира през 20 мин по новина за Русия - тогава сайа ще стане истински новинарски. С тези измислени статии просто насъскват. Що не казаха за сръбския президент, или украинския. Те също празнуват днес?!?!? Сещай се.

Честито на всички евреи коти празнуват днес.

антихриста нахлу в църквата

Чета и не вярвам,че в деня на този светъл християнски празник може да се пишат такива гнусни простотии.Не сте народ.Днес е ден на размисъл, на смирение, на почитане на Господ Бог.Да кажеш молитвата, да се размислиш и покаеш.Заслужавате си съдбата на най беден и прост народ.Бог да ви накаже и с парите които вземате от Сорос да си купите свещи.Срамувам се от такива български демократи дето викаха СДС.

Не така циганино черасан , не кълни , утре пак ще дойдеш да просиш , или ще имигрираш при другите роми в росия ?

От кое село си демократ бъгнат? Какво означава "черасан"? Пишете на бг език,селяци окупирали СФ.

исус христос е псевдонима на христофор колумб - първият американски завоевател успял да завоюва плацдарм на континента Азия, от които се пръкна по-големия плацдарм наречен #европа! защо да празнуваме завоевателите си, а?

АБЕ ДИРАДЖИИТЕ, КАКВО НИ ВЪЛНУВА НАС, КАК ПУТЛЕР ПОЗДРАВИЛ РУСНАЦИТЕ? ВИЕ ДА НЕ СТЕ ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ НА КОМСОМОЛСКА ПРАВДА.

ЕДИНСТВЕНИЯТ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК, КОЙТО БЪЛГАРИЯ ЧЕСТВА ПО ЮЛИЯНСКИЯ КАЛЕНДАР Е СВЕТИ ГЕОРГИ НА 06.05.ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, НИЕ ПАК СМЕ ОБЪРКАНИ. НО, ДА СА НИ ЧЕСТИТИ И ДВАТА. ОСТАВИХМЕ СИ ОТВОРЕНА ВРАТАТА, ЗА ДА СЕ ВЪРНЕМ ПАК КЪМ ОРТОДОКСАЛНОТО ХРИСТИЯНСТВОТО.

Ти май не си христянин !? Ортодоксална е църквата , христянството е универсално.

Не е истина каква простотия се демонстрира тук.Как може всичко да се подчинява на политически пристрастия и тролщина?Православни да нападат православни? Нека всеки празнува когато иска.Папа Григорий въвежда корекцията в съответствие с астрономическото време 1582 г. и Григорианския календар се приема от тогава до 19 век от различните страни.В България се приема от 1916 ,а в Русия от 1918 година.Църквата на Русия обаче си запазва традицията на празниците с установените дати,докато другите църкви приемат .Консервативноста е присъща за теологията. Внесените корекции са на база доказани астрономически явления и по скоро с въртенето на земята около слънцето, но това не пречи на католическата света инквизиция да прати на кладата Джордано Бруно през 1600 година/18 години след доводите на папа Григорий/ на кладата заради това ,че поддържа и развива теорията за въртенето на земята около слънцето. Наистина съществува въпроса,че празнувайки коледа на 25 декември и 7 януари е логично да се смята,че това е коледата на годината в която го правим, но къде е повода за нападки и оплюване между изповядващи се източноправославни? Празнуваме с католиците на един ден, но се кръстим като руснаците и сърбите .

Не. Руснаците се кръстят като нас. Когато ние сме били християни, а се намериха и християнските гробове на Кубрат и Аспарух, и двамата са патриции, титла давана само на християни. Та когато ние сме били християни и сме се кръстели така, ВОРягите на Рюрик, са ловели риба в ледени дупки и са говорили старонорвежки.

Е затва пък сега когато ние си седим в апартаментите с централна газ, централна гореща вода и централно парно (струващи стотинки) ти чирака се гърчиш у евронивата също за стотинки! Улавяш ли разликата ве чирак тъпоръбест?мбухахаха

Това гнусно джудже направи така , че огромното мнозинство от българите намразиха държавата -кочина Русия ....

Огромното мнозинство сте вие (80 %)

Огромното мнозинство сте вие (80 %)

Нямам сила да го преместя от възторг, затова само ще го разклатя в знак на съпричастие!

"православните" ходиха ли да се петолъчкат пред мършата на червения площад?

ЗА тях не знам. Аз ходих при сестра ти..

Стига сте ми навирали този Путин. Какво ме интересума мене, че Путин поздравир мужиците...

Ми като не те интересува защо си навираш разпрания гЪз навсякаде?

Да му го лекуваш с език

... всъщност по нашите сметки с корекцията... Рождеството се пада към 14 юни ... Коледа си е наш, Бол Арийски празник... С червения, конец, който връзва дядо Коледа бог ану Истър ... бог на накзанието за поука, че е опростил греховете и белия конец, който връзвам аз - за щастие и плодородие и деца през идната година... По-късно, латинците преместиха Новата година през месец март, по настояване на Първи Бдински Тракийски легион... Така започна връзването на мартеничките през март. Волската кола с печените тикви... тук стана шейна. Маслиновите клонки станаха вечно зелени дрянови клончета... а сетне - елхички. Воловете станаха на Север - елени.... и така целия свят започна да празнува най-светлият празник и така ... така стана дядо Коледа или дядо Мраз... така станах аз Снежанка и Снегурочка... така нимфите ми станаха джуджета... Сега се чества и Рождество ! Няма лошо !

АЗ ЧЕСТИТИХ КОЛЕДА НА РУСКИЯ НАРОД ! КОГАТО Й БЕШЕ ВРЕМЕТО - НА 24 декември 2017 година ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ И УСПЕХИ ! Днес им честитя ИВАНОВДЕН ! Честито на именяците ! ............. ПРАЗНИЦИТЕ СА НА ХОРАТА и ЗА ХОРАТА но се празнуват по Господна воля и прието от боговете хекати, които отговаряме за ритуала РУСНАЦИТЕ СИ СТРОЯТ МАВЗОЛЕИ И ВАМПИРЯСВАТ ПРЕПАРАТИ В ТЯХ... защото не са съвсеим и мумийй... обаче те си знаят "СРЕДНОЩНО-ВЪЛЧИ ПРАВОСЛАВНИ" Когато ги поташ за Йоан Предтече и ЗАЩО КРЪЩАВА ... правят справка какво е казал Путин за това...

При латините и от там Рим, Новата Година започваше на 1-ви март, за да не се чудите защо се връзват "мартениците" през март... Иначе НИЕ БЪЛГАРИТЕ и ТРАКИТЕ СМЕ ЕДИН И СЪЩИ НАРОД ... народът на голяма БОЛ АРИЯ, от там идва БОЛАРИИ и БОЛЯРИ Гените за това са ни еднакви ! Геномът ни е чист и проследим ! Гените дори на кучетата ни се еднакви ! ЗАЩОТО, когато народите се преселват с тях вървят кучетата им ! Италианците се повечето от Еней през Троя и има известен процент етруски. Но геномът на италианците съпада с нашия ! 35% от англичаните са през келтите.. За това геномът на 35% от тях съвпада с нашия ! и геномът ни, хич и не иска да знае, че сме били "славяни" и че Путин е пръв православен...

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! /Юлианския календар/ Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име, да дойде Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес, и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на нашите длъжници, и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия; защото Твое е царството, и силата, и славата вовеки. Амин. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! /Юлианския календар/

Деба подлото, лъжливо джудже д. еба .Съсипа Русия този милиционер ....

Много ми интересно едно третополово с какви инструменти ще изпълни заканата си.

Не помниш ли лятото - оня дългия голям и твърд инструмент ? Много му се кефеше ? Нали ти си от Калуга , да не те объркам

Да им е Честито на руснаците,сърбите и други народи които честват днес Коледа! Само искам да опонирам на руските тролове които лъжат,че ние и народите които Славиме по Нов стил всъщност честваме след руснаците! Това е глупава пропагандна лъжа!Юлианският календар е по точен от Грегорианският и затова се използва от огромната част от човечеството!

Осведомен,когато се разчува ,че е роден синът божи влъхвите тръгват да го даруват.Логически погледнато Санта Клаус с неговите подаръци се явява след Рождество Христово а не преди него,защото летоброенето започва с рождението а не с подараците на влъхвите.Така ,че не псувайте руснаците.

Напада България през 1916 година, Българската църква сменя името на Ал Невски и приема Григорианския календар По- късно името Невски е с върнато но календара не Затова ние празнуваме с белите хора Коледа , а азитците я карат по старому

И по старому нападнаха православните си ''братя'' украинци..Сволочи бе, сволочи. Добре че сме в НАТО, та им охладихме ''православното братство''

68 годинка е било. БПЦ. Трол неграмотен си ти!

давал дежурства край черквите да донася и арестува вярващите руснаци, а сега ги поздравява ??? То бива гьонсуратлък, ама жужевият е прекален ???