Не обвиниха собственика на ротвайлера, нахапал дете

Собственикът на ротвайлера, който нападна и нахапа жестоко 7-годишния Максим Доцев в двора на столично училище, не е обвинен и е освободен от ареста.

Обратно в новината

Коментари - Не обвиниха собственика на ротвайлера, нахапал дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казват, че кучкарят /собственикът на звяра/ е яка мутра и си е платил и заплашил където трябва, затова не го показват и не е арестуван, но видях бащата на момчето, видя ми се точен, и е много вероятно /дано да стане/ той сам да си вземе нещата в ръце и да се разплати с кучкаря, колкото и важна мутра да се счита той /кучкарят/ че е.

Чета ви и не намерих някой да се е сетил, че има обяви за работа "гледач на кучета" или там какво беше""търся човек за разхождане на куче". Е, по такава обява какъв ще се намери? Да не би някой завършил ветеринар или минал курсове за различни породи? И даже наскоро мернах от интерес я прочетох...заплата 1000 лв.

Миналата седмица едвам оцелях от едни овчарски кучета, минавайки приз село Цръклевци. Спаси ме това, че успях бързо за сляза от колелото и да го използвам като щит. Въпреки това зъбите на едно от кучетата изчаткаха на сантиметри от крака ми, защото ме бяха обиколили и се впускаха буквално да разкъсват. Огромни злобни кучета българска овчарска порода. Пуснати свободно в двор без ограда. И това в самото село. Развиках се и се разпсувах яко и явно съм всял някакъв респект в зверовете, та най-накрая се отдръпнаха. Едва тогава излезна някаква дърта мърла и вика: "Ама, не се плашете, те кучетата са добри!" Връх на безотговорността и дебилността. Не знам как още не е станала някоя беля в това село.

Съчуствам ти. Спомни си случката, когато пишман "хуманистите" поискат да линчуват поредния ловец, който на връщане от гората е опукал самозабравил се селски помияр.

От з0 години гледам кучета но никое от тях не е ухапано никого.Но преди 2 години след фалшиво оплакване на родителите на човек от РУСИЯ силистра влязоха в дома ми и както кучето е вързано кучка рите от приюта го убиха с 4 малки кученца на з0 дни.После казаха че били ходели у съседа.Който е гледал куче може да каже дали вързано куче до къщичката си с 4 кученца на 1 месец морат да ходят на 300 метра от кучето.Така че по леко с присъдите. От държавните приюти за кучета никога няма да решат проблема.Краде се и едни наши хора са на работа. После съседите със задна дата подкрепени от селския наместник написаха жалба със задна дата.Ало хуманисти те, къде бяхте тогава?

Абе като осигуриш достъп до своето оръжие на някого и той вземе, че простреля дете, кой е виновен? Защо собственика на ротвайлера е създал чудовище-убиец и го е дал на някакъв неблагонадежден тип? По много причини е виновен собственика. А кой е той? Каква е връзката между двамата с разхождащия?

Защото е престъпник

Ако се съди по възстановяването в длъжност на председателя на общинския съвет в Септември, виновен е жертвата, пострадала от оръжието на собственика.

Всеки автомобил, куче, пистолет и пушка са регистригани на конкретен собственик и той носи пълната отговорност за тях. В случаят собственика на кучето може да се отърве от съд, обещетения и години затвор само в един случай - да докаже, че кучето е откраднато от специалните условия който той е създал за отглеждане на тази бойна порода. Т.е. кучкаря е нарушил разрешителния режим за отглеждане на тази порода съзнателно, което е довело до престъплението. В момента етюдът е: кой гръмна с моето незаконно оръжие или кой изнесе марихуаната от нелегалната ми плантация?

САЩ не са ли "белия свят"? Ами Италия? Защото определен клас огнестрелни оръжия там не подлежат на регистрация.

Това ми напомня историята с Жоро Плъха и доктора в Пловдив - с няколко присъди, на свобода и тръгнал да краде. Разхождащият кучето, многократно осъждан и той на свобода.... WTF????

Толкова ли няма някоя читава камера в района да прегледат записите последните 3 съботи и недели и все някъде ще появи баш собственика с кучето и ще се види , че го разхожда в уч. двор и без намордник. Така ще може да се просветли, непросветения български съд и прокуратура които в случая са в неведение.

От десетилетия управляващите- най вече тези с по три мандата, обещават, но де факто неглижират проблема с кучетата - бездомни или отглеждани. Няма желание за справяне с проблема - по важно е да крадем, отколкото да запазим човешкия живот! Ухапали дете, убили старец - кой го е грижа, важното са нагасенитерейтинги и властта!

И собственика е за затвора!!!

Българите са покорни и страхливи роби и господарите им вече им се подиграват дори с нещастията и смъртта на децата им. Няма друга нация, обрекла децата си на смърт. Дори кокошките си бранят пилетата, българите обаче са по-страхливи и от кокошки. Бащата на това дете, ако бе мъж щеше да е пречукал и прокурора и тоя с песа. Ако ще после 30 г. да е затвора, той обаче е мърша.

И когато отиде в затвора, кой ще му гледа детето - ти ли ?

А кой нещастнико ще плати сметката за животоспасяване то на полуубитото дете, а за последствията за цял живот?

Ли ще платиш на психолога, дето ще успокои бащата, видял разскъсването на собственото си дете, дето повярва на родното правосъдие и не извади нож срещу пристака изверг психопат, дето ще живее с тази травма до края на дните си?

А собственика на кучето има ли си име? Той с колко орисъди е?

Присъди искам да кажа. Той с колко присъди е?

очевадно е,че не е дал,.. тогава кво праим уважаема проКуратура,не ви ли е срам ???

Как може за 30 години стотина алчни изроди да ограбят, съсипят и унищожат народ и родина!? Ма, вярно сме прости, рая!

не се чудете, че няма правосъдие! пожелаваме на прокурора същото да се случи с децата и внуците му! и собственикът да си получи заслуженото

Пожеланията се правят по време на избори. Сега можеш само да съдействаш на властта и да работиш за просперитета на страната.

abasador

собственикът, чието име не е обявено в новината, просто е невинен (кучето е ничие)! Така е у нас в България, задържат те за това, че кучето ти е обезобразило и причинило неизлечима психическа травма на 7 годишно дете, но.... плащаш си значи на следователя, на съдията или на който трябва и хайде по живо по здраво в къщи! И ако това не доказва пълното бездържавие в държавата ни, здраве му кажи. Лек ден.

Значи собственика не е виновен,че не е сложил намордник на кучето си ??? Тогава детето е виновно,че не ходи с нагъзник от ламарина.Изобщо защо не разпоредят всички деца да ходят с железни брони и каски на училище ???

С електрошокови палки и пистолети с приспивно вещество

и другите които са спасили детето е в това че разчитат на правосъдие, а не са пребили на място и псето и този който го е водили без повод и намордник! Модерно в тази само документално съществуваща държава и в която няма никаква държавност и действащи закони е всеки психопат да избива комплексите си като кара другите да се страхуват от него ката разкарва по улиците бойни псета!

Просто е! Куче, без намордник, от каквато да било порода................, се отнема!

По скоро "се отстрелва"

"От Софийската районна прокуратура обясниха, че мъжът може да бъде обвинен, ако се докаже, че той не е предоставил намордник и каишка на Божидар Овчаров, който е разхождал ротвайлера." Абе, само аз ли не разбирам това изречение? ВТФ

Айде изроди, вадете крокодилите и изчистете децата от улиците. Нещо такова е становищета на пркуратурата!

сега с него (кучето) работи психолог

Къде е психолога, който ще спаси 7-годишния от кошмарите му през следващите 70 години, баща му от гнева и желанието за справедливост, нас от страха, когато преминем на отстещния тротоар заради видяно куче, бабата от инфаркт, когато отивайки на пазар внезапно бъде изненадана от агресивен кучешки лай от съседската ограда? И сметката за тази безотговорност на управленците, кой ще я плати?

Г-жо Фандъкова, кога ще си оправите града??? В коя друга европейска столица скитат безпризорни псета на всяка пряка??? Къде другаде мрат хора от подобна диващина и немарливост??? Ако отделите част от времето си за да си свършите адекватно работата, вместо да правите всеки ден изявления какво сте свършили - града няма да е в такава мизерия! няма да ни е срам като каним гости от чужбина за дупките по пътищата, за мръсотията, за псетата по улиците, за джигитите...

Проблемът с кучетата е една от най -доходните далавери на всяка община.Когато се гласува годишният бюджет се заделят за проблема средства-/суха пара/ ,ако на следващата година проблема се реши то отпада и отпускането на пари,затова проблема се подържа и така година след година -до края на света-елементарно Уотсън. Нещо подобно като проблема с дупките по пътищата, прблема с ромите,проблема с мигрантите....ИМА ПРОБЛЕМ-ИМА ПАРИ.

Съдиите заслужават да бъдат заключени в залата с обвиняемия ротвайлер.

и още нещо - кучетата - ако не знаете - нямат място в дворовете на училищата и детските градини. не, че се спазва...

Да се кастрира... такива зверове не трябва да се размножават. Ама не кучето а собственика и този, който го е разхождал. За кучето е ясно, че ако беше в люлката на демокрацията - запада, щеше вече да е евтаназирано.

1. помияр 2. измекяр 3. комплексар

Не е голяма загуба 121 е мангалско училище. Истината е 73 - то. Там няма кучета и т.н. просто защото говорим за едно от най-елитните училища в България, а 121 е ясно, който не го приемат в 73 и бала му е под 30 отива там.

Пълен малоумие. Шушляк недоклатен.

Страшна утрепка си!

за такива собственици и унищожаване на тези кучета!

И у нас идиотите завинаги са взели превес над логиката. Политиците лъжат директно, когато става дума за кучетата. Отлагат проблема с четири години, после се сменят и новите отново отлагат проблема след четири години. Дори отчасти не се решава дори когато имаме труп. Дори да се опитаме да го решим - ще има живи вериги, които пречат на решаването на проблемите. Това място е сбъркано, има му нещо. На кучетата трябва да се даде шанс - един месец. След това те на улицата трябва да се третират като плъхове и други вредители - много опасни за децата и старите хора - точно колкото пияните шофьори например. И далаверата трябва да свърши. Не искаме още четири години да ни лъжете.

Не искам да слагам всички кучкари под общ знаменател, защото имам пред очите ми няколко типа съседи: един с бултериер, който винаги го извежда с къс повод, наморник и винаги спира встрани, когато трябва да се размине с деца.Вторият е с ротвайлер, който се пуска съвсем свободно, не е агресивен, но плаши всички, защото обича да се затича като види човек. Трети тип е една съседка, която е с голдън ретривър, винаги си носи пликчета, чисти си след кучето и го разхожда на каишка, няколко мастийи на два крака обаче с малки, но много злобни кученца, които торят детската площадка си пушат невъзмутимо и не им пука ... т.е зависи си на 99% от стопанина.

Българският съд отново се изплю в лицето на осакатено дете и неговото семейство.За да защити редовният си платец осъждан многократно но неизвестно защо не по затворите.Само че има карма, и БОГ вижда.Всичко се връща рано или късно.

И кой трябва да го доказва? Кучето ли?

Защо никой не казва дали има връзка между собственика на кучето и бащата на детето. С еднакви фамилии са. Фамилиите им не са от често срещаните за да е съвпадение.

Самия факт ,че се крие името на собственика вече мирише на пристрастност на властите не случайно и че вече са го освободили.Отрепката който е водил кучето вероятно за дребни пари ще го изкарат виновен макар ,че с един силен (и скъп)адвокат може да се докаже вината на собственика защото той отговаря за дресурата на животното си ,предоставил го е на човек който не е могъл да се справя с него а и сигурно не му е казал да не го води в училището.Дали му го е дал с повод и намордник е съвсем отделна работа с която не се изчерпват задълженията на собственика.

В тази държава съседа ви може да реши да си прави развъдник за опасни кучета-като не се съобразява с никакви норми за опазване на обществения ред, и няма кой да го спре! Ако пострада някой - жертвата е провокирала животното!!! АБСУРД!!! отглеждаме и защитаваме ПСЕТА, а децата и хората - кучета ги яли!!!

И държавата и общината не изпълняват функциите си да осигуряват опазването на обществения ред, живота и здравето на хората! Щом оставят подобни развъдници на потенциални песове убийци да процъфтяват и собствениците им да дерибействат безнаказано, а виновни да се оказват нахапаните и разкъсани хора!

Кметицата на София,Мин.председателят дали ще посетят детето в болницата? Дали изобщо са чули новината? В нормалните държави обикновенно го правят ,има и оставки,а в Япония един началник гара си беше направил харакири защото влаковете закъсняли........но тука ....тука обикновено местят разни работи по крачулите.....

Кучето не е виновно!Това е животно и зависи как е възпитавано.Виновен е собственикът и той трябва да бъде наказан!

Вината ма простака кучкар е ясна, но в цивилизованите държави не се допуска отглеждането по апартаменти и в градска среда на всякакви породи, особено на потенциално агресивноте,

NA

A бе не е съвсем така! В Германия имаше някоко жестоки нападения от ротвайлери! Най-брутален беше убийството на майка с дете! В град! Тяхното им животно! Майката получила епелиптичен припадък, кучето откачило и я наръфа. детето с еопитва да помогне на майката и кучето и него нагриза. Случаи много. И на запад все пак не е така както го представят разни уж пътували....

Куче без намордник в двор на училище???????Има ли полиция в тази страна????Едни хора в зоополицията получават едни пари нищо не правят!!!

Този, който разхожда кучето, е виновен. Подобни кучета трябва да се отглеждат в затворени помещения, дворове, лагери и т.н., а не да се разхождат сред хора, със или без каишка и намордник. Те са опасни като дивите животни - тигри, лъвове и т.н. Тях никой не ги разхожда по улиците, нали?

оставили да не го линчуват а песа мъртъв ли е?!

Следващия път застреляйте кучето и точка. Това не е животно отгледано като домашен любимец.

Кучето трябва да се приспи. Виновният - дали е собственика или разхождащия - трябва да се съди за предумишлено престъпление.

Мразя кучкарите,най вече онези долни комплексари с разните пибули,догота ,ротвайлери и не знам си какво още....Всичките те са в известна степен асоциални типове,по дефолт са злобари,това е сигурно на 100%,доказано е категорично със статистически проучвания на групи хора,както и вскчите страдат от комплекси,които често избиват с агресия. Другото което е доказано категорично е,че хората обичащи кучеща НЕ ОБИЧАТ ХОРА !!!!!!!!! И последно - нека си спомним едно обръщение ,народна мъдрост,станала нарицателно за лош и гаден човек :куче мръсно !!! Народа никога не греши да знаете.

Не само комплексари, а чисти простаци, самотни психопати, предаващи собствената си агресия и простащина върху песовете, които гледат!

Ей комплекс на 40 години съм отгледал съм 4 кучета. Сетер, Бултериер, Каракачанка и в момента немска овчарка. Такива като теб са пълни провинциалисти. всичките ми кучета са били възпитани. бултериера с намордник. Ама ти си свикнал пумяра на село да е озлобен и вързан на каишка. Може и да сте имали женска и да си гледал как се закле'юва и това да е увредило комплексраската ти психика.

Куче най-добре се гледа на село 'софиянецо'. Най-малкото самото животно се чувства по-добре на свобода в двор.

Говорещият с кучета има некои дефицити, с хора не комуникира

Хайде сега философии! А ако бащата на нахапаното момче вземе една пушка и пръсне главата и на собственика и на кучето за кое ще му дадат по-висока присъда? Или няма до го отразяваме в сводките!

Те искат процес срещу неизвестен извършител, когато става дума за куче. Те искат парите от държава, от Европа и от други милостиви идиоти, за които човешкият живот е нищо, кучешкият е важен. Идиоти - на сметката ви се пишат вече три изядени жени, две изядени деца (циганчетата дори не броим!) и един професор. Това само за десетина години. Колко още искате да бъдат изядени от нас и колко още хиляди трябва да са ухапани, за да мирнете? Дали ще ви заболи и колко ще ви заболи, ако унищожим глутниците? Ще ви заболи ли толкова, колкото го е боляло професора? Най-накрая се чу - отвъд голямата лъжа, че смъртта на кучетата няма да помогне за проблема. Ще помогне - смърт и големи глоби за изхвърлено куче - това е навсякъде, където няма кучета. Просто е - вече ви го предложиха официално - ако до месец едно куче не бъде осиновено, то трябва да се приспива хуманно. Който обича кучета, да ги вземе всичките и да ги гледа на село, без да ги пуска отвъд двора си. Но кучета, които никой не иска, просто не бива да има. Те са заплаха - дори и само едно дете да ухапеха, в нормална страна щяха да ги приспят

да напомня, че за тези десет години има много повече загинали хора по вина на други хора. Какво предлагате да се направи, за да спре и тази смърт, стократно по-числена. Или хората имат право да отнемат човешки живот? Причината за този вид смърт е далеч по-сериозна от това, което коментирате.

Щом хората убиват дай да оставим и животните...!? Аз по скоро си мисля, че здравната ни система е зле и коментари, като твоя са доказателство за това.

За да има задържане и мярка за неотклонение, значи ВЕЧЕ е обвиняем!!!!

Каквото кучето -такъв и собственика....Мутренска държава-мутренски кучета.....ДОКОГА! Защо в Гърция,Германия,Англия,САЩ няма такова нещо-изядени деца и старци от кучета---21век ..и няма оставки,няма виновни,лоши хора не обичат животните....