Коментари - Кремъл анализира някои неуспехи с космически апарати | Днес.dir.bg

Кремъл анализира някои неуспехи с космически апарати

Кремъл анализира ситуацията в руската космическа индустрия след поредица неуспехи при изстрелването на космически апарати.

Обратно в новината

Коментари - Кремъл анализира някои неуспехи с космически апарати | Днес.dir.bg

Коментари

Руснаците вече гледат по-практично. А не съзтезание, кой пръв е пръднал в космоса. Този спътник може да има йонен двигател. Има такива техни спътници. Съответно да се позиционира. НАСА се хвалеха с йонен двигател тази година, но не знам дали САЩ имат такива спътници. Иначе и за МКС, правен основно като Мир 2, е предвидено да пуснат 2 модула (и САЩ един, но мъничък). Най-големите модули са руско производство, макар единият (Заря) да е продаден на САЩ. САЩ основно купуват модули, като италянските или съвместно с ЕКА и Япония.

В БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПЛУЖЕЦИ, ИГРАЕЩИ РОЛЯТА НА ПОЛИТИЧЕСКИ КОМЕНТАТОРИ, МОГАТ ДА ПОЛИТИЗИРАТ ВСЕКИ ПРОБЛЕМ. УСПЕХИТЕ И НА РУСНАЦИ И НА АМЕРИКАНЦИ СА ПРЕДИ ВСИЧКО УСПЕХИ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО. И КОГАТО КОСМОНАВТ ЗАГИНЕ, ТРЯБВА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ДА СКЪРБИ ЗА НЕГО. ЗАЩОТО И ТОЙ Е ЧОВЕК КАТО НАС, РАЖДАН ОТ МАЙКА. ЗА ТОВА И НЕУСПЕХИТЕ И НА ЕДНИТЕ И НА ДРУГИТЕ, СА НЕУСПЕХИ НА ВСИЧКИ. ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ КАТО НЕЩО НОРМАЛНО И НЕИЗБЕЖНО. ВМЕСТО ПОЛИТИКА ВИ ПРЕРОРЪЧАМ МАЛКО "МУРЗИЛСКА" МУЗИКА. ЧУЙТЕ ВЕЧНАТА И НЕУСТАРЯВАЩА ПОДМОСКОВНЫЕ ВЕЧЕРА ИЗПЪЛНЕНИ ОТ НАЙ КРАСИВАТА ПЕВИЦА НА СВЕТА АННА НЕТРЕБКО И ДМИТРИИ ХВОРОСТОВСКИ. С НАСТУПАЮЩИМ НОВОГОДНИМ ПРАЗНИКОМ ТРОЛОВЕ.

А пък щатите нямат неуспехи, защото нямат програма, ракети, нищо !

Ами как ще разбереш за програмите им като четеш само русофилистични сайтове?

Не бе, пише сим ама човекът си троли. Като няма други средства за препитание това ще прави. Ето за НАСА: НАСА трябва да избере измежду две важни мисии - или да вземе и върне на Земята проба от комета, или да изпрати дрон на луната на Сатурн, Титан. НАСА оповести "полуфиналистите" измежду 12 предложения на различни научни екипи за бъдещи роботизирани проекти - мисии за изследване на кометата Чурюмов-Герасименко и сатурновата луна Титан, предаде Франс прес. Космическата агенция обаче ще избере само една от двете мисии. НАСА ще оповести окончателния си избор през април 2019 г. Подкрепената мисия ще бъде осъществена в средата на 20-те години на века.

Дали пък Касперски не е виновен ??

Всяка една космическа програма има подобни неуспехи. Било на САЩ, било на Русия. Не влизайте пак в полемика мурзилки/соросоиди/кравари и тн. И едните и другите имат успехи и неуспехи. Особено в началото, и двете страни дават жертви. Недейте да влизате в излишна полемика, че не ми се четат глупости:)

Тези са пълен тшак. И винаги са били. Как няма и България да е посмешище, като 50 години беше най-близък сателит на този тшак?! Какво оправдание само?! Била програмирана за един космодрум ( те техните са само друм), обаче я замъкнали на друг и...Станал сакатлък

Ти си пълен т*шак, вземи почети малко. Не може да изтрелваш ракети откъдето си искаш, това да не е брулене на орех...

Уместна реплика. Но и да го обясняваш на т..ка, няма да те разбере. Той си знае да плюе поголовно, без особено да се замисля, че така е по-лесно.

Така е - руснаците изстрелват спътници, ние пък изсичаме гори. Скоро ще получаваме сведения за лесовете и дивите животни по нашите земи само от историческите книги. Кой каквото може.

артик, ако не знаеш, руските ракети изхвърлят в атмосферата хиляди тонове страшмо отровни вещества. За разлика от американската совалка дето е на водород и кислород и резултата е само вода.

Valentin Ginev

Пич, американската совалка се изкарва в орбита от ракета-носител, която определено не е на водород и силород:)

Американската совалка НЕ ЛЕТИ от 15 ПЕТНАДЕСЕТ години, защото много и често пада ! интересувай се, преди да пишеш, или си чукча-писател, а не чукча-читател ?

Руските провали са най-красивите провали на света! Което автоматично ги превръща в успехи, заради които всички трябва да им завиждат и от които да се страхуват и треперят, начело с краварите, соросоидните, еврогейовете и либерастите. Да живее Путин! За Путину, за Родину! Рот фронт! Олигарси от всички офшорки - спасявайте се!

Ти не спиш ли бе твойта мама?! Ще пукясаш на компа бе негодно за друго освен писане на глупости за пари дебилно същество.

Много те е яд, че Русия ОТНОВО е велика сила ! Признай си, соросоидна бълхо !

В собствените си очи всички от психиатрията в Карлуково са велики - пет-шест Наполеоновци, двама Александър Македонсковци напоследък имало бум на Путиновци! Иначе клиничната картина при всички е еднаква - мания за величие която е нормална за отделния индивид, но когато става въпрос за цяла държава има има измерими критерии за величие: Минимална работна заплата, брутен вътрешен продукт на глава от населението, продължителност на живота (универсален критерий за качеството на живот), процент на вноските от издръжката на световни организации, възможност за свободна изява на личността, мощ на икономиката, способност за възстановяване от икономически и финансови кризи. Та по кой от тези критерии Русия е "велика"?

са толкова незабележими, че не си заслужава да обръща човек внимание на мурзилките. Все пак празниците искат своето...

Роскосмос и Дмитрий Рогозин няма защо да кръстосват шпаги и да се обвиняват взаимно, и да наказват световните си специалисти, защото никой от тях не е виновен. Това е гадна диверсия от дъртака Сорос, соросоидните, еврогейовете и чалмите срещу светлите постижения и неудържимия възход на Путкин! Завиждат, гадовете и краварите гадни експлоататорски!

Експлоатират им газът до откат.

ИЗВЪНЗЕМНИТЕ КАЦНАХА В БРИТАНИЯ :)) В пристанището на остров Грийн пристигна "Кристоф де Маржир" - танкер с първата партида втечнен природен газ от завода за втечнен природен газ Yamal, заяви представител на британската енергийна компания "Национална мрежа" Гинет Унсуърт. Според националната мрежа, в 19.20 часа местно време (22.20 ч. MSK) танкерът "е закрепен в терминала за разтоварване на втечнен природен газ". Корабът ще остане там до 18.00 часа (21.00 часа в Москва) на 29 декември, съобщава TASS.

сме в мъгла като плъх у брашно.

Ти не си тъп, а вдлъбнат.

През 1980-те години, по линия на интеркосмос, работехме съвместни проекти с руснаци. Някои наши служители пътувах на Запад и доставяха на руснаците ембаргови електронни елементи. Научните работници от ИКИ АН СССР се радваха като деца на българските "Правец", толкова назад бяха. След 1990г. куп руски колеги заминаха да работят на Запад, повечето в Германия, че е по-близо. С някои от руските колеги продължавам да поддържам контакти. Млади талантливи ученици, студенти учени продължават да напускат Русия, защото са свободолюбиви хора и не понасят възродилия се тоталитаризъм.

Подобна бе и ситуацията когато работех в ЦИИТ Миналата година се срещнах с руснаци работещи в UK по нови материали като графен-питах ги дали ходят в русия помислиха ме за ненормален

А аз като млад специалист в научен институт бях удивен да видя, че наложени светила в науката ни се занимаваха и сътрудниците и екипите им по руски образец официално и съвсем сериозно се занимаваха да крадат и копират западни идеи, технологии и модели и после да се опитват да ги правят, но нещо все не им се получаваше. Ходеха на изложби и панаири в чужбина, изследваха, снимаха, дзвереха се и после пишеха и чертаеха на хартия някакви постни имитации за да оправдаят заплатите и научните си степени и звания... Един ден не ми издържаха нервите и току що постъпил им казах на всичките събрали се мастити светила, ме общо взето това, което правя е пълна простотия и тъпа имитация, мижи да те кажем - те се правят, ме работят а шефът на института - че им плаща, един задружен (но не много) колектив от некадърници и пошли кмитатори. И след това ... напуснах.

Явно си електронен гений!!! И как така са те пропуснали работодателите от САЩ! Но при толкова близко познаване на съветската електроника, как така не знаеш нищо за проекта Эверест, започнал през 70те години на 20 век. Та един от разработчиците на процесори по този проект, роденият в Казахстан евреин Пентковски след 1990 година отиде в САЩ. И тогава се появиха и процесорите Пентиум. Но друго е по важното, не руснаци напуснаха Русия, а евреи. Дори 90% от населението на Израел е руско говорящо. Видимо е и по олигалсите, всички с ерейски произход изнесоха парите и суровините на Русия. А след като е толкова слаба руската космическа индустрия, защо САЩ купуват руски ракетни двигатели.

Аз като си купих пиано ,не го мъкнах до 5 ия етаж , а викнах цигани .

Пиша това, на което съм свидетел. По времето на КОКОМ българи се опитваха да крадат ембаргови технологии в областта на електрониката и изчислителната техника и ги даваха на руснаците. Ръководители бяха огнян дойнов и стоян ммарков. Това се знае от всеки, който е работил в съответните институти на БАН, а също в ЦИИТ, ИМПТ, ИМЕ. В последния се копираха и произвеждаха платки и чипове с помощта на също внесена тайно апаратура.

с анголския спътник има връзка, пак превеждат с 1-2 дни назад...

Аве смешни червени платени тролове: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям

Петре, плети си плета Петре и не се опитвай да мислиш. Америка от 1913 година не е нито демократична, нито свободна. Относно апаратите дето си ги изброил си чул от телевизия, вестници и т.н. и си повярвал. Вярвай си! Всеки вярва в нещо. Лекуващия ти лекар в Карлуково и той вярва, че ще успее да те излекува.

ама вие да му мислите, щото всичко искате да ви мине на чужд гръб, па и го плюете.

ИНДИЙЦИТЕ В НАСА СА КЪМ 36-37% :))) .. НЕ ВЯРВАШ ? GOOGLE How many percentage of Indian scientists are in NASA?

Не искат ли да работят в Русия? От Байконур до Делхи е по-близо.

Това са само думи на "специалисти" от САЩ. Няма кой да каже така ли е или не. И защо след тези 6 стъпвания на хора на Луната, повече не кацнаха там. Защо не кацнаха и на Марс! Защо след марсохода, който без смяна на батериите "продължава" да работи в агресивния климат на Марс, не отидоха там за да усвоят планетата. Фалши новини.

Дори в изброеното от теб има невярно. Първи на Луната отиват съветски апарати, като и на Марс и на Венера. Те и първи събират материал от Луната. Дори има предположение, че мисиите на САЩ на Луната (като Аполо 11) са били възможни, заради успешно откраднатата информяция (шпионажа). Учени от НАСА признават, че цялата космическа програма на САЩ се ръководи реално от немеца Вернер фон Браун от СС и личен познат на Хитлер. Ако някой излезнал в космоса, хвърли една химикалка не към Слънцето, то тя вероятно ще излезне в даден момент от Слънчевата система. Може вече да се е случвало многократно с предмети. Там ако не е към Слънцето едва ли има от какво да се развали. Слънчевият вятър ще е все по-слаб. Руснаците вече действат практично и не гонят да са първи, а ползата, а не кой първи е пръднал в космоса. Искаха от ЕС да им закарат ЕкзоМарс на Марс и го направиха, а после вече те си се издъниха със спускаемият апарат Скиапарели, за което се обвиняваха италианци и румънци за тестовете. После гласуваха в ЕС нова мисия, където и спускаемият апарат да е руски.

Проблемът е, че батутът на Рогозин е дървен. Пияните мурзилки нямат нови технологии, всичко е старо - от времето на СССР. Няма добри нови специалисти. Ако има някой нов и добър, тогава той върви на запад. Далеч от памуковото блато. И най-важното е, че няма пари. В същото време: Главният вицепрезидент SpaceX обяви, че компанията е завършен през 2013 г., с 10 на сто от пазара (в Русия - 60 на сто от ЕС - 20), и по текущата 2017 г. нейният дял ще достигне 45 на сто (в ЕС ще остане около 40%, а в Русия - само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). НАСА подписа договор за 6 полета на екипаж "Дракон-2" до МСС, който започва през 2018 г. Изстрелян от пускането на сателитите за пускане на пазара, доставката на товари до МКС и сега и доставката на хора. Памучна пачуърка. Доставка на едно лице в МКС по договор с НАСА: Съюз - 76 000 000 щатски долара Дракон-2 - $ 20,000,000

Нещо мрежата ти не сработва. Какво е това МКС. Не е ли съветската орбитална станция Восток. Та тези "брилянтни" специалисти не успяха да си направят своя. Китай планира скоро да изведе своя околоземна космическа станция. Ония, с космическите екскурзии се изхвърля. Китай планира и полет да Луната. Така, че всяка космическа страна се стреми към усъвършенстване. А поради политически причини сътрудничеството в тази област е затруднено. Космоса е стратегическо пространство за отбраната.

Не се безпокой. Този спътник може да има йонен двигател - има такива по руски спътници. За подобни тази година НАСА се хвалеха, че са успели да направят. Да не говорим за материали, защото си ги развиват и за ядрените ракети и глави/слайдери, и полет в атмосферна среда и образуващата се плазма обвивка. Новите материали ги коментира дори конкретно Путин. За космически рекети обикновенно не се ползва течно гориво - по-бързо е иначе и добро за ядрени ракети. Полза се смес, като американската преди е от 21 химически съставки, но основната е алуминият - като гориво. Ядрените им ракети Тридент 2 са също с твърдо гориво, което ги прави по-бавни.

Да не се окаже накрая, че земята е кръгла?

Имаш моите увяжения друже. Толкова тънка ирония и то на място не бях срещал скоро. Иначе тролчетата от двете чети ме забавляват с истериите си понякога.

немаше фотоапарат да я снима отгоре. Дано тия сега сменят режисьора.

Новините за крепостниците да си ги четат самите крепостници! Щом не е паднала ракета върху някой град - добре. Докато падат в океана поне за мен проблем няма!

Тия се специализираха в изстрелването на подводници... А и гледам, че са започнали да си решават проблемите през Фейсбук.

най-странното е че Русия има само един оператор и това е Роскосмос. Там имат множество компании добиващи нефт и газ или въглища дето се конкурират помежду си. Конкуренцията е здравословна. Обаче за космоса монопола го държи само Роскосмос. Не са като в САЩ. В САЩ Мъск ако чакаше на държавата щеше да е под кривата круша

Няма как да стане, Роскосмос е част от ВКП на Русия. Необходима е частна инициатива, но олигарсите предпочитат да копаят нефт и въглища, а не да се занимават с космически разработки.

На 19.12.2017 руски кораб качи трима космонавти на МКС - руснак, американец, японец. Не чухме нищо за това. Общо 4 пилотируеми руски кораба "Съюз" към МКС - само за 2017 г. Не чухме нищо за това. Плюс 3 товарни руски кораба "Прогрес", само а 2017 г. Нищо не чухме за това. Напълно успешни стартове, при това пилотируеми. С хора на борда. Нищо не чухме. Изобщо, ако искате да не чуете нищо за МКС и руската космическа програма - четете dir. Но ще ви осведомят най-подробно за анголския спътник, който малко бавничко зареди батериите ...

Защот трябва да ме вълнува какво правят руснаците или да им се отделя специално внимание, това е българска медия и в нея основно място трябва да имат новините от страната и света, а не да се превръща в "Ехото на Москва" ако ме разбирате.

stan_posta@

Напълно ви разбирам. Но все пак става дума за международни екипажи към Международната космическа станция. Нали това искате - международни новини. И трябва да е премълчават, защото корабът е руски ? Да се създава впечатление, че видите ли, руснаците нямат космическа програма, че имат, едва ли не, само неуспешни стартове !? Ами това е груба манипулация, трябва ли да го търпим ?

Заблуден комунистически боклук... Пияните мурзилки нямат нови технологии, всичко е старо - от времето на СССР. Няма добри нови специалисти. Ако има някой нов и добър, тогава той върви на запад. Далеч от памуковото блато. И най-важното е, че няма пари. В същото време: Главният вицепрезидент SpaceX обяви, че компанията е завършен през 2013 г., с 10 на сто от пазара (в Русия - 60 на сто от ЕС - 20), и по текущата 2017 г. нейният дял ще достигне 45 на сто (в ЕС ще остане около 40%, а в Русия - само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). НАСА подписа договор за 6 полета на екипаж "Дракон-2" до МСС, който започва през 2018 г. Изстрелян от пускането на сателитите за пускане на пазара, доставката на товари до МКС и сега и доставката на хора. Памучна пачуърка. Доставка на едно лице в МКС по договор с НАСА: Съюз - 76 000 000 щатски долара Дракон-2 - $ 20,000,000

Къв Мъск бе смешник, тоя бачка с руски двигатели. Нали щеше да стъпва на Марс и да праща космонавти?? Бързо забрай за фантазиите си.

Информацията ти е от времето на ТЖ.

Абе и по Останкино пускат по малко новини за Русия дейба... За кво ги пускате , скапаняците да се радват ли ?

Абе тия от Ислямска държава им разгониха фамилията на руснаците - щом вече почнаха да им свалят и ракетите

Има системни грешки в управлението - ви кой го осъществява некий нещасник Рогозин - айде у лево!

Преди 2 дни руска ракета изведе в орбита първия анголски спътник, но връзката с него беше загубена. Месец по-рано Русия да загуби ракета-носител с 19 спътника. Вицепремиерът Дмитрий Рогозин, призна, че липса на координация е довела до това, че ускорителният блок на сателита е бил настроен като за пуск от космодрума "Байконур" в Казахстан. Стартът обаче беше от новия космодрум "Восточний" в Далечния Изток. В резултат от сбъркания азимут спътниците вместо в космоса се оказаха в Атлантическия океан.

роскосмос е държавна - пълно е с некадърници и връзкари. Мъск ги направи смешни за има-няма 5 години.

Клоунът Мъск дори не е на нивото на Северна Корея. Не се излагай, влез в час. Той работи още в 20-ти век.

ти полудя ли ? Влагай поне малко пипе в това което дрънкаш.

Една частна компания навря в миша дупка цялата прехвалена космонаФтика на сесесере. Верно е голям смях

До Смех. Ако Мъск е в 20в., то ти си в 8 хилядолетие преди н. е. русофилски глупако.

Краят на ерата Путин наближава. Застой, грабеж, бедност, безпътица. Русия няма да му прости на него и на цялото му соросоидно реформаторско либерално олигархично продажно обкръжение.

А какво ще кажем за ракетата която е струвала на американците маса пари, но се оказва, че не е помислено за разликата между сантиметри и инч- та просто изчезнала там някъде си в космическото пространство?

Роскосмос и NASA се надпреварват кой да лъже повече! Защо убиха Гагарин и те - да му запушат устата! 50г. след като ужким са стъпили на Луната, все още изстрелват ракети които гърмят на старта и не могат да пуснат измислените им "спътници"! Дайте поне една истинска снимка на спътник в космоса, че да повярваме че има такова нещо! До сега само сме видели "спътници" паднали на земята, закачени на балони!

Тъпанар.

Не му обращай внимание, тоя е от дежурните дирски нискоинтелигентни нинжи

Американците 6 (ШЕСТ) пъти са ходили на Луната. ШЕСТ!!! И ШЕСТТЕ пъти Русия гледа и се молеше за провал. И ШЕСТТЕ пъти Русия признаваше успеха на САЩ. Ама тъпанари като тебе си развиват измислици за да им е гот, че някой друг е неуспял като тях самите. Много сте прости. Питайте в КРЕМЪЛ дали не са стъпвали там и дали не са насочвали всички телескопи на там всеки път да киризят какво са правили американците.

Знам. Веднъж даже се върнаха болни. Ветровито е там. Стояли са на течение.

Американците отиват на Луната с ракетите Сатурн,дело на фон Браун,който по това време не е американски гражданин.Преди полетите до Луната фон Фраун е отстранен първоначално от проекта,но след неудачите с пробните ракети отново го връщат и ракетите тръгват. Но...има малка подробност.След смъртта на фон Браун се оказва ,че американците не могат да правят ракетни двигатели и до ден днешен те купуват руските РД180.Видимо фон Браун е скрил от американците някои тънкости, защо ,можем само да предполагаме!?

Абе малоумни рубашки . Мислите ли че ако САЩ изтрелят балистична ракета то тя няма да бъде видяна и проследена от радарите на Русия ? Как не сванахте че Руснаците са следили космическите апарати на САЩ когато са летели до луната и са потвърдили завръщането им също . Било е страшно скъпо но по време на студената война парите не бяха важни . Това е ставало 6 пъти и нито веднъж Русия не е казвала че това не се е случвало . Отворете Правда или каквото руско четете и се поровете малко .

Както се вижда руснаците имат големи неуспехи.А аз лично постигнах голям успех това лято -насадих, домати ,чушки ,фасул ,тикви и събрах от доматите 4-5 кофи, 2 кофа картофи,1 торбичка люти чушки,1 кофа зелен фасул и 7 тикви!!А те се занимават с някакви спътници!?

Това са отделни грешки, що няма проблеми като качвват космонавти?

Кремъл добре анализира, а дали е стигнал до извода, че ръководните им кадри повсемесно са морално остарели, за да не речем морално деградирали. Проблемът е много по-дълбок от проблема с имиджа, макар да не се признава.

Ти пък кога ходи в Байконур да им видиш ръководните кадри? Може би ги познаваш и по име ... Аман от квартални философи.

А?? Ушанките грешат?? Това някакъв капиталистически гнил виц ли е? Руските джуджета са най високите в света, руските болни са най здравите в света. Дребния е велик шахматист ха ха.

Аз разбрах едно: България е само с няколко месеца по-напред от Ангола...

Ами липсата на Украйна сериозно се откроява.Украинците бяха майстори на тези двигатели които успешно движеха ракетите.Сега тази технология успешно се премести в Северна Корея и там отбелязват напредък за радост и кеф на малкия Ким.Ракетите му със внедрени бивши украински двигатели достигат континенталната част на САЩ.

Денят, в който севернокорейска ракета стигне до континентален САЩ ще бъде последния в историята на корейците

Коментари - Кремъл анализира някои неуспехи с космически апарати | Днес.dir.bg

Кремъл анализира някои неуспехи с космически апарати

Кремъл анализира ситуацията в руската космическа индустрия след поредица неуспехи при изстрелването на космически апарати.

Обратно в новината

Коментари - Кремъл анализира някои неуспехи с космически апарати | Днес.dir.bg

Коментари

Руснаците вече гледат по-практично. А не съзтезание, кой пръв е пръднал в космоса. Този спътник може да има йонен двигател. Има такива техни спътници. Съответно да се позиционира. НАСА се хвалеха с йонен двигател тази година, но не знам дали САЩ имат такива спътници. Иначе и за МКС, правен основно като Мир 2, е предвидено да пуснат 2 модула (и САЩ един, но мъничък). Най-големите модули са руско производство, макар единият (Заря) да е продаден на САЩ. САЩ основно купуват модули, като италянските или съвместно с ЕКА и Япония.

В БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПЛУЖЕЦИ, ИГРАЕЩИ РОЛЯТА НА ПОЛИТИЧЕСКИ КОМЕНТАТОРИ, МОГАТ ДА ПОЛИТИЗИРАТ ВСЕКИ ПРОБЛЕМ. УСПЕХИТЕ И НА РУСНАЦИ И НА АМЕРИКАНЦИ СА ПРЕДИ ВСИЧКО УСПЕХИ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО. И КОГАТО КОСМОНАВТ ЗАГИНЕ, ТРЯБВА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ДА СКЪРБИ ЗА НЕГО. ЗАЩОТО И ТОЙ Е ЧОВЕК КАТО НАС, РАЖДАН ОТ МАЙКА. ЗА ТОВА И НЕУСПЕХИТЕ И НА ЕДНИТЕ И НА ДРУГИТЕ, СА НЕУСПЕХИ НА ВСИЧКИ. ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ КАТО НЕЩО НОРМАЛНО И НЕИЗБЕЖНО. ВМЕСТО ПОЛИТИКА ВИ ПРЕРОРЪЧАМ МАЛКО "МУРЗИЛСКА" МУЗИКА. ЧУЙТЕ ВЕЧНАТА И НЕУСТАРЯВАЩА ПОДМОСКОВНЫЕ ВЕЧЕРА ИЗПЪЛНЕНИ ОТ НАЙ КРАСИВАТА ПЕВИЦА НА СВЕТА АННА НЕТРЕБКО И ДМИТРИИ ХВОРОСТОВСКИ. С НАСТУПАЮЩИМ НОВОГОДНИМ ПРАЗНИКОМ ТРОЛОВЕ.

А пък щатите нямат неуспехи, защото нямат програма, ракети, нищо !

Ами как ще разбереш за програмите им като четеш само русофилистични сайтове?

Не бе, пише сим ама човекът си троли. Като няма други средства за препитание това ще прави. Ето за НАСА: НАСА трябва да избере измежду две важни мисии - или да вземе и върне на Земята проба от комета, или да изпрати дрон на луната на Сатурн, Титан. НАСА оповести "полуфиналистите" измежду 12 предложения на различни научни екипи за бъдещи роботизирани проекти - мисии за изследване на кометата Чурюмов-Герасименко и сатурновата луна Титан, предаде Франс прес. Космическата агенция обаче ще избере само една от двете мисии. НАСА ще оповести окончателния си избор през април 2019 г. Подкрепената мисия ще бъде осъществена в средата на 20-те години на века.

Дали пък Касперски не е виновен ??

Всяка една космическа програма има подобни неуспехи. Било на САЩ, било на Русия. Не влизайте пак в полемика мурзилки/соросоиди/кравари и тн. И едните и другите имат успехи и неуспехи. Особено в началото, и двете страни дават жертви. Недейте да влизате в излишна полемика, че не ми се четат глупости:)

Тези са пълен тшак. И винаги са били. Как няма и България да е посмешище, като 50 години беше най-близък сателит на този тшак?! Какво оправдание само?! Била програмирана за един космодрум ( те техните са само друм), обаче я замъкнали на друг и...Станал сакатлък

Ти си пълен т*шак, вземи почети малко. Не може да изтрелваш ракети откъдето си искаш, това да не е брулене на орех...

Уместна реплика. Но и да го обясняваш на т..ка, няма да те разбере. Той си знае да плюе поголовно, без особено да се замисля, че така е по-лесно.

Така е - руснаците изстрелват спътници, ние пък изсичаме гори. Скоро ще получаваме сведения за лесовете и дивите животни по нашите земи само от историческите книги. Кой каквото може.

артик, ако не знаеш, руските ракети изхвърлят в атмосферата хиляди тонове страшмо отровни вещества. За разлика от американската совалка дето е на водород и кислород и резултата е само вода.

Valentin Ginev

Пич, американската совалка се изкарва в орбита от ракета-носител, която определено не е на водород и силород:)

Американската совалка НЕ ЛЕТИ от 15 ПЕТНАДЕСЕТ години, защото много и често пада ! интересувай се, преди да пишеш, или си чукча-писател, а не чукча-читател ?

Руските провали са най-красивите провали на света! Което автоматично ги превръща в успехи, заради които всички трябва да им завиждат и от които да се страхуват и треперят, начело с краварите, соросоидните, еврогейовете и либерастите. Да живее Путин! За Путину, за Родину! Рот фронт! Олигарси от всички офшорки - спасявайте се!

Ти не спиш ли бе твойта мама?! Ще пукясаш на компа бе негодно за друго освен писане на глупости за пари дебилно същество.

Много те е яд, че Русия ОТНОВО е велика сила ! Признай си, соросоидна бълхо !

В собствените си очи всички от психиатрията в Карлуково са велики - пет-шест Наполеоновци, двама Александър Македонсковци напоследък имало бум на Путиновци! Иначе клиничната картина при всички е еднаква - мания за величие която е нормална за отделния индивид, но когато става въпрос за цяла държава има има измерими критерии за величие: Минимална работна заплата, брутен вътрешен продукт на глава от населението, продължителност на живота (универсален критерий за качеството на живот), процент на вноските от издръжката на световни организации, възможност за свободна изява на личността, мощ на икономиката, способност за възстановяване от икономически и финансови кризи. Та по кой от тези критерии Русия е "велика"?

са толкова незабележими, че не си заслужава да обръща човек внимание на мурзилките. Все пак празниците искат своето...

Роскосмос и Дмитрий Рогозин няма защо да кръстосват шпаги и да се обвиняват взаимно, и да наказват световните си специалисти, защото никой от тях не е виновен. Това е гадна диверсия от дъртака Сорос, соросоидните, еврогейовете и чалмите срещу светлите постижения и неудържимия възход на Путкин! Завиждат, гадовете и краварите гадни експлоататорски!

Експлоатират им газът до откат.

ИЗВЪНЗЕМНИТЕ КАЦНАХА В БРИТАНИЯ :)) В пристанището на остров Грийн пристигна "Кристоф де Маржир" - танкер с първата партида втечнен природен газ от завода за втечнен природен газ Yamal, заяви представител на британската енергийна компания "Национална мрежа" Гинет Унсуърт. Според националната мрежа, в 19.20 часа местно време (22.20 ч. MSK) танкерът "е закрепен в терминала за разтоварване на втечнен природен газ". Корабът ще остане там до 18.00 часа (21.00 часа в Москва) на 29 декември, съобщава TASS.

сме в мъгла като плъх у брашно.

Ти не си тъп, а вдлъбнат.

През 1980-те години, по линия на интеркосмос, работехме съвместни проекти с руснаци. Някои наши служители пътувах на Запад и доставяха на руснаците ембаргови електронни елементи. Научните работници от ИКИ АН СССР се радваха като деца на българските "Правец", толкова назад бяха. След 1990г. куп руски колеги заминаха да работят на Запад, повечето в Германия, че е по-близо. С някои от руските колеги продължавам да поддържам контакти. Млади талантливи ученици, студенти учени продължават да напускат Русия, защото са свободолюбиви хора и не понасят възродилия се тоталитаризъм.

Подобна бе и ситуацията когато работех в ЦИИТ Миналата година се срещнах с руснаци работещи в UK по нови материали като графен-питах ги дали ходят в русия помислиха ме за ненормален

А аз като млад специалист в научен институт бях удивен да видя, че наложени светила в науката ни се занимаваха и сътрудниците и екипите им по руски образец официално и съвсем сериозно се занимаваха да крадат и копират западни идеи, технологии и модели и после да се опитват да ги правят, но нещо все не им се получаваше. Ходеха на изложби и панаири в чужбина, изследваха, снимаха, дзвереха се и после пишеха и чертаеха на хартия някакви постни имитации за да оправдаят заплатите и научните си степени и звания... Един ден не ми издържаха нервите и току що постъпил им казах на всичките събрали се мастити светила, ме общо взето това, което правя е пълна простотия и тъпа имитация, мижи да те кажем - те се правят, ме работят а шефът на института - че им плаща, един задружен (но не много) колектив от некадърници и пошли кмитатори. И след това ... напуснах.

Явно си електронен гений!!! И как така са те пропуснали работодателите от САЩ! Но при толкова близко познаване на съветската електроника, как така не знаеш нищо за проекта Эверест, започнал през 70те години на 20 век. Та един от разработчиците на процесори по този проект, роденият в Казахстан евреин Пентковски след 1990 година отиде в САЩ. И тогава се появиха и процесорите Пентиум. Но друго е по важното, не руснаци напуснаха Русия, а евреи. Дори 90% от населението на Израел е руско говорящо. Видимо е и по олигалсите, всички с ерейски произход изнесоха парите и суровините на Русия. А след като е толкова слаба руската космическа индустрия, защо САЩ купуват руски ракетни двигатели.

Аз като си купих пиано ,не го мъкнах до 5 ия етаж , а викнах цигани .

Пиша това, на което съм свидетел. По времето на КОКОМ българи се опитваха да крадат ембаргови технологии в областта на електрониката и изчислителната техника и ги даваха на руснаците. Ръководители бяха огнян дойнов и стоян ммарков. Това се знае от всеки, който е работил в съответните институти на БАН, а също в ЦИИТ, ИМПТ, ИМЕ. В последния се копираха и произвеждаха платки и чипове с помощта на също внесена тайно апаратура.

с анголския спътник има връзка, пак превеждат с 1-2 дни назад...

Аве смешни червени платени тролове: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям

Петре, плети си плета Петре и не се опитвай да мислиш. Америка от 1913 година не е нито демократична, нито свободна. Относно апаратите дето си ги изброил си чул от телевизия, вестници и т.н. и си повярвал. Вярвай си! Всеки вярва в нещо. Лекуващия ти лекар в Карлуково и той вярва, че ще успее да те излекува.

ама вие да му мислите, щото всичко искате да ви мине на чужд гръб, па и го плюете.

ИНДИЙЦИТЕ В НАСА СА КЪМ 36-37% :))) .. НЕ ВЯРВАШ ? GOOGLE How many percentage of Indian scientists are in NASA?

Не искат ли да работят в Русия? От Байконур до Делхи е по-близо.

Това са само думи на "специалисти" от САЩ. Няма кой да каже така ли е или не. И защо след тези 6 стъпвания на хора на Луната, повече не кацнаха там. Защо не кацнаха и на Марс! Защо след марсохода, който без смяна на батериите "продължава" да работи в агресивния климат на Марс, не отидоха там за да усвоят планетата. Фалши новини.

Дори в изброеното от теб има невярно. Първи на Луната отиват съветски апарати, като и на Марс и на Венера. Те и първи събират материал от Луната. Дори има предположение, че мисиите на САЩ на Луната (като Аполо 11) са били възможни, заради успешно откраднатата информяция (шпионажа). Учени от НАСА признават, че цялата космическа програма на САЩ се ръководи реално от немеца Вернер фон Браун от СС и личен познат на Хитлер. Ако някой излезнал в космоса, хвърли една химикалка не към Слънцето, то тя вероятно ще излезне в даден момент от Слънчевата система. Може вече да се е случвало многократно с предмети. Там ако не е към Слънцето едва ли има от какво да се развали. Слънчевият вятър ще е все по-слаб. Руснаците вече действат практично и не гонят да са първи, а ползата, а не кой първи е пръднал в космоса. Искаха от ЕС да им закарат ЕкзоМарс на Марс и го направиха, а после вече те си се издъниха със спускаемият апарат Скиапарели, за което се обвиняваха италианци и румънци за тестовете. После гласуваха в ЕС нова мисия, където и спускаемият апарат да е руски.

Проблемът е, че батутът на Рогозин е дървен. Пияните мурзилки нямат нови технологии, всичко е старо - от времето на СССР. Няма добри нови специалисти. Ако има някой нов и добър, тогава той върви на запад. Далеч от памуковото блато. И най-важното е, че няма пари. В същото време: Главният вицепрезидент SpaceX обяви, че компанията е завършен през 2013 г., с 10 на сто от пазара (в Русия - 60 на сто от ЕС - 20), и по текущата 2017 г. нейният дял ще достигне 45 на сто (в ЕС ще остане около 40%, а в Русия - само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). НАСА подписа договор за 6 полета на екипаж "Дракон-2" до МСС, който започва през 2018 г. Изстрелян от пускането на сателитите за пускане на пазара, доставката на товари до МКС и сега и доставката на хора. Памучна пачуърка. Доставка на едно лице в МКС по договор с НАСА: Съюз - 76 000 000 щатски долара Дракон-2 - $ 20,000,000

Нещо мрежата ти не сработва. Какво е това МКС. Не е ли съветската орбитална станция Восток. Та тези "брилянтни" специалисти не успяха да си направят своя. Китай планира скоро да изведе своя околоземна космическа станция. Ония, с космическите екскурзии се изхвърля. Китай планира и полет да Луната. Така, че всяка космическа страна се стреми към усъвършенстване. А поради политически причини сътрудничеството в тази област е затруднено. Космоса е стратегическо пространство за отбраната.

Не се безпокой. Този спътник може да има йонен двигател - има такива по руски спътници. За подобни тази година НАСА се хвалеха, че са успели да направят. Да не говорим за материали, защото си ги развиват и за ядрените ракети и глави/слайдери, и полет в атмосферна среда и образуващата се плазма обвивка. Новите материали ги коментира дори конкретно Путин. За космически рекети обикновенно не се ползва течно гориво - по-бързо е иначе и добро за ядрени ракети. Полза се смес, като американската преди е от 21 химически съставки, но основната е алуминият - като гориво. Ядрените им ракети Тридент 2 са също с твърдо гориво, което ги прави по-бавни.

Да не се окаже накрая, че земята е кръгла?

Имаш моите увяжения друже. Толкова тънка ирония и то на място не бях срещал скоро. Иначе тролчетата от двете чети ме забавляват с истериите си понякога.

немаше фотоапарат да я снима отгоре. Дано тия сега сменят режисьора.

Новините за крепостниците да си ги четат самите крепостници! Щом не е паднала ракета върху някой град - добре. Докато падат в океана поне за мен проблем няма!

Тия се специализираха в изстрелването на подводници... А и гледам, че са започнали да си решават проблемите през Фейсбук.

най-странното е че Русия има само един оператор и това е Роскосмос. Там имат множество компании добиващи нефт и газ или въглища дето се конкурират помежду си. Конкуренцията е здравословна. Обаче за космоса монопола го държи само Роскосмос. Не са като в САЩ. В САЩ Мъск ако чакаше на държавата щеше да е под кривата круша

Няма как да стане, Роскосмос е част от ВКП на Русия. Необходима е частна инициатива, но олигарсите предпочитат да копаят нефт и въглища, а не да се занимават с космически разработки.

На 19.12.2017 руски кораб качи трима космонавти на МКС - руснак, американец, японец. Не чухме нищо за това. Общо 4 пилотируеми руски кораба "Съюз" към МКС - само за 2017 г. Не чухме нищо за това. Плюс 3 товарни руски кораба "Прогрес", само а 2017 г. Нищо не чухме за това. Напълно успешни стартове, при това пилотируеми. С хора на борда. Нищо не чухме. Изобщо, ако искате да не чуете нищо за МКС и руската космическа програма - четете dir. Но ще ви осведомят най-подробно за анголския спътник, който малко бавничко зареди батериите ...

Защот трябва да ме вълнува какво правят руснаците или да им се отделя специално внимание, това е българска медия и в нея основно място трябва да имат новините от страната и света, а не да се превръща в "Ехото на Москва" ако ме разбирате.

stan_posta@

Напълно ви разбирам. Но все пак става дума за международни екипажи към Международната космическа станция. Нали това искате - международни новини. И трябва да е премълчават, защото корабът е руски ? Да се създава впечатление, че видите ли, руснаците нямат космическа програма, че имат, едва ли не, само неуспешни стартове !? Ами това е груба манипулация, трябва ли да го търпим ?

Заблуден комунистически боклук... Пияните мурзилки нямат нови технологии, всичко е старо - от времето на СССР. Няма добри нови специалисти. Ако има някой нов и добър, тогава той върви на запад. Далеч от памуковото блато. И най-важното е, че няма пари. В същото време: Главният вицепрезидент SpaceX обяви, че компанията е завършен през 2013 г., с 10 на сто от пазара (в Русия - 60 на сто от ЕС - 20), и по текущата 2017 г. нейният дял ще достигне 45 на сто (в ЕС ще остане около 40%, а в Русия - само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). НАСА подписа договор за 6 полета на екипаж "Дракон-2" до МСС, който започва през 2018 г. Изстрелян от пускането на сателитите за пускане на пазара, доставката на товари до МКС и сега и доставката на хора. Памучна пачуърка. Доставка на едно лице в МКС по договор с НАСА: Съюз - 76 000 000 щатски долара Дракон-2 - $ 20,000,000

Къв Мъск бе смешник, тоя бачка с руски двигатели. Нали щеше да стъпва на Марс и да праща космонавти?? Бързо забрай за фантазиите си.

Информацията ти е от времето на ТЖ.

Абе и по Останкино пускат по малко новини за Русия дейба... За кво ги пускате , скапаняците да се радват ли ?

Абе тия от Ислямска държава им разгониха фамилията на руснаците - щом вече почнаха да им свалят и ракетите

Има системни грешки в управлението - ви кой го осъществява некий нещасник Рогозин - айде у лево!

Преди 2 дни руска ракета изведе в орбита първия анголски спътник, но връзката с него беше загубена. Месец по-рано Русия да загуби ракета-носител с 19 спътника. Вицепремиерът Дмитрий Рогозин, призна, че липса на координация е довела до това, че ускорителният блок на сателита е бил настроен като за пуск от космодрума "Байконур" в Казахстан. Стартът обаче беше от новия космодрум "Восточний" в Далечния Изток. В резултат от сбъркания азимут спътниците вместо в космоса се оказаха в Атлантическия океан.

роскосмос е държавна - пълно е с некадърници и връзкари. Мъск ги направи смешни за има-няма 5 години.

Клоунът Мъск дори не е на нивото на Северна Корея. Не се излагай, влез в час. Той работи още в 20-ти век.

ти полудя ли ? Влагай поне малко пипе в това което дрънкаш.

Една частна компания навря в миша дупка цялата прехвалена космонаФтика на сесесере. Верно е голям смях

До Смех. Ако Мъск е в 20в., то ти си в 8 хилядолетие преди н. е. русофилски глупако.

Краят на ерата Путин наближава. Застой, грабеж, бедност, безпътица. Русия няма да му прости на него и на цялото му соросоидно реформаторско либерално олигархично продажно обкръжение.

А какво ще кажем за ракетата която е струвала на американците маса пари, но се оказва, че не е помислено за разликата между сантиметри и инч- та просто изчезнала там някъде си в космическото пространство?

Роскосмос и NASA се надпреварват кой да лъже повече! Защо убиха Гагарин и те - да му запушат устата! 50г. след като ужким са стъпили на Луната, все още изстрелват ракети които гърмят на старта и не могат да пуснат измислените им "спътници"! Дайте поне една истинска снимка на спътник в космоса, че да повярваме че има такова нещо! До сега само сме видели "спътници" паднали на земята, закачени на балони!

Тъпанар.

Не му обращай внимание, тоя е от дежурните дирски нискоинтелигентни нинжи

Американците 6 (ШЕСТ) пъти са ходили на Луната. ШЕСТ!!! И ШЕСТТЕ пъти Русия гледа и се молеше за провал. И ШЕСТТЕ пъти Русия признаваше успеха на САЩ. Ама тъпанари като тебе си развиват измислици за да им е гот, че някой друг е неуспял като тях самите. Много сте прости. Питайте в КРЕМЪЛ дали не са стъпвали там и дали не са насочвали всички телескопи на там всеки път да киризят какво са правили американците.

Знам. Веднъж даже се върнаха болни. Ветровито е там. Стояли са на течение.

Американците отиват на Луната с ракетите Сатурн,дело на фон Браун,който по това време не е американски гражданин.Преди полетите до Луната фон Фраун е отстранен първоначално от проекта,но след неудачите с пробните ракети отново го връщат и ракетите тръгват. Но...има малка подробност.След смъртта на фон Браун се оказва ,че американците не могат да правят ракетни двигатели и до ден днешен те купуват руските РД180.Видимо фон Браун е скрил от американците някои тънкости, защо ,можем само да предполагаме!?

Абе малоумни рубашки . Мислите ли че ако САЩ изтрелят балистична ракета то тя няма да бъде видяна и проследена от радарите на Русия ? Как не сванахте че Руснаците са следили космическите апарати на САЩ когато са летели до луната и са потвърдили завръщането им също . Било е страшно скъпо но по време на студената война парите не бяха важни . Това е ставало 6 пъти и нито веднъж Русия не е казвала че това не се е случвало . Отворете Правда или каквото руско четете и се поровете малко .

Както се вижда руснаците имат големи неуспехи.А аз лично постигнах голям успех това лято -насадих, домати ,чушки ,фасул ,тикви и събрах от доматите 4-5 кофи, 2 кофа картофи,1 торбичка люти чушки,1 кофа зелен фасул и 7 тикви!!А те се занимават с някакви спътници!?

Това са отделни грешки, що няма проблеми като качвват космонавти?

Кремъл добре анализира, а дали е стигнал до извода, че ръководните им кадри повсемесно са морално остарели, за да не речем морално деградирали. Проблемът е много по-дълбок от проблема с имиджа, макар да не се признава.

Ти пък кога ходи в Байконур да им видиш ръководните кадри? Може би ги познаваш и по име ... Аман от квартални философи.

А?? Ушанките грешат?? Това някакъв капиталистически гнил виц ли е? Руските джуджета са най високите в света, руските болни са най здравите в света. Дребния е велик шахматист ха ха.

Аз разбрах едно: България е само с няколко месеца по-напред от Ангола...

Ами липсата на Украйна сериозно се откроява.Украинците бяха майстори на тези двигатели които успешно движеха ракетите.Сега тази технология успешно се премести в Северна Корея и там отбелязват напредък за радост и кеф на малкия Ким.Ракетите му със внедрени бивши украински двигатели достигат континенталната част на САЩ.

Денят, в който севернокорейска ракета стигне до континентален САЩ ще бъде последния в историята на корейците