Росен Плевнелиев: Човещината и подадената ръка нямат религия

В знак на съпричастност към българските граждани, изповядващи исляма, президентът Плевнелиев даде тържествената вечеря ифтар за началото на Рамазана.

Обратно в новината

Коментари - Росен Плевнелиев: Човещината и подадената ръка нямат религия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помакът Плевню пак се изцепи в обратната посока! Ако дава вечери в чест на всички религии в България и по света, ще трябват още милиарди заеми! И не е зле да му се напомни, че по конституция, България е източноправославна държава! Като е такъв самарянин, вместо PR-вечерята в чест на неговата религия, да беше дал парите на пострадалите хора!!!

Съгласно член 13, алинея (3) на Конституцията на Република България, традиционна религия в България е източноправославното вероизповедание. За други традиционни религии в Основния закон на Република България не се споменава. Това е!

преди няколко месеца в сирия мюсолманите такова милосърдие извадиха срещу православните си съграждани, че свят да ти се завие

вадете чалмите - до 15г. в европа ще има мюсолмани колкото християни.....това бе целта на янките...глобализация я....не с ятаган с оная работа ще ни притопят

Що за злоба има във всички коментари! Ето това е причината да сме все още в задния двор на Европа, а не събития от преди 100 и повече години. Българино, кога ще се отърсиш от злоба и предрасъдъци!!!

Че Плевнелиев е спорен българин и че мястото му не е на президентския пост на България е повече от ясно за всеки родолюбив и морално отговорен българин.Обаче това, че този човечец си позволява пред народ като българския,в историята на който има 5 века ТУРСКО робство,довело до това, че вместо сега да сме нация примерно като английската,сме изчезваща популация и в задния двор на Европа, е абсолютно аморално и антидържавническо поведение!!!Щом толкова го влече към мюсюлманството да ходи в Турция или при други ислямци и там на воля да мюсюслманства, но там и на ум не може да му дойде да прави нешо подобно за християните!!

"Обаче това, че този човечец си позволява пред народ като българския,в историята на който има 5 века ТУРСКО робство,довело до това, че вместо сега да сме нация примерно като английската,сме изчезваща популация и в задния двор на Европа, е абсолютно аморално и антидържавническо поведение!! " Не е лошо, когато човек бистри историята, да я познава. Балканските християнски народи и държави са в криза през 14 век, която довежда до попадане на България под осаманска власт. Те не успяват да се обединят пред врага. Би трябвало да са солидарни. Обединените сили на Византия , Българските държави, Сърбия и наемници от Испания и Генуа са повече от достатъчни да спрат османското нашествие през 14 век. Ако християните не са били солидарни пред лицето на врага, трябва да се сърдиме сами на себе си. Може би точната фраза е: Човещината и подадената ръка е за всички независимо от религията им. Що се отнася до религиите: Християнската акцентира върху човещината, Исляма върху строг "ред", Будизма върху мъдростта. Не сме били солидарни през 14 век. И кога сме били солидарни. И солидарността не занчи "робство" в една огромна "православна" империя.

да бе да,"турското робство"ти е виновно,минаха 100 и кусур години и все сте си сащите,след 50 години ще ревнете че сте били под европеъско робство...,нали знаеш приказката за калпавия к.р

Ех, голяма цензура наложиха дирниците по новината, да не вземем да обидим господина, наричан БЪЛГАРСКИ президент, или нашите мили братя от родната ни Турция...

Петуре 2012, кой ти даде правото да проповядваш от името на Господа? Надявам се, че няма да забогохулстваш, като се опиташ да ни убедиш, че самият Той те е упълномощил по собствена инициатива, защото е забелязал праведната аура около черепчето ти. Такива фанатизирани самозвани проповедници отблъскват хората от вярата и църквата.

Изтрихте поста за "Мъдроста на исляма"!!!Да попитам какво ще направите когато по законите на шериата ще контролират в близко бъдеще "етнически толерантния "ви сайт!Кое написано не е истина или не гледате телевизия!

А как ще ни обясниш тогава, как така същите тези хора, със същата тази човещина и съпричастност ни обсебват държавата и налагат своя език, правила и т.н.?

толерантност и разбирателство-добре.лошо няма.хора сме всички.кажи росен защо изгони нашите журналисти в пловдив и защо пусна турски и каква беше тази таина вечеря?какво ново сте измислили? дано не е за тракия и родопите че хубаво няма да видите.ние и родината не се продаваме!

Факт е, че българите са толерантен и мъдър народ, но политиците нямат никаква заслуга за това. Аз проявявам нетърпимост към намесата на държавата в религиозните дела. В случая, Плевнелиев демонстрира, че религията има влияние в политиката - нещо което предизвиква разделение и в никакъв случай може да води до "повече човещина и разбиране". Не е работа на президента да изразява официална съпричастност към религиозен празник. Това могат да направят разни неправителствени и граждански организации или други религиозни общества, но президентът на светска държава е по-добре да си гледа президентската работа (ако може). Да се вадят политически дивиденти от бедствието и естествения порив на населението да се помогне на хората в нужда (въпреки държавата) е... цинизъм.

Какво обединение бълнуваш бе ,президенте? Или само се снима пред камерите в Аспарухово. Църквата Свети Цар Борис" в квартал Аспарухово беше от първите които отвори врати за пострадалите , отеца с помоща на доброволци събират , разпределят и даряват дрехи, храни и други на всички пострадали - християни и мюсулмани . Отворен е храма за всички .Като варнерненка живееща в Аспарухово мога с чиста съвест да кажа че подобно нещо не се случва в джамията в другата махала . Нито някаква помощ с труд , нито с помощи . Хората от махалата в горната част висят с новите си дрешки пред клуба на ДПС, чоплят семки и дори на своите не помагат в риненето на калта , камо ли на българите християни . Ходят си и джамийката и не им дреме грам за нещастието на другите. Докато имаше много християни да ринат кал на " Горна Студена" и " Гривица", то един от мюсулманите от другата махала не се появи за да помогне на българите на силно пострадалите на ул" Кирил и Методий", " "Морава", " Лайош Кошут", детската градина , училището и прочие. За какво обединение бълнувате , толкова сте далеч от проблемите на обикновенните хора. Дойдохте , снимахте се пред камерите и си заминахте , а сега от София плещите глупости за обединение. Да цирвата в Аспарухово отвори врати и започна акции в помощ на пострадалите , но преди да говорите елате и вижте дали това се случва в джамията . Яшно не виждате по- далече от носа си.

Благодаря за минуса , кое по-точно не ви хареса ? Истината ,която можете да видите на място и която най-вероятно не се вижда от жълтите павета в София.

Веднъж ярез живота си съм гласувал за БСП, въреки, че ги мразя силно. Това беше на президентските избори. Тогава гласувах за Ивайло Калфин, и до днес не съжалявам за това. Този не мога да го търпя просто.....

че герберастите са турци и турски ибрикчии! Това вече на всички е ясно.

Поредния "вожд" атеист на България , а уж не било комунизъм .

Алоооууу в знак на съпричастност - тая религия и този празник , президента може да ги празнува малко по-на юг извън границите на БГ!!!

ти отдавна подаваш ръка на същите тези твои съграждани и съселяни, и отдавна проявяваш човещина, като вместо по 2000, им даваше по 500-600 евра, а останалите си ги прибираше в джоба. След това прибраните пари си ги даваше в офшорни банки, а не в банки в България, за да не плащаш данъци, които би трябвало да подобрят живота на тези, на които подаваш ръка и към които проявяваш човещина! Изчезвай, подавай си оставката, мръсен лицемер, лъжец, крадец и чужда марионетка!!!

Точно сега,....във откачената политическа криза и финансов бардак,....президента да излиза с тази тема на публично говорене,...значи има много,много сериозно основание??! Той има информация...и нещо не е наред??! Трябва да сме много внимателни...той крие нещо от нас и само ни намеква!!!

задкулисна марионетка крие не само нещо, ами много неща, това е ясно отдавна. А иначе за намека, той също е ясен отдавна за мислещите хора. Но не е изненада за тях, въпреки всичките пърформънси на Лайньо Птицин и другите швестъри като него. Ясно е на кои глави са фесовете, колкото и скечовете на Лайньо Птицин да ги слагаха на други, ясно е и кои са ибрикчиите.

Прав е Президента, но пък размахания ятаган си има конкретна религия.

Само за разяснение. Това не беше ли така оплюваната етническа партия ДПС, а на всичко отгоре се оказаха че са и българи.

А в чест на Великден какво даде ,Росене?

Прав е Президента, религиите трябва да обединяват, не да разединяват хората, някои хора се опитват да насаждат омраза, а в България столетия живеят различни етноси в мир и спокойствие. Нека бъдем разумни живеем в 21 век, всеки с равно право на живот, политиците трябва да дават пример. Не са ни виновни мюсюлманите, че гласуват за ДПС, виновни сме всички ние, че не гласуваме, така няма да говорим за преяждане с власт на ДПС.. , На всички здраве и късмет и много разум !

Помнете Косово и не забравяйте Кипър(Северен Кипър)!

Как може една религия, която се отнася към жените като към животни да е човешка? Исляма е варварска религия и убийствата с камъни на жени е най-малкото нещо, което го доказва.

А да, вярно така си е. Изгарянето на клада е по-хуманно, нали така?

Кога беше последното изгаряне на клада и кога беше последното пребиване с камъни?

Ах, да! Едни от последните изгорени на клада са наши участници в Априлското въстание.

Изгарянето на клада е било през 15 и 16 век. Сега сме 21 век и говорим за цивилизовано поведение и отношение към хората. Резаняците да си направят сметка, а не да ми ходят с бради, шалвари, шамии и всякакви други уродски дрехи. Щом искат цивилизовано отношение, да се държат като цивилизовани хора.

Не познавам много Корана, но имам много познати, които са по-човечни от много християни, нека не обобщаваме, още повече , че мюсюлманството произлиза от християнството, нали си признаваме, че има и християнски секти както ислямски фундаментализъм..

нито политиката, нито религията имат нещо общо с човечността, ако някой си я има в сърцето и ума.

България е възстановена по решение на Великите сили само защото българите са християни.Против са мюсулманите,целия башибозук.Така, че да имаме едно наум.

ммммммм...хубаво, но не се сещам имаше ли такава вечеря по случай 3 март или 24 май ?????????????????

Всички подобни показни акции имат цел и последствия. Едно от тях е, че по този начин пред света се демонстрира значително присъствие и влияние на мюсюлманска общност в обществото и държавата, която наричаме еднонационална. Следващите стъпки ги знаем.....

няма лоша религия ! няма лоша вяра ! има лоши хора ! библията и корана са като супермаркет , можеш да откриеш всичко ! зависи как ще го използваш !

Библията и Корана са едно. Християнството и мусулманството, като религии е друго. Трето са православие и католицизъм като църкви; съответно шийти и сунити, уахабити и т.н. Четвърто са онези, които използват религиите за разделяне и владеене.

Нека делниците ни бъдат изпълнени с повече човещина и разбиране.... -------------------------------- Дрън дрън. Аз моето разбиране и моята човещина я раздадох вече, и доста не-човещина понесох! Нека някой друг да проявява разбиране и човещина. Онзи, когото Бог е наказал, значи си го е заслужил. Намесиш ли се с човещина и разбиране, няма какво друго да получиш освен не-човещина.

БОКЛУК, С КАКВО ЕДНО ДЕТЕ КОЕТО Е БОЛНО ОТ ЛЕВКЕМИЯ Е ВИНОВНО ПРЕД БОГ? д.е.п.м.

Питай родителите му, не мен! Там търси вината.

Още ми кънти в ушите онзи случай, когато човек се удави, за да спаси децата на едни лентяи и остави той самия сираче! А онези безхаберници, чиито деца бяха спасени, дори не благодариха и не изказаха съболезнования! Боклуците са всички такива, не аз!

Ходил съм в Турция по време на рамазана и съм впечатлен. По време на молитвите всички магазинчета се оставят отворени и никой не краде. Аз бях в един малък град, но все пак ...Вечер след залез, се изнасят маси пред къщите и се подрежда храна за бедните. През деня от всички магазини се носи стока на пазара и се продава на 50% намаление....

Бе хич не ни ги хвали. Насърбали сме се на тяхната "човещина", повече от всеки друг народ. Тъй че пий си шербетя и кафето и не ни занимавай с гнусотии.

Ти да не си набор на Петко войвода та имаш такива спомени?

Хубаво правят в Турция. И аз съм го виждал в друга мюсюлманска държава. Трябва да знаеш, че в християнските празници също неизменно присъства и грижата за ближния (особено, когато е непознат и гладен), затова са трапезите. Но! Когато 5 века християните по нашите земи са били принуждавани да не демонстрират религиозна принадлежност, сега е трудно да се възстанови в пълен размер и хората споделят празника в кръг от близки и роднини. В това е разликата.

аз па викам направо да се преименуваме в задунайски ислямски халифат и да сложиме тоя от идил, шефчето, начело. Отърваваме се и от парламента и от президента одмах! А, да и дооооста хора ше бъдът изклави, ама плевнята поне везирче ше стане! илимайне, а?

Човещината няма религия, но има религии, в които няма човещина. Мога да спомена две - в едната се въздига принципът "зъб за зъб, око за око", а другата обещава рая на този, който убие повече неверници. Така че, г-н президент, нека не забравяме, че само Християнството проповяда ЛЮБОВ между хората и нека го напомняме по-често на другите религиозни общности, наред с призивите за човещина.

Забрави Будизма. Той е 700 години преди християнството и служи за негова основа.

Може би, ти не си наясно, че будизма е създаден от Дионис, който е тракиец. Майка му е Земела. Той създава и индийската култура. А ние се влечем по семитски измислици с шумерски заемки.

колко пати си била в царква ??? а колко пари си дарила за лубов ?? дане баркаш божия лубов с другияа??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Глупави въпроси, особено последния, но ще ти отговоря. Православната Църква е уважаван и често посещаван от мене храм. Дарения обикновено правя при кампании за пострадали от бедствия, както и за големите Християнски празници. Няма по-велико и възвишено учение от Христовото, няма друга религия, която прокламира ОБЩОЧОВЕШКАТА ЛЮБОВ.

да бе голяма лъубов проповядва това християнство,крастоносните походи да не сам ги измислил аз....,тя една религия ама....само лажи...,,един саживил другия (иисуса ви саживил лазар)другия пак след като ослепял по "чудо прогледнал" след три дена...,аъ сиктир бе

Има, господине! Но хората с човещина не са от православната религия, като цяло.

Вярно е-непрекъснато наблюдавам навсякъде по света хора да викат "Слава на Ийсуса Христа!" и да режат глави после!". Опс,извинявам се, това беше за последно през 15-и век.

Е други религии и до момента си го правят, а не само до 15-ти век, та какво искаше да кажеш?

РЕЖИШ ГЛАВИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ ПОДРЕД , А СЕТНЕ НА НЕБЕТО ГОСПОД ДА ОТДЕЛЯ ПРАВЕДНИТЕ ОТ ГРЕШНИЦИТЕ И КОЙ ЗА КОЙ РАЙ И КОЙ АД Е :))))

Права си - мусулманите и юдеите са къде, къде напред в хуманизма.

не мусулмани . мохамедани последователи на мохамед !

Едва ли може да бъде намерен по-красноречив пример за малодушие и мизерно политическо поведение от продължаващото бягство на Сергей Станишев от отговорност. След като под негово ръководство в течение на 14 години БСП успя да изгуби почти всички избори, в които участва; след като провали с гръм и трясък последния коалиционен кабинет още в първия ден на съществуването му чрез нещастния опит да наложи Пеевски за шеф на ДАНС, след драматичната загуба на изборите за европарламент и пред лицето на още по-драматичната загуба, очертаваща се на парламентарните избори, това недоразумение дори не намери за нужно да си подаде оставката, а се спаси в Брюксел благодарение на второто си място в листата на БСП и изглежда се кани да управлява партията оттам дистанционно.

България не е имала и няма да има по -достоен президент, доказва го дори изключителното струпване на маргинали, тролиращи в неграмотносеверноазиатски стил ! :)

Да, и дядо Коледа съществува, а боядисаните яйца ги снася великденския заек. Кажи нещо и за скалистите планини?

А, така дай малко смях! Как го каза само: чехлю комсомолчев помаков "достоен". Пусни още някоя смешка.

Хора, защо мразите?! Наистина ли сте изпълнени с толкова ненавист или като за някакъв виртуален разговор се надъхвате един друг? Туй че съм българка и християнка защо трябва да налага да мразя мюсюлмани, евреи, цигани, турци, сирийци и т.н.? Ами вие защо ги мразите?!

Турците ли, а как ти звучи 500 години турско робство? Сирийците ли, ами поживей малко в Овча купел и ще си дадеш отговора на въпроса. Циганите, се радват на всенародната любов поради няколко причини - правят каквото си искат, паразитират на гърба на работещите хора, грабят, убиват и изнасилват хората от чиито данъци им се плащат социалните, дори посягат на хората дошли да ги лекуват. Ей заради такива "характерни етнически особености" хората не ги обичат.

ами какво само 500 години нещо друго незнаетели ??? какво е станало ялисте пилисте 500 години после 50 години комунизм пак бехсе супер ядене пиене сега вече няма как така и е трудноо дасе работи и затова да се вини комунисти и 500 години турците виновни нали минаха 120 години от освобождението пак те ви са кривии.. хаъде де на на никоъ нени пречи гледаме си картофите и сме си супер.. хаъде на полето месту тук пре дкомпа да философствате и да тарсите някоъ виновен за марзелаа си... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо ли забравяте руското, помните ли задължителния руски език, телевизията в петък само руска програма, ех времена, нима прабългарите като са дошли тук е било пустиня, нима нашите царе не са воювали за земи. Но сега сме в 21 век СЪБУДЕТЕ СЕ !!!!!!!!!

В АМЕРИКА НЕ ПРАВИМ РАЗЛИКА МЕЖДУ ХОРАТА КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА АМЕРИКА :)))) ....

Колко си флюпчива ? Ти,"чисто и посто" обичаш да обичаш ! Не знам сестро, как ще им насмогнеш? Стотина хиляди са, с онези, "Пот прикритие"! Радойка

Утре някой от тези дето много ги обичаш ще дойде, ще те изнасили, а после ще те осъди в Страсбург, че не си искала да му свириш на кавала. Разните НПО-та ще се изтапанчат да кажат, че изнасилването си е част от тяхните бит и култура (като купуването на жени примерно). Всъщност като се стъмни съм готов да ти платя таксито до Овча купел, че да се разходиш из квартала, какво ще кажеш?

Тоя чалга пУзитивизъм ви е изпил мозъка, на като вземат да ви онождат изотзад децата и да им режат главите пред очите ви, ще почнете да идвате на себе си. Бахти нещастните толерасти, дето не знаят на кой свят живеят

"Росен Плевнелиев: Човещината и подадената ръка нямат религия " Аз бих добавил.Аллах да дава здраве и живот на човеците.

И най-вече истинският Бог, пратил сина си Исус Христос да изкупи човешките грехове и да им отвори очите.

Исмаил,рамазанънъз котлу олсун.Фразата на Роско, макар и казана от карикатура на човек, е наситена с много истина. Навремето християните и мюсюлманите в България празнувахме заедно празниците си-надявам се един ден да е пак същото.Съмнява ме обаче,че чертата помежду ни е премината-хората,които клатят лодката, няма да оставят нещата така. Доказателство за последното са и твоите обичайни писанки в стил "българите сте живеели добре под ятагана ни" и пр.