Росен Плевнелиев на Green Week: Необходимо е просветителство, което да влезе в училищата

Президентът на България от 2012 до 2017 г. участва в дискусията "Иновациите като ускорител за конкурентноспособност и икономически растеж", част от най-мащабния регионален форум за Зелената трансформация, иновациите и индустриите на утрешния ден - Green Week 2023

Обратно в новината

Коментари - Росен Плевнелиев на Green Week: Необходимо е просветителство, което да влезе в училищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе миндил, а в коя държава учат твоите деца, защото не в България, та си се загрижил за българските училища.

Идиоти си ти!

Роско тревата поникна, не се занимавай с неща които не разбираш, окоси си ливадката.

Oще един глист изплува от аналите на историята.

Няма ли кой публично да му каже в лицето на този, какво нищожество е, та да не смее повече да се покаже пред камера и микрофон. Не мога да проумея, как така никой не го харесва това мекотело, а вие продължавате да ни го навиирате в лицата. Мерна ли тази гнида някъде случайно, на секунда отнася един прав в носа.

Да изчезнеш завинаги! Дебил такъв!

Това е синчето на секретаря на ОК на БКП Благоевград!

От кога стана просветителство.

Това само доказва колко е безсмислено това събитие !

Не закачай децата ни мършо продажна.

Какво просветителство бе мухльо, ти и такива плестъпници като тебе опростачихте народа.

Кой е по тъп,плевньо или паси? Ако някой знае, нека ми каже!

Туй ясно, сега кажи каква е прогнозата за времето следващите дни

е формен идиот, бате!

Имаме нужда единствено от едно нещо. Да се скрие тази тъпа физиономия на партиен номенклатурчик завинаги.

Акъл от палячо

Не мога да повярвам че това е било президент.

Росене, ти не беше ли онова магаре което Бойко назначи за президент и чукаше по главата? Въпросът е до кога магарета ще показват из сайтовете...

Аре и тоя тъпоумен охлюв изпълзя. Да се свира под полата на жена си простия чехлю

Що не се скриеш и не се показваш , ама никога !

Не пипай децата, гнида комсомолска!

Г-н Плевнелиев, в отговор на първото Ви изречение, искам да Ви кажа: Вие по-зелен ме може да станете :D

лигав, безроден плазмодий, безгръбначен боклук

Фалити в България защото АДМИНИСТРАТОВНАТА ТЕЖЕЩ ЩЕ Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ТУРЦИЯ!

Още един боклук

Бааахти чучелото безмозъчно! И то направо ни е било президент! Ужас!!

васи неприятния ми..ндил...... vulva hypnotica

Другарю Десибанов, да питам кой ви разреши да строите безумния си кошер от къщички, залепени една до друга (като работническите бараки в Англия) като сте изкопали милиони тонове на мястото в полите на Витоша-преди отбивката за Лозен и доста далеч ор всякакви комуникации? Цената на къщичките ви върви към 500000 евро. Аз 3 къщи ще си купя в Италия за тия пари!!!! Да не говорим, че мястото е най-големия ветрилник-там се срещат двете течения под Витоша и непрестанно духа:))) Но за вас е важно да си продадете оборчетата.

"Зелен преход"? И ЕС ще се капсулира под похлупак, случайно да не духне мръсен въздух от Китай ли? Знаете ли от колко изкопаеми се нуждае производството на слънчеви панели? За фотоволтаични панели са нужни най-вече полисилиций и мед, което пък дава добра предвидимост при планирането, защото при други ВЕИ-та нужните материали и суровини са много повече на брой. Казусът с панелите обаче е, че при скок в една от двете променливи в ценообразуването това има много по-голямо влияние в крайната цена. Така например през януари цената на полисилиция се срина и това веднага доведе до очаквания, че цената на соларните панели ще е много по-ниска през тази година, отколкото през предходните, когато силицият беше дефицитен. Суровините са съществен процент в производството на различните елементи от зеления преход Преглед на оригинала Абсолютното дъно на силиция беше 15 хил. долара/тон през януари, а цената в момента е двойно по-висока - малко над 30 хил. долара/тон, и най-вероятно ще се задържи на това ниво в следващите месеци. Така цените на панелите ще бъдат по-ниски отпреди, но по-скоро ще се задържат на едно и също ниво и няма да продължат да поевтиняват. Причина за това е и липсата на кой знае какво движение в цената на медта - другата важна променлива за соларната индустрия. Данни от най-ликвидната борса на метали (LME) показват, че въпреки избухването на войната в Украйна цената на медта е спаднала само с 14% в последната година. Вероятно най-важната стока през следващите десетилетия ще бъде литият, който е основен материал в системите за съхранение на енергия. Очакванията са през 2050 г. 90% от всички зелени технологии да изискват поне до някаква степен участието на литий, което носи и някои рискове относно волатилността на стоката. Справка от търгуването на литий в Азия показва, че от най-търсените материали на зеления преход именно той е най-волатилният, с най-големи скокове и спадове в цената през 2021 и 2022 г. След бързо покачване и нов вертикален спад в момента суровината се търгува на цена около 50 хил. евро на тон на китайската борса. Цената вероятно ще се задържи нестабилна заради бързо променящите се прогнози за добива през следващите години, които идват от Австралия и Чили. За момента Австралия твърди, че добивът през 2023 г. ще е с една трета повече от 2022 г., което би трябвало да е добър знак за сектора и за производителите на батерии. От цената на лития зависи и цялата електромобилна индустрия, въпреки че роля там играят и други стоки като графит, никел и манган. Сред предизвикателствата пред автомобилната индустрия е как производството на електромобили да е толкова ефективно, при все че за дизеловите и бензиновите коли са нужни много по-малко метали, което ги прави икономически по-ефективни.

Заблуден дефектен сперматозоид!

Чемберко е прочел “Когато светът си събуваше потурите” и се е присламчил като един виден ми-ту деец. Клоун!

Необходимо е такива боклуци повече да не се бъркат в държавата.

Плазмодият Плювналиев веднага да отива в Банкя, за да му удари Мутрата един зад врата !!

Редко срещане на такава неприятна физиономия като Чехльовата

късно е чадо - на всички гербери им личи че са прпуснали доста уроци....

Кухоглавата пумакиня пак са я активирали...когато гушиш от посолството- трябва да си отработваш парите...

И на какво бе пухльо ти би научил децата- на подлизурство, крадене и корупционни схеми ли?? Ако има академична титла покриваща тези теми ти сигурно досега би бил най-яркият и носител!!

Мамицата ти мръсна.

Може ли някой умен човек да ми разясни този в качествата си на какъв се вика по такива мероприятия и защо през няколко дни четем за поредното му мнение по разни въпроси? Искам оригинални отговори само

Точно тъка правителството, трябва да влезе в час, а не да слуша САЩ, ЕС и НАТО, или ще бъдат изключени.

просветител.

УФФ, СМЪРДИ НА МЪРША!

Тоя па кво разбира от образование па от грийн па от всичко.. Що му бутат микрофон в устата въобще ?

Сепнато ! : …ама, Дир.бг - И на тези които Са на Срещата ли Плащате ? …щото Ако да - амчи те Вси”наште” Хептен ДъСъ спихнати…

Толкова...вехто звучи и кухо. В Люксембург дори не се коментират такива неща, но хората са изградили такова съзнание. Това не става с "панелисти" - тоест - усвоители на пари, а с възпитанието в къщи.В Люксембург всяко семеѝство има неписано правило - едн ден в седмицата използва само обществен транспорт - електрически автобуси. Това не е заради "панелисти", а има дълбоки корени в съзнанйето на хората. Ужас, колко ли пари зпират "панелите и панелистите"?

Дааа …Люксембург, Лихтенщайн, Андора, Монако - все Модели …които Бихме могли Да ползваме…

Пак ли с тез американски и еврогейташки простотии, бе??!! Тънтъра-мънтъра, зелено туй, зелено онуй, глупости на търкалета, нищоговорене и общи приказки от некадърни глупаци, които цял живот са били инсталирани на някое бюро в уютен офис без някога да са били или работили на терен. Тапетко пак изпълзя от дупката си... Може би за да напомни на своите началници за себе си: " Хей, шефове, тук съм, дайте ми някоя хубава работа с голяма заплата и големи бонуси, че огладнях. Имам жена, дето ми троши парите като за световно, на зор съм". Ама шефовете му го болят патките за него - те ако го искаха и харесваха още преди 5-6 години да го бяха уредили я в НАТОто в Брюксел, я в ООН-ето, я в някоя блажна, сладка фондацийка(както Бат Петьо Коня) и така нататък. Абе жалка работа...

Където е безсмислената логорея, там е и другаря от комсомола, пръФ демократ - г-н Синоптичков, а.к.а. Чехлю. пс. За този Борисов казА, че и магаре да посочи, ще го изберат.

тоя сал тъпотии ръси

Тази мишка от време на време изпълзява, трябва да отиде в затвора за 20 години да не я виждаме скоро, дано там да изгние!

…и кат Се сепне Човек …че ако Навремето - Бяхме отишли на АкадемиченСъвет - …

Ммм… днес - банкянскио - Член на комисия Външни Работи ! …а съпругът на ЧерешкоТортената - ни “дава” “акъл” за Тези аспекти ! ——— Резултатите, Колеги С СъответенДостъп ! …Резултатите !, а НЕ “резултатите”.

Видяхме на гей парада как гледате децата. Има снимки на същества с намордници и каишки, които гледат дете, педофили такива.